Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie Dziewczyny
Olcia, jak się czujesz? Co dziś mówią lekarze? Cały wieczór o Tobie myślałam.
Mam nadzieję, że jest dobrze i Maluszek grzecznie siedzi w brzuszku i czeka na lutyDaj znać, proszę!
We Wrocławiu pogoda barowa, ja zastanawiam się co zjeść. Mój P. wyjechał, będzie dopiero w poniedziałek nad ranem.
Gosiak, nie stresuj się, myślę, że niczym się nie zaraziłaś. Jak urlop? Kiedy wracasz?
Mnie dziś znowu mdli, nie wiem od czego. Mam w ogóle ochotę na zupkę chińską, wiem, że to niezdrowe, ale tak bym zjadła...
-
No właśnie nikt go nie wylicytował, więc cena wyszła naprawdę mała.. Ale patrzyłam w komentarzach, że inne takie licytacje kończyły się z ceną około 400zł. Jak dla mnie i tak ok, bo ja tutaj w CH musiałabym zapłacić za taki zestaw pewnie 400 franków a nie złotych. Jak znajdę jeszcze taką aukcję z ciuszkami, które będą mi się podobać, to zamówię i odbiorę jak będę teraz w PL, bo niestety za granicę większość nie wysyła..
-
Sue wrote:Dziewczynki, nie wiem czy widziałyście wczoraj mojego posta, ale się powtórzę najwyżej
Obejrzyjcie sobie i powzruszajcie się trochę:
https://www.facebook.com/video.php?v=359317124232057
Widziałam, oczywiście się rozpłynęłamSue lubi tę wiadomość
-
Penelope wrote:fajny zestawik, i całkiem przystępna cena
Też Minky będę kupowała ale jeszcze nie wiem czy rożek z kocykiem w jednym, kolor itp. , ale tak czy inaczej Minky.
Pia Gizela wrote:Penelope o taki kupiłam:
http://allegro.pl/komplet-kocyk-minky-poduszka-wiewiorki-60x60-bcm-i4634403930.html
cieszę się, że się podoba:) cena jest przyzwoita, więcej bym nie dała;P te piękniejsze są dużo droższe dlatego będę próbowała sama coś uszyć
Sebzea ten kocyk z pakamery jest ładniuchny!
Januszkowa wrote:Staram się codziennie zjeść coś wartościowego, wczoraj np. miałam mielone z cielęciny. Przynajmniej 1 owoc dziennie zjadam, najczęściej banana lub jabłko, za resztą średnio przepadam. Moim największym grzeszkiem są słodycze:/
Ja też grzeszę okrutnie ze słodyczami. Poślubiony nie pomaga:( Tylko a zjedź, a może to, a tamto, a kupiłem ci, a może iść ci coś słodkiego kupić, co byś chciała...
A z drugiej strony pilnuje żebym codziennie wypiła przynajmniej dwie szklanki soku marchwiowo-jabłkowego albo jakiegoś innego świeżo wyciśniętego. Nawet specjalnie na tą okazję sokowirówkę kupił w tajemnicy:D I zaraz po powrocie z pracy mi ten sok wyciska
Melduję: ryba w piekarniki, ryżu nie ma, ale jest makaron, warzywa na patelni, kot się grzeje przy kuchencesebza, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
Wiem Sebza, mnie to naprawdę coraz bardziej martwi. Właśnie byłam na dole, obrałam kilka ziemniaków, starłam buraki (tak mam łatwo że ugotowane, hermetycznie pakowane już kupuję) i co prawda na kostkach ale zaraz będzie barszcz czerwony zabielony i podsmażę trochę chudego bekonu do tego ( w zamrażarce oczywiście mam). Tym bardziej mam wyrzuty sumienia, bo w UK tyle półproduktów można kupić i zrobić właśnie np. barszcz w 20 minut a ja nie robię!
Kocyk Twój bardzo podobny do Minky z allegro, tylko Twój 3 razy droższy... może jednak nie warto aż tyle przepłacać? Ale Twój wybór
Paczki z ubrankami są fajne, miałam zamiar taką kupić ale jednak kupuję na Ebayu po parę sztuk. Ta akurat pokazana przez Ciebie wyglądała bardzo ciekawie, ale jak to z pakami bywa, różnie. Ale cena uważam była dobra za tyle ciuszków i te prezentowane naprawdę super.
sebza wrote:Penelope, zjadaj więcej bo młodziak z Ciebie wszystko wyssie i wyschniesz na wiór
Co sądzicie o takich aukcjach ciuszków? Mi się ta podobała, ale tak zwlekałam,że aż się licytacja skończyła.. Ogólnie ciuszki ok , ale mam wrażenie,że to kwestia dobrego zdjęcia. Tu jest link:
http://allegro.pl/cudny-synus-jesien-zima-0-9m-60-szt-j-nowe-i4607878761.html
A kocyk taki sobie wybrałam, bo pewnie dodatki w pokoju Maksa będą właśnie w takich kolorach i ze zwierzątkami:http://www.pakamera.pl/pokoj-dziecka-kocyki-ocieplany-kocyk-w-malpki-nr1085528.htmsebza lubi tę wiadomość
-
Lara, ja już wczoraj nawet czytałam czy można zagłodzić dziecko w ciąży, no niby nie bo wyciągnie ze mnie, ale potem mi będzie trudno. Niedożywienie jednak może prowadzić do ewent. powikłań, niskiej masy urodzeniowej, przedwczesnym porodem itp. Jak Ty jesz 4 razy dziennie, i nabiał i mięso to ja bym tak chciała. Z pewnością odżywiasz się lepiej ode mnieLara 82 wrote:Penelope to mnie pocieszyłaś bo ja przez tą moją dietę to musiałam bardzo ograniczyć jedzenie i zaczęłam się zamartwiać, że dziecko zagłodzę.
Ale to dlatego, że zazwyczaj to ja więcej jadłam i nigdy nic mi nie było. A tearz 4 razy dziennie w odstępach 3-4 godz. no jak wstanę wcześniej to 5 razy. I też tak jakoś delikatnie więcej nabiału i gotowanego mięsa. No i prawie wcale surowych warzyw i owoców nie mogę.
No to jest OkLara 82 lubi tę wiadomość
-
Penelope wrote:
Kocyk Twój bardzo podobny do Minky z allegro, tylko Twój 3 razy droższy... może jednak nie warto aż tyle przepłacać? Ale Twój wybór
Wiem właśnie, ale kurde z allegro nie wysyłają za granicę, a ja wszystkiego do walizki nie upchnę jak będę w PLDlatego szukam sklepów z wysyłką za granicę.
A tak w ogóle to my tutaj w CH mamy bardzo mało sklepów typowo dziecięcych. W Wawie to na każdym kroku, w każdym centum handlowym, nie mówiąc już o tych wielkich sklepach na Targówku. Jeśli chodzi o ciuszki to są w H&M, C&A, F&F.. A reszta to oczywiście super markowe ciuchy, na które nie zamierzam wydawać kasy.. jest kilka stron internetowych, ale mówię- dosłownie na palcach dwóch rąk można policzyć, ale nie wiem jak z jakością..
Nom, takie to rozkminki... -
No trzeba jakoś sobie radzić Penelope
Choć widzisz ja jeszcze barszczyku nie miałam.
Choć buraczki to może w przyszłym tyg. pod koniec. Jak w tym przez 3 dni do obiadu jadłam takie gotowane to w 4 dniu z toalety wyjść nie mogłam
Teraz u mnie marchewka gotowana na tapecie
Choć dziś pomidorowa z wczoraj z dużą ilością gotowanej marchewki właśnie i noga z indyka -
słoneczna 85 wrote:sebza a na Targowku to mowisz o Swiecie dziecka tam kolo Ikei?
czy o jeszcze jakims innym?
moze bym sie wybrala?
Tak, tam jest chyba Smyk Megastore i Świat Dziecka.
Nie wiem co tam można aktualnie dostać, bo już dawno nie byłam, ale to wielkie sklepy typowo dziecięce o których ja tutaj mogę pomarzyć .Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:47
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
W Smyku są fajne listy z wyprawką
Można sobie wziąć i tam w okienkach zaznaczać co się ma, a czego nie.
Właśnie czytam "Ciężarówką przez 9 miesięcy"Świetna książka, poprawiła mi humor
Miałam jechać na fitness, ale mam dziś dzień lenia i nigdzie nie idęJutro sobie wyskoczę do Aquaparku
)
-
Pia Gizela wrote:Ja na połówkowe czekać muszę aż do 15.10! Na szczęście mam z rana. Ale nie powiem, że się nie martwię. Chciałabym żeby wszystko było dobrze z dzidziusiem.
Ja tez mam polowkowe 15.10 po 18 dopieroWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:59
-
no właśnie dlatego ja zamówię parę rzeczy z allegro, jak kocyk, rożek, pieluchy, książki na adres mojej siostry, ona mi potem dokupi jeszcze jakieś polskie rzeczy, linomag, inne maści i wyśle mi paczkę do UK za 80 zł. taki mój plan
sebza wrote:Wiem właśnie, ale kurde z allegro nie wysyłają za granicę, a ja wszystkiego do walizki nie upchnę jak będę w PLDlatego szukam sklepów z wysyłką za granicę.
A tak w ogóle to my tutaj w CH mamy bardzo mało sklepów typowo dziecięcych. W Wawie to na każdym kroku, w każdym centum handlowym, nie mówiąc już o tych wielkich sklepach na Targówku. Jeśli chodzi o ciuszki to są w H&M, C&A, F&F.. A reszta to oczywiście super markowe ciuchy, na które nie zamierzam wydawać kasy.. jest kilka stron internetowych, ale mówię- dosłownie na palcach dwóch rąk można policzyć, ale nie wiem jak z jakością..
Nom, takie to rozkminki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 15:03
sebza lubi tę wiadomość