Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
LadyMK wrote:hejo
http://iv.pl/images/30780668563031614662.jpg
to mój bąbelek
dziewczyny jak wasze wyniki podczas badań połówkowych? ile ważyły wasze pociechy?
ps która ma kolczyk w pępku? jak byłam u gin, położna mi powiedziała, że niedługo będę musiała wyjąć kolczyk, bo jeśli nie wyjmę to mi rozerwie skórę przez rozrost brzuszka. I tak wyszło, że następnego dnia zaczęły mi się wzdęcia, więc i brzuch mi wypchnęło... i nagle zaczęłam czuć szczypanie w okolicach dziurki od kolczyka.
Gdy wyjęłam...okazało się, że robi mi się dziura w stronę wierzchu brzucha
Kolczyk wyjęłam i na szczęście dziura się już zagoiła...juska19, megg, Sue, asia888 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySłoneczna - jak byłam na IP to przez brzuch tez badali szyjkę. I widac czy jest zamknieta czy nie. Tylko pomiar długości będzie mniej dokładny. U mnie przez brzuch wyszło 36mm a przez pochwę 38mm.
Tylko oczywiście dokladniej jest przez pochwę pod każdym względem, ale przez brzuch się da -
nick nieaktualnyLara 82 wrote:O tu masz rację na tonie wpadliśmy, ale tak zrobimy bo da się dobrze autem pod ten sklep podjechać
Fakt, że mamy 2 auta, ale w większości ja będę tym większym jeździć jak już będzie maluch no a na upartego do mniejszego się przełoży.
Lepiej przymierzyc na żywo. W końcu chodzi o bezpieczeństwo. A kolor czy wygląd to drugorzędna sprawa. Cena jest tez ważna bo nie ma co przesadzać ;]. Ja sobie daję czs do początku III trym. Wtedy się tym zajmę ;] czyli jakoś w połowie listopada
-
*Sylwia wrote:Słoneczna - jak byłam na IP to przez brzuch tez badali szyjkę. I widac czy jest zamknieta czy nie. Tylko pomiar długości będzie mniej dokładny. U mnie przez brzuch wyszło 36mm a przez pochwę 38mm.
Tylko oczywiście dokladniej jest przez pochwę pod każdym względem, ale przez brzuch się da
to za tydzien mam polowkowe- jak bedzie cos nie tak to pewnie zobaczy..
mam nadzieje ze serce bedzie ok- bo o to sie najbardziej boje bo moich przejsciach z poczatku ciazy.
-
nick nieaktualnyTak jak wspomniałam wczesniej najlepiej przymierzyć na żywo a potem poszukać w necie - może będzie taniej. Nie wiem tylko jak wygląda sprawa modeli Czy np. model z 2012 jest taki sam pod względem konstrukcji od modelu z 2014roku? Czy będzie tak samo pasował do samochodu? Tego nie wiem
-
Januszkowa wrote:Słoneczna ja też dzisiaj zrobiłam leczo:) Moje dziecko chyba największe, wczorajsza waga to 429g, czy ma któraś z Was większe??
ja jeszcze nie wiem jak duzy jest MAciuś
robcie leczo bo juz widze warzywa po malu ida w gore- zaraz skoncza sie pomidorki nasze i papryki i znowu ta chemia bezsmakowa wszedzie bedzie..
w zimie te pomidory sa straszne. jasne takie i w ogole bez smaku...
prawda?Januszkowa lubi tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:Fedra przepraszam- myslalam ze i Ty w lutym:) no ale pewnie czesc z nas urodzi i tak w styczniu:)
czytalam na innych watkach ze dziewczyny od 36 tyg juz chca pic herbatke z lisci malin i oeparol zeby szybko sie rozpakowac;) chodza, myja podlogi itd- zeby szybciej:)
Katis- idz do weta zeby dal Ci tabletki na wyciszenie rujki:) nazywaja sie provera i koszttuja grosze- albo niech Ci da recpete jak nie ma na sztuki- to w aptece cale opakowanie chyba 10 zl
a bedziesz miala.
Lara- tak myslalam ze przez brzuch szyjki nie sprawdza- wiec dopiero 16 pazdziernika na wizycie sie dowiem czy nadal wszytsko ok:)
ps- znowu gotuje leczo:) mam nadzieje ze chociaz 3 sloiki wyjda
zawsze mi sie jakis nie zassa i juz go nie porpawiamy tylko zjadamy:)
moj maz lubi moje leczo:) ja zreszta tez <skromnna:)>
Nic sie nie stalo
Ja poprostu bede miec cc i to sie robi wczesniej niz termin porodu
justta lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyJanuszkowa wrote:Słoneczna ja też dzisiaj zrobiłam leczo:) Moje dziecko chyba największe, wczorajsza waga to 429g, czy ma któraś z Was większe??
moja dzidzia w skończonym 19tc ważyła 360g. Połówkowe mam za niecałe 2 tyg to sie okaże ile podrosłaJanuszkowa lubi tę wiadomość
-
No więc lekarz powiedział, że tabletki na opryszczkę (heviran chyba) absolutnie nie. Dopuszcza coś miejscowo, ale na ulotce też straszą, jednak pozwoliłby swojej żonie posmarować 4 razy dziennie. No i że dobra wiadomość jest taka, że na tym etapie opryszczka nie zaszkodzi w żaden sposób dziecku. Zwolnienie mam na razie do końca tygodnia.
-
Januszkowa wrote:Słoneczna ja też dzisiaj zrobiłam leczo:) Moje dziecko chyba największe, wczorajsza waga to 429g, czy ma któraś z Was większe??
Moja tydzien temu wazyla 411 gramowwiec teraz na pewno wazy wiecej
Januszkowa lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
http://www.iv.pl/images/85798789186950839501_thumb.jpg
A to My w rozpoczetym 6 miesiacuWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 17:45
lula88, justta, juska19, sara_nar, megg, Suri, Angélique89, Gosiak, Bietka, Lara 82, Januszkowa, LadyMK, Sue, niki640, kasia_1988, asia888, Sewerynka lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyo żesz ale brzuszek duży ;]
Ja jeszcze czekam na brzuszek chociaż powoli staje sie widoczny ;]
Nie wiem czy tez tak macie ale ja po całym dniu, nawet jeśli siedze przed komputerem w pracy to czuję że zmęczenie w brzuchu tzn tak jakby lekko mi ciążył. Musze się położyc i odpocząc i wtedy przechodzi. Tez tam macie? Nie mam wielkiego brzucha - powiedziałabym nawet że mały ale czuję go po całym dniu pracy.Fedra lubi tę wiadomość