X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladne te ubranka!

a w ogole wiem ze nie w temacie ale taka fajna ta lalka- jak zywa;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:13

sebza lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza ten zestaw ubranek naprawdę śliczny i też niedrogi jak za tyle ubrań.
    No nie wiem czy aż tak by były podrasowane zdjęcia.

sebza lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny ;)

Olcia, jak się czujesz? Co dziś mówią lekarze? Cały wieczór o Tobie myślałam.
    Mam nadzieję, że jest dobrze i Maluszek grzecznie siedzi w brzuszku i czeka na luty <3 Daj znać, proszę!

We Wrocławiu pogoda barowa, ja zastanawiam się co zjeść. Mój P. wyjechał, będzie dopiero w poniedziałek nad ranem.

Gosiak, nie stresuj się, myślę, że niczym się nie zaraziłaś. Jak urlop? Kiedy wracasz?

Mnie dziś znowu mdli, nie wiem od czego. Mam w ogóle ochotę na zupkę chińską, wiem, że to niezdrowe, ale tak bym zjadła...

• Sue Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, nie wiem czy widziałyście wczoraj mojego posta, ale się powtórzę najwyżej :)

Obejrzyjcie sobie i powzruszajcie się trochę:

https://www.facebook.com/video.php?v=359317124232057

juska19, Penelope, Lara 82 lubią tę wiadomość

• sebza Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nikt go nie wylicytował, więc cena wyszła naprawdę mała.. Ale patrzyłam w komentarzach, że inne takie licytacje kończyły się z ceną około 400zł. Jak dla mnie i tak ok, bo ja tutaj w CH musiałabym zapłacić za taki zestaw pewnie 400 franków a nie złotych. Jak znajdę jeszcze taką aukcję z ciuszkami, które będą mi się podobać, to zamówię i odbiorę jak będę teraz w PL, bo niestety za granicę większość nie wysyła..

atdci09k89ytpjkc.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Dziewczynki, nie wiem czy widziałyście wczoraj mojego posta, ale się powtórzę najwyżej :)

Widziałam, oczywiście się rozpłynęłam :)

Sue lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    fajny zestawik, i całkiem przystępna cena :) Też Minky będę kupowała ale jeszcze nie wiem czy rożek z kocykiem w jednym, kolor itp. , ale tak czy inaczej Minky.
    Pia Gizela wrote:
    Penelope o taki kupiłam:
    http://allegro.pl/komplet-kocyk-minky-poduszka-wiewiorki-60x60-bcm-i4634403930.html

cieszę się, że się podoba:) cena jest przyzwoita, więcej bym nie dała;P te piękniejsze są dużo droższe dlatego będę próbowała sama coś uszyć:)

Sebzea ten kocyk z pakamery jest ładniuchny!
    Januszkowa wrote:
    Staram się codziennie zjeść coś wartościowego, wczoraj np. miałam mielone z cielęciny. Przynajmniej 1 owoc dziennie zjadam, najczęściej banana lub jabłko, za resztą średnio przepadam. Moim największym grzeszkiem są słodycze:/

Ja też grzeszę okrutnie ze słodyczami. Poślubiony nie pomaga:( Tylko a zjedź, a może to, a tamto, a kupiłem ci, a może iść ci coś słodkiego kupić, co byś chciała...
    A z drugiej strony pilnuje żebym codziennie wypiła przynajmniej dwie szklanki soku marchwiowo-jabłkowego albo jakiegoś innego świeżo wyciśniętego. Nawet specjalnie na tą okazję sokowirówkę kupił w tajemnicy:D I zaraz po powrocie z pracy mi ten sok wyciska :)

Melduję: ryba w piekarniki, ryżu nie ma, ale jest makaron, warzywa na patelni, kot się grzeje przy kuchence :)

sebza, Januszkowa lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Sebza, mnie to naprawdę coraz bardziej martwi. Właśnie byłam na dole, obrałam kilka ziemniaków, starłam buraki (tak mam łatwo że ugotowane, hermetycznie pakowane już kupuję) i co prawda na kostkach ale zaraz będzie barszcz czerwony zabielony i podsmażę trochę chudego bekonu do tego ( w zamrażarce oczywiście mam). Tym bardziej mam wyrzuty sumienia, bo w UK tyle półproduktów można kupić i zrobić właśnie np. barszcz w 20 minut a ja nie robię!

Kocyk Twój bardzo podobny do Minky z allegro, tylko Twój 3 razy droższy... może jednak nie warto aż tyle przepłacać? Ale Twój wybór :)

Paczki z ubrankami są fajne, miałam zamiar taką kupić ale jednak kupuję na Ebayu po parę sztuk. Ta akurat pokazana przez Ciebie wyglądała bardzo ciekawie, ale jak to z pakami bywa, różnie. Ale cena uważam była dobra za tyle ciuszków i te prezentowane naprawdę super.
    sebza wrote:
    Penelope, zjadaj więcej bo młodziak z Ciebie wszystko wyssie i wyschniesz na wiór :)

Co sądzicie o takich aukcjach ciuszków? Mi się ta podobała, ale tak zwlekałam,że aż się licytacja skończyła.. Ogólnie ciuszki ok , ale mam wrażenie,że to kwestia dobrego zdjęcia. Tu jest link:
    http://allegro.pl/cudny-synus-jesien-zima-0-9m-60-szt-j-nowe-i4607878761.html

A kocyk taki sobie wybrałam, bo pewnie dodatki w pokoju Maksa będą właśnie w takich kolorach i ze zwierzątkami:http://www.pakamera.pl/pokoj-dziecka-kocyki-ocieplany-kocyk-w-malpki-nr1085528.htm

sebza lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, ja już wczoraj nawet czytałam czy można zagłodzić dziecko w ciąży, no niby nie bo wyciągnie ze mnie, ale potem mi będzie trudno. Niedożywienie jednak może prowadzić do ewent. powikłań, niskiej masy urodzeniowej, przedwczesnym porodem itp. Jak Ty jesz 4 razy dziennie, i nabiał i mięso to ja bym tak chciała. Z pewnością odżywiasz się lepiej ode mnie :)
    Lara 82 wrote:
    Penelope to mnie pocieszyłaś bo ja przez tą moją dietę to musiałam bardzo ograniczyć jedzenie i zaczęłam się zamartwiać, że dziecko zagłodzę.
    Ale to dlatego, że zazwyczaj to ja więcej jadłam i nigdy nic mi nie było. A tearz 4 razy dziennie w odstępach 3-4 godz. no jak wstanę wcześniej to 5 razy. I też tak jakoś delikatnie więcej nabiału i gotowanego mięsa. No i prawie wcale surowych warzyw i owoców nie mogę.
    No to jest Ok :-)

Lara 82 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:

Kocyk Twój bardzo podobny do Minky z allegro, tylko Twój 3 razy droższy... może jednak nie warto aż tyle przepłacać? Ale Twój wybór :)

Wiem właśnie, ale kurde z allegro nie wysyłają za granicę, a ja wszystkiego do walizki nie upchnę jak będę w PL :( Dlatego szukam sklepów z wysyłką za granicę.
    A tak w ogóle to my tutaj w CH mamy bardzo mało sklepów typowo dziecięcych. W Wawie to na każdym kroku, w każdym centum handlowym, nie mówiąc już o tych wielkich sklepach na Targówku. Jeśli chodzi o ciuszki to są w H&M, C&A, F&F.. A reszta to oczywiście super markowe ciuchy, na które nie zamierzam wydawać kasy.. jest kilka stron internetowych, ale mówię- dosłownie na palcach dwóch rąk można policzyć, ale nie wiem jak z jakością..
    Nom, takie to rozkminki...

atdci09k89ytpjkc.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza a na Targowku to mowisz o Swiecie dziecka tam kolo Ikei?
    czy o jeszcze jakims innym?
    moze bym sie wybrala?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trzeba jakoś sobie radzić Penelope :-)
    Choć widzisz ja jeszcze barszczyku nie miałam.
    Choć buraczki to może w przyszłym tyg. pod koniec. Jak w tym przez 3 dni do obiadu jadłam takie gotowane to w 4 dniu z toalety wyjść nie mogłam :-):-)
    Teraz u mnie marchewka gotowana na tapecie :-)
    Choć dziś pomidorowa z wczoraj z dużą ilością gotowanej marchewki właśnie i noga z indyka :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    sebza a na Targowku to mowisz o Swiecie dziecka tam kolo Ikei?
    czy o jeszcze jakims innym?
    moze bym sie wybrala?

Tak, tam jest chyba Smyk Megastore i Świat Dziecka.
    Nie wiem co tam można aktualnie dostać, bo już dawno nie byłam, ale to wielkie sklepy typowo dziecięce o których ja tutaj mogę pomarzyć .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:47

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie się miło zrobiło słoneczko wyszło :-)

sebza lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Smyku są fajne listy z wyprawką ;) Można sobie wziąć i tam w okienkach zaznaczać co się ma, a czego nie.

Właśnie czytam "Ciężarówką przez 9 miesięcy" :) Świetna książka, poprawiła mi humor ;)

Miałam jechać na fitness, ale mam dziś dzień lenia i nigdzie nie idę ;) Jutro sobie wyskoczę do Aquaparku :))

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez dostalam liste w smyku:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Ja na połówkowe czekać muszę aż do 15.10! Na szczęście mam z rana. Ale nie powiem, że się nie martwię. Chciałabym żeby wszystko było dobrze z dzidziusiem.

Ja tez mam polowkowe 15.10 po 18 dopiero :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:59

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie dlatego ja zamówię parę rzeczy z allegro, jak kocyk, rożek, pieluchy, książki na adres mojej siostry, ona mi potem dokupi jeszcze jakieś polskie rzeczy, linomag, inne maści i wyśle mi paczkę do UK za 80 zł. taki mój plan :)
    sebza wrote:
    Wiem właśnie, ale kurde z allegro nie wysyłają za granicę, a ja wszystkiego do walizki nie upchnę jak będę w PL :( Dlatego szukam sklepów z wysyłką za granicę.
    A tak w ogóle to my tutaj w CH mamy bardzo mało sklepów typowo dziecięcych. W Wawie to na każdym kroku, w każdym centum handlowym, nie mówiąc już o tych wielkich sklepach na Targówku. Jeśli chodzi o ciuszki to są w H&M, C&A, F&F.. A reszta to oczywiście super markowe ciuchy, na które nie zamierzam wydawać kasy.. jest kilka stron internetowych, ale mówię- dosłownie na palcach dwóch rąk można policzyć, ale nie wiem jak z jakością..
    Nom, takie to rozkminki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 15:03

sebza lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara a dlaczego masz dietę. ? Cukrzyca. ?

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:

Super :-)

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 702 703 704 705 706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ