X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Vel Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Słoneczna, dziś jest dzień bez samochodu :) i w całej Polsce nie kasujemy biletów :)
    Idę na spacer, Mamusie! :)

NAPRAWDE??? czemu teraz mi dopiero mowisz jak juz ide spac ? :D padam !!! :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:

przemyślałam sobie pewną sprawę! Boję się panicznie porodu i chyba zalatwie sobie jakies zaświadczenie od okulisty np że nie mogę rodzić naturalnie, wiem pomyslicie ż. Nienormalna jestem, ale ja naprawdę bardzo się boje

Asiaa nie masz się czego bac.Ja rodziłam w sumie 3 razy i dałam rade,to ty tez dasz. Dużo osób sie teraz boi,bo naczyta się w internecie albo naogląda w telewizjii ale każdy organizm jest inny i ty może akurat urodzisz bardzo szybko. Wiadomo,że trochę boli i trzeba sie pomęczyc ale damy rade.Po porodzie naturalnym juz po 2 godzinach chodziłam i mogłam się iśc umyc a po cc wszystko się dłużej goi i musisz leżeć.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    NAPRAWDE??? czemu teraz mi dopiero mowisz jak juz ide spac ? :D padam !!! :)

No ale z tego co słyszałam w jakis wiadomosciach to trzeba miec przy sobie dowod rejestracyjny samochodu i dowod tozsamosci zeby móc jechac bez biletu, wiec nie aż tak różowo :D

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    No ale z tego co słyszałam w jakis wiadomosciach to trzeba miec przy sobie dowod rejestracyjny samochodu i dowod tozsamosci zeby móc jechac bez biletu, wiec nie aż tak różowo :D

Ja tam nie miałam nic i jeździłam;p Tak na prawdę, to kasowniki były nieczynne więc chyba wszyscy mogli jeździć:)

c7hyim7.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem tak: chciałabym spróbować, ale strach mnie paraliżuje, pójdę do szkoły rodzenia, popatrze, posłucham może coś mi się przestawi, a na dzień dzisiejszy tylko cc

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:

a ja podjechalam tylko dwa przystanki na gape dzisiaj autobusem bo mam miesieczny na pociag i pociagiem wszedzie jezdze tzn skm ;)

ale z tym dowodem rejestracyjnym racja bo czasem siadam za kierowca z przodu i jak jezdzilam na zadupie do mojego do pracy to z nudow sobie czytalam ta tablice za kierowca komu przysluguja ulgi i dlaczego itp itd i faktycznie byla wzmianka o tym dowodzie rejestracyjnym samochodu i dowodzie tożsamosci :) teraz mi sie przypomnialo :)

zjk3p18.png

• juska19 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201
    Ja mialam 2 porody sn a teraz mam miec cc i sie bardzo boje stresuje itp w szpitalu spedze 5 dni:/ szwy sie goja dlugo podobno okolo 2 tygodni za duzo nie mzona robic najelpiej lezec i uwazac na siebie :/ szczerze mowiac wolalabym naturlanie rodzic a jeszcze te wyznaczanie daty cc i czekanie na ten dzien stres masakra

relge6yd0kju1g7d.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide spać :)

jutro o 8:00 rano jedziemy razem na połówkowe <3

to będzie początek 22 tygodnia <3 równo skończony 21 tydzień <3

wszystko będzie już wiadome i będziemy wszyscy razem :)

już sie nie moge doczekać :)

ps. chcialam ostatnio zrobić sweet focie nam ale mi nie wyszlo, haha ja wygladam jak grubas a nie jak w ciazy a mój Wiktor ma mine jakby za kare

http://www.iv.pl/images/97877714700497736024.jpg

dobranoc :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 21:29

Fedra, juska19, Sue, Penelope lubią tę wiadomość

zjk3p18.png

• megg Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam CC nie ze swojego wyboru tylko zdrowotnego i wiel slyszalam zlych opinii..ze sie dochodzi do siebie dlugo itd, ale ....jakos mi ulzylo i chyba wole CC

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg
    ja tez mam Cc ze wzgelu zdrowotnego wiec wyjscia nie mam za duzego..

megg lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem Natalka nadal jest Natalka warzy 411 gr i wszystko ladnie sie rozwija...
    Polowkowe mam 3 pazdziernika...
    Ja tez nie z wlasnego wyboru mam cc ale sie nie boje moja szwagierka miala dwie szybko doszla do siebie i powiklan nie bylo ;)
    Dobranoc :)

Januszkowa, Lara 82, Sue, LadyDi, juska19, słoneczna 85, Bietka, magdzia26, sebza, megg, Penelope, justta lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra duża Twoja Natalka:) Cieszę się, że wszystko dobrze:)

Moja siostra rodziła siłami natury 7 godzin, a na koniec zrobili jej cesarkę. To według mnie najgorszy scenariusz. Nie dość, że 7 godzin się męczyła to później długo dochodziła do siebie.

Fedra lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! :) witam się w 6 miesiącu :D ale ten czas zapierdziela :) się zważyłam z tej okazji i mam +7kg :O

Ja porodu też się trochę obawiam, ale to chyba jest naturalne. No i wolałabym rodzić sn bez znieczulenia (o ile dałabym radę), ale jak będzie to zobaczymy.

Dziewczyny, są promocje na pieluszki. W biedronce są pieluszki Dada (mają bardzo dobre opinie mam) 128szt midi za 49,99zł, a w carrefour pampersy (zielone) za 79,99zł za 150szt, również midi (4-9kg). Ja kupię jedną paczkę i tych i tych. Przydać się i tak przydadzą, więc skorzystam z promocji :D

Fedra, cieszę się, że wszystko ok :D

Swoja drogą ciekawe czy wszystkie "przepowiednie" płci się sprawdzą do końca, czy jednak nastąpi zmiana po 30tc albo po porodzie. Z tego co czytam to strasznie dużo dziewczyn dowiadywało się ok 32 tyg, że jednak jest na odwrót. Ja też już zaczęłam myśleć, że może być inaczej i będę kupowała wszystko uniwersalne. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 22:05

megg, Fedra lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra super :-) duża dziewczynka :-)

Fedra lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również bardzo boję się porodu, ale wiecie bardziej ze względu na dzidziusia, że nie dam rady, że np. zemdleję z bólu w złym momencie i coś się stanie dzidziusiowi. Mój największy strach to to żeby ten potężny ból mi jakoś nie przeszkodził przeć i żeby tylko małemu się nic nie stało. Także coś na ból na pewno będę chciała, żeby dać radę jak najszybciej tylko ze względu na synusia, oczywiście jak będzie mi dany poród sn. Bo jak będzie pośladkowo ułożony to nikt mnie nie zmusi do sn, choćbym miała ich pozabijać będą musieli mi zrobić cc, żeby się małemu nic nie stało.

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem co z tym wozkiem. w sumie najbardziej podobal mi sie bebetto luca i najlepiej sie prowadzilo..

nie wiedzialam, ze jest propdukcji chinskiej.

a z drugiej strony maxi cosi to juz ponad 2 tys

cath lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna, a czytałaś opinie w internecie? Ja Ci nie pomogę, bo ja mam wózek Tako, w spadku od koleżanki, więc innymi się już nie interesowałam...

Moje koleżanki mówią, że lepiej zainwestować w porządną spacerówkę niż gondole, bo gondoli używasz do pół roku, a spaceröwkę kilka lat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 22:28

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no czytalam wlasnie, patrze rankingi i np bebetto solaris jest lepiej oceniany niz luca.

baby design lupo tez, jedo tez, taco tez jest chwalony

atdcqtkf2affvuei.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Dziewczyny, nie wiem co z tym wozkiem. w sumie najbardziej podobal mi sie bebetto luca i najlepiej sie prowadzilo..

nie wiedzialam, ze jest propdukcji chinskiej.

Kup używany po jednym dziecku, czesto mozna znalezc w super stanie za połowę ceny nowego. Jak sie okaze badziew to Ci bedzie mniej żal, a zaoszczedzone pieniadze zainwestujesz w spacerówke jak juz bedziesz wiedziala na czym Ci najbardziej w wózku zalezy ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a te spacerowki z wielofunkcyjnych sa niedobre? czy jak?

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 674 675 676 677 678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ