X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelciu, zmartwiłam się strasznie. Nie zostawiaj nas tak bez wyjaśnienia! I pamiętaj - na nas możesz liczyć zawsze! :*

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobraaa pokażę się wam ;)) zaczynamy 20 tydz ;) ;P

142c18n.jpg

Januszkowa, Gosiak, juska19, Patrycja20, Sue, Penelope, megg, Asiaa1201, Lara 82, asia888, Fedra lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Dziewczyny, a czy Wam też zdarza się (najczęściej jak coś robicie), że uderza Was gorąc i czujecie się słabo? Mnie to dzisiaj złapało w kuchni i nie wiem co o tym myśleć.. uczucie jakbym to w ogóle nie była ja i wszystko leciało mi przez palce..

Ja takie akcje mialam na samym poczatku drugiego trymestru i moja ksiazka o ciazy od lekarza mowi, ze w drugim trymestrze wlasnie zdarza sie, ze sie w glowie kreci i robi slabo.

Tutaj od ponad tygodnia jest strasznie zimno. Dzisiaj jakies slonce sie przebija i wiatr chmury przewiewa, ale bardziejs sie zastanawiam, co bedzie jutro, bo jedziemy na grilla do tesciowej :/ Urodziny miala w polowie sierpnia, to na grilla zaprosila na koniec wrzesnia jak juz od 10 dni 11-14'C :///

Poza tym to chyba przez noc mi brzuch wyskoczyl :D Nagle wiekszy sie wydaje. Cale szczescie przyszly spodnie ciazowe, bo musialam cos sobie zamowic do chodzenia do pracy. Takze lece w nich do szpitala, jest mi w nich wygodnie, wiec 8 godzin powinnam wytrzymac bez zadnego uciskania ;) Trzymajcie sie cieplo!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzie zamówiłas spodnie?
    Ja właśnie sięprzymierzam do jakiegos zakupu alena razie nic nie znalazłam. Nie znam w trójmieście sklepów gdzie moge kupić cos ciażowego w miarę niedrogo. Jest happymum lub mothercare ale tak jest drogo.
    A w ciemno tonie bardzo bym chciała bo ja potrzebuję dłuższe nogawki tzn z rozmiarów long nie regular albo przynamniej 85cm od wewnątrz

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia - C&A i H&M mają stacjonarnie ciążowe ciuchy, wybór jest mały, ale może coś Ci wpadnie w oko…

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w klifie i rivierze nie mają ciażowych. Podobno h&M w rumii ma. Może sie tam wybiorę dzięki

• Katiś Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam na twarz. Wytapetowana połowa sypialni. Nie muszę mówić jaka mnie i mojego T kur**ca chwytała przy tej czynności. Nie ukrywam, że pierwszy raz to robiliśmy :D

Lecę się położyć, Dobranoc laseczki

Penelope lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    w klifie i rivierze nie mają ciażowych. Podobno h&M w rumii ma. Może sie tam wybiorę dzięki
    Na pewno są w Manhattanie i na Matarni.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, pytanie do Ciebie. Jak się przeprowadza u kota test na obecność toksoplazmozy? To jest test z krwi czy bada się za przeproszeniem odchody?
    To można zrobić u każdego weterynarza?
    Jeszcze przed wyjazdem mieliśmy akcję uwalniania malutkiego kotka spod maski samochodu sąsiadów. Ja z moim M. dwie sąsiadki, dwóch sąsiadów, kotek wszedł i strasznie miauczał.
    Oczywiście nikt nie chciał go wziąć, a maluch taki, że sam by nie przeżył. My pewnie byśmy go wzięli chociaż tymczasowo, ale jutro wyjeżdżamy. Ustaliłam z sąsiadką, że się nim zajmie, zaniosłam jej kocie mleko i convalescence i powiedziałam, że jeśli nie znajdą mu domu, to niech go nie wyrzucają na dwór, tylko my go przejmiemy.
    I teraz pytanie właśnie jak go przebadać - czy mój M. będzie się musiał nim całkowicie zajmować czy ja też bym ew. mogła.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Ja tylko na chwilkę wpadłam zobaczyć co tam u Was słychać. I Atakasobiejedna lepiej bym tego nie ujęła :-) 100% pozytyw :-)
    Mnie się bardzo źle kojarzą 2 czy 3 letnie dzieciaki łapiące za cyca przy stole :-) No sorry tak już mam. Moje cycki mają karmić ale tak ogólnie to gmerać ma w nich mój mąż ;-)

No proszę, a raczej myslalam ze uslysze ze bede wyrodna matka ;) Nie wiem czemu się utarło że generalnie dziecko może wszystko, bo jak nie to bedzie płakac i nie ma żadnej krępacji zeby grzebalo matce przy staniku w towarzystwie, bo "to tylko dziecko". Az mnie skreca jak sobie pomysle ze 2 latek moglby za mna chodzic i mnie szarpac za bluzke, nie ma mowy :/

Sue, Lara 82 lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOzna zrobic badanie krwi ( najpewniejsze)
    mozna tez zrobic badanie kalu- ale koty uwalniaja przez krotki czas oocysty wiec mozna ich poprostu nie wykryc.

najpewniej jak kot ma jakies niepokojace objawy- wiec niech sasiadka obserwuje zachowanie kotka do waszego przyjazdu,
    jesli nic sie nie bedzie dzialo to daj spokoj z badaniem tylko uwazaj na odchody tak jak to robisz do tej pory.

krew i kal u kazdego weta powinno sie dac wykonac- bo u nas przynajmniej tak jest, ze krew pobrana oddajemy do labu i kal tez.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwykle u mlodych kotow po zarazeniu toksoplazmoza przebieg jest ostry- brak apetytu, biegunka, temperatura,apatia, wiecej pija! i bolesnosc brzuszka. takze jesli bedzie ok i bedzie jadl, kupka bedzie dobra to nie panikowalabym.

Pamietaj o odrobaczeniu bo to na pewno tu trzeba zrobic:)

no i nie dawac kotom surowego miesa w czasie ciazy.

chyba tyle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 22:09

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    zwykle u mlodych kotow po zarazeniu toksoplazmoza przebieg jest ostry- brak apetytu, biegunka, temperatura,apatia, wiecej pija! i bolesnosc brzuszka. takze jesli bedzie ok i bedzie jadl, kupka bedzie dobra to nie panikowalabym.

Pamietaj o odrobaczeniu bo to na pewno tu trzeba zrobic:)

no i nie dawac kotom surowego miesa w czasie ciazy.

chyba tyle
    Oki, thx! :)
    Już wszystko wiem w takim razie. Mam nadzieję, że dom mu przez ten czas znajdą albo sami się zakochają i nie będą chcieli oddać ;)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mozesz zabrac:) przeciez rece myjesz :) wez sobie:)

my ju z po ognisku- ale sie objadlam grochoweczki i bigosiku ( oczywiscie kielbase wybralam:))

jak to dobrze, ze moge jesc:)

dobanoc Mamusie.

Gosiak- udanego urlopu i bezpiecznych lotow:)

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    mozesz zabrac:) przeciez rece myjesz :) wez sobie:)

Gosiak- udanego urlopu i bezpiecznych lotow:)
    Kochana, my oboje należymy do osób, które obok kociego czy psiego nieszczęścia nie przechodzą obojętnie. Z tego względu mamy w domu 4 kocie bidy - każde uratowane z jakiejś opresji, więc teraz chętnie dałabym szansę innym :D

A co do urlopu, to dzisiaj się tyle działo, że już bym chciała być w Hiszpanii, będę tam leżeć i się byczyć - obiecuję :P

słoneczna 85, Penelope, megg, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny moje ukochane maleństwo ma czkawkę <3 juz 5 minut brzuch podskakuje i nawet mąż widzial i jest oczarowany :D mowi ze obcego mam w brzuchu :) ile radości moze dać czkawka :D

juska19, Sue, Chanela, Januszkowa, MoniaP, Penelope, Patrycja20, sebza, Sewerynka, Asiaa1201, Lara 82, przedszkolanka:), Katiś, lula88, Fedra, justta lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mamy finał! Ale czad! Z tych emocji zjadłam paczkę chipsów i jeszcze bardziej rozbolała mnie głowa! Brawo Polska!

Patrycja20, juska19, sebza, Sewerynka, Fedra lubią tę wiadomość

• sebza Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się dziecko uspało chyba z tych siatkarskich emocji :D
    Cath, ależ Ci zazdroszczę tego uczucia... Chyba jesteś pierwsza na forum z czkawką :)

juska19, Sue, cath, Fedra lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 20 września 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzień zmarnowany:( Chyba przez te hormony nie potrafię się dogadać z Moim... Non stop jakaś draka,czepialska jestem okropnie..A uparta uhh:/

Angelciu co sie dzieje,skąd taka nagła decyzja??

Gusia piękny brzusio:-*!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 23:45

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się martwię, bo słabiej dziś czuje mojego malucha...;(

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

‹‹ 665 666 667 668 669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ