X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • megg Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do szkoly rodzenia nie ide , bo bede miec CC (problemy z kregosłupem)

ale zapisalam sie a bezplatne warsztaty z polozna (o pielegnacji maluszka itp, a podobno na kazdych zajeciach sprawdza tetno dziecka), sa co tydzien a pod koniec 2 razy w tyg
    na nfz (nie bylo problemow ze chodze prywatnie do gin), moze w waszej przychodni tez sa takie.

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • cath Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo ale u nas sie rozpadało. :D i chyba burza gdzies krąży bo Cyfrowego Polsatu nie mam hahah :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zapisałam sie do szkoły super mama z moim mężem.Szkoła jest finansowana przez nfz i kosztuje 25zł za osobe towarzysząca trzeba dopłacic 75zł czyli razem 100zł. I w tym mam położna przed i po porodzie - chyba 6 spotkań.

Ja czasami śpię na plecach i sie niczymnie przejmuję. Jak sie ułożę tak śpię - jak mi jest wygodnie. Jak mnie cos boli to wtedy siła rzeczy zmieniam pozycję.

megg lubi tę wiadomość

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiemy co z Angelcią, po prostu się pożegnała z nami.

Ja śpię częściej na prawym boku, próbowałam zasnąć na lewym, ale mogłam się tak męczyć w nieskończoność i nic z tego. Moja lekarka powiedziała, że na tym etapie nie ma większego problemu to na którym boku śpimy, nie pytałam dlaczego, przyjęłam to do swojej wiadomości i śpię tak jak mi wygodnie.

Czy któraś z dziewczyn z Krakowa orientuje się czy są tutaj darmowe szkoły rodzenia??

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    No weekend i cisza jest ;-)
    Ja ból kości ogonowej mam już dawno..

Powiedzcie mi które z was zapisały się do szkoły rodzenia!? chodzicię do płatnej czy wybrałyście ta bezpłatną?

Bezpłatna w szpitalu, gdzie planuję rodzić.

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tych emocji meczowych to i moje serduszko w brzuchu zrobiło sobie dyskotekę :) co za kopniaki hihi :)))

sebza, Fedra lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestesmy MISTRZAMI SWIATA :)

sebza, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też jeden chłopak skacze w salonie, a drugi w brzuchu :)

juska19, Fedra, Lara 82, Januszkowa lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mala tez sie ozywila az w szoku jestem teraz musze ja i siebie jakos uspokoic :)

Dobranoc zycze pieknych i kolorowych snow <3

sebza, Januszkowa lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • sebza Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra, miałaś dziś wizytę? Mów jak było! :)

Ależ jestem durna.. jest po północy, ale jesteś przed wizytą :D Będę czekać na wieści :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 00:36

Fedra lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowy tydzień i dzień dobry kochane :) w tym tygodniu czeka nas badanie połówkowe nie mogę się doczekać :)

juska19, Fedra, Penelope lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Życzę miłego poniedziałku. My już w pracy. Pozdrowienia.

Fedra, Penelope lubią tę wiadomość

• maja35 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana! Ja właśnie szykuję się do pracy.Trochę się dzisiaj zmartwiłam,bo jak rano wstałam i poszłam do WC,to miałam prawie całą wkładke mokra,tak jakbym sie posikala i do tego dosyć dużo słuzu wodnistego i takiej prawie przezroczystej galaretki.Wiem,że w ciąży zwiększa się islość śluzu ale śluz a tak jakby woda to co innego i w dodatku miało to strasznie nie przyjemny zapach. Poobserwuje się dzisiaj i jak dalej będe tak miała,to przejde sie jutro do lekarza.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie dzis witam:) u nas jakos tak ciemno i szaro- pewnie niedlugo zacznie padac.

wczoraj kiepsko sie czulam- dzis bez wymnitow a juz po sniadanku.

ogladalam wczoraj 2 odcinki porodow- wiecie? jak te dzieci klada na brzuchu to zawsze mi sie plakac chce jak pomysle, ze i mi poloza:)
    moj maz tez dzielnie ogladal ale mowi ze mammy duzo gorzej od nich..... :)

nie ukrywam, ze zaczynam sie bac:)
    no ale, narazie jestem dobrej mysli :)

dzis wolne i sie zastanawiam- moze pierogow narobie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 08:27

justta lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja, poobserwuj się i powiedz o tym lekarzowi przy następnej okazji.

A mi jest znowu źle. Jestem zdołowana ciągle, zdeprymowana i smutna. Powiem Wam szczerze, że nie lubię swojej pracy i jest mi tu źle. Chciałabym pójść na zwolnienie, ale mam wyrzuty sumienia żeby o nie poprosić bo przecież wszystko jest w porządku tak na prawdę, nic się złego z ciążą nie dzieje więc niby dlaczego mieliby mi dać to zwolnienie.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    Maja, poobserwuj się i powiedz o tym lekarzowi przy następnej okazji.

A mi jest znowu źle. Jestem zdołowana ciągle, zdeprymowana i smutna. Powiem Wam szczerze, że nie lubię swojej pracy i jest mi tu źle. Chciałabym pójść na zwolnienie, ale mam wyrzuty sumienia żeby o nie poprosić bo przecież wszystko jest w porządku tak na prawdę, nic się złego z ciążą nie dzieje więc niby dlaczego mieliby mi dać to zwolnienie.

normalnie mieliby dac bo zaraz wejdziesz w 6 miesiac i masz prawo sie zle czuc!jesli Ci za to zaplaca to idz!

ja dopiero od 1 grudnia moge na platne isc i czekam z ustesknieniem ....

LadyMK, Topola lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, dawno mnie tutaj nie było...
    Szukałam sukienki na cywilny i każde szukanie to było 4h chodzenia, że padałam na twarz później..ale dzięki temu waga mi trochę stanęła w miejscu :)
    Sukienki, obrączki, buty... i zaczęliśmy wielki tydzień - w czwartek do lekarza, położna pojeździ mi detektorem tętna po brzuszku, więc może coś usłyszę, choć oczywiście potwornie się martwię...
    W piątek przygotowanie dań z mamusią i teściową, sobota cywilny..a w poniedziałek za tydzień usg połówkowe :-)

Dziewczyny, powiedzcie mi jak to jest...kiedy te ruchy pierwsze, kopniaki? takie muśnięcie czułam jakoś już będzie ponad 2tyg temu, potem cisza ... cisza... Potem w środku czułam wszystko napięte i okazało się, że brzuszek rósł intensywnie, więc żadnych bąbelków nie byłam w stanie wyczuć. Obecnie od paru dni mam znowu nacisk na jelita i pęcherz, dodatkowo wzdęcia co jakiś czas, więc też ciężko mi cokolwiek odczuć...
    Trochę się martwić zaczynam i wkręcam sobie, że w czwartek nie usłyszę serduszka:(

juska19, Januszkowa lubią tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola, słoneczna ma rację...
    Fizycznie może być wszystko super, ale psychicznie jak piszesz jest źle, a psychika ma ogroooomne znaczenie w rozwoju maluszka

Topola lubi tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie czuje jeszcze kompniakow- czasem cos mi sie przelewa wiec moze to to.

do 22 tyg mozna poczuc, wiec spokojnie:)

na pewno w pon dostaniesz prezent slubny i bedzie wszystko dobrze.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK nie nakręcaj się, mozesz nie czuć ruchów z tego co pamietam nawet do 24 tyg i to jest calkiem normalne. Zalezy jak masz lozysko umiejscowione, ja mam na tylnej ścianie i poczułam szybko, bo w 18 tyg, teraz to juz nawet kopniaki dostaje.

Ja własnie miałam Was pytac o te uczucie ucisku na pecherz... Wczoraj bieglam do toalety jak glupia, bo mi sie wydawalo ze siku mi się chce, jak juz bylam pod toaleta to w zasadzie mi sie odechcialo i za bardzo nie bylo czym sikac. Czy na tym etapie dziecko moze juz tak naciskac na pecherz czy znowu mam jakies zapalenie pecherza? Innych objawow nie mam.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
‹‹ 668 669 670 671 672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ