X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie do chorobowego, a do zdrowotnego, czyli że ma prawo chodzic do lekarza na NFZ, bo to dwie różne rzeczy ;) Nic się za to nie płaci, wiec zasiłku tez dzieki temu sie nie dostanie, nie ma tak pieknie, z czyich składek mialby byc sfinansowany ten macierzynski? ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnei myslalam ze moze z meza;)

tak tylko pytam z ciekawosci:) dzieki za odp:)

( nie, nie, ja pracuje i place skaldki;))

myslalam, ze moze jakos z meza skaldek tez cos sie nalezy jakby byla taka sytuacja.
    bo tak sie zatsanawiam czy nie kupic ziemi i nie czekac 3 lat by Przejsc na KRUS.

ale wlasnie dlatego pytam co by bylo gdybym "wpadla" w tym czasie

lepsza opcja bedzie urodzenie jednego dziecka po drugim.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto pyta nie błądzi :) Wiesz jaki bylby przyrost naturalny jakby bezrobotne dostawaly macierzynski z pracy ojca? W niektorych rodzinach co rok prorok :P Niestety raczej w tych patologicznych...

A Słoneczna dobrze pamietam ze pracujesz u kogos na wlasnej dzialalnosci w gabinecie wet? To sobie poczytaj o perypetiach z ZUS niektorych przedsiebiorcow pracujacych na podobnych zasadach, tu akurat chodzi o panią dentystke

http://www.lekarziprawo.pl/bedac-mloda-lekarka-mozesz-miec-klopoty-z-zus/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 17:23

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok poczytam, tak pracuje u kogos na wlasnej dzialanosci.

no juz co bedzie.

mam nadzieje, ze nikt nie powie ze to fikcyjna dzialanosc bo prowadze juz drugi rok i wystawialam w roznych miejcach juz rachunki.

ale roznie moze byc.

swiat nie jest sprawiedliwy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 17:41

atdcqtkf2affvuei.png
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy Wy też macie tak dużo śluzo takie bezbarwnego rozciągliwego ? U mnie dzisiaj strasznie dużo tego martwię się trochę.

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jakis mleczny ten sluz ostatnio.... ale jakos bardzo duzo to nie mam.

atdcqtkf2affvuei.png
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czujesz już wyraźne ruchy ?
    słoneczna 85 wrote:
    u mnie jakis mleczny ten sluz ostatnio.... ale jakos bardzo duzo to nie mam.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie czuje- czuje, ze cos tam sie przelewa ale kompniakow zadnych nie czulam, czasem cos kluje czasem cos jakby plywa- nawet nei wiem czy to to..

no ale na pewno wszytsko jest dobrze, krwawien nie ma i tego sie trzymajmy:)

olcia87 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia87 wrote:
    dziewczyny czy Wy też macie tak dużo śluzo takie bezbarwnego rozciągliwego ? U mnie dzisiaj strasznie dużo tego martwię się trochę.

Jakoś bardzo dużo nie, ale zdarzały się dni, że było wyraźnie więcej i był dokładnie taki jak płodny śluz tylko tak jakby bardziej zbity... chociaż rzadki też się zdarzał.
    Gdzieś w jakiejś mądrej książce przeczytałam, że większa ilość wydzieliny na tym etapie jest zupełnie normalna i może mieć właśnie taki wygląd.
    Jak ja to pierwszy raz zobaczyłam, to myślałam, że mi czop śluzowy odchodzi, ale gin miała z tego ubaw jak jej powiedziałam :)

Sue lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla niej to oczywiste jak pracuje i widzi i slyszy codziennie takie rozne teksty:)

a my w pierwszej ciazy sie zastanawiamy czy tak ma byc?:)

olcia87 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, ja mam bardzo duZo śluzu, czasami jest lepki a czasami bardziej wodnisty. Młody mnie czasami pogila, ale rzadko i bardzo delikatnie.
    Vel, a nie pytalas ginki gdzie możesz takie badania zrobic? Ja nie pomoge, bo nie jestem z Gdańska, ale ginka albo w tej klinice mogliby Ci wskazać inna placówkę.

Sebza, ja miałam to samo!! Zaczęłam schizowac, ale przeczytałam, ze w 5 miesiącu zwiększa sie ilośc tej wydzieliny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 18:19

sebza lubi tę wiadomość

• olcia87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, uspokoiłyście mnie troszkę :)

• Vel Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dosyc :( :( :(

lekarz polowkowy mowi mi że mam isc do ginki po skierowanie do kliniki badan prenatalnych po konsultacje ponowna

ginka daje mi skierowanie i podaje trzy adresy gdzie mam zadzwonic

dzwonie pod pierwszy i brak miejsc
    dzwonie pod drugi i oni juz na nfz nie przyjmuja
    dzwonie pod trzeci i dowiaduje sie, ze nie moge miec PONOWNIE zrobionego badania prenatalnego bo przysluguje jedno i ja je wykorzystalam i NFZ drugi raz nie uwzgledni tego i wystawia mi rachunek, a jesli wyszly dzis jakies nieprawidlowosci to powinno sie dostac skierowanie na patologie ciazy a nie na ponowne badanie prenatalne, i ze lekarz powinien o tym wiedziec i ze wypisal mi zle skierowanie i ze dla mnie najlepiej isc do szpitala na Klinicznej bo tam maja najlepiej rozbudowana patologie czy cos w ten desen

po tej informacji oddzwaniam do ginki prowadzacej dlaczego takie skierowanie wypisala mi a ona mi ze mam jechac pod ten drugi numer co dzwonilam i konsultowac, ja jej na to ze tam juz na nfz nie przyjmuja a ona do mnie JAK TO? MY NIE MAMY TAKIEJ INFORMACJI

no to ja jej mowie a ona ze w takim razie mam isc do tego mojego Doeringa poniewaz on jako pierwszy wykryl ta nieprawidlowosc i pozatym jest ordynatorem w szpitalu Wojewodzkim i mam bez placenia do niego isc do prywatnego gabinetu, opowiedziec o sytuacji i poprosic czy mnie w wojewodzkim przyjmie i wtedy moja ginka drugie skierowanie wypisze i ze na Kliniczna mam nie isc bo bede 7h czekac a i tak nic mi tam nie powiedza

a ja mam juz dosyc i nie wiem co robic :( na patologii nie moga mnie polozyc na oddziale bo przeciez pracuje i nie moge isc na l4 bo mi sie nie bedzie pozniej zgadzalo z macierzynskim itp musze normalnie do 14 pazdziernika pracowac :(

nie wiem co robic :( albo musze isc prywatnie gdzies i olac to skierowanie albo faktycznie wyblagac doeringa zeby mnie przebadal na nfz ponownie i przypadkiem nie kladl na oddzial

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 18:27

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mały ma właśnie czkawke ;)
    Brzusio podskakuje ;)

sebza, Fedra, megg, Penelope, Sewerynka lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym poszła prywatnie Vel i nieprosila się nikogo

sebza lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, to zadzwoń do Doeringa i powiedz jaka jest sytuacja, mysle, ze w takiej sytuacji powinien Cie przyjąć.
    Masakra, absurd goni absurd! Publiczna opieka zdrowotna kuleje u nas.. Ja ciaze prowadzę w medicover, NFZ mogłoby sie od nich wiele nauczyć.

Trzymam kciuki, zeby w końcu ktoś potraktował Cie poważnie! I sie zajął Tobą tak jak powinien.
    Daj znac!

• sebza Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, mam zdanie jak Asia. Iść prywatnie tam, gdzie mają sprzęt i specjalistów i nie oglądać się na NFZ.
    Będziesz się z nimi bujać na NFZ i tylko będzie Cie to kosztowało czas nerwy a i tak nie masz pewności, czy zrobią tak, jak będzie dla Ciebie korzystnie. Także lepiej zapłacić i mieć z głowy.

atdci09k89ytpjkc.png
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę podobnie jak sebza. Bo z tym NFZ to można wyjść jak Zabłocki na mydle.

• sebza Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    dla niej to oczywiste jak pracuje i widzi i slyszy codziennie takie rozne teksty:)

a my w pierwszej ciazy sie zastanawiamy czy tak ma byc?:)

No wiadomo :) Tyle tylko, że to pokazuje jak często nasze zmartwienia są na wyrost. Bo jeśli po opisie gin się śmieje, że się śluzem zestresowałam i nawet bez badania jest pewna, że wszystko jest ok, co później potwierdza usg to znaczy, że tym śluzem to naprawdę nie warto sobie głowy zawracać :)
    Chociaż z drugiej strony, jakby mi wypadł jakiś porządny kawałek i miałabym jakieś dolegliwości bólowe, to pewnie i tak bym z tym pobiegła. Ale jeśli to tylko śluz , to trzeba zignorować i zobaczyć co się będzie dalej działo.
    Tak mi się wydaje :)

atdci09k89ytpjkc.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    Rudasek
    pochwal sie wozkiem :)

http://dino.sklep.pl/nowy/images/wozki_z_gond/graco_evo_fotelik_d.jpg

a taki mam :) tylko bez tycj kropek czy co to jest :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 18:51

słoneczna 85, juska19 lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ