X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może trochę zmienili albo nie wiem. Tego składnika który w linku jest (Diazolidinyl Urea ) zaznaczony jako zły na czerwono w moich składach na butelkach nie ma. Myślę że ulepszyli formułę, a opinia produktu jest z poprzedniej edycji produktu. No nic, olejku jeszcze nie otwierałam, zobaczę jak to będzie z tą pompką :) Dzięki, zwrócę uwagę
    Vel wrote:
    no może :) a pozatym może angielski jest lepszy od polskiego :)

balsam mi sie podoba naprawde jest przyjemny taki aksamitny ale olejek mnie strasznie wkurzal :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Synka :)
    Angélique89 wrote:
    Z powodu skurczów miałam przyspieszoną wizytę. Na szczęście szyjka w normie. Dowiedziałam się, że mój wstydniś to chłopak;-) Na 100% ;-)

Angélique89 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    może trochę zmienili albo nie wiem. Tego składnika który w linku jest (Diazolidinyl Urea ) zaznaczony jako zły na czerwono w moich składach na butelkach nie ma. Myślę że ulepszyli formułę, a opinia produktu jest z poprzedniej edycji produktu. No nic, olejku jeszcze nie otwierałam, zobaczę jak to będzie z tą pompką :) Dzięki, zwrócę uwagę

może ja nie umiem aplikować... ale ja potrzebuje mieć naprawde tłusto żeby czuć że coś wcieram wiec potrzebuje duzo razy psikac, a ze olejek jest gesty to potrzebowalam go duzo, a ze na uda i tylek ciezko psikac prosto to psikalam pod katem i sie zatykalo zaraz bo w rurce nie bylo olejku bo sie rozlewal na boki butelki.. wiec wylewalam na reke a to jest niekomfortowe bo raz ze idzie go wtedy 5 razy wiecej, a dwa ze przelewa sie przez palce :/

a mamamil ma rzadszy ten olejek i lepiej mi sie nim psika, nic sie nie zatyka i lepiej rozsmarowuje :) jest wygodniejszy dla mnie i ma delikatniejszy zapach :)

a jak ulepszyli formule to tym lepiej :) :) bo ogolnie dobre ma opinie choc kilka osob pisalo ze mialo po nim rozstepy i to mnie zniechecilo ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 20:53

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny, ale się boję, mam nadzieję, że tylko schizuję mega. Mam bardzo dużo jakiejś wodnistej wydzieliny z takim ciągnącym się czymś( przepraszam za obrazowość). Cały czas czuje mokro, ten detektor jeszcze nie przyszedł:( nie wiem jak ja do jutra do 13:30 wytrzymam.

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Gratuluję Synka :)
    Dziękuję ;-)
    Jestem nieco zaskoczona, byłam pewna, ze to dziewczynka. Czasem jednak intuicja nas zawodzi ;-) Pora na samochody, Batmany i Spidermany ;-)

Francuska25, olcia87, Fedra, juska19, justta lubią tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelique gratuluje syneczka;)

Angélique89 lubi tę wiadomość

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia87 wrote:
    Kurcze dziewczyny, ale się boję, mam nadzieję, że tylko schizuję mega. Mam bardzo dużo jakiejś wodnistej wydzieliny z takim ciągnącym się czymś( przepraszam za obrazowość). Cały czas czuje mokro, ten detektor jeszcze nie przyszedł:( nie wiem jak ja do jutra do 13:30 wytrzymam.

Ja dziś usłyszałam, że to właśnie norma w ciąży. I ja mam bardzo sucho i to jest podobno coś nietypowego. Niektóre dziewczyny bez wkładek się nie ruszają a czasem nawet i podpasek, tyle mają tej wydzieliny. Nic się nie martw. Jeżeli nie masz innych dolegliwości typu pieczenie, swędzenie, szczypanie a wydzielina ma normalny kolor to nie ma powodu do paniki.

olcia87 lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska25 wrote:
    Angelique gratuluje syneczka;)
    Dziękuję bardzo ;-*

relgwn15ilhiioyg.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara pytalas o mojego lekarza co mnie wczoraj badal :)

tu chyba masz odpowiedz na wszystko :D

http://www.znanylekarz.pl/zbigniew-gawel/ginekolog/gdansk/negatywne#doctor-opinion-stats

zjk3p18.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sądzę że nie ma się rozstępów "Po" produkcie, tylko albo się ma predyspozycje i można lepiej lub gorzej zahamować. Tak mi się wydaje.
    Vel wrote:
    a jak ulepszyli formule to tym lepiej :) :) bo ogolnie dobre ma opinie choc kilka osob pisalo ze mialo po nim rozstepy i to mnie zniechecilo ;p

Sewerynka, Januszkowa, kasia_1988, Lara 82 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizytujace jutro ;)

Januszkowa bierz wózek, nie zastanawiaj się.

Angeligue89 gratuluję synka ;);)

Januszkowa, Angélique89 lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 24 września 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami mamusie:)

Bietka Sebza Angelique gratuluje syneczków i dolaczenia do ekipy meskiej<3

Gusia wspolczuje Ci nieprzyjemnej wizyty w szpitalu, i mam nadzieję ze Twoja dzidziulka będzie grzecznie czekala do lutego bez stresowania mamusi.

Vel czytam o Twoich przeżyciach i noz sie w kieszeni otwiera na naszą służbę zdrowia... Trzymam kciuki żeby wszystko okazalo sie okej,a te domysły lekarzy o nieprawidłowościach byly tylko złą diagnoza:-* Wiktor nadal jest Wiktorem:)

Penelope śliczne łóżeczko:-) Tez używam Palmersa balsam obecnie:)

Co do ruchów to juz teraz odczuwam je intensywnie,niezależnie od pory dnia. Nad wyraz aktywny jest miedzy 22 a 1:-)) Nocny marek po mamusi:)) Kochane Malutkie stopeczki zaczepiają mamusie<3 A z tymi bolącymi miejscami w brzuchu to mam bardzo często,z reguły nad ranem jak wstane.I kość ogonowa dokucza jak niektórym z Was.Ale dam rade:))

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace maluszki i mamusie jutro:-*** U nas w czwartki nowy tydzień:) I zaczynamy szkole rodzenia:))Z ciocia Cath.

Penelope, Fedra, Januszkowa, megg, Angélique89 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/580e59eb0e3c.jpg

A to moje dotychczasowe zbiory ;)

Penelope, Lara 82, Fedra, juska19, Januszkowa, olcia87, Sewerynka, Sue, megg, Angélique89, justta lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, a będziecie kupowały śpiwory do spania i do wózka? Czy raczej tradycyjnie kolderka?

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje synka<3 chłopców bedzie pod dostatkiem w lutym ;]

ja 2 dzien juz w domu siedze moj mąż nawet do sklepu niechce mnie wypuscic po akcji ze szpitalem..

Asiaa1201, Angélique89 lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    ja sądzę że nie ma się rozstępów "Po" produkcie, tylko albo się ma predyspozycje i można lepiej lub gorzej zahamować. Tak mi się wydaje.

i tu tez masz racje :) ale czlowiek zawsze szuka kosmetyku idealnego nawet jesli taki nie istnieje :D dlatego jak sie czyta że sie uzywalo cos a potem wystapily rozstepy to mimo wszystko zniecheca :) dlatego ja np łącze sobie 3 rozne na zmiane, ktore maja dobre opinie żeby zabezpieczyc sie z kazdej strony nawet jesli z punktu widzenia realnego nie ma to znaczenia :)

zjk3p18.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widze ze coraz wicej dzieciaczkow sie jawnia i coraz wiecej daja o sobie znac cudnie <3

Widze tez ze zbiory tez coraz bogatsze fajnie :)

Vel Twoje przejscia z NFZ utwierdzaja mnie w przekonaniu ze wole mojego prywatnie gina...

A ja sie niczym nie smaruje brzuch wielki jakbym zjadla pilke do koszykowki i zero rozstepow wydaje mi sie ze to kwestia predyspozycji i kondycji skory choc kto wie moze mi jeszcze wyleza ;)

Ja spiworki bede miec kolderke tez a w czym czy pod czym Natka bedzie chciala spac to sie okaze w styczniu :)

Co do wozkow i innych rzeczy to ja bym brala wszystko zawsze to mniej wydatkow a mozna naprawde w fajnym stanie rzeczy dostac ...

Co do boli to tez odczuwam juz coraz bardziej bl w plecach i coraz szybciej sie mecze al coz taka kolej rzeczy :)

Jutro duzo wizyt trzymam kciuki za pozytywne wiesci...

Jutro warsztaty swiadomam mama moj maz na kazdym kroku probuje o nich zapomniec bo nie lubi takich eventow ;)

Januszkowa, Penelope, justta lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha Vel pytanko mam czy mozna by bylo dodac jeszcze pod tablka info ile jest juz dziewczynek le chlopcow a ile jeszcze sie nie ujawnilo?
    Agnelica robila wczesniej taki wpis i fajnie to wygladalo :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Vel Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    No widze ze coraz wicej dzieciaczkow sie jawnia i coraz wiecej daja o sobie znac cudnie <3

Widze tez ze zbiory tez coraz bogatsze fajnie :)

Vel Twoje przejscia z NFZ utwierdzaja mnie w przekonaniu ze wole mojego prywatnie gina...

A ja sie niczym nie smaruje brzuch wielki jakbym zjadla pilke do koszykowki i zero rozstepow wydaje mi sie ze to kwestia predyspozycji i kondycji skory choc kto wie moze mi jeszcze wyleza ;)

Ja spiworki bede miec kolderke tez a w czym czy pod czym Natka bedzie chciala spac to sie okaze w styczniu :)

Co do wozkow i innych rzeczy to ja bym brala wszystko zawsze to mniej wydatkow a mozna naprawde w fajnym stanie rzeczy dostac ...

Co do boli to tez odczuwam juz coraz bardziej bl w plecach i coraz szybciej sie mecze al coz taka kolej rzeczy :)

Jutro duzo wizyt trzymam kciuki za pozytywne wiesci...

Jutro warsztaty swiadomam mama moj maz na kazdym kroku probuje o nich zapomniec bo nie lubi takich eventow ;)

Fedra u nas jutro bezpieczny maluch i tez ide, moj tez szuka wszelkich wymowek zeby nie isc, nawet powiedzial że ja mam odpuscic bo nie chce zebym sama wracala po nocach a on ma prace na nocke ale mu powiedzialam, ze nie i koniec :)

zjk3p18.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, I też masz rację, jak mi wyjdą rozstępy po ciąży to gdybym była przy drugiej to ani Palmersa ani Bio Oila bym nie kupiła tylko szukała (pewnie niepotrzebnie) innych :)
    więc ja też mam dwa na zmianę póki co (Bio Oil) :) A teraz już leżę w łóżku cała nasmarowana Palmersem, jak ja lubię ten zapach.
    Vel wrote:
    i tu tez masz racje :) ale czlowiek zawsze szuka kosmetyku idealnego nawet jesli taki nie istnieje :D dlatego jak sie czyta że sie uzywalo cos a potem wystapily rozstepy to mimo wszystko zniecheca :) dlatego ja np łącze sobie 3 rozne na zmiane, ktore maja dobre opinie żeby zabezpieczyc sie z kazdej strony nawet jesli z punktu widzenia realnego nie ma to znaczenia :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 687 688 689 690 691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ