Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Wam
Chyba już zaczęła się jesień
Ja po dosyć ciężkim weekendzie, ale jakoś minął. Byliśmy na chrzcinach.
Jedzenie było takie super, a ja musiałam tak malutko jeśćto niesprawiedliwe. Choć i tak dużo popróbowałam i aż się bałam co to będzie
-
Ja mam łożysko na przedniej ścianie macicy i kopniaków super mocnych nie czuję. Po pierwsze jak chodzę to nie czuję muszę sobie usiąść, po drugie bardzo się wyciszyć i poczekać i mój M jeszcze nie jest w stanie tego poczuć bo jest to bardzo delikatne i też nie tak często czasami cały dzień jest cisza.
Ale wydaje mi się, że czuję najlepiej jak leżakuję dosyć długo.
Ja też mam duże wzdęcia i jak tak się dzieje to nie ma szans żeby coś poczuć. -
Co do bóli to ja ta cały czas coś odczuwam, non stop gdzieś jakiś dyskomfort, naprawdę coraz częściej się zastanawiam czy to normalne.
No kość ogonowa jeszcze mi nie dokuczyła, ale może choć to mnie ominie
Mnie biodra bolą codziennie rano, i to właściwie każe mi wstać z łóżka i muszę rozchodzić trochę, potem jest lepiej. Ucisk na pęcherz mam i ja mam chyba ucisk na jelito grube po lewej stronie nad pachwiną bo tam bardzo często mnie boli i po 2 następuje lekka ulga, a wieczorem się nasila.
Także jakość z tym da się wytrzymać, ale jestem bardzo ostrożna i powolna przy chodzeniu, siadaniu itd. -
Co do ruchów to ja zdaję się czytałam, że dopiero jak się w 26 czy nawet 28tyg nadal nic nie czuje to dopiero wtedy trzeba to zgłosić lekarzowi, a póki co spokojnie. Ja czułam dość mocno jakieś 2 tyg temu, a od tego czasu bardzo niewiele i delikatnie tylko. Jeszcze maluszki mają tam na tyle dużo miejsca, że mogą się głębiej wcisnąć i ich nie czuć.
Bietka daj znać koniecznie jak było i jaka płeć
Dzięki dziewczyny za wsparcie. Tylko co ja mam powiedzieć lekarzowi? Chcę zwolnienie bo nie lubię swojej pracy? Jakoś mi głupio. -
Topola, nie musisz mówić dlaczego chcesz zwolnienie. Po prostu poproś. Jeśli lekarz będzie nalegał byś zdradziła tajemnicę, powiedz że się źle w pracy czujesz z brzuszkiem, masz ciężką pracę, lub że kierownik nie stosuje wobec ciebie taryfy ulgowej. Lekarz i tak tego nie sprawdzi. Cokolwiek wymyślisz będzie dobre.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 09:40
Topola, LadyMK lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Bietka z niecierpliwością czekamy
Topola powiedz że jesteś już zmęczona, potrzebujesz odpoczynku, masz prawo
Lara mi się wydaje że my się same nakręcamy jak tylko coś zaboli czy zakłuje
LadyMK to przygotowania pełną parą
Słoneczna niech się już kończą te wymioty... mnie czasem mdli jeszcze no ale nie ma porównania do lipca/sierpnia
miłego dnia
PS. co do kopniaczków ja czuję czasem mniej czasem więcej, jak mam aktywny dzień to cisza, jak długo leżę to bardziej aktywna jestTopola, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Co do dzieciaczków odwiedziła mnie wczoraj koleżanka, z dwójką dzieci i chyba wolę to ja do niej jeździć, niż jak ona przyjeżdża z dziećmi
czuję się strasznie, że tak myślę. Ale takiego hałasu to u mnie u domu nigdy nie ma.
A poza tym ma starszego syna i bardzo go lubię i uważam, że on jest super chłopcem i jest dobrze wychowany, ale gdy urodziła się młodsza córeczka ona oszalała. Pozwala jej na wszystko i to widać, ja przynajmniej widzę jako postronna osoba i jest tak hałaśliwa i nieznośna, że ciężko z nią wytrzymać. Wydaje mi się, że trochę to jej charakterek, ale troszkę to pobłażliwość mojej koleżanki, żeby tylko mała nie płakała. Przy starszym nie miała takich dylematów.
No straszna jestem koleżanka, że tak myślę no ale co ja zrobić mam, normalnie bardzo ją lubięMoże sama tak zeświruję jak się synuś urodzi ? ale chyba nie
-
Dzien dobry
Witam sie w nowm tygodniu i w polowie ciazy
Ja ruchow jako takichnie czuje lozysko mam na przdniej scianie ale rano i wieczorem czuje jak Mala przechodzi z miejc w miejsce
Co do czestego chcenia siku tez tak mam i wtedy mi sie wydaje ze Mloda sie poprostu tam usadowila
Sebza wizyte mam dzisiaj i na pewno napisze co i jak
Ja na szkole rodzenia nie ide bo bede miec cc i moj maz jest zdania ze po co isc na szkole przeciez wszystkiego dowiem sie z forum ha ha ha
Przykro mi ze Angelica odeszla mam nadzieje ze zlapie rownowage i wroci...
Gratuluje kolejnych wizyt kolejnych wyskakujacych brzuszkow i kolejnych informacji o poznaniu plci
To ze nie pisze nie znaczy ze Was nie czytam jestem na bierzacoSue, Lara 82, juska19, sebza lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Ok jestem już w domu.
Zacznę od tego, że wg lekarza wiek ciąży z usg to około 20 tydz, czyli tydzień mniej niż z OM. Lekarz kazał mi jeszcze raz przyjść powtórzyć USG między 22 a 23 tyg ciąży, bo teraz dzieciaczek jest za mały, żeby zrobić szczegółowe pomiary.
Łożysko mam z przodu i pewnie dlatego nie czuję prawie mojego maleństwa.
Waży około 360 g, wszystko w normie:)
No i najciekawsze....zasila męskie grono,bo to CHŁOPAK!!!
kafabi, słoneczna 85, przedszkolanka:), Fedra, Januszkowa, Sue, LadyDi, megg, MoniaP, Lara 82, juska19, sebza, kasia_1988, justta, asia888, Sewerynka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny! U mnie też paskudna pogoda, aż się nic nie chce mi. Ale coś robić trzeba:D Na pewno ugotuję jakąś zupę, odkurzę i umyję podłogi. A co jeszcze nie wiem.
Strasznie mnie kuszą wszystkie ubranka dziecięce, a tu nie wiem kupować, nie kupować, ile kupować. Macie jakieś określone plany w tej materii?
Niby w internecie są różne listy ile czego kupić. A ja sama nie wiem, która opcja najlepsza.
Dobrego dnia! -
Bietka gratluje chlokaka
Co do list zakupowych najlepiej isc za instynktem jedna kolezanka miala mniej ubranek za to czesciej prala druga podostawala kupe ciuszkow i byla przerazona a terazsobie chwali bo robi pranie raz na czas17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Witajcie Dziewczyny!
Dziś w końcu we Wrocu trochę chłodniej, ja przynajmniej żyję jakoś
Wczoraj się nie odzywałam cały dzień, bo od 14 do 22 prasowałam. Nogi mi wlazły w... wiadomo w coA propos Wlazły - mamy Mistrzaaa! Czekałam na to od 2006 roku!
Maja, ja też mam bardzo dużo śluzu i takiej wydzieliny. U mnie jest ona bezzapachowa. W ciąży zwiększa się ilość wydzieliny, ale jeśli Cię to niepokoi, to powiedz lekarzowi. Może jakaś infekcja się przyplątała?
Ja staram się spać na lewym boku, ale nie mogę spać całą noc, bo drętwieje mi noga. Najbardziej lubię na prawym boku
Do szkoły rodzenia zapiszę się w 26 tygodniu, przy szpitalu, w którym chcę rodzić. Oprócz szkoły rodzenia, prowadzone są warsztaty z udzielania pomocy, pielęgnacji noworodka. Małe dzieci mnie przerażają, muszę przełamać ten lęk
Mnie często boli po lewej stronie, tak jak pisała Lara, pewnie młody uciska mi na jelita i dlatego tak.
Topola - ja jestem na zwolnieniu właśnie dlatego, że w mojej pracy nikt nie szanował tego, że jestem w ciąży. Poprosiłam lekarza o L4 ponowne (wcześniej byłam z powodu wymiotów), nie zadawał żadnych pytań. Pamiętaj, jeśli praca Cię stresuje, źle się w niej czujesz, to Maluszek to czuje. Nie miej wyrzutów sumienia, masz prawo do odpoczynku, czeka nas niezły maraton niebawem :*
Lady Mk - powodzenia w przygotowaniach, piękny dzień się zbliżaMy też z moim P. niebawem. Póki co, ja czekam na pierścionek, bo ostatnio mi mówił, że już ma wybrany
A o ruchy się nie martw. Miałaś ostatnio dużo zajęć, ruchu i mogłaś nawet ruchów nie poczuć. Poza tym, Maluchy są takie malutkie, że schowają się gdzieś, albo zasną i za cholerę ich nie poczujemy. Mój wczoraj też cały dzień siedział cicho, a właśnie siedzę na kanapie spokojnie i poczułam bulgotnięcieNie stresuj się :*
Bietka, gratuluję syneczka!!!
Gosiak - udanego urlopuu! Odpocznij, połap słoneczka!
Vel - gdzie Ty jesteś?
Szkoda, że Angelcia odeszła, mam nadzieję, że u niej wszystko dobrze i może wróci.
Przeczytałam wczoraj w pamiętniku Karoli, że trzymała Marcelego za rączkęWzruszyłam się jak to przeczytałam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 10:26
Topola, Fedra lubią tę wiadomość
-
Bietka gratuluje syna
Nasza dzidzia również oszalała wczoraj podczas meczu, aż mi brzuch skakał
U nas pogoda do dupy, że się tak wyrażę. Zimno brrrrr.
Dlatego dziś nigdzie nie idę, zasiadłam do komputera i robię listę gdzie, co w jakim sklepie kupię dla naszej dzidziPola
Hania -
Dżulietta wrote:Vel aa ten krem w aptece kupiłaś? mi się własnie kończy z BabyDream i myślę o czymś innym na spróbowanie
tak w aptece bo to tylko w aptece mozna kupici kupilam oliwke
ale krem tez z tej serii jest