Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Vel wrote:Fedra u nas jutro bezpieczny maluch i tez ide, moj tez szuka wszelkich wymowek zeby nie isc, nawet powiedzial że ja mam odpuscic bo nie chce zebym sama wracala po nocach a on ma prace na nocke ale mu powiedzialam, ze nie i koniec

He he he moj zaczal negocjacje obecnie stanelo ze da mi 200zl zeby tylko nie musiec tam jechac
a ja mu tlumacze ze na szkole rodzenia sie nie zapisalam to chociaz raz w miesiacu pomeczy sie na warsztatach 
Penelope, Lara 82, sebza, Bietka lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi
-
Fedra wrote:He he he moj zaczal negocjacje obecnie stanelo ze da mi 200zl zeby tylko nie musiec tam jechac
a ja mu tlumacze ze na szkole rodzenia sie nie zapisalam to chociaz raz w miesiacu pomeczy sie na warsztatach 
moj powiedzial, ze nie chce na szkole rodzenia chodzic ze mna
i ze po co mi to jak tyle kobiet rodzilo bez tego blablabla ze to bzdura i nie rozumie
moze jeszcze uda mi sie go namowic ale jak sie zapisze tez pewnie bedzie gadal ze znowu sie gdzies szlajam zamiast siedziec w domu i ze sie martwi
ale moze mi sie go jeszcze uda namowic...
okej dodalam podsumowanie
PODSUMOWANIE:Mamy 89 dzieciaczki, przy czym:
- 15 z nich to dziewczynki,
- 19 z nich to chłopcy,
- 55 to (póki co) wstydnisie!
do tego dochodzi chlopiec Bietki, ktory nie jest wliczony
Fedra, Angélique89, Bietka, juska19, justta lubią tę wiadomość
-
Asia, nie wiem co masz dokładnie na myśli mówiąc o śpiworach, ja planuję , już mam 6, więcej nie planuję, przyjaciółka poleciła mi kupić kilka bo dziecko może przez noc zalać itp. Udało mi się wylicytować po trzy w dwóch aukcjach. Wyglądają super i są o różnej grubości , ja mam od 1,5 do 2,5 tag. do tego ewentualnie kocyk. Kołderkę mam bo była w zestawie z łóżeczkiem ale nie planuję póki co używać. Do wózka myślę o śpiworek Minky z allegro plus kocyk. Wstawiam zdjęcie śpiworka do łóżeczka żebyś mi ewentualnie powiedziała że to samo masz na myśli.

Asiaa1201 wrote:Dziewczynki, a będziecie kupowały śpiwory do spania i do wózka? Czy raczej tradycyjnie kolderka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 22:45
Fedra, Angélique89 lubią tę wiadomość
-
Oj z tymi rozstępami jest różnie, siostra mojego J jest w trzeciej ciąży i nie ma ani jednego, a kuzynka, która jest kosmetologiem, urodziła jedno dziecko, smarowała się 3x dziennie różnościami- miała rozstępy. Na szczęście pozbyła się ich laserowo. Z tym, że koszt wysoki. W dużej mierze to geny.
Asia ja już mam 2 śpiworki od siostry do spania, ale kołderkę też kupię. Śpiworki są fajne, bo dziecko się nie odkryje i nie zagrzebie. Wszystko wyjdzie w praktyce.
Zamówiłam ten żel do mycia twarzy, który polecałyście- FITOMED ŻEL do mycia twarzy. Od lat używałam z La Roche Posay, Effaclaru, ale potrzebuję zmiany:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 22:45
Penelope, Fedra lubią tę wiadomość
-
Penelope wrote:Asia, nie wiem co masz dokładnie na myśli mówiąc o śpiworach, ja planuję , już mam 6, więcej nie planuję, przyjaciółka poleciła mi kupić kilka bo dziecko może przez noc zalać itp. Udało mi się wylicytować po trzy w dwóch aukcjach. Wyglądają super i są o różnej grubości , ja mam od 1,5 do 2,5 tag. do tego ewentualnie kocyk. Kołderkę mam bo była w zestawie z łóżeczkiem ale nie planuję. Do wózka myślę o śpiworek Minky z allegro plus kocyk. Wstawiam zdjęcie śpiworka do łóżeczka żebyś mi ewentualnie powiedziała że to samo masz na myśli.

Na moim palmersie tez jest ze bez parabenow
w sumie nie wpadlam na to zeby porownac sklad mojego do tego z rankingu
jutro sie temu przyjrze uwazniej
fajnie że na to wpadlas 
dobranoc na dzisiaj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 22:47
Penelope lubi tę wiadomość
-
Tak, Penelope na pewno Asi chodziło o taki śpiworek.
Ja mam jeden taki-
http://www.iv.pl/images/39443134282774388049.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 22:44
Penelope, Fedra, Angélique89, juska19 lubią tę wiadomość
-
Asiu ja mam i śpiworek,i kolderke i bardzo gruby kocyk:) Wiec zobaczymy co będzie nam najwygodniej używać,okaże się z czasem:-)
Ogólnie to mam juz większość rzeczy dla Wiktora,zostalo dokupić materac,przewijak i pościel no i wiadomo kosmetyki,środki higieniczne,butle itp. Ach no i wózek oczywiscie ale to w grudniu badz styczniu dopiero:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 22:51
-
A no to ok Januszkowa, w temacie

Mi zamówienia zaczynają schodzić, będzie sporo zdjęć z łupów
Tymczasem idę spać, jutro do pracy a potem 3 dni wolnego
Mój maluch się chyba obudził i się wierci, to już takie inne uczucie niż pierwsze kopnięcia. Nocny marek, nie pamiętam która z Was mówiła dziś że Jej też taki wieczorowo nocny 
Januszkowa wrote:Tak, Penelope na pewno Asi chodziło o taki śpiworek.
Ja mam jeden taki-Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 22:53
Januszkowa, Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość
-
Topola wrote:Powodzenia Maja.
Mam do Ciebie pytanie "norweskie", czy wiesz czy tutaj na pewno też jest zwolnienie lekarskie płatne 100% w ciąży? Bo ja zwątpiłam
Jak byłam w ciąży z blizniakami to byłam na zwolnieniu i miałam płatne 100%. Moja ciaza byla wysokiego ryzyka ale mysle,ze to chyba nie ma nic do rzeczy.
Topola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja obecnie smaruję się jedwabiem do ciała firmy oeparol - tofirma która robi olej z wiesiołka ;]. Mi służy.Skuręna nogach mam co najniej suchą a po tym jedwabiu nie przesusza się aż tak bardzo.
Co do kosmetyków do twarzy to ja zraziłam sie do vichy. Z restzą nie wiem czy oni przypadkiem swojego czasu nie testowali kosmetyków na zwierzetach...
Ja niestety mam skłonności do rozstepów. Jk byłam dzieckiem i szybko rosłam uzywałam niby super kremów z macicy perłowej na rozstepy i efektów większych nie było. ZCos tam może zbladło cos może zniknęło ale generalnie mam rozstępy na piersiach iz tyłu w okolicy krzyża...... na razie jeszcze nic mi nie wyskoczyło ale spodziewam się.....
Vel - nie wiedziałam że nas prawie setka tutaj na forum ;] -
Moja Mala tez aktywna w nocy przez co malo sypiam i czesto sie budze bo gdy moje dziecko jest aktywne czesciej musze chodzic do wc bo lubi siedziec mi na pecherzu

Ale czas powoli chociaz probowac zasnac tak wiec dobranoc i kolorowych snow
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi
-
Moje Palmersy wyglądają tak:
http://iv.pl/images/28058086953773637163.jpg
Porównałam skład z tym na stronie Sroki i jest inny. Mam nadzieję, że lepszy. Faktycznie mnie przekonał napis "bez parabenów".
Wczoraj miałam bezproduktywny dzień, nic nie zrobiłam:( Dziś luiczę, że będzie lepiej
-
wstawie zdjecie w nowym tygodniu czyli w niedziele- ( mialam w ta wstawic ale wymiotowalam rano i jakos mi wylecialo)
i dzis znowu rano zwymitoowalam;/
kurcze mam nadzieje ze tylko sie zdarzylo a nie, ze znowu bedzie to samo....
Jestem mocnym zawodnikiem z tymi wymiotami - nie ma co.....
Sewerynka lubi tę wiadomość
-
Vel wrote:Lara pytalas o mojego lekarza co mnie wczoraj badal

tu chyba masz odpowiedz na wszystko
http://www.znanylekarz.pl/zbigniew-gawel/ginekolog/gdansk/negatywne#doctor-opinion-stats
No to niezły konował, szkoda tylko, że zmarnowałaś swoje skierowanie na takiego lekarza
Oby ta babka była lepsza.