X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    hejo :)
    http://iv.pl/images/30780668563031614662.jpg
    to mój bąbelek :)

dziewczyny jak wasze wyniki podczas badań połówkowych? ile ważyły wasze pociechy?

ps która ma kolczyk w pępku? jak byłam u gin, położna mi powiedziała, że niedługo będę musiała wyjąć kolczyk, bo jeśli nie wyjmę to mi rozerwie skórę przez rozrost brzuszka. I tak wyszło, że następnego dnia zaczęły mi się wzdęcia, więc i brzuch mi wypchnęło... i nagle zaczęłam czuć szczypanie w okolicach dziurki od kolczyka.
    Gdy wyjęłam...okazało się, że robi mi się dziura w stronę wierzchu brzucha :/
    Kolczyk wyjęłam i na szczęście dziura się już zagoiła...
    Ja wyjęłam kolczyk już w pierwszych tygodniach ciąży. Mój G mi marudził. Lepiej podobno wyjąć.

juska19, megg, Sue, asia888 lubią tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna - jak byłam na IP to przez brzuch tez badali szyjkę. I widac czy jest zamknieta czy nie. Tylko pomiar długości będzie mniej dokładny. U mnie przez brzuch wyszło 36mm a przez pochwę 38mm.

Tylko oczywiście dokladniej jest przez pochwę pod każdym względem, ale przez brzuch się da

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja patrze ze fotelik graco na aalegro jest tanszy niz Maxi cosi-

http://allegro.pl/wyprzedaz-fotelik-graco-junior-baby-0-13-kg-i4660355358.html

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    O tu masz rację na tonie wpadliśmy, ale tak zrobimy bo da się dobrze autem pod ten sklep podjechać :-)
    Fakt, że mamy 2 auta, ale w większości ja będę tym większym jeździć jak już będzie maluch no a na upartego do mniejszego się przełoży.

Lepiej przymierzyc na żywo. W końcu chodzi o bezpieczeństwo. A kolor czy wygląd to drugorzędna sprawa. Cena jest tez ważna bo nie ma co przesadzać ;]. Ja sobie daję czs do początku III trym. Wtedy się tym zajmę ;] czyli jakoś w połowie listopada

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna ja też dzisiaj zrobiłam leczo:) Moje dziecko chyba największe, wczorajsza waga to 429g, czy ma któraś z Was większe??

justta lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Słoneczna - jak byłam na IP to przez brzuch tez badali szyjkę. I widac czy jest zamknieta czy nie. Tylko pomiar długości będzie mniej dokładny. U mnie przez brzuch wyszło 36mm a przez pochwę 38mm.

Tylko oczywiście dokladniej jest przez pochwę pod każdym względem, ale przez brzuch się da

to za tydzien mam polowkowe- jak bedzie cos nie tak to pewnie zobaczy..
    mam nadzieje ze serce bedzie ok- bo o to sie najbardziej boje bo moich przejsciach z poczatku ciazy.

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak wspomniałam wczesniej najlepiej przymierzyć na żywo a potem poszukać w necie - może będzie taniej. Nie wiem tylko jak wygląda sprawa modeli Czy np. model z 2012 jest taki sam pod względem konstrukcji od modelu z 2014roku? Czy będzie tak samo pasował do samochodu? Tego nie wiem

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo tych Graco czy Maxi Cosi jest naprawdę wiele rodzai i można oczopląsu dostać jak zobaczysz 20 obok siebie :-)
    Ja dziś dostałam :-)
    Naprawdę to jest kwestia gustu ;-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Słoneczna ja też dzisiaj zrobiłam leczo:) Moje dziecko chyba największe, wczorajsza waga to 429g, czy ma któraś z Was większe??

ja jeszcze nie wiem jak duzy jest MAciuś:)

robcie leczo bo juz widze warzywa po malu ida w gore- zaraz skoncza sie pomidorki nasze i papryki i znowu ta chemia bezsmakowa wszedzie bedzie..
    w zimie te pomidory sa straszne. jasne takie i w ogole bez smaku...

prawda?:)

Januszkowa lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prawda...spakuja jak papier tzn nie smakuja :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Fedra przepraszam- myslalam ze i Ty w lutym:) no ale pewnie czesc z nas urodzi i tak w styczniu:)

czytalam na innych watkach ze dziewczyny od 36 tyg juz chca pic herbatke z lisci malin i oeparol zeby szybko sie rozpakowac;) chodza, myja podlogi itd- zeby szybciej:)

Katis- idz do weta zeby dal Ci tabletki na wyciszenie rujki:) nazywaja sie provera i koszttuja grosze- albo niech Ci da recpete jak nie ma na sztuki- to w aptece cale opakowanie chyba 10 zl
    :)

a bedziesz miala.

Lara- tak myslalam ze przez brzuch szyjki nie sprawdza- wiec dopiero 16 pazdziernika na wizycie sie dowiem czy nadal wszytsko ok:)

ps- znowu gotuje leczo:) mam nadzieje ze chociaz 3 sloiki wyjda ;)

zawsze mi sie jakis nie zassa i juz go nie porpawiamy tylko zjadamy:)
    moj maz lubi moje leczo:) ja zreszta tez <skromnna:)>

Nic sie nie stalo ;)
    Ja poprostu bede miec cc i to sie robi wczesniej niz termin porodu :)

justta lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:

moja dzidzia w skończonym 19tc ważyła 360g. Połówkowe mam za niecałe 2 tyg to sie okaże ile podrosła

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc lekarz powiedział, że tabletki na opryszczkę (heviran chyba) absolutnie nie. Dopuszcza coś miejscowo, ale na ulotce też straszą, jednak pozwoliłby swojej żonie posmarować 4 razy dziennie. No i że dobra wiadomość jest taka, że na tym etapie opryszczka nie zaszkodzi w żaden sposób dziecku. Zwolnienie mam na razie do końca tygodnia.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:

Moja tydzien temu wazyla 411 gramow ;) wiec teraz na pewno wazy wiecej :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • justta Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa to mój maluszek chyba najmniejszy bo w 21 tc miał 321g ale wymiary wszystkie pokazywało na 20 tydzień

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • justta Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra u mnie też cc

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moja dzidzia z wymiarów tydzień starsza - może bardziej nażarta była wtedy :D

justta lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.iv.pl/images/85798789186950839501_thumb.jpg

A to My w rozpoczetym 6 miesiacu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 17:45

lula88, justta, juska19, sara_nar, megg, Suri, Angélique89, Gosiak, Bietka, Lara 82, Januszkowa, LadyMK, Sue, niki640, kasia_1988, asia888, Sewerynka lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o żesz ale brzuszek duży ;]
    Ja jeszcze czekam na brzuszek chociaż powoli staje sie widoczny ;]

Nie wiem czy tez tak macie ale ja po całym dniu, nawet jeśli siedze przed komputerem w pracy to czuję że zmęczenie w brzuchu tzn tak jakby lekko mi ciążył. Musze się położyc i odpocząc i wtedy przechodzi. Tez tam macie? Nie mam wielkiego brzucha - powiedziałabym nawet że mały ale czuję go po całym dniu pracy.

Fedra lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia tez tak mam teraz bedzie Nam z czasem coraz bardziej ciazyc :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ