X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas dzis deszczowo :/ moja corcia chora wiec do przedszkola nie idzie zapowiada sie ciekwy dzien..
    Co do spacerow z maluchami to ja z corka urodzona w styczniu wyszlam chyba po 10 dniach na maly spacer stwierdzilam ze mus wyjsc czy zima czy lato to lepiej dla malucha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 11:36

cath lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej...
    ja tez mam zamiar spacerować z dzieciaczkiem jak tylko bedzie to możliwe. a nie czekać do wiosny, bo zwariowałabym tyle w domu.

czyjaś babcia powiedziała ze można spacerować dopiero po chrzcie,,, he, ale mnie to rozbawiło. Dobre.

Macie jakieś sprawdzone sposoby na przeziębienie? ide dzisiaj o 13 do lekarza ale nie chce się faszerować lekami dlatego pytam. a wole sprawdzić aby nie rozwinęło się nic więcej.

a i witam się w nowym tygodniu... jupi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 10:06

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich.Dzisiaj u mnie zaczyna się nowy tydzień ;]

Vel - może lekarz miał jednak słaby sprzęt? Mój gin ma raczej przeciętny a profil twarzy zawsze widzę. To że lekarz ma usg 3d nie świadczy o dobrej jakości. Najlepiej faktycznie idź jeszcze do kogoś - niech zerknie ;]
    Co to znaczy, że łożysko jest za grube?

Co do wózków jeszcze - z tymi wózkami o których pisałam to pisałam tona podstawie koleżanek-mam które maja dzieci w wieku 8 miesięcy teraz. Może miały jakies wyjątkowo duże dzieci bo po 3-4 miesiącach powyrastały z gondolek.
    Z resztą, każdy robi jak uważa. Co do wychodzenia po 2 tygodniach czy miesiącu to sie okaże jak z pogodą. Generalnie luty jest najgorszym miesiącem. A jeżeli już sie wyjdzie to nie są to spacerki godzinne tylko 20min na początku...... to wiem od połoznych.
    Ja będę szukała czegos używanego. Może od znajomych odkupie cały zestaw: wózek, foteli i cos tam jeszcze mają....zobaczymy....

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia - zależy co ci jest. Jak gardło to możesz pić szałwię, miódna ciepło albo tabletki na gardło dla kobiet w ciązy -ich skład to w zasadzie same zioła.
    Natomiast jakbóle głowy czy jakas tempeatura to chyba nic innego jak babcine sposoby - zyli wygrzewanie się w łóżku i do picia np. mleko zmiodem i czosnkiem (chyba bym sie porzygała po tym ;] ale mozna spróbować), ja preferuję sam miód do picia na ciepło.
    Aha ważne - miodu nie zalewa się wrzątkiem!!

kasia_1988 lubi tę wiadomość

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Kasia - zależy co ci jest. Jak gardło to możesz pić szałwię, miódna ciepło albo tabletki na gardło dla kobiet w ciązy -ich skład to w zasadzie same zioła.
    Natomiast jakbóle głowy czy jakas tempeatura to chyba nic innego jak babcine sposoby - zyli wygrzewanie się w łóżku i do picia np. mleko zmiodem i czosnkiem (chyba bym sie porzygała po tym ;] ale mozna spróbować), ja preferuję sam miód do picia na ciepło.

No właśnie czuje ze mam zawalone nie tyle juz gardło co juz krtań. stad lekarz... wlasnie juz drugie dzień w łóżku leże... Moja Kochana Mama zrobiła mi czosnek z miodem i dzisiaj mi powiezie... ble czuje sie jak małe dziecko. Koszmar z dzieciństwa... Grrr....

Dzięki ze mówisz, bo właśnie 2 dni zalewałam miód wrzątkiem. eh całe życie się człowiek uczy...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parkę kupilam w stradivarius i nie ciazowa. Na tym dziale ciążowym wszystko takie workowate i mega duże rozmiary. Jak przymierzylam bluzke 36 na ciążowym w h&m to czulam sie jak w worku. :/

Sloneczna tylko zobacz z kiedy ta recenzja bo z tego co mi wiadomo model 2014 bebetto Luca zostal poprawiony i nie ma żadnej wady. A z drugiej strony moim zdaniem to jest tylko rzecz materialna jesli sie zepsuje to gwarancja!! A jeszcze trzecia strona ze kazda rzecz ma pozytywne i negatywne opinie. :) mowi sie ze jesli cos ma w necie same pozytywne opinie to jest cos nie tak i możliwe ze robią to pracownicy danej firmy :D kiedys moja kolezanka pracowala w sklepie z rtv i AGD i mówi ze musili dane produkty zachwalac a inne krytykować :) a spacerowka jeździłam Luca :) jest super. Maz sprawdzal jak sie wpina czy sobie poradzę i latwizna :D

A co do made in china to co teraz nie jest z chin? :D nawet jak produkt polski to czesto części sa z chin miedzy innymi. Nie twierdze ze wszystkie firmy tak maja. Ale często taj jest :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    My juz po.

ogolnie okej, doktor straaasznie flegmatyczny, potwierdzil to co powiedzial Doering, lozysko jest za grube, powiedzial że mam isc do swojej ginki po skierowanie do jakiejs kliniki poloznictwa np invicty zeby ktos inny rzucil swoim okiem i to zdiagnozowal bo jego zdaniem jest okej ale lepiej sie upewnic bo on tez wszystkich nieprawidlowosci widziec nie musi .... pozatym nie mogl dostrzec profilu twarzy ani mozgu, tzn cos tam w czaszce widzial ale nie to co chcial, widzial zarys mozgu ale za lekki i faldu karkowego nie mogl dojrzec zeby zmierzyc, szczerze to pierwsze usg na ktorym i ja nic nie widzialam.. a sprzet mial dobry, nawet na 3d przelaczal ale nic nie bylo widac

ide wiec dzis o 14 do mojej ginki poprosic o skierowanie, mam nadzieje ze mnie przyjmie...

co do plci powiedzial, ze on by tez powiedzial ze dziewczynka bo chlopca on nie widzi ale ze niewiadomo bo jądra moga sie rozwinac pozniej

serce 144 uderzen
    waga 376 gram

ogolnie jakies dziwne to dziecko, wychodzi mniejsze niz byc powinno a zawsze bylo wieksze

zobaczymy czy dostane skierowanie i co tam powiedza

Kochan moja dziewczynka ważyła w 20t6d 372 g. I jest troszkę mniejsza niż dzieciaczki w tym okresie. Ginek mi powiedzial ze nie można sie po jednym usg przejmować bo na nastepnym juz moze byc wieksza bo każde dziecko rośnie w indywidualnym tępię :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam w połowie ciąży :-)
    I w pierwszy dzień jesieni co bardzo dokładnie widać za oknem :-)

Sue, juska19, Asiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wózki to mnie podoba się Bebetto, ale chyba już za dużo osób będzie go mieć, więc chyba kupię inny :-):-):-)

A tak poważnie to myślę, że wybiorę jakiegoś częstochowskiego producenta lub blisko Częstochowy aby w razie gwarancji móc szybko załatwić sprawę :-)

A tak naprawdę to dopóki się same nie przekonamy jak jest to żadne opinie w necie nie będą w 100% wiarygodne bo tak jak powiedziała Cath w necie można wszystko napisać. :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas wczoraj byl wieczór zgrozy trafiłam do szpitala z mega silnymi skurczami brzucha promieniujacych na kregosłup,brzuch sie spinał .. Strasznie sie przestraszyłam nie wiedziałam co robi..
    No i Na usg wszystko ok położenie podłużne główkowe, łożysko na tylnej ścianie wysoko, płyn owodniowy w normie mięsień macicy wiotki, dziecko wazy 283g, zrobili mi morfologie ,biochemie i mocz wyniki też ok pani Dr uznała ze to mogą być wiezadla.. gdyby się coś nasilało mam wrócić i przyjmą mnie na oddział...
    Nawet niewiecie jak sie zestresowałam..

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam tabletki do ssania Prenalen i syrop prawoslazowy i tak jakby trochę mi lżej. Dodatkowo robię herbatki, 4 łyżeczka majeranku zalewam wrzątkiem, przykrywam i czekam jak przestygnie, następnie przelewam przez sitko i piję napar! ;)

Polecam!

kasia_1988 lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Kupiłam tabletki do ssania Prenalen i syrop prawoslazowy i tak jakby trochę mi lżej. Dodatkowo robię herbatki, 4 łyżeczka majeranku zalewam wrzątkiem, przykrywam i czekam jak przestygnie, następnie przelewam przez sitko i piję napar! ;)

Polecam!

wypróbuje Wasze sposoby. wielkie dzięki...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Hej u nas wczoraj byl wieczór zgrozy trafiłam do szpitala z mega silnymi skurczami brzucha promieniujacych na kregosłup,brzuch sie spinał .. Strasznie sie przestraszyłam nie wiedziałam co robi..
    No i Na usg wszystko ok położenie podłużne główkowe, łożysko na tylnej ścianie wysoko, płyn owodniowy w normie mięsień macicy wiotki, dziecko wazy 283g, zrobili mi morfologie ,biochemie i mocz wyniki też ok pani Dr uznała ze to mogą być wiezadla.. gdyby się coś nasilało mam wrócić i przyjmą mnie na oddział...
    Nawet niewiecie jak sie zestresowałam..

Ooo to miejmy nadzieje , że wiecej sie nie powtórzy ten bol... moze tez za duzo się nachodziłaś...

dziewuszki pamiętacie kto pisał gdzie można kupić orginalne emu? jaka to była strona?

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Gusia to dobrze że wszytko ok z wami, może to właśnie wiązadła, dużo odpoczywaj kochana

Vel idź do swojej po te skierowanie, może na innym sprzęcie będzie lepiej widać

Ja dzisiaj dołączam do Ciebie Katiś , piję kawkę i leżę ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • sebza Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia, współczuję przygody. Trzymam kciuki, żeby było już bez takich atrakcji.

Jeśli chodzi o spacery i wózki to ja także zamierzam wyjść tak szybko, jak to będzie możliwe i używać gondoli tak długo, jak tylko dziecko będzie to tolerowało. Wybrałam bugaboo, ale chyba żadna z Was nie pisała,że też jest nim zainteresowana, z tego co czytałam.

Ja jestem po połówkowym i ogólnie to kicha. Syn (niezaprzeczalnie syn) ułożył się głową do góry, twarzą bo środka brzucha, czyli praktycznie głowa wtulona w łożysko, dodatkowo z rękami na twarzy. Gin nic nie mogła dokładnie zbadać, ani mózgu, ani sprawdzić czy nie ma rozszczepu wargi, coś tam sprawdziła serce, ale nie tak, jak by chciała, brzuch to w ogóle ledwo osiągalny był, no i tylko te wierzgające nogi na każdym ujęciu. Także za tydzień kolejna wizyta, bo bez dokładniejszych badań gin raczej się nie zgodzi na lot do PL, a ja mam już bilety kupione na 2.10... Także następna wizyta 30.09, będę się modlić cały tydzień o to,żeby szanowny potomek zechciał się ułożyć tak jak dotychczas,żeby było coś widać.
    To, co gin się udało zobaczyć, jest ok, ale ona chciałabym zobaczyć dużo więcej szczegółów, które dzisiaj nie były osiągalne.. Waży ok. 410 gr, ale pewnie ciut więcej tak na prawdę, tylko gin nie mogła dobrze zmierzyć główki i brzucha..

gusiaa, LadyDi lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu nikt niw podal strony :) ja będę zamawiać z eobuwie.pl moje emu :) myslal nad ugg albo ukala by emu ale nie znalazłam zaufanej strony gdzie bylyby oryginaly :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Kasiu nikt niw podal strony :) ja będę zamawiać z eobuwie.pl moje emu :) myslal nad ugg albo ukala by emu ale nie znalazłam zaufanej strony gdzie bylyby oryginaly :D

a to dzięki. musiałam zle cos doczytać...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Witam wszystkich.Dzisiaj u mnie zaczyna się nowy tydzień ;]

Vel - może lekarz miał jednak słaby sprzęt? Mój gin ma raczej przeciętny a profil twarzy zawsze widzę. To że lekarz ma usg 3d nie świadczy o dobrej jakości. Najlepiej faktycznie idź jeszcze do kogoś - niech zerknie ;]
    Co to znaczy, że łożysko jest za grube?

Doering ma zajebisty sprzet a powiedzial to samo, że za grube lozysko, wedlug niego 5cm, wg tego dzisiaj 4,88cm

nie wiem co to znaczy i w necie tez nie moge nic znalezc, pytal sie mnie czy mialam krwawienia bo tam jakis krwiak mogl byc ktory spowodowal to grube lozysko (???????) nie wiem.. nie bylo zadnego krwawienia ani razu wiec i krwiaka nie bylo raczej

wiem tyle ze grube lozysko jest jakas tam nieprawidlowoscia i moze powodowac wady

a ten lekarz od polowkowego ma dobry sprzet, nowy, nawet moja ginka mowila ze ma super... widzial wszystko ale jakies niewyrazne, nie wiem czemu tego profilu nie widzial, pokazalam mu fotki od doeringa to powiedzial że widac tak samo slaby zarys mozgu a wolalby widziec go inaczej

mniej wiecej cos takiego "widac ale nie tak jakbysmy chcieli"

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w nowym tygodniu :)
    Ja jak byłam przeziębiona w ostatnim tyg to płukałam gardło Septosanem tj mieszanka ziół w tym jest szałwia do tego Tantum Verde, czasem płukanka z wody utlenionej z wodą. Na katar niestety nic nie można tak w aptece powiedzieli więc się mordowałam ponad tydzień. Ale już jest oki.
    Życzę zdrówka ;)

Katiś mam nadzieję, że się to już nie powtórzy. Może faktycznie za dużo tłuszczu było. Ja kiedyś jednego placka zjadłam i też źle się czułam. Zresztą po smażonym tak mi się dzieje teraz ale coś trzeba jeść.

Vel może to wina lekarza skoro każe się konsultować to chyba niezbyt doświadczony jest więc nie martw się. Trzymam kciuki, że to tylko fałszywe przypuszczenia.

Sebza gratulacje chłopczyka :)

sebza lubi tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:

miodu nie zalewa sie niczym

ja do dzisiaj nie zalewalam wrzatkiem tylko goraca woda wystudzonym wrzatkiem takim do picia akurat, a mi jeden kucharz powiedzial ze to nie ma znaczenia czy wrzatkiem czy goraca woda bo on traci wszystkie wlasciwosci powyzej 37 stopni celsjusza wiec generalnie miod powinno sie na lyzce jesc i zapijac a nie gdziekolwiek czymkolwiek cieplym zalewac

ja nienawidze cieplego mleka i czosnku i nigdy nie pilam czegos takiego bo tez bym sie porzygala :P

ja na gardlo bralam tabletki Prenalen dla kobiet w ciazy do ssania na gardlo malina i propolis naturalne, do tego malina i czosnek syrop naturalny dla kobiet w ciazy Prenalen, do tego herbata z cytryna, pomarancza, imbirem startym do srodka, syropem malinowym, potluczonymi gozdzikami, miodem i ja sie tak wyleczylam :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ