X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się dzisiaj nic nie chce robić, jakieś zbiorowe leniuchowanie ;-)

lula88 lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też nic się nie chce wstałam przed 10 nawet soku mi się nie chce zrobić :) a co jutro zrobię też jest dzień.. chyba wszystko przez tą pogodę..
    Ja mam na szczęście płaszcz na zimę szerszy, butki też ale w moją ukochaną kurteczkę chyba się nie wcisnę :/ no może do listopada jeszcze w nią wejdę a potem płaszcz.

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dzis w Wawie nei trzeba kasowac biletow:)

i jade niedlugo do smyka:) mam nadzieje, ze bebetto bedzie stal:) musze obejrzec

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj też nie mam na nic ochoty.Rozleniwiłam sie strasznie przez to wolne...... niby w domu mam co robić ale ciężko misie do czegokolwiek zabrać ;]

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten sam problem z czymś eleganckim na zimę - płaszcz z H&M bardzo ładny, szkoda, że taki drogi! Na jesień też nic nie mam, bo dotychczasowe kurtki miałam bardzo dopasowane:/ A po sklepach mi się chodzić nie chce:/ Beznadzieja!

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, dziś jest dzień bez samochodu :) i w całej Polsce nie kasujemy biletów :)
    Idę na spacer, Mamusie! :)

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktoras z Was podsala strone z orginalnymi emu . Poproszę o podanie jeszcze raz

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam Wam wczoraj napisać ale miałam jakiś problem z belly. Wczoraj poczułam i zobaczyłam na skórze pierwszego prawdziwego kopniaka. Żadne rybki czy łaskotki, prawdziwy kopniak;-)

kasia_1988, justta, bella84, megg, Januszkowa, Patrycja20, LadyDi, Sue, Fedra, asia888 lubią tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja:) ja od jakiegos tygodnia z hakiem odczuwam ruchy, zawsze wieczorem i nieraz w ciagu dnia jak mam chwile, choc dzisiaj jakby kopniaczki takie delikatne w pracy byly :) takie bablowanie, i to juz codziennie takie cos a pozatym pod reka wyczuwam jak sie przemieszcza, szkoda ze jeszcze na powierzchni nie widac bo po 6 tygodniach nieobecnosci moj maz za tydzien wraca i bedzie mial okazje podziwiac brzuszek pierwszy raz i byloby cudnie gdyby i on poczul cos :)

megg, kasia_1988, Laurka, Januszkowa, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie poniedzialkowo. Nie moge czytac jak sie wszystkie lenia :P

Jutro polowkowe :] Nie moge sie doczekac, zeby zobaczyc dzidzie, bo nadal nic nie czuje.

U nas swieci slonce, ladna jesien jest od trzech dni ;) Lecimy do pracy. Zdrowka i dobrego samopoczucia zycze.

Januszkowa lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat kurtek widzę znowu na tapecie, widać ze ochlodzenie idzie ;) Ja w płaszczyk wczesnojesienny i kurtke typu softshell sie jeszcze spokojnie mieszcze, ale w zimowa kurtke moze byc ciezko. Bede musiała zaglądac do lumpeksów, bo raczej specjalnie nowej kurtki nie kupie, szkoda kasy.

Tak sobie myślę że chyba na Boże Narodzenie bede prosic o jakies rzeczy dla dziecka, może rożek, chustę jako zbiorczy prezent albo nawet pieluchy, bo niestety zazwyczaj dostaje niezbyt trafione prezenty i pozniej sie zastanawiam co z tym zrobic... Juz kiedys probowałam przeforsowac u rodziny meza pomysl zebysmy sobie kupowali tylko jakies drobiazgi, bo przeciez nie jestesmy małymi dziecmi, typu lepsze słodycze czy ulubiony alkohol, ale jakos przeszlo bez echa i co roku dostaje jakies tragedie. A nie jestem wymagająca, dobra książka naprawde by mi wystarczyla, mąż zawsze sugeruje że lubie czytac podróżnicze ksiazki, ale jakos nie dociera ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    22 tc witamy ;)

dziewczyny kaszel, katar i ból głowy już niewiem co robić!!

przemyślałam sobie pewną sprawę! Boję się panicznie porodu i chyba zalatwie sobie jakies zaświadczenie od okulisty np że nie mogę rodzić naturalnie, wiem pomyslicie ż. Nienormalna jestem, ale ja naprawdę bardzo się boje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 18:57

juska19, Fedra lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna muszę w takim razie iść do C&A przymierzyć je, zupełnie zapomniałam o tym sklepie.
    Sue ja też kupiłam w zarze w zeszłym roku, ale bardzo dopasowany i nawet nie wiem czy już teraz bym się w nim zapięła.
    Buty też muszę kupić, nie zapnę cholewki na pewno, bardzo dopasowane miałam:) Jednym słowem- mam przerąbane!!! :) Czuje, że czeka mnie nie jedna godzina na zakupach. A tu będzie trzeba kupić jeszcze tyle rzeczy dla dzidziusia.

Laurka- miłej pracy, uwierz mi, że wiele bym dała żeby iść do pracy. Niestety szybko znaleźli za mnie zastępstwo, które się sprawdziło i właściwie zmuszają mnie do L4:/ A ja, że chce wrócić do tej pracy to siedzę cicho.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja tez się boje strasznie porodu ale z tego co wiem to i CC nie jest lepsze... Dlatego myślę sobie ze tyle kobiet to przeżyło to i ja dam rade :)

Januszkowa, olcia87 lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    22 tc witamy ;)

dziewczyny kaszel, katar i ból głowy już niewiem co robić!!

przemyślałam sobie pewną sprawę! Boję się panicznie porodu i chyba zalatwie sobie jakies zaświadczenie od okulisty np że nie mogę rodzić naturalnie, wiem pomyslicie ż. Nienormalna jestem, ale ja naprawdę bardzo się boje

Asiula rozumiem Cie w 100%. Mam to samo.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bylam w smyku- byl bebetto luca ( akurat ten szary eco len)- bardzo mi sie podobal tylko troche sie zrazilam ze pani mowila ze to jest wozek chinskiej produkcji.

no i polecali Jedo tez tylko jakos gondola ciezko sie wpinala. ( te robia pod Czestochowa)

baby design tez polecali.

x lander to to jakis bardzo duzy i ciezki

maxi cosi tez w sumie fajny ale juz drozszy od bebetto.

sama juz nie wiem......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 19:45

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:

Myślę że każda z nas się boi :) Ale ja chyba bardziej się boję powikłań po CC i zakładania cewnika, brr. Nigdy nie byłam w szpitalu, więc juz samo to mnie przeraża, dlatego nastawiam się na poród naturalny, bo chyba po nim mozna szybciej wyjsc do domu.
    Pewnie dobrym pomyslem jest pojscie do szkoly rodzenia przy szpitalu w ktorym chce sie rodzic i poznanie poloznych. U mnie w szpitalu jest mozliwosc wynajecia prywatnej poloznej ktora jest przy Tobie non stop, na to na 99% sie zdecyduje, bo wiem ze w naszym szpitalu jest czesto duzo rodzacych na raz. Mysle ze dobra polozna to podstawa, wole zapłacic, ale zeby caly czas mial mnie ktos na oku. Troche sie kłóci to z moja moralnoscia, bo przeciez ta polozna dostaje normalna pensje za opieke na pacjentkami, a taka prywatna opieka kosztuje ok 700 zł :/ A i zeby bylo ciekawiej to pieniadze sie wpłaca oficjalnie na konto szpitala, nie zadne lewe umawianie sie z polozna. No ale z drugiej strony życie ludzkie jest o wiele wiecej warte, dlatego moj maz tez uwaza to za dobry pomysl. Oboje dostaniemy pieniadze z PZU za urodzenie dziecka, wiec odzalujemy te 700 zł jakby z tej puli.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ mam dzisiaj kiepski dzień. W pracy do dupy! Nic mi nie szło i wszystko wywoływało płacz. Zwariować można.

Też się trochę boję porodu jak o tym pomyślę. Ale za bardzo nie mamy innego wyjścia. Jakoś nasze dzieciaki muszą przyjść na świat :) Poza ty co mnie akurat pociesza, to znam tyle kobiet, które się dziwię że wogóle są matkami i dały radę. Więc skoro one dały to ja powinnam z palcem w nosie sobie poradzić :)

Co do szkoły rodzenia to ja chętnie chciałabym pójśc. Ale tutaj jest jakoś tak dziwnie, że dopiero w 35!!! tygodniu się idzie! Głupota! Przecież do tego czasu to i już teoretycznie nawet urodzić mogę.

• Bietka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja porodu jakoś się nie boję, może miesiąc przed zacznę się stresować;) Ja to w ogóle myślę nad tym żeby rodzić na żywca tzn bez znieczulenia, zobaczymy czy dam radę:) Szczerze to wolę pomęczyć się przy SN, bo słyszałam, że dla maleństwa to najlepsze.
    Oczywiście nie neguję decyzji o cesarce, bo każda z nas ma swoją opinię na ten temat. Moja znajoma jak tylko zaszła w ciążę, to kombinowała co by tu zrobić by mieć cc, a to dlatego, ze jej siostra opowiedziała jaki ona miała ciężki poród i ta na maksa spanikowała.

c7hyim7.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa dziewczyny byłam dzisiaj u fryzjera i w końcu moje włosy wyglądają jak powinny:D Chyba w końcu trafiłam na kogoś kto zna się na rzeczy :)

Topola, Fedra lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
‹‹ 673 674 675 676 677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: