X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wszytskim!
    W trójmieście zaczyna sie ładnie robić. CO prawda jest jeszcze pochmurno ale zapowiadali słoneczny dzień - zobaczymy.
    Ja planów na dzisiaj nie mam - leżę w łóżku i oglądam film ;] Projekt ALf :D
    Od jakiś 2 dni nie za bardzo czuję dzidzię. Wcześniej po śniadaniu zawsze kilka ruchów wyłapałam a od czwartku nic. Dzisiaj tez się wsłuchiwałam i na razie bez efektów. Musze chyba jeszcze trochę poleżeć

• juska19 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i jak w pochmurny ale jakze piekny dzien jak dla mnie dzis zaczynam nowy tydzien :) jejku jak to leci az sama nie wierze nie zdazymy dobrze pomyslec a za chwile bedziemy tilic swoje male pociechy :)
    Gosiak udanego urlopu :)

Sue, Gosiak, przedszkolanka:), Sewerynka, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i zapomnialam powiedziec- wczoraj z mezem ogaldalismy na ipli Porody:)

polecam:)

juska19 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od wczorajszego wieczoru boli głowa.. :( Myślałam, że przejdzie przez noc, ale wstałam i boli nadal! Pogoda migrenowa, więc to pewnie przez to!

Ja muszę zadzwonić do tej szkoły rodzenia, na którą się zdecydowałam. Z tego co widziałam to tam zajęcia zaczynają się od 26 tygodnia, więc jeszcze trochę poczekam:)

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

haha też to ciągle oglądam i się nakręcam mój mówi żebym dała już sobie spokój z tymi programami haha :D

Współczuje Wam pochmurnej pogody u nas pięęęęęknie :))

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

Jeśli to jest polska produkcja, to właśnie to kręcił mój przyjaciel i opowiadał przy winku najbardziej hardcorowe kawałki. I miał tak, że dostawał nagle w nocy telefon, że to już i musiał jechać, więc jego dziewczyna się śmiała, że jak ona będzie kiedyś rodzić, to on już będzie przygotowany na maksa ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, chyba w Wawie krecone,

wczoraj 1 odcinek odgladalam, to byl porod naturalny w Panstwowym spzitalu i cesarka w Centrum Damiana ( prywatnym)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wiecei wlasnie ta Pani co rodzila naturalnie- jak ustalali plan porodu to mowila ze nie chce zeby jej kladli dziecko po porodzie ! dopieor jak umyja:) i meza nie chciala na sali i nei chciala pepowiny przecinac:)

a potem polozne sie zminily i polozyli jej dziecko ale widac ze jakos niezbyt sie cieszyla z teg0:) pepowiny tez nie chciala przeciac:) dopiero jak ubrali, umyli i dali to calowala:)

moze nie znosi widoku krwi:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    tak, chyba w Wawie krecone,

wczoraj 1 odcinek odgladalam, to byl porod naturalny w Panstwowym spzitalu i cesarka w Centrum Damiana ( prywatnym)
    Tak, to na bank to. Nie wiem czy się odważę oglądać… chyba wolę nie ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tam nie jest jakos pokazane drastycznie- zaslonione jest wszytsko- np jest zblizenie na Pania ktora prze:) i dziecko jak wyjmuja;)
    fajnie:)

az lezka sie kreci:)

justta lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczynki witam się weekendowo ;-)

Ja już też czuję bardzo wyraźnie ruchy dzidzi ;-) zwłaszcza rano i wieczorem przed snem <3 mój M też czuje

Słoneczna to ja dzisiaj sobie pooglądam te porody, będzie co robić wieczorem ;-)

miłego dnia kochane

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    A mnie od wczorajszego wieczoru boli głowa.. :( Myślałam, że przejdzie przez noc, ale wstałam i boli nadal! Pogoda migrenowa, więc to pewnie przez to!

Ja muszę zadzwonić do tej szkoły rodzenia, na którą się zdecydowałam. Z tego co widziałam to tam zajęcia zaczynają się od 26 tygodnia, więc jeszcze trochę poczekam:)

Mnie też wczoraj cały dzień głowa bolała i dzisiaj tez zaczyna wrrrrr. Zaraz ide na miasto i może jak się przewietrze,to będzie lepiej :-)

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko najgorsze na tej ipli sa reklamy w trakcie- ale chyba tylko platnie mozna to wylaczyc.

ale mi sie spac chce....

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 20 września 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Kochane :-*

Przedszkolanko gratuluje ślicznej zdrowej Pipci <3

Bietka, Angelique słodkie brzuszki. Faktycznie Bietka szybko Ci wyskoczył bo pamiętam, że długo długo miałaś malutki :-)

Gosiak udanego urlopu, odpoczywaj i nałap się słoneczka za Nas wszystkie :-* I zdjęcie spod palm i lazurowej wody wyślij koniecznie :)! Niech nam gul trochę skoczy a co:D

U nas w Lęborku pogoda piękna, jak i cały wrzesień.. Niemalże lato :D Dziś może spacer po plaży, albo może grill nad jeziorkiem??

Co do aptek i cen, są naprawdę przeróżne.. Też brałam Femibion i kupowałam w gemini właśnie za 45zł, ale przy innych wydatakch ciążowych, prywatnych wizytach u ginka i endo, prywatnych wynikach, kremach na rozstępy i innych lekach to są duże wydatki. Więc z Cath wyhaczyłyśmy zamiennik http://www.aptekagemini.pl/vita-miner-prenatal-dha-30-tabletek-30-kapsulek.html i skład porównywalny, nawet ma więcej niektórych witamin niż Femibion.

Laski mamy już łóżeczko dla Synka,i większość ciuszków- trochę kupiliśmy (jeny jakie to wszystko drogie !!! ) , a część dostałam wczoraj od koleżanki, może nie są to super świetne ubranka ale patrząc na ekonomiczność i ceny bardzo się cieszę z tej pomocy.

Wczoraj serduszkowaliśmy z Moim i mały tak kopał , że dziwnie się czułam :D Jakby chciał powiedzieć : mamo zostaw tatę, tata nie ruszaj mamy :D

Sue śliczny wierszyk, śliczna i zgrabna Ty choć już to mówiłam :)
    Penelope piękna miniaturka <3 Piękna kobietka z Ciebie :-) I te czerwone usta mrrrrauu..

I witam 3 nowe mamusie :-) Rozpłaszczcie się u Nas wygodnie !

Aaaa no i chyba będzie Wiktor <3

Buziaki miłego dzionka Wam życzymy Ciocie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 11:44

Penelope, Sue, juska19, przedszkolanka:), Fedra lubią tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Sewerynka, od roku jakoś nabrałam zwyczaju malowania ust, i lubię :)
    Ja dziś w pracy, potem się odezwę bo jakaś taka cicha ostatnio się zrobiłam :)
    Gosiak, miłego pakowania :)

Sewerynka lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to pewnie bedzie Wiktor i Konstancja=zakochana para:)

Sewerynka, Sue, Gosiak, Patrycja20, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy Wam też zdarza się (najczęściej jak coś robicie), że uderza Was gorąc i czujecie się słabo? Mnie to dzisiaj złapało w kuchni i nie wiem co o tym myśleć.. uczucie jakbym to w ogóle nie była ja i wszystko leciało mi przez palce..

• Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 20 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia to co opisujesz to jakie takie stany miewałam w I trymestrze, kładłam się albo siadałam i mijało.. Gdybym tego nie robiła to bym zemdlała/ omdlała bo miałam tak kilkakrotnie przed ciążą a nawet w trakcie... Także uważaj na siebie :-*

Słoneczna pewnie tak będzie <3 Miłość od piaskownicy, jakie to romantyczne :)

Aaa Słoneczna pisałaś wcześniej o tych kłuciach z lewej strony. Miewam tak do dziś.. I nie wiem czemu tak się dzieje. 3 tygodnie temu poszłam z tym własnie do szpitala i mnie zostawili ale ze względu na podejrzenie skaracającej się szyjki a nie tych bóli. Po prostu chyba taka moja uroda, łykam magnez i czasami nospę jak zaczynają się te kłucia i przechodzi. Więc chyba nie musimy się martwić, choć to wiadomo ,że niepokoi.

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 20 września 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope ja też zaczęłam malować usta na fuksję :D Gdzie to do mnie niepodobne no nie lubię swoich ust, są małe i to mój kompleks :D Ale jakoś tak mi się przypodobało :-))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 11:57

Penelope lubi tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Ja dziś w pracy, potem się odezwę bo jakaś taka cicha ostatnio się zrobiłam :)
    Gosiak, miłego pakowania :)
    No właśnie cicha jesteś strasznie - musisz nadrobić.
    Logistyka już ogarnięta, jeszcze byliśmy kupić mi walizkę na podręczny - wkurzyłam się, ze jednak drogo, ale posłuży mi pewnie na lata, wiec ok.
    Jeszcze chałupę będziemy ogarniać, żeby przyjaciółce było miło jak przyjdzie futra dokarmiać ;)

Penelope lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 662 663 664 665 666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ