Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
gusiaa wrote:Hej u nas wczoraj byl wieczór zgrozy trafiłam do szpitala z mega silnymi skurczami brzucha promieniujacych na kregosłup,brzuch sie spinał .. Strasznie sie przestraszyłam nie wiedziałam co robi..
No i Na usg wszystko ok położenie podłużne główkowe, łożysko na tylnej ścianie wysoko, płyn owodniowy w normie mięsień macicy wiotki, dziecko wazy 283g, zrobili mi morfologie ,biochemie i mocz wyniki też ok pani Dr uznała ze to mogą być wiezadla.. gdyby się coś nasilało mam wrócić i przyjmą mnie na oddział...
Nawet niewiecie jak sie zestresowałam..
Gusia bardzo współczuje, ale najważniejsze, że sytuacja jest opanowana i wszystko dobrze się skończyło.
Katiś ja też miałam rewolucje po plackach ziemniaczanych i pewnie nie zjem ich już do końca ciąży.
Vel nie martw się, na wizycie na pewno wszystko się wyjaśni. Lekarze czasami nieźle potrafią nastraszyć, a wszystko jest ok. Miałam krwiaka na początku i nie krwawiłam wcale.
-
Katiś wrote:Kurcze to z moją cierpliwością nie jest źle
Ostatnie moje USG było 31 lipca
, a idę pojutrze czyli wytrzymałam 55 dni - kurcze co jak co, ale ta ciąża dobrze wpływa na mój charakter
Katis podziwiam; mi juz cierpliwosc sie skonczylaszczegolnie ze po pierwszych przewidywaniach zaczelam dostawac chlopiece ciuszki I niewiem teraz czy brac czy oddac spowrotem
u mnie tez jest taka sytuacja ze miedzy ostatnia wizyta a polowkowym jest poltora miesiaca odstepu I uwazam ze to zdecydowanie za dlugo szczegolnie ze jade na luteinie; wole sie upewnic ze wszystko ok wiec ide I zobaczymy co mi powiedza -
Asia888 no ma się rozumieć, że jeżeli bierzesz luteinę to warto sprawdzić. Póki co u mnie ciąża przebiega prawidłowo (tfu tfu odpukać). Szczerze powiem, że powoli już tuptam nogami na to USG. Znowu łapię schizy czy dzidzia zdrowo się rozwija, czy wszystko jest okey.Pola
Hania -
Hej, ja dzisiaj też schizuję a wizyta dopiero 08 października. Bo mam dużo jakiejś takiej wodnistej wydzieliny i miałam takie dwa paseczki cieniutkie czerwono brunatne, kupiłam detektor tętna,ale będzie dopiero w czwartek, i zarejestrowałam się na czwartek bo mega się przejmuję, a ruchów to ja nie czuję, czasem mnie tak jakby załaskotało coś od środka ale nie wiem czy to to.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 16:04
Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc -
sebza wrote:No wiadomo, że zmierzył to wszystko, bo na podstawie wielkości główki, brzucha i kości udowej się szacuje wagę
no nic, czekam na wieści po wizycie
a to nie wiedzialamglupia ja
nie mialam pojecia
-
ja po wizycie dostalam skierowanie do poradni badan prenatalnych
teraz tak, gdzie ja mam sie umowic ?
no bo w inviccie nie maja terminow
musi byc jakas poradnia co mi zrobi badania prenatalne w gdansku na nfz
nie wiem nawet jak tego szukac -
witam dziewczyny, wreszcie parę dni wolnego. A na dodatek dziś dotarło łóżeczko które wylicytowałam na Ebay. Miało być guliver z Ikei, ale jest Bibi z Mamas & Papas, kupione 16 miesięcy temu i do tego materac 4 miesięczny. Nawet ryski nie ma, stan idealny, właśnie skręciłam. Ale mam radochę, nie mogę się napatrzeć.
I przyszło dziś 8 przesyłek z Ebaya z ciuszkami, siedzę na środku pokoju, rozpakowuję jak prezenty
Póki co dołączam zdjęcie łóżeczka
słoneczna 85, Fedra, megg, juska19, sebza, lula88, Bietka, Januszkowa, Lara 82, asia888 lubią tę wiadomość
-
w związku z tym że w UK w ciągu dnia nie ma minusowych temperatur i że śliskie kombinezony jakoś nie specjalnie mi się podobają to polowałam na taki "futerkowy" z Mothercare, też się udało za grosze nówkę wylicytować
Fedra, słoneczna 85, olcia87, juska19, sebza, lula88, Januszkowa, asia888, Laurka lubią tę wiadomość
-
Penelope świetne łóżeczko i pokoik dla maleństwa, też mam takie kombinezoniki miziutkie futerkowe, są świetne
Vel a pytałaś się swojej ginki o to grube łożysko?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 16:35
Penelope lubi tę wiadomość
-
Penelope łóżeczko marzenia! Pokój dla maluszka też mi się bardzo podoba. W naszym pokoju dla maluszka na razie są położone panele i karnisz z firanką, żeby nikt nam przez okno nie zaglądał;P No i aktualnie ten pokój to moja suszarnia
Kombinezonik słodki!
Pisałyście o tych plackach ziemniaczanych - ja lubię, a teraz w ciąży bardzo lubięAle dla zdrowia połowę ziemniaków zamieniam na cukinię. Też są pyszne!
A dziś na obiad robiłam kopytka z serem. Pychota!justta lubi tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:dziewczyny mam pytanie z innej beczki.
czy jest moze ktos z was bezrobotnya zasilek bedzie miec z pracy meza?
czy takie cos jest mozliwe?
Ale jakis zasiłek, macierzyński? Jesli sie jest bezrobotnym to z pracy meza mozna sie tylko zgłosic bezplatnie do ubezpieczenia zdrowotnego jako członek rodziny. Ojcowi wtedy przysługuje tylko 2 tyg tacierzyńskiego (tego zarezerwowanego dla ojców), nie może wziac natomiast rodzicielskiego (tego po macierzynskim którym rodzice moga sie dzielic). Warunkiem przejecia przez ojca rodzicielskiego jest nabycie prawa przez matkę do macierzynskiego. Bylo to swego czasu glosno opisywane w mediach gdy panu ktoremu zmarła przy porodzie zona (bezrobotna) i zostal sam z 3 dzieci mogł wziac tylko 2 tyg tacierzynskiego...słoneczna 85 lubi tę wiadomość