X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • sebza Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    no właśnie dlatego ja zamówię parę rzeczy z allegro, jak kocyk, rożek, pieluchy, książki na adres mojej siostry, ona mi potem dokupi jeszcze jakieś polskie rzeczy, lonomag, inne mąści i wyśle mi paczkę do UK za 80 zł. taki mój plan :)

Pomysł doskonały! Też o tym myślałam, ale niestety Szwajcaria nie jest w UE, więc sądzę, że by mi taką pakę nieźle przekopali i naliczyli takie cło,że bym stanęła na rzęsach z radości, nie mówiąc już o tym, że pewnie mogłabym dostać rachuneczek za sprawdzanie składów maści, czy oby na pewno są to składnik dozwolone na terytorium CH :D
    Taki to los emigranta :) Chociaż my się z mężem śmiejemy, że my kolonizujemy, a nie emigrujemy :)
    Więc póki co modlę się,żebym mogła za tydzień do PL lecieć, a w tak zwanym międzyczasie robię listę niezbędników, których tutaj nie dostanę (też maści między innymi), mając ciągle na uwadze, że mam do dyspozycji dwie walizki i nic więcej. Także szału ni ma :)

Penelope lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już w międzyczasie zupę ugotowałam i nawet miskę sporą zjadłam. Mąż przyszedł i powiedział że jest ze mnie dumny, wiem, brzmi dziecinnie, ale musiałybyście znać moje historię z odżywianiem. Smakowała mi ta zupa ! Mam nadzieję że Zdziebądowi też samuje :) I jeszcze na dwa dni mi zostało :)

Sue, link z youtuba widziałam wczoraj, jest super, takiego z chłopcem potrzebuję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 15:08

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Lara a dlaczego masz dietę. ? Cukrzyca. ?
    Nie z cukrem nie mam problemu jak narazie więc też sobie na czekoladki pozwalam. Mam straszne wzdęcia i niestrawności prowadzące do kolek jelitowych, czyli strasznego kłującego bólu. No i ostatnio ze strachu bo już zwątpiłam czy to to czy może wyrostek atakuje, wylądowałam na 3 dni w szpitalu. No i tam mi kazali bardzo uważać na to co jem. Bo niestety lepiej nie będzie tylko może być gorzej bo dzidziuś będzie uciskał na jelita coraz bardziej. A, że ja do wypasionych nie należę no to gdzieś się musi ten mój synuś zmieścić

relge6yd3cl8y0me.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza, no rzeczywiście szału ni ma, wiem co to dwie walizki i kupa rzeczy do przywiezienia z PL. Mojej przyjaciółki brat mieszka w Szwajcarii od ponad 15 lat, zapytam czy wysyłają paczki i jeśli tak to jak to wygląda.
    sebza wrote:
    Pomysł doskonały! Też o tym myślałam, ale niestety Szwajcaria nie jest w UE, więc sądzę, że by mi taką pakę nieźle przekopali i naliczyli takie cło,że bym stanęła na rzęsach z radości, nie mówiąc już o tym, że pewnie mogłabym dostać rachuneczek za sprawdzanie składów maści, czy oby na pewno są to składnik dozwolone na terytorium CH :D
    Taki to los emigranta :) Chociaż my się z mężem śmiejemy, że my kolonizujemy, a nie emigrujemy :)
    Więc póki co modlę się,żebym mogła za tydzień do PL lecieć, a w tak zwanym międzyczasie robię listę niezbędników, których tutaj nie dostanę (też maści między innymi), mając ciągle na uwadze, że mam do dyspozycji dwie walizki i nic więcej. Także szału ni ma :)

sebza lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Sebza, no rzeczywiście szału ni ma, wiem co to dwie walizki i kupa rzeczy do przywiezienia z PL. Mojej przyjaciółki brat mieszka w Szwajcarii od ponad 15 lat, zapytam czy wysyłają paczki i jeśli tak to jak to wygląda.

O, super! Dzięki Ci! :)
    Ja to tylko raz czekałam na pakę z asos i za koszt paczki około 90 franków zapłaciłam 35 franków cła :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 15:14

atdci09k89ytpjkc.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To życzę Ci Lara żebyś już nie miała takich problemów

Lara 82 lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak coś się zaczyna dziać do espumisan pomaga :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Olcia będzie dobrze.... trzymam kciuki.

Ja mam do Was pytanie. bo byłam wczoraj na depilacji bikini i dowiedziałam się ze taka depilacja moze wywołać skurcze. słyszeliście o tym? bo kosmetyczka odradzała mi depilacje juz powyzej 28 tyg. i troche mnie tym zmartwiła.

Gratuluje dziewuszki zdrowych i duzych dzieciaczków
    Wg w ciąży depilacji nie powinno sie robic tak jak i zabiegow na twarz Np oczyszczanie twarzy. Ponieważ skora q ciąży jest lepiej ukrwiona i wrażliwsza :) ja bym odpuscila wg takie zabiegi :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 26 września 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane :)

Co do tych grzeszków jedzeniowych to zdarzyło mi się kilka razy zjeść sos z serem lazurem... Ale myślę sobie , że był podgrzany więc ewentualne zarazki wygotowały się :D Btw. Nigdy nie myłam owoców przed zjedzeniem. Dopiero w ciąży zaczęłam je obmywać, ale z krzaczka malin też pojadłan nie raz <3

Penelope współczuje Ci.. Możemy się zamienić, ja pochłaniam wszystko co znajdę pod ręką, średnio co 1,5 jem coś, choćby kanapkę batona czy hot doga :D Ciągle jestem mega głodna, a potrafię jeść po nocach.. No cóż zawsze miałam apetyt a w ciąży nawrót na słodkie.. Rano pierwsze śniadanie to słodkie- kanapki z nutellą, dżemem, ciasto plus kawka.. Dopiero za godzinę mogę zjeść coś normalniejszego :D

Olcia jak u Was, jak się czujecie ???? :*** kciuki cały czas zaciśnięte !!!

A taka sobie jedna w nocy też złapał mnie ten skurcz, podejrzewam , że ten sam co Ciebie ... No i nad ranem Mój Synek miał czkawkę <3 Myślałam na poczatku ,że to delikatne kopniaczki, ale było rytmiczne i trwało kilka minut więc to pewnie słynna czkawka :))

Penelope lubi tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po obiadku. Chwila relaksu dla Poślubionego i jedziemy na zakupy. W lodówce raczej pusto.

CO do depilacji, na chwilę obecną użycie depilatora jest u mnie niemożliwe. Boli jak nie wiem. A wcześniej było ok:(

relg9vvjrtqik460.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomóżcie:)
    Mąż kupił mi ulubionego wędzonego łososia. Nie wiedział, że nie jem wędzonego w ciąży. Tak mi pachnie. Zjeść?????

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 26 września 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa myślę, że mała ilość Ci nie zaszkodzi :P

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :)

Januszkowa ja ostatnio też kawałek wędzonej makreli zjadłam ;)

mam pytanie, bo od wczoraj wystrachana jestem... wczoraj zjadłam dość ciężką kolację ( mam problem z jelitami) i przed snem bolała mnie macica, jakby skurcze, ale po no spie przeszło. Dzisiaj mała kopała normalnie a teraz wyczułam taką kule (jak macica) tylko bardziej po lewej stronie a nie na środku jak zawsze :O myślicie że to główka mogła być? Nie ruszało się jak przycisnęłam , teraz lekko na środek się przesunęła :O

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa ja jadłam kilka razy łososia wędzonego w ciąży ;)

Pękłam i zjadłam ser w ziołach. Przestało mnie mdlić, lepiej mi. Synu, wybacz!!

Lara 82, asia888 lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam w poniedziałek wieczorem. Ale czuję jakbym tu była już ze dwa tygodnie. Potrzebny był mi taki reset jednak bardzo. Nadaję do Was z plaży, jest cudnie :)

Sue, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, jakby mi mąż przyniósł to bym chyba zjadła ;)

Januszkowa lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza wrote:
    No właśnie nikt go nie wylicytował, więc cena wyszła naprawdę mała.. Ale patrzyłam w komentarzach, że inne takie licytacje kończyły się z ceną około 400zł. Jak dla mnie i tak ok, bo ja tutaj w CH musiałabym zapłacić za taki zestaw pewnie 400 franków a nie złotych. Jak znajdę jeszcze taką aukcję z ciuszkami, które będą mi się podobać, to zamówię i odbiorę jak będę teraz w PL, bo niestety za granicę większość nie wysyła..

Ja kupilam od kolezanki z forum zestaw ubranek ponad 200 szt w tym kombinezon i z 6 par bucikow za 255zl razem z dostawa (zeby nie bylo taka cena byla tez na alegro) wiec czasem wartko poszperac a cos fajnego sie znajdzie :)

Penelope, sebza lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Ja kupilam od kolezanki z forum zestaw ubranek ponad 200 szt w tym kombinezon i z 6 par bucikow za 255zl razem z dostawa (zeby nie bylo taka cena byla tez na alegro) wiec czasem wartko poszperac a cos fajnego sie znajdzie :)

To jest prawdziwa okazja. Mnie się takie transakcje nie trafiają. Ale za to w sobotę byłam z mężem na zakupach i z ciekawości weszliśmy do jednego secondhandu i kupiliśmy 2 pajace i 1 body z krótkim rękawem, wszystko z nexta, nówki z metkami za 12 zł! Ale to by było na tyle, jeśli chodzi o moje super łowy :)

Ja wróciłam z zakupów, chyba muszę przestać jeździć na nie. Wszystko mnie kusi, wszystko bym zjadła, a potem jak to Poślubiony mówi on musi "dojadać" bo ja dwa kęsy i zostawiam. Oczywiście wyjątek stanowią banany i większość słodyczy.

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam właśnie Porody na Ipli.. Dzizas, jak te kobiety cierpią! Naturze się zdecydowanie to nie udało! Ale nagroda jest piękna. Zaczęłam się zastanawiać czy ja na pewno dam radę.

megg, Fedra, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Oglądam właśnie Porody na Ipli.. Dzizas, jak te kobiety cierpią! Naturze się zdecydowanie to nie udało! Ale nagroda jest piękna. Zaczęłam się zastanawiać czy ja na pewno dam radę.

Zdecydowanie mam wrażenie że w polskiej wersji te kobiety bardziej cierpią niż np w wersjach brytyjskich, gdzie mało która nie bierze żadnych srodkow znieczulajacych. Ja najbardziej się boję tego że sie rozkleje jak mnie bedzie bardzo bolec i zamiast sie spiąć to sie totalnie porycze i bede błagac meza zeby mnie dobił czy cos... Dlatego jak powiedziala moja znajoma pani anestezjolog że znieczulenie zewnątrzoponowe to jest wielkie osiagniecie medycyny i nalezy z niego korzystac :) Gorzej jak sie na nie nastawie, a nie bedzie mozna mi go podac :/

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ