X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Topola Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja35 wrote:
    Ja tez mam jutro od 12.00 ale wróce z pracy ok.17.00 to napisze jak było :-)

Powodzenia Maja.
    Mam do Ciebie pytanie "norweskie", czy wiesz czy tutaj na pewno też jest zwolnienie lekarskie płatne 100% w ciąży? Bo ja zwątpiłam :P

• Fedra Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    Fedra u nas jutro bezpieczny maluch i tez ide, moj tez szuka wszelkich wymowek zeby nie isc, nawet powiedzial że ja mam odpuscic bo nie chce zebym sama wracala po nocach a on ma prace na nocke ale mu powiedzialam, ze nie i koniec :)

He he he moj zaczal negocjacje obecnie stanelo ze da mi 200zl zeby tylko nie musiec tam jechac ;) a ja mu tlumacze ze na szkole rodzenia sie nie zapisalam to chociaz raz w miesiacu pomeczy sie na warsztatach ;)

Penelope, Lara 82, sebza, Bietka lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Vel Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    He he he moj zaczal negocjacje obecnie stanelo ze da mi 200zl zeby tylko nie musiec tam jechac ;) a ja mu tlumacze ze na szkole rodzenia sie nie zapisalam to chociaz raz w miesiacu pomeczy sie na warsztatach ;)

moj powiedzial, ze nie chce na szkole rodzenia chodzic ze mna :( i ze po co mi to jak tyle kobiet rodzilo bez tego blablabla ze to bzdura i nie rozumie :( moze jeszcze uda mi sie go namowic ale jak sie zapisze tez pewnie bedzie gadal ze znowu sie gdzies szlajam zamiast siedziec w domu i ze sie martwi :( ale moze mi sie go jeszcze uda namowic...

okej dodalam podsumowanie

PODSUMOWANIE:
    Mamy 89 dzieciaczki, przy czym:
    - 15 z nich to dziewczynki,
    - 19 z nich to chłopcy,
    - 55 to (póki co) wstydnisie!

do tego dochodzi chlopiec Bietki, ktory nie jest wliczony :)

Fedra, Angélique89, Bietka, juska19, justta lubią tę wiadomość

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, nie wiem co masz dokładnie na myśli mówiąc o śpiworach, ja planuję , już mam 6, więcej nie planuję, przyjaciółka poleciła mi kupić kilka bo dziecko może przez noc zalać itp. Udało mi się wylicytować po trzy w dwóch aukcjach. Wyglądają super i są o różnej grubości , ja mam od 1,5 do 2,5 tag. do tego ewentualnie kocyk. Kołderkę mam bo była w zestawie z łóżeczkiem ale nie planuję póki co używać. Do wózka myślę o śpiworek Minky z allegro plus kocyk. Wstawiam zdjęcie śpiworka do łóżeczka żebyś mi ewentualnie powiedziała że to samo masz na myśli. :)
    bgoino.jpg
    Asiaa1201 wrote:
    Dziewczynki, a będziecie kupowały śpiwory do spania i do wózka? Czy raczej tradycyjnie kolderka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 22:45

Fedra, Angélique89 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj z tymi rozstępami jest różnie, siostra mojego J jest w trzeciej ciąży i nie ma ani jednego, a kuzynka, która jest kosmetologiem, urodziła jedno dziecko, smarowała się 3x dziennie różnościami- miała rozstępy. Na szczęście pozbyła się ich laserowo. Z tym, że koszt wysoki. W dużej mierze to geny.

Asia ja już mam 2 śpiworki od siostry do spania, ale kołderkę też kupię. Śpiworki są fajne, bo dziecko się nie odkryje i nie zagrzebie. Wszystko wyjdzie w praktyce.

Zamówiłam ten żel do mycia twarzy, który polecałyście- FITOMED ŻEL do mycia twarzy. Od lat używałam z La Roche Posay, Effaclaru, ale potrzebuję zmiany:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 22:45

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Asia, nie wiem co masz dokładnie na myśli mówiąc o śpiworach, ja planuję , już mam 6, więcej nie planuję, przyjaciółka poleciła mi kupić kilka bo dziecko może przez noc zalać itp. Udało mi się wylicytować po trzy w dwóch aukcjach. Wyglądają super i są o różnej grubości , ja mam od 1,5 do 2,5 tag. do tego ewentualnie kocyk. Kołderkę mam bo była w zestawie z łóżeczkiem ale nie planuję. Do wózka myślę o śpiworek Minky z allegro plus kocyk. Wstawiam zdjęcie śpiworka do łóżeczka żebyś mi ewentualnie powiedziała że to samo masz na myśli. :)

Na moim palmersie tez jest ze bez parabenow :D w sumie nie wpadlam na to zeby porownac sklad mojego do tego z rankingu :) jutro sie temu przyjrze uwazniej :) fajnie że na to wpadlas :)

dobranoc na dzisiaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 22:47

Penelope lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Penelope na pewno Asi chodziło o taki śpiworek.
    Ja mam jeden taki-
    http://www.iv.pl/images/39443134282774388049.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 22:44

Penelope, Fedra, Angélique89, juska19 lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 24 września 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu ja mam i śpiworek,i kolderke i bardzo gruby kocyk:) Wiec zobaczymy co będzie nam najwygodniej używać,okaże się z czasem:-)
    Ogólnie to mam juz większość rzeczy dla Wiktora,zostalo dokupić materac,przewijak i pościel no i wiadomo kosmetyki,środki higieniczne,butle itp. Ach no i wózek oczywiscie ale to w grudniu badz styczniu dopiero:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 22:51

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 24 września 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna kiedy pochwalisz sie zdjęciem brzusia:)??

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to ok Januszkowa, w temacie :)
    Mi zamówienia zaczynają schodzić, będzie sporo zdjęć z łupów :)
    Tymczasem idę spać, jutro do pracy a potem 3 dni wolnego :) Mój maluch się chyba obudził i się wierci, to już takie inne uczucie niż pierwsze kopnięcia. Nocny marek, nie pamiętam która z Was mówiła dziś że Jej też taki wieczorowo nocny :)
    Januszkowa wrote:
    Tak, Penelope na pewno Asi chodziło o taki śpiworek.
    Ja mam jeden taki-

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 22:53

Januszkowa, Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    Powodzenia Maja.
    Mam do Ciebie pytanie "norweskie", czy wiesz czy tutaj na pewno też jest zwolnienie lekarskie płatne 100% w ciąży? Bo ja zwątpiłam :P

Jak byłam w ciąży z blizniakami to byłam na zwolnieniu i miałam płatne 100%. Moja ciaza byla wysokiego ryzyka ale mysle,ze to chyba nie ma nic do rzeczy.

Topola lubi tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja obecnie smaruję się jedwabiem do ciała firmy oeparol - tofirma która robi olej z wiesiołka ;]. Mi służy.Skuręna nogach mam co najniej suchą a po tym jedwabiu nie przesusza się aż tak bardzo.

Co do kosmetyków do twarzy to ja zraziłam sie do vichy. Z restzą nie wiem czy oni przypadkiem swojego czasu nie testowali kosmetyków na zwierzetach...

Ja niestety mam skłonności do rozstepów. Jk byłam dzieckiem i szybko rosłam uzywałam niby super kremów z macicy perłowej na rozstepy i efektów większych nie było. ZCos tam może zbladło cos może zniknęło ale generalnie mam rozstępy na piersiach iz tyłu w okolicy krzyża...... na razie jeszcze nic mi nie wyskoczyło ale spodziewam się.....

Vel - nie wiedziałam że nas prawie setka tutaj na forum ;]

• Fedra Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mala tez aktywna w nocy przez co malo sypiam i czesto sie budze bo gdy moje dziecko jest aktywne czesciej musze chodzic do wc bo lubi siedziec mi na pecherzu ;)
    Ale czas powoli chociaz probowac zasnac tak wiec dobranoc i kolorowych snow :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    Zapisalam sie do Invicty na 2.10 do dr beaty brzóski na drugie polowkowe...
    Vel, miałam u niej 2 badania prenatalne, jest swietna!

Vel lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Zaraz idę do pracy, a popołudniu na kontrolę do lekarza rodzinnego i poproszę o zwolnienie bo się wykończę psychicznie. Trzymajcie kciuki. Buziaki

Sue, sebza, Fedra lubią tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moje Palmersy wyglądają tak:
    http://iv.pl/images/28058086953773637163.jpg

Porównałam skład z tym na stronie Sroki i jest inny. Mam nadzieję, że lepszy. Faktycznie mnie przekonał napis "bez parabenów".

Wczoraj miałam bezproduktywny dzień, nic nie zrobiłam:( Dziś luiczę, że będzie lepiej :D

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG ale mi się wkleiło.... Poprawię się następnym razem:D

kasia_1988 dziękuję za info o wklejaniu zdjęć!

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Z powodu skurczów miałam przyspieszoną wizytę. Na szczęście szyjka w normie. Dowiedziałam się, że mój wstydniś to chłopak;-) Na 100% ;-)

Gratuluję synka :-)

Angélique89 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wstawie zdjecie w nowym tygodniu czyli w niedziele- ( mialam w ta wstawic ale wymiotowalam rano i jakos mi wylecialo)

i dzis znowu rano zwymitoowalam;/
    kurcze mam nadzieje ze tylko sie zdarzylo a nie, ze znowu bedzie to samo....

Jestem mocnym zawodnikiem z tymi wymiotami - nie ma co.....

Sewerynka lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    Lara pytalas o mojego lekarza co mnie wczoraj badal :)

tu chyba masz odpowiedz na wszystko :D

http://www.znanylekarz.pl/zbigniew-gawel/ginekolog/gdansk/negatywne#doctor-opinion-stats

No to niezły konował, szkoda tylko, że zmarnowałaś swoje skierowanie na takiego lekarza :-(
    Oby ta babka była lepsza.

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ