Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lara 82 wrote:No to niezły konował, szkoda tylko, że zmarnowałaś swoje skierowanie na takiego lekarza
Oby ta babka była lepsza.
nie mialam wyboru... ja chodze do nadmorskiego centrum medycznego, to jest taka sieciówka, w każdej dzielnicy jest jedno takie nadmorskie centrum medyczne i np tam gdzie ja chodze najblizej mojego domu to nie ma takiego sprzetu do badan prenatalnych tylko zwykle usg w gabinetach no wiec moja ginka pisze skierowanie do innego oddzialu ich przychodni tam gdzie maja odpowiedni sprzet i polozna mnie odrazu umawia i ja nie mam nic do gadania, one mi narzucaja termin, narzucaja do ktorej przychodni i do jakiego konkretnie lekarza mam isc
sama bym nie poszla w zyciu do niesprawdzonego lekarza, nawet na nfz szukalabym najlepszego
Sylwia jest nas prawie setka ale polowa nieaktywnawiec tak wiesz z przymruzeniem oka trzeba patrzec
Gosiak dziekia sluchaj napisalabys ile sie czeka i ile trwa badanie???? bo nie wiem czy nie przelozyc
wizyte mam 15:40 a o 16:30 zaczynam zajecia w palacu mlodziezy na ogarnej i nie wiem czy zdaze ! nawet samochodem! dlugo to u niej trwa?
a ja mam taki olejek
http://swiat-recenzji.piszecomysle.pl/mamamil-olejek-do-masazu-przeciw-rozstepom-%E2%80%A2recenzja%E2%80%A2/Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 09:01
-
Asiaa1201 wrote:Dziewczynki, a będziecie kupowały śpiwory do spania i do wózka? Czy raczej tradycyjnie kolderka?
Raczej tak, słyszałam również, że bardzo dobre są specjalne śpiworki na foteliki samochodowe, ponieważ dziecko często zasypia aucie i tylko rozpinasz taki śpiworek jak gdzieś wchodzisz i nie musisz budzić dziecka -
dzień dobry
Słoneczna wczoraj mi endo powiedziała, że jak tak mocno przechodzisz to znaczy że ciąża jest mocna i silna
my wczoraj zaszaleliśmy i zamówiliśmy 15 rzeczy na allegro dla Polijuż się nie mogę doczekać paczki!
słonecznego dniamegg, justta lubią tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:dzień dobry
Słoneczna wczoraj mi endo powiedziała, że jak tak mocno przechodzisz to znaczy że ciąża jest mocna i silna
my wczoraj zaszaleliśmy i zamówiliśmy 15 rzeczy na allegro dla Polijuż się nie mogę doczekać paczki!
słonecznego dnia
milo slyszec:) to i tak nie jest to co bylo-jak sobie przypomne jak tu pisalysmy lezac o opaskach na nadgarstkijak nie wychodizlam z domu....dobrze ze to juz za nami:)
raz na tydz moge zwymiotowac. nie wiecej:)
oby ciaza sie dobrze rozwijala-
a wiecie w brzuchu czuje jak leze takie skubniecia-jakby ktos baczki takie puszczal- ale nie wiem czy to to? mi sie wydaje ze to to- bo wczesniej nie bylo ale kopniakow nie czulam. moze lozysko mam tak usadowione albo to dopeiro sie zaczyna..
a wy wszystkie juz czujecie wyrazne ruchy??przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
słoneczna na pewno jest wszystko dobrze skoro jeszcze zdarza Ci się wymiotować, ale fakt bez porównania do pierwszych trzech miesięcy nie? ... pamiętam...
A bąbelki to może być to u mnie się tak zaczęło i teraz już potrafię odróżnić i widzę jak mi się brzuch rusza przy kopiewięc u Ciebie to kwestia czasu
tyle że u mnie wczoraj wieczorem nawet długo buszowała ale za to we wtorek cichutka była, to jeszcze nie mam takich regularnych:)słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:
a wy wszystkie juz czujecie wyrazne ruchy??
u mnie mija dzisiaj równy miesiac jak czuje
16+6 rano 25 sierpnia poczulam pierwszy raz
i chyba jako pierwsza takie bo wczesniej dziewczyny pisaly o babelkach i ogonkach rybek i kilka pisalo, ze czuje dzidzie ale zadna nie opisywala tego jak ja, pozniej dopiero kilka zaczelo pisac, ze ich babelki przerodzily sie w kopniaki i drgniecia i jakby mini skurcze
mnie etap rybek i babelkow i przelewania ominal albo jestem zbyt malo wyczulona bo jedyne co moge powiedziec napewno to te drgniecia i rowny miesiac je czuje praktycznie tak samo, raz lżej raz mocniej ale uczucie to samo
a lozysko mam na tylnej scianie z lewej strony, wiem ze jakos tak samo jak Penelope
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 09:16
Penelope lubi tę wiadomość
-
Angélique89 wrote:Dziękuję;-*
Mój maluszek, prawdopodobnie Maxymilian będzie miał baaardzo dużo cioć
całą 80tkęw całej Polsce będzie miał kogoś
trzeci Maksiu w lutówkachimie jak narazie faworyt
pisownia przez X bedzie ze wzgledu ze za granica?pytam bo chce w liste wpisac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 09:24
Angélique89 lubi tę wiadomość
-
dziewczyny ja jadę na wizytę już, bo mam jakiś taki brunatny śluz, proszę trzymajcie kciuki żeby było wszystko dobrzeMama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc -
Słoneczna, współczuję wymiotów.
A mnie wykończą moje jelita, chce mi się płakać już od tego. Wczoraj biegunka była. W nocy kuło w lewym boku. Dziś też takie dziwne uczucie po lewej stronie. Masakra normalnie, chce mi się płakać i mam dośćnie wiem jak ja wytrzymam z czymś takim do lutego
nie mam zielonego pojęcia co już ma zjeść, a coś muszę no masakra po prostu
Ja już nie wiem czy mnie boli w lewym boku bo to jelita czy coś innego, aaa nie ważne hujowo i tyle
-
Lara nie martw się, ja również mam to jak zjem coś ciężkiego. I wierzę Ci, że już nie możesz wytrzymać. Ja do tego miałam jeszcze drgawki takie ja to nazywam "kibelkowe" . To na pewno jelita
mnie wczoraj ugniatał żołądek, nie wiedziałam jak usiąść. Myślałam, że zwariuje.Ale to chyba już uroki ciąży, bo czego się nie robi dla dziecka.
No mnie się schizy zaczeły związane z dzisiejszą wizytą. Jeszcze śniło mi sie że mój T mnie zdradził ze swoją byłą. Obudziłam się cała zaryczana.
Z dobrych wiadomości to wczoraj skręciliśmy łóżeczko. Póki co stoi w sypialniJejku jaki to piękny widok jest.
Muszę sobie wymyślić jakieś zajęcie do 14 żeby czas mi zleciał.
Oby wszystko z dzidzią było dobrze, oby była zdrowa i radosna.
Trzymam za nas kciuki dziewczyny. Relacjami zasypiemy Was późnym popołudniem, bo po wizycie jeszcze do BRW zobaczyć szafę jedziemy. OO dostałam właśnie solidnego kopniaka od dzidzi- dla CIOTECZEK FORUMOWYCHLara 82, juska19, sebza, Penelope, justta, Bietka, Sewerynka lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Olcia trzymaj sie!
Lara ja z jedzieniem tez mam problrm, drugiego dania praktycznie nie jem- zadnych kotletow i smazonego.
u nas dzis znowu chlodno- bylo 6 st .
a dzis na popoludnie do pracy i do 21......
nie chce mi sie.
trzymam kciuki za wizyty i udane pomiary:)
-
Katiś wrote:Lara nie martw się, ja również mam to jak zjem coś ciężkiego. I wierzę Ci, że już nie możesz wytrzymać. Ja do tego miałam jeszcze drgawki takie ja to nazywam "kibelkowe" . To na pewno jelita
mnie wczoraj ugniatał żołądek, nie wiedziałam jak usiąść. Myślałam, że zwariuje.Ale to chyba już uroki ciąży, bo czego się nie robi dla dziecka.
No mnie się schizy zaczeły związane z dzisiejszą wizytą. Jeszcze śniło mi sie że mój T mnie zdradził ze swoją byłą. Obudziłam się cała zaryczana.
Z dobrych wiadomości to wczoraj skręciliśmy łóżeczko. Póki co stoi w sypialniJejku jaki to piękny widok jest.
Muszę sobie wymyślić jakieś zajęcie do 14 żeby czas mi zleciał.
Oby wszystko z dzidzią było dobrze, oby była zdrowa i radosna.
Trzymam za nas kciuki dziewczyny. Relacjami zasypiemy Was późnym popołudniem, bo po wizycie jeszcze do BRW zobaczyć szafę jedziemy. OO dostałam właśnie solidnego kopniaka od dzidzi- dla CIOTECZEK FORUMOWYCHna pewno wszystko będzie dobrze
)
justta lubi tę wiadomość
-
Hej;)
Bylam na wizycie u rodzinnego. Slyszlam serduszko;) Wszystko jest w jak najlepszym porzadku. Wyniki wzorowe. Jeszcze pozostaje zrobic USG. A no i dostalam skierowanie na glukoze bleeeeeeeeeeeee;///
Ja zamiast zakupow dla dzidzi zamowilam wczoraj synkowi cala paczke ciuszkow z C&A. Byly takie wyprzedaze tutaj ze szok! Bluzy, koszulki, spodnie z ceny np 20euros przecenione na 2,5euros;) Wiec sie moj kochany oblowil.
A dla "malej/malego" zmaowie jak bede wiedziala kto to;p
Angelique -- tez chcialam Maxymilian ale kuzynka ma malego Maksia. Za blisko;pWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 10:21
Lara 82, Penelope, Januszkowa, Fedra, Sewerynka, Angélique89 lubią tę wiadomość
-
Francuska25 wrote:Hej;)
Bylam na wizycie u rodzinnego. Slyszlam serduszko;) Wszystko jest w jak najlepszym porzadku. Wyniki wzorowe. Jeszcze pozostaje zrobic USG. A no i dostalam skierowanie na glukoze bleeeeeeeeeeeee;///
Nie zapomnij na badanie wziąć cytrynę. Wyciśnięta do roztworu glukozy poprawi jej smakPola
Hania