X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynka wrote:
    Angelcia to co opisujesz to jakie takie stany miewałam w I trymestrze, kładłam się albo siadałam i mijało.. Gdybym tego nie robiła to bym zemdlała/ omdlała bo miałam tak kilkakrotnie przed ciążą a nawet w trakcie... Także uważaj na siebie :-*

Słoneczna pewnie tak będzie <3 Miłość od piaskownicy, jakie to romantyczne :)

Aaa Słoneczna pisałaś wcześniej o tych kłuciach z lewej strony. Miewam tak do dziś.. I nie wiem czemu tak się dzieje. 3 tygodnie temu poszłam z tym własnie do szpitala i mnie zostawili ale ze względu na podejrzenie skaracającej się szyjki a nie tych bóli. Po prostu chyba taka moja uroda, łykam magnez i czasami nospę jak zaczynają się te kłucia i przechodzi. Więc chyba nie musimy się martwić, choć to wiadomo ,że niepokoi.

juz nie kluje,potem klulo z prawej- chyba dziecko sie wciskalo poprostu.

kopniec nadal nie czuje;(

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    juz nie kluje,potem klulo z prawej- chyba dziecko sie wciskalo poprostu.

kopniec nadal nie czuje;(
    A zaproszenia dziś sprawdzałaś? ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna też oglądałam ten odcinek, z kobietą, która nie chciała dotykać niewykąpanego dziecka. Ona była dla mnie jakaś dziwna. Wszystko u niej było takie z rozsądku, a bez uczuć, takie odniosłam wrażenie.

Dzisiaj kiepsko się czuję, byłam z mężem na zakupach spożywczych i wróciłam padnięta, chociaż trwały one może 30 minut. Rozbolał mnie brzuch i teraz chwile chce poleżeć z lapkiem. Mam nadzieję, że szybko mi przejdzie i zabiorę się za sprzątanie.

AAA... miałam dzisiaj piękny sen. Śniło mi się, że na USG pokazał się chłopczyk, od razu zadzwoniłam do najbliższych z tą informacją, a później już miałam to dziecko w domu, takie duże (ok.3mies.) i był to piękny chłopiec z niebieskimi oczami i jasnymi blond włoskami. Ubrany w błękitne śpioszki. To był piękny sen. Moja babcia twierdzi, że śni się zawsze na odwrót więc 30.09 na USG okaże się, że będzie córeczka:) Było mi to obojętne, ale ten dzidziuś w śnie był tak uroczy, że zapragnęłam synka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 12:13

Madlene, Asiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna spokojnie jeszcze masz czas na kopniaki, a na której ścianie masz łożysko usadowione? Ja mam na tylnej i pewnie też dlatego czuje mocniej

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    ale wiecei wlasnie ta Pani co rodzila naturalnie- jak ustalali plan porodu to mowila ze nie chce zeby jej kladli dziecko po porodzie ! dopieor jak umyja:) i meza nie chciala na sali i nei chciala pepowiny przecinac:)

a potem polozne sie zminily i polozyli jej dziecko ale widac ze jakos niezbyt sie cieszyla z teg0:) pepowiny tez nie chciala przeciac:) dopiero jak ubrali, umyli i dali to calowala:)

moze nie znosi widoku krwi:)
    Tak, opowiadał o tej babce też, że widać było u niej obrzydzenie. I może faktycznie po zmontowaniu już to jest dość łagodnie pokazane, on w każdym razie widział każdy szczegół ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Słoneczna spokojnie jeszcze masz czas na kopniaki, a na której ścianie masz łożysko usadowione? Ja mam na tylnej i pewnie też dlatego czuje mocniej

nie wiem, nic mi nie mowil na ten temat

Gosiak- wlasnie sprawdzialam i zaakceptowalam- zapomnialam jakos o tej "poczcie" :)

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Ja się wczoraj dowiedziałam, że łożysko mam bardzo nisko i nawet moja ginka powiedziała, że po współżyciu mogę mieć lekkie krwawienie z tego powodu, ale żeby się nie przejmować. Ale krwawienie mi się na szczęście nie zdarza.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no troche to tak wygladalo ze nie chce i meza tez nie, zeby nie widzial jej w takim stanie.

w ogole to ona nei wygladala na 29 lat tylko z 37 :)

czuje sie piekna i mloda przy niej;p

( mowimy o odcinku 1 )

atdcqtkf2affvuei.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój dzisiejszy 20-tygodniowy brzuszek.
    http://www.iv.pl/images/06631271394225756773.jpg

Gosiak, słoneczna 85, justta, juska19, Sue, megg, Asiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość

z789jaq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ogladacie ROlnik szuka zony?:)

ja ogladam - ale ten Zbyszek to jest jakas tragedia- ta jego gospodarka tez,
    ta, ktora tam pojdzie bedzie meic przerabane:)

ale Ci mlodzi to tacy niczego sobie

nawet Stary Stanislaw znajdzie towrzyszke zycia:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro zrobie wam zdjecie brzucha- bo jutro nowy tydzien.

tylko jak to wstawic?

zapodaj.net? czy trzeba zmniejszac?

( przyznam sie ze nigdy tu nic nie wrzucalam ale mam teraz tel lepszy i bede mogla robic fotki na biezaco:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 12:23

atdcqtkf2affvuei.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja się wczoraj dowiedziałam, że łożysko mam bardzo nisko i nawet moja ginka powiedziała, że po współżyciu mogę mieć lekkie krwawienie z tego powodu, ale żeby się nie przejmować. Ale krwawienie mi się na szczęście nie zdarza.

Gosiak łożysko ma czas żeby jeszcze się podnieść, jak nie masz krwawień to super

Słoneczna my wszystkie jesteśmy piękne i młode ;-) , a Rolnika nie oglądałam

Januszkowa piękny brzuszek

Januszkowa lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, oglądałam rolników:) Podobno kilka związków przetrwało, czytałam na interii:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 12:30

z789jaq.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    www.iv.pl
    Ja zmniejszam, ale możesz skopiować link miniatury i wyjdzie ok.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

z789jaq.png
  • Madlene Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    ...miałam dzisiaj piękny sen. Śniło mi się, że na USG pokazał się chłopczyk, od razu zadzwoniłam do najbliższych z tą informacją, a później już miałam to dziecko w domu, takie duże (ok.3mies.) i był to piękny chłopiec z niebieskimi oczami i jasnymi blond włoskami. Ubrany w błękitne śpioszki. To był piękny sen. Moja babcia twierdzi, że śni się zawsze na odwrót więc 30.09 na USG okaże się, że będzie córeczka:) Było mi to obojętne, ale ten dzidziuś w śnie był tak uroczy, że zapragnęłam synka:)
    Mi się śnił synek już od ok. 5 tygodnia i lekarz też potwierdził synka, więc nie koniecznie sny są odwrotnością. Może rzeczywiście przyśnił Ci się własny synek ;)

relgj44jl1yjpwpb.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam, przespałam cały ranek aż do teraz. Póki co to kawka i Barwy szczęścia.

Gosiak, cath lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynka dzięki, też to kojarzyłam jako bolączka 1-szego trymestru, ale widać, że niekoniecznie..

Tez lubię malować usta na różne kolory, ale nie wychodzi mi to jakoś ładnie, poza tym cały czas myślę czy pomadka przypadkiem się nie rozmazała, albo czy jej nie zjadłam..

Sloneczna nic sie nie martw, może kopie Cię jak Ty jesteś czymś zajęta i po prostu nie czujesz? Ogladam tego rolnika tak z doskoku, jeden odcinek był taki, że gościu ledwo potrafił czytać, załamałam się..

Januszkowa super brzusiu! :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Sewerynka dzięki, też to kojarzyłam jako bolączka 1-szego trymestru, ale widać, że niekoniecznie..

Tez lubię malować usta na różne kolory, ale nie wychodzi mi to jakoś ładnie, poza tym cały czas myślę czy pomadka przypadkiem się nie rozmazała, albo czy jej nie zjadłam..

Sloneczna nic sie nie martw, może kopie Cię jak Ty jesteś czymś zajęta i po prostu nie czujesz? Ogladam tego rolnika tak z doskoku, jeden odcinek był taki, że gościu ledwo potrafił czytać, załamałam się..

Januszkowa super brzusiu! :)

to wlasnie chyba Zbyszek:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciuszków to ja się boje cokolwiek kupowac, bo mam juz 2 kartony z darów ;), reklamowke (ale na szczescie wiekszych) od znajomej i moja mama tez juz pewnie ma ze 2 reklamowki zdobyczy za 4-8 zł/szt uzywanych kupionych na targu, a najczesciej wygladaja jak nowe. Są czesto markowe albo z postaciami z Disneya, wiec tez pewnie nie tanie. Jak sie jej jakis nie spodoba, bo w domu dojrzy plamkę ktora sie nie chce sprac to oddaje biednej rodzince, ktora sie bardzo z nich cieszy :)
    Polecam kupowanie w lumpach, ja wczoraj się wkurzyłam ze zadnego ciuszka nie moge kupic sama, bo wszystko dostaje i kupiłam sliczna malutka sukieneczke za 3,50 zł, a na tanszym dziale 10 zł/kg bluzeczke z naszywkami w biedronki i białe body, oba w bardzo dobrym stanie i za te 2 rzeczy zapłaciłam 1,05 zł :D
    Jak widze te ceny zwykłych body w sklepach po przecenie 30 zł to aż się za głowę łapie, przeciez to i tak zaraz dziecko ubrudzi albo nawet nie zdazy zalozyc bo urosnie :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna no niestety ubranka malutkie i często nie posłużą długo, a kosztują majątek.

Dziewczyny a co Wy zapisujecie na listę do szpitala dla siebie? Bo w sumie to tak dzisiaj sobie uknułam ten temat w głowie i nie wiem.

‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ