X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki
    co do wychowywania dzieci zgadzam sie z wami ze dzieci powinny miec szacunek do starszych i nie walic na TY ..
    U mnie moje dzieci wiedza na ile sobie moga pozwolic ale zdaza sie ze przegna ta granice cienka granice :P ale ponosza wtedy konsekwencje ale tez nie robia tak ze biora cos u kgos bez pozwolenia albo siedza przy stole az wszystko zniknie

relge6yd0kju1g7d.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynka wrote:
    Dzień dobry :-)

Dziewczyny to o czym piszecie powyżej Sebza, Maja i LadyDi, moim zdaniem są to skutki bezstresowego wychowania. Potem wychowuje się takie dzieciaki nadpobudliwe z ADHD, które zgaszą dorosłego jednym zdaniem... I też mi to podnosi ciśnienie ooooj, kiedyś rodzice dali nam po łbie czy dupie i nie było dyskusji, teraz moda na jeżyka albo lekceważenie zachowania, a potem rodzice cierpią bo dziecko im na głowę wchodzi. Nie wiem, nie mam dzieci ale kilkanaście moich znajomych ma już nie jedno nie dwa, i obserwuje tak jak Wy co te dzieci z nimi robią i przysięgam sobie, że u mnie tak nie będzie. No i jestem bardzo nerwowa :D Zobaczymy co z tego wyjdzie.

U nas leje od rana :( Słoneczko sobie odeszło..

Racja!!!!!!!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• maja35 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzisiaj cisza. Mnie od rana strasznie boli głowa :-(

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś dałam jazzu ;) spałam do 12!
    obudził mnie mój maluszek, kopał mnie chyba dlatego, że za długo spałam...
    Katar, kaszel, ból gardła jak tylko wstałam ;( eh

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    U mnie dzisiaj bardzo niedzielnie. Kościołek, obiadek, później kawa, ciasteczko i odpoczynek:)
    Próbowałam namówić męża na jakieś wyjście popołudniowe, ale nie udało się. Jutro pójdzie do pracy to wsiadam w samochód i trochę pobuszuję, może jakieś zakupy, koleżanki:)

A co do niegrzecznych dzieci to mam znajomą (nauczycielkę języka polskiego) zawsze czytała swoim dzieciom, wspólnie się z nimi bawiła, wiedzę dziewczynki mają niesamowitą jak na swój wiek (5, 3, lata) Starsza chodzi na języki, taniec. Rodzice na prawdę świetnie je wychowują, ale czasami dostają jakiegoś świra, szaleją i nie ma szans ich uspokoić żadną metodą. A szaleństwa zazwyczaj kończą się płaczem, albo czymś rozbitym.
    Według mnie są dzieci, których nie da się za żadne skarby uspokoić w niektórych sytuacjach.

asia888, Fedra lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka gratuluje corci :)

Witam nowe lutowki :)

Ja dostalam piekny prezent na nowy tydzien, wczoraj poczulam pierwsze prawdziwe kopniaki :):):)

Milego niedzielnego lenistwa wszystkim :)

przedszkolanka:), Penelope, megg, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    gdzie zamówiłas spodnie?
    Ja właśnie sięprzymierzam do jakiegos zakupu alena razie nic nie znalazłam. Nie znam w trójmieście sklepów gdzie moge kupić cos ciażowego w miarę niedrogo. Jest happymum lub mothercare ale tak jest drogo.
    A w ciemno tonie bardzo bym chciała bo ja potrzebuję dłuższe nogawki tzn z rozmiarów long nie regular albo przynamniej 85cm od wewnątrz

Ja ostatnio wszystko zamawiam na amazonie ;) Kosztowaly niecale 40 dol. Zamowilam rozmiar M i w nogawce mam luz. Na dlugosc dobre, w pasie maja gumke. http://www.amazon.com/gp/product/B004M17L9G/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

I wczoraj po raz pierwszy ktos w pracy zauwazyl! :D "Is that a baby bump?" :D :D :D Sukces! Znaczy, ze zaczyna byc widac :]

Zycze slonecznej niedzieli! Tutaj dzisiaj cieplej niz sie zapowiadalo :)

Sue, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Dżulietta Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki! Help mee:) od wczoraj mam dziwny ból kości ogonowej (tak jakby bolą mnie pośladki) nie wiem jak to opisać:) jak leżę to jest okey ale jak chce się przewrócić to jest masakra ból straszny. Miałyście tak kiedyś:)?

w4sqyx8d2a8oz6oa.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulietta ja nie pomogę. Nie miałam tak nigdy. Straszna cisza na forum, Gosiak wyjechała, Vel ucichła, Angelcia się pożegnała.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Dżulietta Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie a co z Agnelcia?

w4sqyx8d2a8oz6oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, który c&a w trójmieście ma ciuchy ciążowe?

• sebza Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulietta wrote:
    Hej kobietki! Help mee:) od wczoraj mam dziwny ból kości ogonowej (tak jakby bolą mnie pośladki) nie wiem jak to opisać:) jak leżę to jest okey ale jak chce się przewrócić to jest masakra ból straszny. Miałyście tak kiedyś:)?

Ból kości ogonowej jest normalny w ciąży. Fizjo mi tłumaczyła, co się musi z tą kością zadziać podczas ciąży, żeby było miejsce na dziecko i później aby mogło się urodzić. W ogóle różne dziwne bóle w obrębie miednicy są w ciąży powszechne i dopuszczalne. Nie ma się czym stresować :) Spróbuj ruszać miednica do przodu i tyłu jak leżysz i pozycję "koci grzbiet". Mi te ćwiczenia na różne bóle w miednicy pomagają.

atdci09k89ytpjkc.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leże cały dzien,bo cały czas boli mnie głowa wrrr. Wekend szybko zleciał i czeka mnie teraz ciezki tydzien w pracy ale ciesze się,że za 4 dni zobacze swoje maleństwo na USG :-)
    U nas dzisiaj zimno,troche pada i wieje.Zaczyna sie juz jesien co mnie nie cieszy,bo jeszcze troche i nie bede miala w czym chodzic w pracy.Wszystko juz jest prawie za małe a nie oplaca mi sie kupowac nowego np.dresu przeciwdeszczowego.

cath lubi tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • cath Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dol pleców bardzo bolał ostatnio. Dzis bylisny w Łebie na spacerze i tez mnie plecy bola chociaż tragedii nie ma da sie zyc :) mi ginek mowil ze to normalne. :) postawa tez nam sie zmienia :)

U nas dzis bylo slonecznie ale troszke pokropilo i ja uwielbiam jesień <3 na drugim miejscu zima <3 nie lubię wiosny i lata :D dziwne co? :D ale jesień jest moja ulubiona pora roku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 20:01

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a spicie juz na boku czy na plecach? bo wydaje mi sie ze przez to ze spie na plecach rano mam napiety brzuch

jutro ide na 1 spotkanie z polozna

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spie juz na boku.Staram się na lewym ale wygodniej mi na prawym ale najchetniej,to spala bym na plecach i dlatego męcze się w nocy,bo się pilnuje zeby nie spac na plecach.

megg lubi tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • cath Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    a spicie juz na boku czy na plecach? bo wydaje mi sie ze przez to ze spie na plecach rano mam napiety brzuch

jutro ide na 1 spotkanie z polozna
    Wiesz co ja roznie śpię. Ostatnio obudziłam sie na brzuchu ooo. Ginek mi powiedzial abym sie nie przejmowała bo nie da sie spac cala noc na lewym boku nie da sie kontrolować caly czas :) ale jak mozesz to spij na lewym boku. :) nie są sie calej nocy w jednej pozycji przespać :*

megg lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No weekend i cisza jest ;-)
    Ja ból kości ogonowej mam już dawno..

Powiedzcie mi które z was zapisały się do szkoły rodzenia!? chodzicię do płatnej czy wybrałyście ta bezpłatną?

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Dżulietta Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki, a wy jak byłyście na tych warsztatach,,mamo to ja,, to byłyście same czy można iśc ze swoim M? bo u mnie tez będą za tydzień:)

w4sqyx8d2a8oz6oa.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spania, staram się na lewym, ale czasem śpię na prawym, czasem na plecach :D

Co do warsztatów- tak można iść z osobą towarzyszącą.

Co do szkoły rodzenia ja pójdę do płatnej.

Sypialnia wyremontowana :D idę na meczyk a potem spać .
    Dobranoc mamusie :)

megg, Penelope lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
‹‹ 667 668 669 670 671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ