Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
olcia87 wrote:dziewczyny ja jadę na wizytę już, bo mam jakiś taki brunatny śluz, proszę trzymajcie kciuki żeby było wszystko dobrze
I życzę powodzenia innym wizytującym dziś dziewczynom. Żeby Wasze maluchy nie były takie złośliwe jak mój i nie wtulały się głowami w łożysko
Jeśli chodzi o ruchy Maksymiliana to na początku to były łaskotki i takie drgania jak nerwu w oku. Wiedziałam, że to on, jak tylko te ruchy zaczęłam czuć coraz wyżej. Niedawno pisałam o tym, że chyba czuję, jak on się przekręca i teraz to uczucie jest najbardziej intensywne, np. czuję, że coś się wypycha w jakiejś części brzucha, po czym czuję takie gwałtowne poruszenie w środkuCzasem to są takie silne ruchy, że spinają mi się mięśnie brzucha automatycznie.
Jeśli chodzi o kopniaki, to czuję takie wyraźne puknięcia od środka, ale nie są one aż tak mocne jak to przekręcanie.
Ale powiem szczerze, że dużo się zmieniło na przestrzeni ostatnich dwóch tygodni jeśli chodzi o ruchy. Więc myślę, że to normalne, że niektóre z Was w odrobinę młodszej ciąży czują mniej.
Swoją drogą, jestem w szoku, jak teraz dzieci przybierają na wadze.. Mój przybrał ponad 100 gr w 2 tyg. A przecież to dopiero początek gromadzenia tkanki tłuszczowej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 10:44
-
Francuska25 wrote:Katis- jak robilam to badanie w PL to nie moglam dac cytryny;/ Kiepsko to przezylam.
A w Fr nie wiem jak to bedzie! Zobaczymy;)
Olcia- trzymam kciuki!Mam nadzieje ze bedzie dobrze;)
Powodzenia za wizyty wszystkie!
hmm ciekawe dlaczego ? Przecież cytryna nie zaburza ilości cukru tylko zabija smak. U mnie na szczęście nie mają nic przeciwkoPola
Hania -
Olcia, trzymam kciuki
Słoneczna, dziś właśnie jedna Pani mi powiedziała ze jak się ma nudności i wymioty przez długi czas to dziecko ma dużo włosów Hahaha, życzę ładnej czuprynkiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 10:56
słoneczna 85, Sue lubią tę wiadomość
-
Francuska25
ja tez mam glukoze w ie ale z tego co slyszalam kupuje sie taki napoj na kazdej stacji i jest podobno dobry wiec zobaczymy ..
Olcia trzymam kciku daj koniecznie znac jak wrocisz
Ja mam dzis kiepski dzien rozbiera mnie choroba dzieci chore wiec szpital w domu pelna para ..
Co do ruchow poczulam je kilka razy i cisza od paru dni troche sie tym martwie bo to moja trzecia ciaza i powinnam je czuc dobrze..
W dodatku jestem zla ze musze tyle czekac na kolejna wizyte do 4 listopada jeszcze duzo czasu nawet nie wiem czy wtedy bede miala usg ..a chcialabym sie dowiedziec kto we mnie zamieszkuje zeby zaczac robic jakies zakupy konkretne jak ja wam zazdroszcze ze czesc z was juz wie -
Hej!
Ja to zawsze mam szczęście...
Długo nie nacieszyłam się ubrankami dla dziecka, które dostałam od mojej siostry. Trzymała je w piwnicy w workach i zrobiła się stęchlizna. Wyprałam je już dwa razy, wlewałam przy drugim praniu wszystkie płyny jakie mam. Dalej śmierdzą. Zaczęłam czytać na ten temat i okazuję się, że to nie tylko zapach jest problemem, a grzyby!!! I praktycznie nie da się ich pozbyć. Najlepszą metodą jest - wyrzucenie stechniętych ubrać. Na siebie nie założyłabym czegoś takiego, a co dopiero na niemowle. Wszystko idzie out. -
nick nieaktualny
-
Francuska to zapraszam do mnie na glukozę
Januszkowa kurde ale pech ;/ Mnie na Twoim miejscu coś by trafiło ;/
Właśnie znalazłam na allegro materiał na pościel i właśnie zastanawiam się czy nie uszyć. Szukałam pościeli takiej wymarzonej dla mojego dziecka, znalazłam w Belle- Petite- w koty, ale okazało się że już jej nie ma
Oprócz tego to wszystko jakieś takie tandetnePenelope lubi tę wiadomość
Pola
Hania -
Katiś, Ales mi poddała pomysł!!!! Tak mi się nudzi i kolejne 3 dni wolne a przecież mogę coś fajnego uszyć, maszyny z pół roku nie wyciagalam, a materiałów ładnych mam trochę, no i nic prostszego jak samej uszyć pościel dla GrochaKatiś wrote:Właśnie znalazłam na allegro materiał na pościel i właśnie zastanawiam się czy nie uszyć. Szukałam pościeli takiej wymarzonej dla mojego dziecka, znalazłam w Belle- Petite- w koty, ale okazało się że już jej nie ma
Oprócz tego to wszystko jakieś takie tandetne -
Dziewczyny byłam na tescie obciązenia glukoza... ohydztwo... walczyłam 2 h aby nie zwymiotować. Przed glukoza babka kuła mnie 7 razy zanim znalazła dobra żyłe... myslałam ze zemdleje... pozniej wypicie tego obrzydlistwa i po 2 h kolejne 2 kłucia. mam dosyć dzisiaj a dopiero 12. Jeszcze depilacja o 14 i 15 fryzjer... grr...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 12:18
-
Dziewczyny super lupy:)
Angelique gratuluje synka!
Olcia trzymam kciuki za Was
Ja jutro lece prywatnie na podglad dzidziola i mam nadzieje ze poznam plec, inaczej nie wyjde z gabinetu !!! Trzymajcie kciuki
Maluch dokazuje juz coraz czesciej
Fedra, Penelope, Angélique89 lubią tę wiadomość
-
*Sylwia wrote:czesc wszystkim! W gdynia pada i jest zimno. Nic mi się nie chce ;/
ja używam taki https://www.cefarm24.pl/20653,oeparol-hydrosense-nawilzajaco-wygladzajacy-jedwab-do-ciala-200-ml.html
SYLWIA! idziesz na bezpieczny maluch dzis w gdyni??
ja ide! wczoraj bylo w gdansku ale nie moglam bo mialam kurs
dzis o 17 sie zaczyna
a w ogole jest taki owoc ktory zmienia smak wszystkiego, w polsce mozna go dostac w postaci tabletek
http://pl.wikipedia.org/wiki/Mirakulina
http://allegro.pl/synsepal-magiczny-owoc-zmienia-smak-hit-i4633330643.html
cytryna jest po nim slodka
piwo smakuje jak czekolada
tabasco jak orzechy itp itd
moze to warto zjesc przed glukoza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 12:18
-
Vel wrote:SYLWIA! idziesz na bezpieczny maluch dzis w gdyni??
ja ide! wczoraj bylo w gdansku ale nie moglam bo mialam kurs
dzis o 17 sie zaczyna
a w ogole jest taki owoc ktory zmienia smak wszystkiego, w polsce mozna go dostac w postaci tabletek
http://pl.wikipedia.org/wiki/Mirakulina
http://allegro.pl/synsepal-magiczny-owoc-zmienia-smak-hit-i4633330643.html
cytryna jest po nim slodka
piwo smakuje jak czekolada
tabasco jak orzechy itp itd
moze to warto zjesc przed glukoza
teraz mówisz... nie mam juz siły... juz 3 raz wymiotowałam... tragedia ...Vel lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny