X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    hejo :)
    http://iv.pl/images/30780668563031614662.jpg
    to mój bąbelek :)

dziewczyny jak wasze wyniki podczas badań połówkowych? ile ważyły wasze pociechy?

ps która ma kolczyk w pępku? jak byłam u gin, położna mi powiedziała, że niedługo będę musiała wyjąć kolczyk, bo jeśli nie wyjmę to mi rozerwie skórę przez rozrost brzuszka. I tak wyszło, że następnego dnia zaczęły mi się wzdęcia, więc i brzuch mi wypchnęło... i nagle zaczęłam czuć szczypanie w okolicach dziurki od kolczyka.
    Gdy wyjęłam...okazało się, że robi mi się dziura w stronę wierzchu brzucha :/
    Kolczyk wyjęłam i na szczęście dziura się już zagoiła...
    Ja wyjęłam kolczyk już w pierwszych tygodniach ciąży. Mój G mi marudził. Lepiej podobno wyjąć.

juska19, megg, Sue, asia888 lubią tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna - jak byłam na IP to przez brzuch tez badali szyjkę. I widac czy jest zamknieta czy nie. Tylko pomiar długości będzie mniej dokładny. U mnie przez brzuch wyszło 36mm a przez pochwę 38mm.

Tylko oczywiście dokladniej jest przez pochwę pod każdym względem, ale przez brzuch się da

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja patrze ze fotelik graco na aalegro jest tanszy niz Maxi cosi-

http://allegro.pl/wyprzedaz-fotelik-graco-junior-baby-0-13-kg-i4660355358.html

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    O tu masz rację na tonie wpadliśmy, ale tak zrobimy bo da się dobrze autem pod ten sklep podjechać :-)
    Fakt, że mamy 2 auta, ale w większości ja będę tym większym jeździć jak już będzie maluch no a na upartego do mniejszego się przełoży.

Lepiej przymierzyc na żywo. W końcu chodzi o bezpieczeństwo. A kolor czy wygląd to drugorzędna sprawa. Cena jest tez ważna bo nie ma co przesadzać ;]. Ja sobie daję czs do początku III trym. Wtedy się tym zajmę ;] czyli jakoś w połowie listopada

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna ja też dzisiaj zrobiłam leczo:) Moje dziecko chyba największe, wczorajsza waga to 429g, czy ma któraś z Was większe??

justta lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Słoneczna - jak byłam na IP to przez brzuch tez badali szyjkę. I widac czy jest zamknieta czy nie. Tylko pomiar długości będzie mniej dokładny. U mnie przez brzuch wyszło 36mm a przez pochwę 38mm.

Tylko oczywiście dokladniej jest przez pochwę pod każdym względem, ale przez brzuch się da

to za tydzien mam polowkowe- jak bedzie cos nie tak to pewnie zobaczy..
    mam nadzieje ze serce bedzie ok- bo o to sie najbardziej boje bo moich przejsciach z poczatku ciazy.

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak wspomniałam wczesniej najlepiej przymierzyć na żywo a potem poszukać w necie - może będzie taniej. Nie wiem tylko jak wygląda sprawa modeli Czy np. model z 2012 jest taki sam pod względem konstrukcji od modelu z 2014roku? Czy będzie tak samo pasował do samochodu? Tego nie wiem

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo tych Graco czy Maxi Cosi jest naprawdę wiele rodzai i można oczopląsu dostać jak zobaczysz 20 obok siebie :-)
    Ja dziś dostałam :-)
    Naprawdę to jest kwestia gustu ;-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Słoneczna ja też dzisiaj zrobiłam leczo:) Moje dziecko chyba największe, wczorajsza waga to 429g, czy ma któraś z Was większe??

ja jeszcze nie wiem jak duzy jest MAciuś:)

robcie leczo bo juz widze warzywa po malu ida w gore- zaraz skoncza sie pomidorki nasze i papryki i znowu ta chemia bezsmakowa wszedzie bedzie..
    w zimie te pomidory sa straszne. jasne takie i w ogole bez smaku...

prawda?:)

Januszkowa lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prawda...spakuja jak papier tzn nie smakuja :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Fedra przepraszam- myslalam ze i Ty w lutym:) no ale pewnie czesc z nas urodzi i tak w styczniu:)

czytalam na innych watkach ze dziewczyny od 36 tyg juz chca pic herbatke z lisci malin i oeparol zeby szybko sie rozpakowac;) chodza, myja podlogi itd- zeby szybciej:)

Katis- idz do weta zeby dal Ci tabletki na wyciszenie rujki:) nazywaja sie provera i koszttuja grosze- albo niech Ci da recpete jak nie ma na sztuki- to w aptece cale opakowanie chyba 10 zl
    :)

a bedziesz miala.

Lara- tak myslalam ze przez brzuch szyjki nie sprawdza- wiec dopiero 16 pazdziernika na wizycie sie dowiem czy nadal wszytsko ok:)

ps- znowu gotuje leczo:) mam nadzieje ze chociaz 3 sloiki wyjda ;)

zawsze mi sie jakis nie zassa i juz go nie porpawiamy tylko zjadamy:)
    moj maz lubi moje leczo:) ja zreszta tez <skromnna:)>

Nic sie nie stalo ;)
    Ja poprostu bede miec cc i to sie robi wczesniej niz termin porodu :)

justta lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:

moja dzidzia w skończonym 19tc ważyła 360g. Połówkowe mam za niecałe 2 tyg to sie okaże ile podrosła

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc lekarz powiedział, że tabletki na opryszczkę (heviran chyba) absolutnie nie. Dopuszcza coś miejscowo, ale na ulotce też straszą, jednak pozwoliłby swojej żonie posmarować 4 razy dziennie. No i że dobra wiadomość jest taka, że na tym etapie opryszczka nie zaszkodzi w żaden sposób dziecku. Zwolnienie mam na razie do końca tygodnia.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:

Moja tydzien temu wazyla 411 gramow ;) wiec teraz na pewno wazy wiecej :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • justta Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa to mój maluszek chyba najmniejszy bo w 21 tc miał 321g ale wymiary wszystkie pokazywało na 20 tydzień

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • justta Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra u mnie też cc

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moja dzidzia z wymiarów tydzień starsza - może bardziej nażarta była wtedy :D

justta lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.iv.pl/images/85798789186950839501_thumb.jpg

A to My w rozpoczetym 6 miesiacu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 17:45

lula88, justta, juska19, sara_nar, megg, Suri, Angélique89, Gosiak, Bietka, Lara 82, Januszkowa, LadyMK, Sue, niki640, kasia_1988, asia888, Sewerynka lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o żesz ale brzuszek duży ;]
    Ja jeszcze czekam na brzuszek chociaż powoli staje sie widoczny ;]

Nie wiem czy tez tak macie ale ja po całym dniu, nawet jeśli siedze przed komputerem w pracy to czuję że zmęczenie w brzuchu tzn tak jakby lekko mi ciążył. Musze się położyc i odpocząc i wtedy przechodzi. Tez tam macie? Nie mam wielkiego brzucha - powiedziałabym nawet że mały ale czuję go po całym dniu pracy.

Fedra lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia tez tak mam teraz bedzie Nam z czasem coraz bardziej ciazyc :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ