Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale właśnie wróciłam do listy Vel i sobie policzyłam i myślałam, że jest duża przewaga chłopców i już naprawdę myślałam, że jednak będzie wojna
(żarcik), ale tak naprawdę jest 18 chłopców i chyba 15 dziewczynek czyli jest OK. Chłopcy znajdą dziewuszki
-
Vel, ja mam tylko szpilki i obcasy
Jestem niska, jakoś żyć trzeba
Na jesień mam botki na słupku i są mega wygodne. Ponoć płaski obcas w ciąży też niewskazany. Jeśli obcas jest stabilny, to spoko
Katiś, piękna ściana, w życiu bym nie pomyślała, że to tapeta!Vel lubi tę wiadomość
-
ooo i właśnie sobie przypomniałam, jak zobaczyłam u Fedry imię Natalia, że ktoś pisał, (nie pamiętam kto, nie ważne), że ma uraz do imienia.
Mnie się zawsze bardzo podobało, choć gdyby była dziewczynka mielibyśmy Lenkę.
Ale miałam to już dawno napisać, moja koleżanka ma Natalię i ją uwielbiam i podziwiam i nigdy w życiu nie znałam tak mądrej 6 latki. Ona potrafi czytać, pisać (śmieję się, że nie wiem co będzie robiła w szkole), pięknie maluje, pływa, jeździ na rolkach, nartach, łyżwach i w ogóle jak z nią rozmawiasz jest super naprawdę. Wiem, że to zasługa rodziców, ale tak już imię Natalia będzie mi się z nią kojarzyć zawszeFedra lubi tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:Ale właśnie wróciłam do listy Vel i sobie policzyłam i myślałam, że jest duża przewaga chłopców i już naprawdę myślałam, że jednak będzie wojna
(żarcik), ale tak naprawdę jest 18 chłopców i chyba 15 dziewczynek czyli jest OK. Chłopcy znajdą dziewuszki
jeszcze Bietka z synkiem ale nie ma jej na liście
Sue dzieki
Lara to ja mam uraz do Nataliiwiekszosc ktore znam sa bardzo inteligentne ale ich pozostale cechy przemilcze zeby nikogo nie obrazic
powiem tak.. ide do nowej pracy albo poznaje gdziekolwiek jakakolwiek laske.. przedtsawia sie.. Natalia... i juz wiem że bedzie problem bo okaze sie mega wredna, zarozumiala, zwracajaca na siebie uwage i wdzieczaca sie przed kazdym facetem sucza.. mijaja dwa dni, okazuje sie ze mam racjesprawdzone 100 procent przypadkow
od szkoly podstawowej zaczynajac.. mam pecha do tego imienia i tyle
i zawsze sie modle obym tylko nie poznala zadnej Natalii nigdzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 12:04
-
nick nieaktualnynie w każdym c&a są ciuchy ciażowe ;/
Dzisiaj podjadę do rumii i zobaczę co tam mają.
Generalnie bardzo płaskie obcasy są niezdrowe bo wszystkie drgania przenosza się na kręgosłup. W ciąży obsac musi byc po prostu stabilny i wygodny. Takżekoturny, słupki jak najbardziej tak. Na pewno trzeba uważać na puchnące nogi. Jak macie z tym problem to odradzam szpilki wysokie.
Vel - adidasy sa dobre bo mają amortyzująca podeszwę ;]
Ja mam jutro wizytę kontrolną na 12.20. Juz nie mogę się doczekać ;] A połówkowe pewnie za jakieś 2 tygodnie
Co do zwolnienia - lekarz nie musi znac powodu i na pewno nie może odmówic wypisania L4. Jeżeli praca was męczy albo wkurza to ja bym się nawet nie zastanawiała. Wystarczy na poczatek wziać 2 tygodnie - przez ten czas naprawdę można się zrestartować. A potem to już zależy czy przedłużać czy popracować jeszcze trochę.
Ja jestem już 2 tydzień na L4 - ale to ze względu na twardnienie brzucha. Juz lej lepiej ale do końca tygodnia poprosze o zwolnienie. mam adzieję że juz będzie wszytsko ok i będę mogła wykonywac wszytskie czynności. Na razie musze jak najwięcej odpoczywać.
Co do ruchów to ja pierwsze ruchy poczułam 2 tygodnie temu. Ale nie są one regularne. Tzn ostatnio przez prawie 3 dni nic nie czułam. Wczoraj może raz albo 2 i dzisiaj tez może 2 razy. zeby poczuc cokolwiek muszę sie położyć na plecach i spokojnie czekać. Jak chodzę czy stoję to nic nie czuję. Też się trochę tym denerwowuję - jutro posłucham tętna i na pewno sie uspokoję. I zapytam gina gdzie mam łożysko bo to może byc kluczowe ;] U mnie ruchy sa baaardzo delikatne także mąż nie ma szansy ich poczuć ;]
no. -
Ja też mam jutro wizytę.. Chyba ktoś jeszcze miał mieć jutro..
Topola, popieram dziewczyny. Jeśli czujesz, że czas odpocząć, to zrób to. I to czy lubisz czy nie lubisz pracy to lekarza nie powinno obchodzić.
Jeśli chodzi o buty i ruchy to zgadzam się w 100% z Sylwią, więc nie będę powtarzać
Ja chociaż pierwszy raz dziecko poczułam już dawno temu, to wielokrotnie bywają dni,że nic się nie dzieje. Ale tak jak mówiłam już kiedyś - ja staram się tym w ogóle nie przejmować, bo nasze dzieciaczki są długie, ale jeszcze chudzinki i nie zawsze mają siłę szturchnąć matkę tak,żeby poczuła..
Natomiast nowym odczuciem z brzucha jest takie jakby przerwacanie.. Nie wiem czy dziecko się wtedy przekręca przy przepływa w inne miejsce i te wody dają takie poczucie, ale jest to dość śmieszne.. Jakbym miała opisać to uczucie, to tak, jakby mi dziecko robiło fikołka
BTW: Gosiak, daj znać jak minął Ci lot i jak było na lotnisku.Z góry dzięki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 12:32
-
nick nieaktualny
-
*Sylwia wrote:nie w każdym c&a są ciuchy ciażowe ;/
Dzisiaj podjadę do rumii i zobaczę co tam mają.
Generalnie bardzo płaskie obcasy są niezdrowe bo wszystkie drgania przenosza się na kręgosłup. W ciąży obsac musi byc po prostu stabilny i wygodny. Takżekoturny, słupki jak najbardziej tak. Na pewno trzeba uważać na puchnące nogi. Jak macie z tym problem to odradzam szpilki wysokie.
Vel - adidasy sa dobre bo mają amortyzująca podeszwę ;]
Ja mam jutro wizytę kontrolną na 12.20. Juz nie mogę się doczekać ;] A połówkowe pewnie za jakieś 2 tygodnie
Co do zwolnienia - lekarz nie musi znac powodu i na pewno nie może odmówic wypisania L4. Jeżeli praca was męczy albo wkurza to ja bym się nawet nie zastanawiała. Wystarczy na poczatek wziać 2 tygodnie - przez ten czas naprawdę można się zrestartować. A potem to już zależy czy przedłużać czy popracować jeszcze trochę.
Ja jestem już 2 tydzień na L4 - ale to ze względu na twardnienie brzucha. Juz lej lepiej ale do końca tygodnia poprosze o zwolnienie. mam adzieję że juz będzie wszytsko ok i będę mogła wykonywac wszytskie czynności. Na razie musze jak najwięcej odpoczywać.
Co do ruchów to ja pierwsze ruchy poczułam 2 tygodnie temu. Ale nie są one regularne. Tzn ostatnio przez prawie 3 dni nic nie czułam. Wczoraj może raz albo 2 i dzisiaj tez może 2 razy. zeby poczuc cokolwiek muszę sie położyć na plecach i spokojnie czekać. Jak chodzę czy stoję to nic nie czuję. Też się trochę tym denerwowuję - jutro posłucham tętna i na pewno sie uspokoję. I zapytam gina gdzie mam łożysko bo to może byc kluczowe ;] U mnie ruchy sa baaardzo delikatne także mąż nie ma szansy ich poczuć ;]
no.
http://www.iv.pl/images/89795660532839320169.jpg
ja mam taki obcas i mi jest wygodnie
adidasy adidasami, czasem tez chce wygladac lepiej, wydluzyc nogi itp i miec jakies bardziej kobiece butyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 13:09
Sue lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
z listy wynika ze 25 09 polowkowe maja
Katis
Suri
Maja
justta
lula88justta lubi tę wiadomość
-
*Sylwia wrote:Vel - takie sa w porządku. Nie sa jakios kosmicznie wysokie i obcas nie jest szpilką ;] grunt żeby było wygodnie i nogi nie męczyły sie za szybko
ja nie moge chodzic na szpilkach bo (nie wiem jak u Was) zaloze dwa razy i flek jest caly zdarty a wymieniac co dwa dni to sorry.. dlatego nie kupuje na szpilce butow, te maja gruby obcas, sa wygodne i maja lekka platforme wiec tak jakby obcas byl jeszcze nizszy
a na zime kupilam sobie kozaki do kolan czarne skorzane i na koturnietez nie wysokim ale zawsze
http://www.iv.pl/images/48602783118586436027.png
takie czarneWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 13:17
justta, Sue lubią tę wiadomość