X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    wiesz co.. ja jutro ide do brzóski na 15:40 i tam ją zapytam...
    oby wszystko poszlo dobrze, kurs juz skonczylam, wolne w pracy mam, wiec bez spiny pojedziemy tam na 15 i niech trwa to ile trzeba mnie juz nic nie nagli

mam nadzieje, ze wyjasni sie lozysko, heviran, ruchy nisko i ta waga malutka :P
    Tak, ona na pewno Ci wszystko dokładnie wytłumaczy, trzymam kciuki!

Vel lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje kolejnych udanych wizyt i oby tak dalej :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Słoneczna ja też dzisiaj zrobiłam leczo:) Moje dziecko chyba największe, wczorajsza waga to 429g, czy ma któraś z Was większe??

mój smyk w 19tc4d miał 330g, więc prawie 2tygodnie różnicy od Twojej dzidzi. W poniedziałek idziemy na drugie usg (pierwsze poszlismy prywatnie, a teraz mamy na nfz), więc zobaczymy jaki przyrost.

Ruchy już czuję non stop :D

Januszkowa lubi tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Vel, że miałaś taka jazdę w nocy.

Nasze przeżycia to pikuś; mieliśmy najazd komarów w nocy. Wstawaliśmy 3 razy aby je ubijać. Dziś się zastanawialiśmy skąd się wzięły skoro są moskitiery w oknach.
    Śmiać mi się chce tylko z naszego psa bo miała takie wielkie oczy i podkulony ogon i wystraszona stała i się pewnie zastanawiała co robi mój mąż w nocy skakając po biurkach i krzesłach i wymachując ścierą :-) :-) :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Suri Ekspertka

Wysłany: 1 października 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez jest duzo aktywna. Swoimi kopniaczkami potrafi mnie juz obudzic w nocy .

LadyMK, Fedra lubią tę wiadomość

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś a Ty też masz wesoło z taką patologią na parterze, ale dobrze, że mieszkasz na 2 bo ci na pierwszym to mają przejeb.....

Katiś lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogole w pracy mi sie wszystko popieprzylo.. pracuje tam z samymi babami, jedna jest od poczatku chamska i wyniosla dla mnie, mowi do mnie "kolezanko" ogolnie jest poprostu wredna i chyba jakas zakompleksiona, w krotkim czasie nastawila inne przeciwko mnie, a jako ze to są takie laski ze kazda kazdej chce udowodnic, ze ona tu dluzej pracuje i moze mna rozporzadzac to plakac mi sie chce jak tam przychodze.... w ogole w toalecie naszej pracowniczej bylo opakowanie po tescie ciazowym i rozdmuchiwaly ktora moze byc w ciazy, a potem zobaczyly u mnie brzuch i zaczely gadac i plotkowac, ze jestem w ciazy... potem okazalo sie że jedna dziewczyna z ktora pracuje i sie naprawde dobrze jako z jedyna dogaduje jest córką szefowej mamy mojego Wiktora... w sumie mama mojego sie chwalila w pracy że syn bedzie tatusiem wiec juz w ogole maja pewnosc ze ja w ciazy, a w dodatku jak ostatnio bylam w pracy nakrecily afere, ze ja mam na twarzy odcisnieta reke i siniaki na rekach i ta laska poleciala z tym do swojej mamy a ona z oburzeniem do mamy Wiktora że ja w ciazy pobita ha ha

co za absurd w ogole... wszystko sobie zmyslily...

i nie dosc ze one przezywaja ze ja w ciazy i dlatego tam pracuje i ze to nieuczciwe chociaz to ich domysly bo nikt tego nie potwierdzil, ale pewnie zazroszcza bo one wszystkie sa na zleceniach sa, nie dosc ze sie nademna pastwia psychicznie i same nic nie robia, a mna sie wyreczaja... sa chamskie.. a podejrzewaja mnie o ciaze a kaza mi chamsko biegac z ciezkimi workami po smieciach... i nosic im rzeczy z magazynu

to teraz jeszcze jestem pobita ciezarna ! a skad im sie to wzielo, nie mam pojecia..

nie dosc ze mojej mamie wstydu narobilam bo musiala przez znajomych znajomych zalatwiac mi ta prace i zeby sie zgodzili na taki uklad to jeszcze jej problemy stwarzam

i teraz maja juz chyba mnie dosc i szumu wokol calej sprawy bo do poniedzialku nie ma mnie w ogole w grafiku

i wlasnie dlatego nie chce miec corki.. kobiety to są podle intrygantki i sa duzo gorsze od facetow :/ wszedzie wsciubiaja nosa, wszystkiego zazdroszcza i wiecznie robia problem z niczego

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    ja mam kolczyk i nie wyjelam i czytalam, ze nie trzeba, pepka narazie nie wypycha i jest okej

moje dziecko wazylo 376g w 21+0
    vel mi pępka nie wypycha, a zaczęła skóra się rozdzierać jak miałam wzdęcia, czyli była zbytnio naciągnięta.. :(

Vel - tak, Witold w papierach :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 19:51

Vel lubi tę wiadomość

3523x2t.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziś byłam o 15 tutaj, a już 7 stron miałam do nadrobienia:D ale zasuwacie z pisaniem!!

Januszkowa, Suri lubią tę wiadomość

3523x2t.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka i jak się czujesz? poprawiło się?

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Suri Ekspertka

Wysłany: 1 października 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zbow uraz do chlopcow po moim bracie. I dziwie sie ze nie mam chlopca bo kiedys powiedzialam chyba ze sto razy ze nigdy nie chce miec chlopca. Teraz juz tak do tego nie podchodze ze tylko dziewczynka a jak byl chlopiec to nie. Tylko ogolnie.wole dziewczynki bo sa taka prawda z reguly o wiele grzeczniejsze niz chlopcy.
    Nie bede sie juz tu rozpisyaax o moim mlodszym bracie ale tak mi dal popalic ze masakra. W sumie to ciagle taki jest. Ale nie bede wam tu zniechecac chlopczykow ;)

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu Was nadrobilam! Godzine mi to zajelo ;)

Gratuluje wszystkim dziewczynom zdrowych dzieciaczkow! <3

Dzisiaj caly dzien poza domem mialam, a teraz siedze umeczona na kanapie. W ogole to w koncu dostalismy oferte na wynajem mieszkania. Co prawda jestesmy 17 na liscie, ale mam cicha nadzieje ze sie uda. Mieszkanie 3 pokojowe (73m), na jednym poziomie, wynajem od 15 stycznia (idealnie, bo na tym mieszkaniu mamy 3 msc wypowiedzenia), teraz sie jeszcze buduje, wiec nowka sztuka. Tak bardzo bym chciala zebysmy je dostali! Zrobilibysmy pokoik dla dziecka oddzielny i wszystko bym sobie umeblowala jak chce. <3 No i w koncu mieszkalibysmy sami, bez zadnych wspollokatorow. Trzymajcie prosze kciuki, zeby sie udalo!
    No i zebym nie urodzila przed 15 stycznia chociaz, bo wtedy to bylby klops. ;)

Vel, a co do dziewczynki, to nie wszystkie sa takie. Wszystko zalezy od wychowania, wiec jesli ja nauczysz takiej zyczliwosci do ludzi, to bedzie fajna dziewczyna! Moj Wiktor to sie najbardziej o cnote naszej corki martwi :D Smieszy mnie to strasznie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 20:10

Suri, Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Suri Ekspertka

Wysłany: 1 października 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to wszystko zalezy od wychowania. Jak spbie wychowamy takie bedziemy miec dzieckp. Czesc charakteru moze i przechodzo w genach al jednak uwazam ze w mlodym wieku mozna go zmieniac. Ja wiem tyle ze bede robila wszystko zeby nie popelnic tych bledow co popelnili mpi rpdzice w wychowaniu mnie i ...brata . Kazdy robi jakies bledy i ja pewnie zrobie jakies inne ale zalezy mi zeby moje dziecko bylo wychowywane i otrzymalo ode mnke to czego brakowalo mi od moich rodzicow

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak Fedra moze glupio to zabrzmi ale ciesze sie ze nie tylko ja to mam :p no niby powinno sie podniesc ale ja jestem nadgoliwa i mimo. Ze w poniedzialek bylam u mojego gp to zapisalam na jutro na 17, te 150 zl za wizyte nie jest warte moich nerwow wiec wole pogadac i niech mi wyjasni to :/
    Powiem Wam ze bardzo sie ciesze z coreczki :) w sumie bylo mi obojetne ale chyba gdzies podswiadomie marzyla mi sie niunia :D corka zawsze z mama ma wiekszy kontakt nawet jak jest starsza a facet to jednak za zona pojdzie :p

Suri, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Przedszkolanka i jak się czujesz? poprawiło się?

dziękuję,że pytasz :) wzięłam asparginian i kłucie przeszło, brzuch ciągle muli tak małpowo,ale mała kopniaki przed chwilą dawała więc narazie ok :) zobaczymy jak wieczór i ranek..

justta lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    W koncu Was nadrobilam! Godzine mi to zajelo ;)

Gratuluje wszystkim dziewczynom zdrowych dzieciaczkow! <3

Dzisiaj caly dzien poza domem mialam, a teraz siedze umeczona na kanapie. W ogole to w koncu dostalismy oferte na wynajem mieszkania. Co prawda jestesmy 17 na liscie, ale mam cicha nadzieje ze sie uda. Mieszkanie 3 pokojowe (73m), na jednym poziomie, wynajem od 15 stycznia (idealnie, bo na tym mieszkaniu mamy 3 msc wypowiedzenia), teraz sie jeszcze buduje, wiec nowka sztuka. Tak bardzo bym chciala zebysmy je dostali! Zrobilibysmy pokoik dla dziecka oddzielny i wszystko bym sobie umeblowala jak chce. <3 No i w koncu mieszkalibysmy sami, bez zadnych wspollokatorow. Trzymajcie prosze kciuki, zeby sie udalo!

Vel, a co do dziewczynki, to nie wszystkie sa takie. Wszystko zalezy od wychowania, wiec jesli ja nauczysz takiej zyczliwosci do ludzi, to bedzie fajna dziewczyna! Moj Wiktor to sie najbardziej o cnote naszej corki martwi :D Smieszy mnie to strasznie :D

Mnie to przeraza... bo Moj to pod tym wzgledem jest jak z sredniowiecza... on juz do mnie robi awantury o to co bylo zanim go poznalam i na nic mi nie pozwala, a corka.. to bedzie miala przesrane i on to sam powtarza.. i ja to wiem. zadnych imprez, zadnego wychodzenia z domu, zadnych kolezanek, do 18stki nie wyjdzie na zadna impreze napewno. On sie cale zycie w takim towarzystwie obracal, ze doskonale wie jak faceci traktuja takie dziewczyny i jakie laski teraz są i napewno bedzie ja chowal na taka co w zyciu miala najlepiej tylko jednego faceta i wybije jej z glowy wszelakie rozrywki i kluby.

zjk3p18.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Gosiak Fedra moze glupio to zabrzmi ale ciesze sie ze nie tylko ja to mam :p no niby powinno sie podniesc ale ja jestem nadgoliwa i mimo. Ze w poniedzialek bylam u mojego gp to zapisalam na jutro na 17, te 150 zl za wizyte nie jest warte moich nerwow wiec wole pogadac i niech mi wyjasni to :/
    Powiem Wam ze bardzo sie ciesze z coreczki :) w sumie bylo mi obojetne ale chyba gdzies podswiadomie marzyla mi sie niunia :D corka zawsze z mama ma wiekszy kontakt nawet jak jest starsza a facet to jednak za zona pojdzie :p
    Mi mama zawsze powtarzała, że córkę się chowa dla siebie a syna dla innej kobiety. I faktycznie mój brat nie ma takiego kontaktu z rodzicami i wcale im nie pomaga, nie myśli o tym. Mój M. Z kolei stawia mnie na pierwszym miejscu i mama nie ma za dużo do powiedzenia. Coś w tym jest.

bella84 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri wrote:
    W sumie to wszystko zalezy od wychowania. Jak spbie wychowamy takie bedziemy miec dzieckp. Czesc charakteru moze i przechodzo w genach al jednak uwazam ze w mlodym wieku mozna go zmieniac. Ja wiem tyle ze bede robila wszystko zeby nie popelnic tych bledow co popelnili mpi rpdzice w wychowaniu mnie i ...brata . Kazdy robi jakies bledy i ja pewnie zrobie jakies inne ale zalezy mi zeby moje dziecko bylo wychowywane i otrzymalo ode mnke to czego brakowalo mi od moich rodzicow

wychowanie i srodowisko to są najwazniejsze czynniki moim zdaniem w tym kim jestesmy
    bo gdybysmy urodzili sie z tymi samymi genami w zupelnie innym kraju albo miescie czy osiedlu, chodzili do zupelnie innej szkoly albo zostali zupelnie inaczej wychowani przez zupelnie inna rodzine to moim zdaniem bylibysmy zupelnie innymi ludzmi

bylo nawet o tym w tym filmie efekt motyla w czesci 1 :)

i tez powtarzam sobie od dziecka, ze nie popelnie tych bledow co moi rodzice :)
    kazdy chyba tak sobie powtarza :)

Gosiak lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel to zycze Twojemu powodzenia co do tego typu wychowania zeby tylko nie uzyskal odwrotnego efektu ;)
    Moj od poczatku twierdzil ze Mloda do zakonu wysle jak tylko 13 lat skonczy a teraz stwierdzil ze On ja lepiej upilnuje ;) ehhh faceci :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Suri Ekspertka

Wysłany: 1 października 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja.znow.chce maksymalnie chronic przed internetem,komputerem, telefonem itp gadzetami ktore s nie potrzebne dzieciom a prawie kazde dziecko nadmiernie z tego korzysta. Sa juz gry na komputerze dla 3 latkow. 4-5 maja swoje iphony a nie umieja jeszcze czytac. Dla mnie to jest przesada.
    Wiem ze to nieuniknione ze bedzie korzysrac z tych rzeczy ale mozna je wdrozyc chociaz w odpowiednim czasie a nie...tak samo jesli chodzi o ogladanie bajek . Jedna dwie i koniec a nie ze siedzenie az do znudzenis kilka godzin a rodzice sie.nie interesuja wcale. Tragedia...
    Ciesze sie ze jeszcze za moich czasow mielismy normalne dziecinstwo bez tego wszystkiego i jest przynajmniej co wspominac ;)

Gosiak, truskawkax25 lubią tę wiadomość

oar8ugpj0xvubjt5.png
‹‹ 744 745 746 747 748 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ