Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Penelope wrote:no właśnie dlatego ja zamówię parę rzeczy z allegro, jak kocyk, rożek, pieluchy, książki na adres mojej siostry, ona mi potem dokupi jeszcze jakieś polskie rzeczy, lonomag, inne mąści i wyśle mi paczkę do UK za 80 zł. taki mój plan
Pomysł doskonały! Też o tym myślałam, ale niestety Szwajcaria nie jest w UE, więc sądzę, że by mi taką pakę nieźle przekopali i naliczyli takie cło,że bym stanęła na rzęsach z radości, nie mówiąc już o tym, że pewnie mogłabym dostać rachuneczek za sprawdzanie składów maści, czy oby na pewno są to składnik dozwolone na terytorium CH
Taki to los emigrantaChociaż my się z mężem śmiejemy, że my kolonizujemy, a nie emigrujemy
Więc póki co modlę się,żebym mogła za tydzień do PL lecieć, a w tak zwanym międzyczasie robię listę niezbędników, których tutaj nie dostanę (też maści między innymi), mając ciągle na uwadze, że mam do dyspozycji dwie walizki i nic więcej. Także szału ni maPenelope lubi tę wiadomość
-
a ja już w międzyczasie zupę ugotowałam i nawet miskę sporą zjadłam. Mąż przyszedł i powiedział że jest ze mnie dumny, wiem, brzmi dziecinnie, ale musiałybyście znać moje historię z odżywianiem. Smakowała mi ta zupa ! Mam nadzieję że Zdziebądowi też samuje
I jeszcze na dwa dni mi zostało
Sue, link z youtuba widziałam wczoraj, jest super, takiego z chłopcem potrzebujęWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 15:08
-
megg wrote:Lara a dlaczego masz dietę. ? Cukrzyca. ?
-
Sebza, no rzeczywiście szału ni ma, wiem co to dwie walizki i kupa rzeczy do przywiezienia z PL. Mojej przyjaciółki brat mieszka w Szwajcarii od ponad 15 lat, zapytam czy wysyłają paczki i jeśli tak to jak to wygląda.sebza wrote:Pomysł doskonały! Też o tym myślałam, ale niestety Szwajcaria nie jest w UE, więc sądzę, że by mi taką pakę nieźle przekopali i naliczyli takie cło,że bym stanęła na rzęsach z radości, nie mówiąc już o tym, że pewnie mogłabym dostać rachuneczek za sprawdzanie składów maści, czy oby na pewno są to składnik dozwolone na terytorium CH
Taki to los emigrantaChociaż my się z mężem śmiejemy, że my kolonizujemy, a nie emigrujemy
Więc póki co modlę się,żebym mogła za tydzień do PL lecieć, a w tak zwanym międzyczasie robię listę niezbędników, których tutaj nie dostanę (też maści między innymi), mając ciągle na uwadze, że mam do dyspozycji dwie walizki i nic więcej. Także szału ni masebza lubi tę wiadomość
-
Penelope wrote:Sebza, no rzeczywiście szału ni ma, wiem co to dwie walizki i kupa rzeczy do przywiezienia z PL. Mojej przyjaciółki brat mieszka w Szwajcarii od ponad 15 lat, zapytam czy wysyłają paczki i jeśli tak to jak to wygląda.
O, super! Dzięki Ci!
Ja to tylko raz czekałam na pakę z asos i za koszt paczki około 90 franków zapłaciłam 35 franków cłaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 15:14
-
kasia_1988 wrote:Olcia będzie dobrze.... trzymam kciuki.
Ja mam do Was pytanie. bo byłam wczoraj na depilacji bikini i dowiedziałam się ze taka depilacja moze wywołać skurcze. słyszeliście o tym? bo kosmetyczka odradzała mi depilacje juz powyzej 28 tyg. i troche mnie tym zmartwiła.
Gratuluje dziewuszki zdrowych i duzych dzieciaczkówja bym odpuscila wg takie zabiegi
-
Cześć Kochane
Co do tych grzeszków jedzeniowych to zdarzyło mi się kilka razy zjeść sos z serem lazurem... Ale myślę sobie , że był podgrzany więc ewentualne zarazki wygotowały sięBtw. Nigdy nie myłam owoców przed zjedzeniem. Dopiero w ciąży zaczęłam je obmywać, ale z krzaczka malin też pojadłan nie raz
Penelope współczuje Ci.. Możemy się zamienić, ja pochłaniam wszystko co znajdę pod ręką, średnio co 1,5 jem coś, choćby kanapkę batona czy hot dogaCiągle jestem mega głodna, a potrafię jeść po nocach.. No cóż zawsze miałam apetyt a w ciąży nawrót na słodkie.. Rano pierwsze śniadanie to słodkie- kanapki z nutellą, dżemem, ciasto plus kawka.. Dopiero za godzinę mogę zjeść coś normalniejszego
Olcia jak u Was, jak się czujecie ???? :*** kciuki cały czas zaciśnięte !!!
A taka sobie jedna w nocy też złapał mnie ten skurcz, podejrzewam , że ten sam co Ciebie ... No i nad ranem Mój Synek miał czkawkęMyślałam na poczatku ,że to delikatne kopniaczki, ale było rytmiczne i trwało kilka minut więc to pewnie słynna czkawka
)
Penelope lubi tę wiadomość
-
cześć
Januszkowa ja ostatnio też kawałek wędzonej makreli zjadłam
mam pytanie, bo od wczoraj wystrachana jestem... wczoraj zjadłam dość ciężką kolację ( mam problem z jelitami) i przed snem bolała mnie macica, jakby skurcze, ale po no spie przeszło. Dzisiaj mała kopała normalnie a teraz wyczułam taką kule (jak macica) tylko bardziej po lewej stronie a nie na środku jak zawszemyślicie że to główka mogła być? Nie ruszało się jak przycisnęłam , teraz lekko na środek się przesunęła
-
sebza wrote:No właśnie nikt go nie wylicytował, więc cena wyszła naprawdę mała.. Ale patrzyłam w komentarzach, że inne takie licytacje kończyły się z ceną około 400zł. Jak dla mnie i tak ok, bo ja tutaj w CH musiałabym zapłacić za taki zestaw pewnie 400 franków a nie złotych. Jak znajdę jeszcze taką aukcję z ciuszkami, które będą mi się podobać, to zamówię i odbiorę jak będę teraz w PL, bo niestety za granicę większość nie wysyła..
Ja kupilam od kolezanki z forum zestaw ubranek ponad 200 szt w tym kombinezon i z 6 par bucikow za 255zl razem z dostawa (zeby nie bylo taka cena byla tez na alegro) wiec czasem wartko poszperac a cos fajnego sie znajdzie
Penelope, sebza lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra wrote:Ja kupilam od kolezanki z forum zestaw ubranek ponad 200 szt w tym kombinezon i z 6 par bucikow za 255zl razem z dostawa (zeby nie bylo taka cena byla tez na alegro) wiec czasem wartko poszperac a cos fajnego sie znajdzie
To jest prawdziwa okazja. Mnie się takie transakcje nie trafiają. Ale za to w sobotę byłam z mężem na zakupach i z ciekawości weszliśmy do jednego secondhandu i kupiliśmy 2 pajace i 1 body z krótkim rękawem, wszystko z nexta, nówki z metkami za 12 zł! Ale to by było na tyle, jeśli chodzi o moje super łowy
Ja wróciłam z zakupów, chyba muszę przestać jeździć na nie. Wszystko mnie kusi, wszystko bym zjadła, a potem jak to Poślubiony mówi on musi "dojadać" bo ja dwa kęsy i zostawiam. Oczywiście wyjątek stanowią banany i większość słodyczy.Penelope, Fedra lubią tę wiadomość
-
Sue wrote:Oglądam właśnie Porody na Ipli.. Dzizas, jak te kobiety cierpią! Naturze się zdecydowanie to nie udało! Ale nagroda jest piękna. Zaczęłam się zastanawiać czy ja na pewno dam radę.
Zdecydowanie mam wrażenie że w polskiej wersji te kobiety bardziej cierpią niż np w wersjach brytyjskich, gdzie mało która nie bierze żadnych srodkow znieczulajacych. Ja najbardziej się boję tego że sie rozkleje jak mnie bedzie bardzo bolec i zamiast sie spiąć to sie totalnie porycze i bede błagac meza zeby mnie dobił czy cos... Dlatego jak powiedziala moja znajoma pani anestezjolog że znieczulenie zewnątrzoponowe to jest wielkie osiagniecie medycyny i nalezy z niego korzystacGorzej jak sie na nie nastawie, a nie bedzie mozna mi go podac