Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Metformine biore nadal na IO, sama sobie zmniejszylam dawke, ale przy nastepnej wizycie dopytam o to.
Jesc mi sie chce okropnie, boje sie bo wlasnie zmniejszylam metf, a wpierniczam wszystko. Mam nadwage wiec musze sie pilnowac, zwlaszcza ze dodatkowo mam duze ryzyko cukrzycy ciazowej
Brzuch nadal nie boli, juz 3 dzien i troche mnie to martwi. Za to piersi zaczely zyc wlasnym zyciem, sa ciezkie i obolale.
Tydzien temu w pon hcg 360, dzis 7000, mam isc jeszcze w srode i zobaczyc przyrost po 48h.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 22:20
-
U mnie dzisiaj lekki spadek tempki Oby jutro odbila, gin powiedzial ze jak bede sie chciala uspokoic to moge isc bete, moze skorzystam za jakis czas Niech ktos da czasoprzyspieszacz, zeby juz byla przyszla sroda i wizyta z usg No i tez czekam na przyjazd meza z delegacji, ja akurat dokladnie wiem kiedy doszlo do poczecia, bo maz w maju byl tylko na 3 dni w domu haha.
A co do objawow to musze jesc kolacje ok 20, bo inaczej o 22 łapie mnie mega glod i jeszcze zaczynam czuc smazona kielbase od sasiadow, kto o tej porze je takie rzeczy No chyba ze to moja ciazowa wyobraznia hehe. -
Sewerynka o proszę czyli idziemy łeb w łeb, ale tydzień temu we wtorek test pokazał jedną krechę a w piątek dwie i to słabiutkie. Więc fasolinka dopiero co się zadomowiła. Ważne, że beta urosła. Chyba odpuszczę wcześniejszą wizytę.
Super nick, właśnie synek kuzynki to Seweryn i bardzo mi się podoba imięSewerynka lubi tę wiadomość
-
Sara, nasze suwaczki pokazuja identycznie, czyli 5. tydzien bez zadnych dni, a ja dzisiaj dostalam maila od BBF ze zaczynam 6. tydzien, to juz nic nie wiem A kiedy mialas ostatnia @? Bo ja 29. kwietnia i owu koło 12. maja
Bierz dalej lutke, jesli Ci sie konczy to idz do lekarza, absolutnie nie odstawiaj, tym bardziej ze w poprzednim cyklu dostalas @ mimo pozytywnego testu? Ja ide na wizyte 11 czerwca, usg jeszcze nie mialam, bo bylam bardzo wczesnie u gina, beta byla dopiero 173 i gin powiedzial ze ponizej 300 nic nie widac na usg.sara_nar lubi tę wiadomość
-
Hej
ale macie tempo nie nadążam za Wami.
Katiś super beta.
motylek tak rodzeństwo sie szykuje o syna 5 lat walczyliśmy w tym jedno poronienie, teraz też juz po poronieniu jestem i mam nadzieje że juz bedzie ok.
Sara ja też jestem na duphaston-ie działanie jak luteina.
Sewerynkaale wysoką betę masz:)
Ja sprawdzałam i serduszko juz było w 6tc z synem wg usg 4tci6 dzień. Więc trzymam kciuki za wizytujące oby juz widziały.
Topola, Delia, Sewerynka, Fedra lubią tę wiadomość
5 lat walki by Ciebie mieć https://www.maluchy.pl/li-67250.png
[*] 6tc - 9tc prawie listopadowa mama 2010
[*] 5tc 04-02-2014, -
nick nieaktualny
-
Witajcie po malej przerwie..
nadrobilam wszystkie strony;)
u mnie dobrze...
tylko ten apetyt...
jak czytam o Was to widze ze to samo...
a jakie macie pomysly na przegryski pomiedzy posilkami zeby nie bylo ssania w brzuszku i nudnosci??
bo jablko, woda i inne owoce to juz przerabialam...
co do miesa tak...szczegolnie w ciązy mam na nie ochote...
w pierwszej ciązy chcialam zdrowo sie odzywiac ale bylam wiecznie glodna i duzo przytylam...dopiero w drugiej polowie ciazy dowiedzialam sie od ciązowej dietetyczni,ze powinno sie jesc minimum 3 razy dziennie mieso (pod postacią wedlin, mięsa gotowanego, pieczonego czy na zimno) bo wtedy najlepiej mozemy zaspokoic nasz podwójny apetyt
i dziala;)
-
Witajcie gratuluje ladnych wynikow bety dziewczyny:)
Wiec i ja sie przylacze w sobote beta 640 a dzisiajsza 2180 wiec chyba wzrasta ladnie:)
Boziu ja jestem dzis w 4tydi 5dzien a w pon 9 pierwsze usg mam ogromna nadzieje ze cos wypatrze moze malenkie serduszko...Fedra lubi tę wiadomość
-
Tak czytam i czytam i mam wrazenie ze czytam o sobie ja tez mam straszny apetyt na mieso co w moim przypadku jest wyjatkowo dziwne bo wlasciwie od dziesieciu lat go nie jadalam. Nie z pobudek ideologicznych tylko nie czulam takiej potrzeby i mi nie smakowalo a teraz od tygodnia nie jadla bym nic innego to chyba jakies zapotrzebowanie nszych organizmow
-
eh to jakaś dziwna jestem jem mięso normalnie raz dziennie lub wcale wole warzywa i owoce. Między posiłkami u mnie owoce. I mięta najlepsza dla mnie na mdłości.
Synkowi powiedzieliśmy ze bedzie dzidzia bo zawsze bawiliśmy sie i skakał po nas. Teraz pod bluzkę wkłada zabawki, na brzuchu kładzie ciastka by dzidzia jadła i zagląda w pępek wołając dzidzia wychodź pobawimy sie.Delia, Fedra lubią tę wiadomość
5 lat walki by Ciebie mieć https://www.maluchy.pl/li-67250.png
[*] 6tc - 9tc prawie listopadowa mama 2010
[*] 5tc 04-02-2014, -
Moj maz nie moze sie nadziwic bo do tej pory to ja tylko salatki i owoce wcinalam a teraz slinie sie na szynke:)
Ale chyba najgorsze sa te spadki formy codziennie tak po poludniu ktos wyciaga mi wtyczke z zasilaniem doslownie powieki same mi sie zamykaja procesy myslowe zwalniaja zachowuje sie jak po kilku drinkach. Nie ma mocnych musze sie polozyc chociaz na pol godziny mam dobrze bo pracuje w domu jestem swoja szefowa wiec jestem dla siebie laskawaDelia, Fedra lubią tę wiadomość
-
Oj to prawda, mi się bateria też szybko rozładowuje
No z tym mięsem to ja się nie mogę nadziwić,ale naprawdę jak sięgam po coś do lodówki, to zazwyczaj wyjmuję mięso. W weekend obudziłam się z drzemki (chociaż mąż mówił, że właściwie to wyglądałam, jakbym spała) a już mówiłam o kurczaku.. Smakował lepiej niż zwykle….
Sałata lezy i marnieje, chociaż dotychczas jadłam ją z wielkim smakiem i jako podstawa do posiłku.Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny