Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Vel wrote:Fedra u nas jutro bezpieczny maluch i tez ide, moj tez szuka wszelkich wymowek zeby nie isc, nawet powiedzial że ja mam odpuscic bo nie chce zebym sama wracala po nocach a on ma prace na nocke ale mu powiedzialam, ze nie i koniec
He he he moj zaczal negocjacje obecnie stanelo ze da mi 200zl zeby tylko nie musiec tam jechaca ja mu tlumacze ze na szkole rodzenia sie nie zapisalam to chociaz raz w miesiacu pomeczy sie na warsztatach
Penelope, Lara 82, sebza, Bietka lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra wrote:He he he moj zaczal negocjacje obecnie stanelo ze da mi 200zl zeby tylko nie musiec tam jechac
a ja mu tlumacze ze na szkole rodzenia sie nie zapisalam to chociaz raz w miesiacu pomeczy sie na warsztatach
moj powiedzial, ze nie chce na szkole rodzenia chodzic ze mnai ze po co mi to jak tyle kobiet rodzilo bez tego blablabla ze to bzdura i nie rozumie
moze jeszcze uda mi sie go namowic ale jak sie zapisze tez pewnie bedzie gadal ze znowu sie gdzies szlajam zamiast siedziec w domu i ze sie martwi
ale moze mi sie go jeszcze uda namowic...
okej dodalam podsumowanie
PODSUMOWANIE:Mamy 89 dzieciaczki, przy czym:
- 15 z nich to dziewczynki,
- 19 z nich to chłopcy,
- 55 to (póki co) wstydnisie!
do tego dochodzi chlopiec Bietki, ktory nie jest wliczonyFedra, Angélique89, Bietka, juska19, justta lubią tę wiadomość
-
Asia, nie wiem co masz dokładnie na myśli mówiąc o śpiworach, ja planuję , już mam 6, więcej nie planuję, przyjaciółka poleciła mi kupić kilka bo dziecko może przez noc zalać itp. Udało mi się wylicytować po trzy w dwóch aukcjach. Wyglądają super i są o różnej grubości , ja mam od 1,5 do 2,5 tag. do tego ewentualnie kocyk. Kołderkę mam bo była w zestawie z łóżeczkiem ale nie planuję póki co używać. Do wózka myślę o śpiworek Minky z allegro plus kocyk. Wstawiam zdjęcie śpiworka do łóżeczka żebyś mi ewentualnie powiedziała że to samo masz na myśli.
Asiaa1201 wrote:Dziewczynki, a będziecie kupowały śpiwory do spania i do wózka? Czy raczej tradycyjnie kolderka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 22:45
Fedra, Angélique89 lubią tę wiadomość
-
Oj z tymi rozstępami jest różnie, siostra mojego J jest w trzeciej ciąży i nie ma ani jednego, a kuzynka, która jest kosmetologiem, urodziła jedno dziecko, smarowała się 3x dziennie różnościami- miała rozstępy. Na szczęście pozbyła się ich laserowo. Z tym, że koszt wysoki. W dużej mierze to geny.
Asia ja już mam 2 śpiworki od siostry do spania, ale kołderkę też kupię. Śpiworki są fajne, bo dziecko się nie odkryje i nie zagrzebie. Wszystko wyjdzie w praktyce.
Zamówiłam ten żel do mycia twarzy, który polecałyście- FITOMED ŻEL do mycia twarzy. Od lat używałam z La Roche Posay, Effaclaru, ale potrzebuję zmiany:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 22:45
Penelope, Fedra lubią tę wiadomość
-
Penelope wrote:Asia, nie wiem co masz dokładnie na myśli mówiąc o śpiworach, ja planuję , już mam 6, więcej nie planuję, przyjaciółka poleciła mi kupić kilka bo dziecko może przez noc zalać itp. Udało mi się wylicytować po trzy w dwóch aukcjach. Wyglądają super i są o różnej grubości , ja mam od 1,5 do 2,5 tag. do tego ewentualnie kocyk. Kołderkę mam bo była w zestawie z łóżeczkiem ale nie planuję. Do wózka myślę o śpiworek Minky z allegro plus kocyk. Wstawiam zdjęcie śpiworka do łóżeczka żebyś mi ewentualnie powiedziała że to samo masz na myśli.
Na moim palmersie tez jest ze bez parabenoww sumie nie wpadlam na to zeby porownac sklad mojego do tego z rankingu
jutro sie temu przyjrze uwazniej
fajnie że na to wpadlas
dobranoc na dzisiaj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 22:47
Penelope lubi tę wiadomość
-
Tak, Penelope na pewno Asi chodziło o taki śpiworek.
Ja mam jeden taki-
http://www.iv.pl/images/39443134282774388049.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 22:44
Penelope, Fedra, Angélique89, juska19 lubią tę wiadomość
-
Asiu ja mam i śpiworek,i kolderke i bardzo gruby kocyk:) Wiec zobaczymy co będzie nam najwygodniej używać,okaże się z czasem:-)
Ogólnie to mam juz większość rzeczy dla Wiktora,zostalo dokupić materac,przewijak i pościel no i wiadomo kosmetyki,środki higieniczne,butle itp. Ach no i wózek oczywiscie ale to w grudniu badz styczniu dopiero:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 22:51
Penelope lubi tę wiadomość
-
A no to ok Januszkowa, w temacie
Mi zamówienia zaczynają schodzić, będzie sporo zdjęć z łupów
Tymczasem idę spać, jutro do pracy a potem 3 dni wolnegoMój maluch się chyba obudził i się wierci, to już takie inne uczucie niż pierwsze kopnięcia. Nocny marek, nie pamiętam która z Was mówiła dziś że Jej też taki wieczorowo nocny
Januszkowa wrote:Tak, Penelope na pewno Asi chodziło o taki śpiworek.
Ja mam jeden taki-Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 22:53
Januszkowa, Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość
-
Topola wrote:Powodzenia Maja.
Mam do Ciebie pytanie "norweskie", czy wiesz czy tutaj na pewno też jest zwolnienie lekarskie płatne 100% w ciąży? Bo ja zwątpiłam
Jak byłam w ciąży z blizniakami to byłam na zwolnieniu i miałam płatne 100%. Moja ciaza byla wysokiego ryzyka ale mysle,ze to chyba nie ma nic do rzeczy.
Topola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja obecnie smaruję się jedwabiem do ciała firmy oeparol - tofirma która robi olej z wiesiołka ;]. Mi służy.Skuręna nogach mam co najniej suchą a po tym jedwabiu nie przesusza się aż tak bardzo.
Co do kosmetyków do twarzy to ja zraziłam sie do vichy. Z restzą nie wiem czy oni przypadkiem swojego czasu nie testowali kosmetyków na zwierzetach...
Ja niestety mam skłonności do rozstepów. Jk byłam dzieckiem i szybko rosłam uzywałam niby super kremów z macicy perłowej na rozstepy i efektów większych nie było. ZCos tam może zbladło cos może zniknęło ale generalnie mam rozstępy na piersiach iz tyłu w okolicy krzyża...... na razie jeszcze nic mi nie wyskoczyło ale spodziewam się.....
Vel - nie wiedziałam że nas prawie setka tutaj na forum ;] -
Moja Mala tez aktywna w nocy przez co malo sypiam i czesto sie budze bo gdy moje dziecko jest aktywne czesciej musze chodzic do wc bo lubi siedziec mi na pecherzu
Ale czas powoli chociaz probowac zasnac tak wiec dobranoc i kolorowych snowPenelope lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Moje Palmersy wyglądają tak:
http://iv.pl/images/28058086953773637163.jpg
Porównałam skład z tym na stronie Sroki i jest inny. Mam nadzieję, że lepszy. Faktycznie mnie przekonał napis "bez parabenów".
Wczoraj miałam bezproduktywny dzień, nic nie zrobiłam:( Dziś luiczę, że będzie lepiejPenelope lubi tę wiadomość
-
wstawie zdjecie w nowym tygodniu czyli w niedziele- ( mialam w ta wstawic ale wymiotowalam rano i jakos mi wylecialo)
i dzis znowu rano zwymitoowalam;/
kurcze mam nadzieje ze tylko sie zdarzylo a nie, ze znowu bedzie to samo....
Jestem mocnym zawodnikiem z tymi wymiotami - nie ma co.....Sewerynka lubi tę wiadomość
-
Vel wrote:Lara pytalas o mojego lekarza co mnie wczoraj badal
tu chyba masz odpowiedz na wszystko
http://www.znanylekarz.pl/zbigniew-gawel/ginekolog/gdansk/negatywne#doctor-opinion-stats
No to niezły konował, szkoda tylko, że zmarnowałaś swoje skierowanie na takiego lekarza
Oby ta babka była lepsza.