Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sue wrote:Słoneczna, dziś jest dzień bez samochodu
i w całej Polsce nie kasujemy biletów
Idę na spacer, Mamusie!
NAPRAWDE??? czemu teraz mi dopiero mowisz jak juz ide spac ?padam !!!
-
Asiaa1201 wrote:
przemyślałam sobie pewną sprawę! Boję się panicznie porodu i chyba zalatwie sobie jakies zaświadczenie od okulisty np że nie mogę rodzić naturalnie, wiem pomyslicie ż. Nienormalna jestem, ale ja naprawdę bardzo się boje
Asiaa nie masz się czego bac.Ja rodziłam w sumie 3 razy i dałam rade,to ty tez dasz. Dużo osób sie teraz boi,bo naczyta się w internecie albo naogląda w telewizjii ale każdy organizm jest inny i ty może akurat urodzisz bardzo szybko. Wiadomo,że trochę boli i trzeba sie pomęczyc ale damy rade.Po porodzie naturalnym juz po 2 godzinach chodziłam i mogłam się iśc umyc a po cc wszystko się dłużej goi i musisz leżeć.
-
Vel wrote:NAPRAWDE??? czemu teraz mi dopiero mowisz jak juz ide spac ?
padam !!!
No ale z tego co słyszałam w jakis wiadomosciach to trzeba miec przy sobie dowod rejestracyjny samochodu i dowod tozsamosci zeby móc jechac bez biletu, wiec nie aż tak różowo -
Atakasobiejedna wrote:No ale z tego co słyszałam w jakis wiadomosciach to trzeba miec przy sobie dowod rejestracyjny samochodu i dowod tozsamosci zeby móc jechac bez biletu, wiec nie aż tak różowo
Ja tam nie miałam nic i jeździłam;p Tak na prawdę, to kasowniki były nieczynne więc chyba wszyscy mogli jeździć
-
Atakasobiejedna wrote:No ale z tego co słyszałam w jakis wiadomosciach to trzeba miec przy sobie dowod rejestracyjny samochodu i dowod tozsamosci zeby móc jechac bez biletu, wiec nie aż tak różowo
a ja podjechalam tylko dwa przystanki na gape dzisiaj autobusem bo mam miesieczny na pociag i pociagiem wszedzie jezdze tzn skm
ale z tym dowodem rejestracyjnym racja bo czasem siadam za kierowca z przodu i jak jezdzilam na zadupie do mojego do pracy to z nudow sobie czytalam ta tablice za kierowca komu przysluguja ulgi i dlaczego itp itd i faktycznie byla wzmianka o tym dowodzie rejestracyjnym samochodu i dowodzie tożsamosciteraz mi sie przypomnialo
-
Asiaa1201
Ja mialam 2 porody sn a teraz mam miec cc i sie bardzo boje stresuje itp w szpitalu spedze 5 dni:/ szwy sie goja dlugo podobno okolo 2 tygodni za duzo nie mzona robic najelpiej lezec i uwazac na siebieszczerze mowiac wolalabym naturlanie rodzic a jeszcze te wyznaczanie daty cc i czekanie na ten dzien stres masakra
-
Ja ide spać
jutro o 8:00 rano jedziemy razem na połówkowe
to będzie początek 22 tygodniarówno skończony 21 tydzień
wszystko będzie już wiadome i będziemy wszyscy razem
już sie nie moge doczekać
ps. chcialam ostatnio zrobić sweet focie nam ale mi nie wyszlo, haha ja wygladam jak grubas a nie jak w ciazy a mój Wiktor ma mine jakby za kare
http://www.iv.pl/images/97877714700497736024.jpg
dobranoc :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 21:29
Fedra, juska19, Sue, Penelope lubią tę wiadomość
-
Jestem Natalka nadal jest Natalka warzy 411 gr i wszystko ladnie sie rozwija...
Polowkowe mam 3 pazdziernika...
Ja tez nie z wlasnego wyboru mam cc ale sie nie boje moja szwagierka miala dwie szybko doszla do siebie i powiklan nie bylo
DobranocJanuszkowa, Lara 82, Sue, LadyDi, juska19, słoneczna 85, Bietka, magdzia26, sebza, megg, Penelope, justta lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra duża Twoja Natalka:) Cieszę się, że wszystko dobrze:)
Moja siostra rodziła siłami natury 7 godzin, a na koniec zrobili jej cesarkę. To według mnie najgorszy scenariusz. Nie dość, że 7 godzin się męczyła to później długo dochodziła do siebie.Fedra lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny!
witam się w 6 miesiącu
ale ten czas zapierdziela
się zważyłam z tej okazji i mam +7kg
Ja porodu też się trochę obawiam, ale to chyba jest naturalne. No i wolałabym rodzić sn bez znieczulenia (o ile dałabym radę), ale jak będzie to zobaczymy.
Dziewczyny, są promocje na pieluszki. W biedronce są pieluszki Dada (mają bardzo dobre opinie mam) 128szt midi za 49,99zł, a w carrefour pampersy (zielone) za 79,99zł za 150szt, również midi (4-9kg). Ja kupię jedną paczkę i tych i tych. Przydać się i tak przydadzą, więc skorzystam z promocji
Fedra, cieszę się, że wszystko ok
Swoja drogą ciekawe czy wszystkie "przepowiednie" płci się sprawdzą do końca, czy jednak nastąpi zmiana po 30tc albo po porodzie. Z tego co czytam to strasznie dużo dziewczyn dowiadywało się ok 32 tyg, że jednak jest na odwrót. Ja też już zaczęłam myśleć, że może być inaczej i będę kupowała wszystko uniwersalne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 22:05
megg, Fedra lubią tę wiadomość
-
Ja również bardzo boję się porodu, ale wiecie bardziej ze względu na dzidziusia, że nie dam rady, że np. zemdleję z bólu w złym momencie i coś się stanie dzidziusiowi. Mój największy strach to to żeby ten potężny ból mi jakoś nie przeszkodził przeć i żeby tylko małemu się nic nie stało. Także coś na ból na pewno będę chciała, żeby dać radę jak najszybciej tylko ze względu na synusia, oczywiście jak będzie mi dany poród sn. Bo jak będzie pośladkowo ułożony to nikt mnie nie zmusi do sn, choćbym miała ich pozabijać będą musieli mi zrobić cc, żeby się małemu nic nie stało.
Asiaa1201 lubi tę wiadomość
-
Sloneczna, a czytałaś opinie w internecie? Ja Ci nie pomogę, bo ja mam wózek Tako, w spadku od koleżanki, więc innymi się już nie interesowałam...
Moje koleżanki mówią, że lepiej zainwestować w porządną spacerówkę niż gondole, bo gondoli używasz do pół roku, a spaceröwkę kilka lat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 22:28
-
słoneczna 85 wrote:Dziewczyny, nie wiem co z tym wozkiem. w sumie najbardziej podobal mi sie bebetto luca i najlepiej sie prowadzilo..
nie wiedzialam, ze jest propdukcji chinskiej.
Kup używany po jednym dziecku, czesto mozna znalezc w super stanie za połowę ceny nowego. Jak sie okaze badziew to Ci bedzie mniej żal, a zaoszczedzone pieniadze zainwestujesz w spacerówke jak juz bedziesz wiedziala na czym Ci najbardziej w wózku zalezy