Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
*Sylwia wrote:no ja tez często do kibelka latam. Szczególnie teraz jak staram sie pić 2l dziennie to mam wrażenie że praktycznie co chwilę. Wkurzające. Jak za długo przetrzymam to aż mnie brzuch boli.
dzisia chyba nie jest jeszcze w stanie tak mocno kopac w pęcherz. Póxniej to podobno normalka ;]
Moja czesto siedzi na pecherzu dlatego czesto chodze do wc a to ze siedzi mi na pecherzu powiedzial mi gin nie raz na usg i skwitowal ze taka Mala a juz dokucza Mamie
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Hej Wam wróciłam
Szczęśliwa
Nasz synuś ma wszystko w absolutnej normie.
No na 1000% będzie syn bo takie jajka i siusiak, że hoho.
Badanie miałam 35min non stop. Ma ok. 15-16 cm od główki do dupki i waży ok. trochę powyżej 400gr.
Mózg obraz półkul, komór bocznych, śródmózgowia i tylnego dołu czaszki prawidłowy
Oczka, nosek, usta i żuchwa prawidłowa
Kręgosłup, kark, klatka piersiowa, płuca, nerki, wątroba, żołądek, pecherz moczowy, śledziona wszystko ok
Serce , wszystkie połączenia i przepływ też OK
Nie znaleziono żadnych markerów wad rozwojowych w II trymestrze.
NO i w ogóle wszystko OK bo wydruk jest bardzo długi
I dostałam 12 zdjęć
Jesteśmy bardzo szczęśliwi i Boże jak ja kocham to dziecko
Teraz to już mogę z domu nie wychodzić do lutego, żeby było wszystko ok i żebym mogła go przytulić w lutym
Oh dałam upust moim emocjomtruskawkax25, Bietka, Januszkowa, lula88, Fedra, justta, Pia Gizela, Angélique89, juska19, sara_nar, megg, LadyDi, LadyMK, Penelope, asia888, Sewerynka lubią tę wiadomość
-
Rozmawiałyśmy o szyjce no to przez brzuch nie są wstanie lekarze ocenić.
Tylko USG z głowicą dopochwową lub oczywiście samolocik i ręcznie.
Tak więc jutro zmolestuję moją gin żeby mi wszystko dokładnie sprawdziła.
No a te kłucia tak w szyjkę to ja też czasem mam. Dziś też i troszkę mnie niepokoją ale jutro z gin o tym dokładnie porozmawiamsłoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Lara gratuluję, wymiarowo Twój synuś taki sam jak nasza córeczka.
widziałyście? http://biznes.interia.pl/wiadomosci/news/ewa-kopacz-tysiac-zlotych-przez-rok-po-urodzeniu-dziecka,2049866,4199#iwa_item=2&iwa_img=0&iwa_hash=12003&iwa_block=business_newsLara 82 lubi tę wiadomość
Pola
Hania -
I nasz też jest spokojniutki, usilnie widzieliśmy jak bawił się swoją stopą i pchał ją do buzi
raz jedną raz drugą i za pępowinę ciągnął.
I siedział sobie pięknie dupką na moim pęcherzu a głowę miał w okolicach pępka.
Pani doktor powiedziała, że on nawet 10 razy czy więcej może pozycję zmienić w ciągu dnia bo ma tam tyle miejsca. Więc równie dobrze za godzinę może być głową w dół i wcale nie muszę tego jeszcze czućFedra, asia888 lubią tę wiadomość
-
A co do wagi to już teraz każdy malec ma swoje własne tempo i wcale nie jest tak, że jak byłam dziś to za 3 tyg ma być 2 razy większy. Normy mają dość dużo rozpiętość i to lekarz ocenia mierząc te wszystkie parametry czy się w nich mieści i czy po prostu prawidłowo dla siebie przyrasta.
Więc mamy mniejszych maluszków nie muszą się martwić. Poza tym jak się urodzi dziecko 3 kg. a drugie 4,200 to wcale nie oznacza, że to drugie jest lepiej rozwinięte czy że będzie np. w życiu wyższe. My to już mamy w genach i każdy będzie wyglądał tak jak ma to w genach zapisane. (Oczywiście jeśli nie będzie żadnych zaburzeń)justta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Vel wrote:znacie coś na rozstepy, ktore sie juz pojawily??? nie przeciwko tylko na, i zeby bylo skuteczne... ?
http://www.iv.pl/images/11307393102145576628.jpg
cos takiego mi sie zrobilo z tym że na żywo i w sztucznym swietle jest bardziej widoczne.. i wiem że bedzie sie poglebialo a chce zahamowac, a na warsztatach babka z palmersa mowila ze balsamy sa przeciwko ale jak juz wyskoczy to nie pomagaja
a w ogole cos mi z sutka polecialo jak scisnelam, takie przezroczyste, tez tak macie?
Preparaty są różne, nie polecam konkretnego ale ważniejsze od preparatu jest DOKŁADNE masowanie, to jest więcej niż połowa sukcesu. Ważne, żeby to były naturalne olejki bez dodatku parafiny. Dlatego też tak bardzo odradzam wszystkim ten Biooil, który w składzie ma ją na pierwszym miejscu. Osobiście używam olejek z Baby Dream z Rossmana. Naturalne oleje są też w oliwce Hipp. Fajne jest też czyste i nierafinowane masło Shea.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 17:34
-
Aaa i pierwszy raz weszliśmy do sklepu z wózkami. Oglądałam różne X-landery, Baby design, Jedo, Camarello, Taco, i jeszcze kilka firm, których już nie pamiętam. I powiem szczerze tego jest tak dużo, że naprawdę ciężko stwierdzić co lepsze co gorze, każdy coś dla siebie znajdzie.
Choć my biorąc pod uwagę przystępną cenę, wygląd, również skłoniliśmy się do Bebetto Luca(Miałyście rację ładny), nawet Bebetto Silva, który jest nowszym modelem tak nam się nie spodobał.
Podobają mi się również X-landery, no ale to koszt ok 700 zł więcej, więc raczej nie będziemy przepłacać.
Camarello też ładny, no ale pomimo że mam 170 cm wzrostu jestem dość drobna i wyglądał dość masywnie przy mnie, taj jak Jedo czy Taco.
No to też trzeba wziąć pod uwagę, żebym ja prowadziła wózek, a nie wózek mnieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 17:11
-
No jeszcze z czasem odwiedzimy sklepy firmowe 4 częstochowskich firm których tam nie było i coś pewnie wybierzemy
Stwierdziliśmy, że nie chcemy przekroczyć 1500 zł za 2w1.
No a foteliki samochodowe to podobają mi się Graco, no ale odpadają bo się wpinają tylko w wózki tej firmy, któe są ładne ale około 2000 zł kosztują lub więcej.
Recaro jest naprawdę super no choć troszkę drogi, ale strasznie mi się spodobał.
No ale zobaczymy bo zdrowo rozsądkowo Maxi Cosi też są ładne można je wpinać w większość polskich wózkowych stelaży, mają atesty i cenowo jakoś są przystępne.
Zobaczymy w styczniu -
Lara 82 wrote:A co do wagi to już teraz każdy malec ma swoje własne tempo i wcale nie jest tak, że jak byłam dziś to za 3 tyg ma być 2 razy większy. Normy mają dość dużo rozpiętość i to lekarz ocenia mierząc te wszystkie parametry czy się w nich mieści i czy po prostu prawidłowo dla siebie przyrasta.
Więc mamy mniejszych maluszków nie muszą się martwić. Poza tym jak się urodzi dziecko 3 kg. a drugie 4,200 to wcale nie oznacza, że to drugie jest lepiej rozwinięte czy że będzie np. w życiu wyższe. My to już mamy w genach i każdy będzie wyglądał tak jak ma to w genach zapisane. (Oczywiście jeśli nie będzie żadnych zaburzeń)
Dzięki Ci za to co napisałaś bo mój maluszek to naprawdę drobniutki przy waszychkolosach, ale ja też nie byłam duża jak się urodziłam miałam tylko 2600, super że wszytko ok u was
-
nick nieaktualny
-
Fedra przepraszam- myslalam ze i Ty w lutym:) no ale pewnie czesc z nas urodzi i tak w styczniu:)
czytalam na innych watkach ze dziewczyny od 36 tyg juz chca pic herbatke z lisci malin i oeparol zeby szybko sie rozpakowac;) chodza, myja podlogi itd- zeby szybciej:)
Katis- idz do weta zeby dal Ci tabletki na wyciszenie rujki:) nazywaja sie provera i koszttuja grosze- albo niech Ci da recpete jak nie ma na sztuki- to w aptece cale opakowanie chyba 10 zl
a bedziesz miala.
Lara- tak myslalam ze przez brzuch szyjki nie sprawdza- wiec dopiero 16 pazdziernika na wizycie sie dowiem czy nadal wszytsko ok:)
ps- znowu gotuje leczo:) mam nadzieje ze chociaz 3 sloiki wyjda
zawsze mi sie jakis nie zassa i juz go nie porpawiamy tylko zjadamy:)
moj maz lubi moje leczo:) ja zreszta tez <skromnna:)>
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 17:25
Lara 82, justta lubią tę wiadomość
-
*Sylwia wrote:Foteliki samochodowe najlepiej przymierzyc do samochodu. Nie wszytski do wszytskich pasują - tzn nie są stabilne. Także od tego raczej powinien zależec wybór. Maxi cosi nie sa takie drogie, no ale trzeba przyjść z samochodem ;]
O tu masz rację na tonie wpadliśmy, ale tak zrobimy bo da się dobrze autem pod ten sklep podjechać
Fakt, że mamy 2 auta, ale w większości ja będę tym większym jeździć jak już będzie maluch no a na upartego do mniejszego się przełoży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 17:27