X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, szkoda, że uciekasz, no ale jak masz się poczuć lepiej to faktycznie lepiej jest się odciąć od forum i sobie wszystko poukładać po swojemu. Mam nadzieje, że jednak wrócisz :)

Asiaa, to normalne. Ja Zojki ostatnio nie czułam przez 3 dni. Się wcisnęła pewnie gdzieś głębiej ;) ale wczoraj przed snem godzinę mi zasnąć nie dawała, tak się tam wierciła <3

Wicie co, od zawsze lubiłam dzieci, ale teraz zaczęły mnie strasznie irytować. Bardzo lubię dzieciaczki swoich znajomych, ale zaczęłam zauważać, że są moim zdaniem źle wychowane. Nie słuchają się, są rozpieszczone i takie puszczone samopas. Wiem, że nie da się ich ustawić tak jak by się chciało, ale trzeba na nie zwracać uwagę i jeśli robią coś źle to zareagować. Jak widzę takie zachowanie, to mówię sobie w myślach, że ja postąpię inaczej. Wiem, że mówić to ja sobie mogę, a wyjść może inaczej, ale póki co plan mam ambitny. No i postanowiłam, że ja dziecka nie będę wychowywała na komputerach, tak jak np. córeczka mojej koleżanki, nie zje jak nie mam włączonego youtuba, zasypia tylko przed komputerem, jak chcesz coś zrobić na laptopie, to jest ryk jak jej nie dasz, no i telefony też muszą być pochowane, bo tez płacze. Dostaje wszystko na co ma ochotę, a nie daj Boże jej coś nie daj, albo zabierz to jest płacz niemiłosierny. Niszczy wszystko nawet nie swoje, a rodzice reagują dopiero jak muszą coś posprzątać, ale jak dziecko bierze portfel i drze banknoty to nikt nic nie mówi. Nie rozumiem czemu nikt nie zwraca jej uwagi, że się źle zachowuje, jakby się bali albo co. Dziwne to takie. Straszne to jest, ale to się bierze moim zdaniem z lenistwa,bo po co dziecku czytać przed snem książkę skoro można włączyć bajkę na youtubie... Tak samo jak z tymi cyckami. Ta mała też zagląda nawet obcym za bluzkę i chce cycki przy wszystkich wyciągać. Ostatnio mała po całym dniu jedzenia ciasteczek, czekoladek i innych słodkości na pogotowiu wylądowała, bo zatwardzenie miała takie, że lewatywę jej robili, ale co z tego? 2 dni pilnowali, żeby nie jadła słodyczy a dziś znowu się objadała. Pytałam się czemu jej dają to powiedzieli, że czekoladka nie zaszkodzi, a ona tak lubi. No ale potem było ciasteczko, żelki, a do picia kakao... Szok po prostu, szok! Wiem, że się żalę, ale muszę się wygadać, bo strasznie mnie to ostatnio kole w oczy. No i mam nadzieję, że nie wyszłam teraz na matkę-despotkę... :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 00:49

Atakasobiejedna, Sue lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Witam się z rana, jak na zlosc jak moge pospac to obudzilam sie po 7 ;) No ale nic, bede miala dluzszy dzien.

LadyDi, dokładnie o takim samym zachowaniu tez kiedys pisałam. Dzieci moga wszystko, bo nie daj Bog beda plakac, nie ma zadnego tlumaczenia że nie wolno czegos robic, bo zepsuja, albo że to nie jest ich. Jak ja bede sie tak zachowywac to powiem znajomym zeby mnie strzelili w łeb ;)

Gosiak, LadyDi, Fedra lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza wrote:
    A mi się dziecko uspało chyba z tych siatkarskich emocji :D
    Cath, ależ Ci zazdroszczę tego uczucia... Chyba jesteś pierwsza na forum z czkawką :)
    Tez poczujesz w swoim czasie :* powiem wam ze to nie sa kopniaki :D dosłownie takie ruszanie sie rytmiczne brzucha i w ciagu 5 minut chyba z 40 razy sie ruszal :) moze przesadzilam z ilością ale gdzies tak :) i to w jednym miejscu caly czas. A mocne to bylo niesamowicie :) pod koniec wręcz mnie denerwowalo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 09:01

Gosiak, Penelope, sebza, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spakowani, wyszykowani, ahoj przygodo! :)
    Biorę iPada, więc powinnam co jakiś czas zajrzeć, a Wy bądźcie grzeczne, życzę samych udanych wizyt i zero kłótni :D

Asiaa1201, Lara 82, Penelope, megg, sebza, LadyDi, Januszkowa, Fedra, justta lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wypooooczywaj ;) i porob zdjęcia to nam pokażesz ;) hehe

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziś rano w baaaaadzoooo deszczowy dzień.
    O 5 rano obudziła mnie taka burza, że szok i usnąć nie mogłam, a poszliśmy spać o 2 :-)
    No nic dziś leniuchowanie pod kocykiem bo nosa poza dom nie chce się wystawiać :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak baw się i łap słońce bo u Nas to już chyba długo nie zagości :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 21 września 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak udanych wakacji :)

3jgxskjor2w2ltji.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubrań ciążowych to fakt są strasznie drogie i o ile nie żal mi dać za spodnie 200 zł to za ciążowe już tak bo będą na 5 miesięcy.
    Poz tym wszystkie gatki mają ten pas ciążowy wysoko, którego nie znoszę swędz mnie skóra jak go zakładam i po dłuższym noszeniu już czuję te spodnie i mnie to zaczyna cisnąć choć spodnie jeszcze luźnawe.
    Kupiłam jedną parę jeansów w H&M za 150 zł, aby mieć w zimniejsze dni w czym wyjść z domu.
    Fakt, że każdy ma swój styl, ale ja super czuję się w getrach zciągniętych na biodra i jakiejś dłuższej bluzce czy tunice. Poza tym jest teraz bardzo dużo fajnych tunik oversize, ale nie w galeriach tylko np. na ryneczkach. Mogą być traktowane jak tuniki, do tego cieplejsze majteczki i pończochy i nic mnie nie gryzie i naprawdę nie kosztuje to fortunę :-), a jak się znajdzie rozmiar taki w miarę to myślę, że po ciąży też będzie dobrze wyglądać :-)

Januszkowa lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, miłego urlopowania :)

Cath, nie dalej jak wczoraj zastanowiło mnie dlaczego mój Zdziebąd nie czka, ale pewnie jeszcze zacznie :)

Asia, jakieś dwa tygodnie temu też miałam tak, trzy dni nic nie czułam ależ się martwiłam, ale znów zaczął po trzech dniach, i i to ze zdwojoną siłą :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej niedzieli :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też witam z rana :-)

Gosiak udanych wakacji :-)

U nas też dzisiaj strasznie wieje i w nocy lałao.Nie lubie jak sie pogoda zmienia,bo albo krecą mnie nogi albo boli głowa. Obudziłam się w nocy z bólem glowy i teraz tez mnie boli wrrr

LadyDI - Ja tez kocham dzieci ale moje 2 znajome maja córki,które chodza juz do szkoły jedna do 3 klasy a druga poszła do 1 i przeraża mnie ich zachowanie. Ja sama wychowałam 2 córki i nigdy takie nie były. Zawsze grzecznie się zwracały do kogoś i w gościach też siedziały w jednym miejscu i sie bawiły a jak coś chciały np.jakies cistko które leżało do kawy to sie najpierw pytały i wzieły tylko 1. Dzieci moich znajomych nie odejda od stołu jak nie zjedza wszystkiego i nawet sie nie pytaja i do wszystkich mówią na TY. Tych jednych znajomych to juz nawet nie zapraszam tylko wole chodzic do nich,bo jak mała ma mi skakac za plecami po kanapach,fotelach i rozlewac wszystko i wszedzie mi zagladac,to odechciewa mi sie takich gosci.U nich w domu tez nie można spokojnie posiedzie,bo ta 7 latka jest wszedzie a najlepsze,że do tej pory spi z rodzicami,bo mamusia mysli,ze ona jeszcze malutka jest.Zrobili jej piekny pokoj tylko co z tego jak ona w nim 5 min nie siedzi a teraz drugie dziecko w drodze,to jej mąz mowi,że juz calkiem bedzie sie musial wyprowadzic z łóżka. Oglądam też czasami surowych rodziców i jestem z siebie dumna,ze dobrze wychowałam swoje córki,bo żadna mi nigdy nie odpyskowała i nie ubliżyła.Może nie jestem idealna mama ale jestem dumna,że tak udało mi się je wychować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 09:33

Sue, LadyDi, Fedra lubią tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie w nowym tygodniu przywitaly wymitoy po sniadaniu.....

:( o nieeeeeeeeee

atdcqtkf2affvuei.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak udanego wypoczynku.
    Cath gratuluję czkawki :D

Witam w ten mglisty dzień. Mój T poszedł na działkę, po powrocie kończymy tapetować i sypialnia będzie ready :D Kurcze ładnie nam to wyszło :D haha ta skromność :P

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak udanego wypoczywania i pięknej pogody!

A my już po śniadaniu. Teraz muszę poodpisywać na zaległe maile i pomalować paznokcie. Potem ugotuję obiad i odpoczywam:)

Co do ciążowych ubrań to ich ceny powalają na łopatki i osobiście mnie zniechęcają do zakupu. Ale w coś się ubrać trzeba:D Osobiście mieszczę się jeszcze w moje "stare" ubrania, więc na razie nic nie kupiłam. Ale potem na pewno coś będę musiała wykombinować i kupić.

Dobrej niedzieli!

relg9vvjrtqik460.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten pochmurny dzień.

Gosiak udanego urlopu, odpoczywaj do oporu!!! :)

Ja też jestem za wychowywaniem dzieci a nie ich rozpieszczaniem i uleganiem "bo to przecież jeszcze dziecko" Dużo rodziców chyba nie ma świadomości, albo nie chcą wiedzieć, że te dzieci bardzo szybko wszystko rozumieją i próbują przesuwać granice, które im się wytyczy... Ja też znam trochę takich rodzin.

Ja mam zamiar wychować moje dziecko na normalnego człowieka:) mój mąż też ma takie podejście na szczęście :)

Atakasobiejedna, Sue, LadyDi, Fedra lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello w niedzielę!
    Mam podobne spostrzeżenia dotyczące wychowania dzieci w moim otoczeniu. No i oczywiście też mam wielkie plany, założenia i postanowienia co będę robić, a czego na pewno nie zrobię, ale niestety z przykrością muszę stwierdzić, że wszyscy ci rodzice, którzy teraz mają rozwrzeszczane 3 latki , także mieli te same założenia, ale później urodziło się dziecko, ryczało nie wiadomo dlaczego i zaczęli stosować metodę "zrobić wszystko, byle płaczu nie było"... Boję się,żeby i mnie i mojego męża to nie trafiło... Najgorsze jest dla mnie to, jak bezsilny ojciec mówi z wyrzutem do matki "daj mu cycka, przecież widzisz, że płacze i nie chce się uspokoić"... bo chociaż wiadomo, że karmienie piersią jest kojące dla dziecka, to jednak nie powinno być podstawową metodą uspokajania... ale wiadomo, najprościej wsadzić cycka, tak samo jak później włączyć bajkę czy dać czekoladę... Zresztą o karmieniu też już kilka dni temu pisałam, jak się przy świątecznym stole wyciąga piersi bez żadnego skrępowania i zakrywania, albo jak teraz rozżalony przedszkolak wraca co domu i wyciąga sutki do przytulania, bo mama doszła do wniosku, że lepiej,żeby się przytulał do piersi niż do maskotki..

Sue, LadyDi, Chanela, Fedra lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 21 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Dziewczyny to o czym piszecie powyżej Sebza, Maja i LadyDi, moim zdaniem są to skutki bezstresowego wychowania. Potem wychowuje się takie dzieciaki nadpobudliwe z ADHD, które zgaszą dorosłego jednym zdaniem... I też mi to podnosi ciśnienie ooooj, kiedyś rodzice dali nam po łbie czy dupie i nie było dyskusji, teraz moda na jeżyka albo lekceważenie zachowania, a potem rodzice cierpią bo dziecko im na głowę wchodzi. Nie wiem, nie mam dzieci ale kilkanaście moich znajomych ma już nie jedno nie dwa, i obserwuje tak jak Wy co te dzieci z nimi robią i przysięgam sobie, że u mnie tak nie będzie. No i jestem bardzo nerwowa :D Zobaczymy co z tego wyjdzie.

U nas leje od rana :( Słoneczko sobie odeszło..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 11:03

Sue, olcia87, LadyDi, Asiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 21 września 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a w Klifie jest sklep New Look, oni mają serię ubrań ciążowych Maternity, i bardzo duuuży i fajny wybór bynajmniej na stronie. Może tam czegoś poszukaj :-) ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 11:10

f2w3rjjgh6j72quh.png
‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ