X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój przecież już robi pozwolenie na strzelbę i mówi, ze jak bedą koledzy przychodzić do Janeczki, to będzie czyścił strzelbę ;)

Suri, Fedra, asia888 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri, racja smutne jest to jak się widzi całe rodziny gdzieś w knajpce i każde wpatrzone w swojego smartfona.

Suri, truskawkax25 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, melduje że wrociłam w połówkowego :)
    Wszystko w porządku, organy prawidlowo wyksztalcone, widzialam nawet pełny żołądek i nerki, pracujace komory serca, mózg, itd. :D A waży prawie 500g :)
    Iiii jest element zaskoczenia, czyli jednak bedzie chłopak, jestem jeszcze w szoku ;) Nawet dostalam zdjecie siusiaka na dowód haha, mam tez zdjecie twarzyczki w 3d, płytki nie bralam bo wg mnie 100 zł za nią to lekka przesada. Chyba jestem do bólu praktyczna :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 20:28

Suri, Lara 82, Gosiak, LadyDi, lula88, justta, Bietka, Fedra, juska19, megg, kasia_1988, Januszkowa, sebza, asia888, Sewerynka, Angélique89 lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel dziewczyny mają rację to zależy od wychowania niekoniecznie musi być jak te baby u Ciebie w pracy. One po prostu zazdroszczą, boją się o posadę albo widzą kogoś kto może coś podkablować. Pamiętam jak ja byłam w nowej pracy to dopiero jak mnie poznały po jakimś czasie współpracownice otworzyły się i powiedziały że bały się o to że być może jakaś rodziną jestem albo że będę donosić bo wiadomo jak w pracy jest nie wszyscy muszą o wszystkim wiedzieć. Vel musisz jakoś to wytrzymać do czasu L4. Trzymam kciuki by ci te babeczki odpuściły i nie siały głupich plotek.

Vel lubi tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Vel to zycze Twojemu powodzenia co do tego typu wychowania zeby tylko nie uzyskal odwrotnego efektu ;)
    Moj od poczatku twierdzil ze Mloda do zakonu wysle jak tylko 13 lat skonczy a teraz stwierdzil ze On ja lepiej upilnuje ;) ehhh faceci :)

on jest pod tym wzgledem beznadziejny.. ja jestem osoba baaardzo liberalna i tolerancyjna, dla mnie kazdy inny, wszyscy rowni i kazdemu wolno robic wszystko na co ma ochote i nie ma prawa sie tego skrytykowac tak dlugo jak dlugo to nie wyrzadza krzywdy nikomu innemu

i takie dziecko chcialabym wychowac... takie zeby tak z nim rozmawiac zeby samo potrafilo dokonac wlasciwych wyborow i zeby samo potrafilo odrzucic to co zle a nie dlatego, ze ja mu kaze i byc tolerancyjnym wobec innych ludzi i zauwazylam ze najwiekszym bledem rodzicow jest to ze zlewaja swoje dzieci i ich nie sluchaja w ogole tego co one do nich mowia, ja swoje dziecko bede sluchac i ze wszystkim z nia rozmawiac od najmlodszych lat i nie bedzie zadnych tematow tabu jak seks itp.. wszystko oczywiscie odpowiednio do wieku mam zamiar mowic, tlumaczyc, sluchac i tratowac ją jak rowna sobie zeby zawsze mogla powiedziec mi o wszystkim i nie wstydzic sie przyjsc do mnie nawet z najbardziej wstydliwa informacja

a on jest konserwatywny i najlepiej by dziecko do kosciola prowadzil i wpajal wartosci a la kaczynski ! bleeeeeeeeee

nie wiem jak sie dogadamy w tej kwestii... czas pokaze

Gosiak, Suri, LadyDi, Fedra lubią tę wiadomość

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    Mnie to przeraza... bo Moj to pod tym wzgledem jest jak z sredniowiecza... on juz do mnie robi awantury o to co bylo zanim go poznalam i na nic mi nie pozwala, a corka.. to bedzie miala przesrane i on to sam powtarza.. i ja to wiem. zadnych imprez, zadnego wychodzenia z domu, zadnych kolezanek, do 18stki nie wyjdzie na zadna impreze napewno. On sie cale zycie w takim towarzystwie obracal, ze doskonale wie jak faceci traktuja takie dziewczyny i jakie laski teraz są i napewno bedzie ja chowal na taka co w zyciu miala najlepiej tylko jednego faceta i wybije jej z glowy wszelakie rozrywki i kluby.

O matko Vel, normalnie jakbym slyszala swojego Wiktora.. :D moze to jakas rodzina albo cos :D Ja mu caly czas powtarzam, ze tak sie nie da, ale on sie ze mna kloci, ze on ja upilnuje i jak bedzie kombinowac to ja do szkoly bedzie odprowadzal i odbieral :D Smieje sie z tego strasznie, bo wiem, ze tego nie da sie zobic, a jego to wtedy tak denerwuje, ze az w szoku jestem jak on sie tym juz przejmuje. No i nie martwi sie tymi poczatkowymi etapami zycia, czyli pieluchy, kapanie, karmienie, tylko cnota. :D

Atakasobiejedna gratulacje i witamy w gronie dziewuszek! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 20:34

Vel lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Suri Ekspertka

Wysłany: 1 października 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to znowu jestem flegmatykiem a partner cholerykiem ;)Mysle ze doskonale wiecie jakie cechy osobowosci posiadaja te typy :D Mi odpowiada jego charakter. nie moglabym byc z kims takim jak ja o takim samych charakterze. Przeciwienstwa sie przyciagaja ;)
    Ciekawa jetem na kogo poda sie baby ;)

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:

Atakasobiejedna gratulacje i witamy w gronie dziewuszek! :*

Hehe coś źle zrozumiałaś, będzie chłopak :) Ale dziekuje ze powitanie ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna gratuluję SYNECZKA <3 i super że wszytko ok

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Hehe coś źle zrozumiałaś, będzie chłopak :) Ale dziekuje ze powitanie ;)

oj, hahhhahaha, o tych corkach czytalam i pisalam i jakos zamroczenia mozgu dostalam i tak wyszlo. Przepraszam, gratuluje CHLOPAKA :* Przepros syna ode mnie za zniewiescienie go ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 20:49

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję ;);)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Mi mama zawsze powtarzała, że córkę się chowa dla siebie a syna dla innej kobiety. I faktycznie mój brat nie ma takiego kontaktu z rodzicami i wcale im nie pomaga, nie myśli o tym. Mój M. Z kolei stawia mnie na pierwszym miejscu i mama nie ma za dużo do powiedzenia. Coś w tym jest.

To moja mama nie wychowała żadnej swojej córki dla siebie( a ma ich sporo), ale za to synków taak i to bardzo;p

Mój K. też mówił, że jak będzie miał córę, to będzie musiał pilnować jej cnoty, bo wie jacy chłopcy są;) Dlatego cieszy się, że syn pierwszy bo będzie dbał o młodszą siostrę i chronił ją;p

Vel ja też zawsze mam dystans do nowych pracowników w zakładzie, bo już nie raz spotkałam się z tym, że nowa jest m.in po to by nas kontrolować i strzelać z ucha pracodawcy;) więc się nie dziw, że one na początku takie są. Tyle, że ja nie jestem chamska w stosunku do nowych, tylko po prostu robię swoje bez spoufalania się z nimi:)

c7hyim7.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie "ciche dni" dzień 2
    Jakieś podchody stara się robić, zagaduje
    A ja nie ugięta!! I dobrze...

Leżę w wyrku już, i ten mały bombel daje mi
    Tyle radości tymi kopniakami, że jakoś lepiej mi przejść przez te ciche dni z moim
    wiem że nie jestem sama, podwójna siła ;)

Januszkowa, Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• juska19 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel kurcze to Twoja corka bedzie miala ciezkie zycie z Tata :)
    znam przypadki gdzie tatus chcial chronic coreczki zero imprez zero wychodzenia w sumie zero wszystkiego co sie dalo i w wieku 14 lat okazalo sie ze jest w ciazy na zlosc tatusiow zrobila bo miala dosc zabraniania wszystkiego
    Wydaje mi sie ze zmieni podjescie jak mala sie urodzi :)

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201
    Faceci najpierw broja a pozniej podchody sa skad ja to znam :)

relge6yd0kju1g7d.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znowu się wtrące- wybaczcie, czy sprawdzacie swoje szyjki same (tak jak niektóre może robiły to podczas starań)?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ta moja mloda chyba po pecherzu skacze bo czuje ciagle parcie niemal juz w ostatnie 40 min bylam 3 razy i czuje ze zaraz znowu pojde:/ i

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie sprawdzam szyjki bo nie umiem.. Przy staraniach probowalam ale mi chyba nie wychodzilo:p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    znowu się wtrące- wybaczcie, czy sprawdzacie swoje szyjki same (tak jak niektóre może robiły to podczas starań)?
    Nie sprawdzam, nawet nie wiem jak ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Suri Ekspertka

Wysłany: 1 października 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sama nie sprawdzam . nie wiem jakby to mialo wygladac ...

oar8ugpj0xvubjt5.png
‹‹ 745 746 747 748 749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ