X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, ja byłam w pon u mojego gina na wizycie to miałam tylko badanie na samolocie, no bo dzisiaj dokładne usg połówkowe. Chyba jestem jakas dziwna, bo po poczuciu ulgi po wyciagnieciu wziernika nawet zapomnialam zapytac jak moja szyjka i dobrze mi z tym :) Nie mam powodow zeby nie ufac mojemu lekarzowi, wiec skoro nie mial zadnych zastrzezen w trakcie badania tzn. że jest ok :)

cath lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Suri Ekspertka

Wysłany: 1 października 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc wszystkim. Jutro musze wstanac o 5... ;(

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam chyba uchyloną...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja trafiłam na coś takiego: https://zrelaksowanamama.pl
    Chyba jeszcze za wcześnie, ale może być bardzo ciekawe…

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka ja też mam lekkiego schiza na tym punkcie i czekam z utęsknieniem do jutro aby wszystko dokładnie sprawdzić i się uspokoić.
    Ale proszę nie grzeb tam sama i nie sprawdzaj bo jeszcze sama sobie coś tak źle zrobisz. Drapniesz się albo coś i dopiero jak Ci jakaś krew poleci będziesz miała schiza. Naprawdę nie jesteśmy lekarzami, a google i forum to nie studia ginekologiczne.
    Jeśli naprawdę się stresujesz umów się jak najszybciej do lekarza i to Cię uspokoi pogadaj o wszystkim, powiedz o swoich obawach.

Sorry, że tak piszę ale naprawdę my nie jesteśmy lekarzami :-)

Gosiak, przedszkolanka:), Fedra, megg lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc padam z nóg miłej nocki :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, że czuję się źle ze swoim ciałem. Tak grubo i nieswojo. Jest to dla mnie czymś nienaturalnym nie miec płaskiego brzucha, chyba mnie dzisiaj pogieło doszczętnie. Czuję na sobie wzrok wszystkich ludzi i takie tam inne paranoje. Może dlatego, że brzuch nie jest na tyle duży, a wygląda jedynie na obżarty.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara jutro dzwonie i pojadę ..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, tez tak mialam jak mialam taki wlasnie ala obzarty brzuch a potem nie wiem kiedy sie zaokraglil. Wtedy tez czulam sie jak grubas, tym bardziej ze taka znajoma ciagle mi dogryzala ze jestem gruba i zbrzydlam, ale teraz prezentuje go z duma i powiem Ci, ze mam z tego korzysci. Ludzie sie do mnie usmiechaja na ulicy, przepuszczaja w kolejkach do kasy, w drzwiach, ogolnie czuje sie taka fajniejsza ;)

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide pod prysznic sie zrelaksowac i moze ksiazke poczytam. Zycze nocy bez ciaglego biegania do kibelka ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelciu też miałam obsesję ze swoim brzuszkiem, że wygląda na bardziej sadłowaty niż ciążowy. Ostatnio w spożywczym sklepie prosiłam o chudą wędlinę, a pani powiedziała, że teraz troszkę tłuszczyku mi nie zaszkodzi. Także chyba już coś widać:)
    Dobranoc, życzę wszystkim spokojnej nocy, bez pożarów, komarów i innych utrudnień, muah:*

LadyDi, Fedra lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    znowu się wtrące- wybaczcie, czy sprawdzacie swoje szyjki same (tak jak niektóre może robiły to podczas starań)?

Ja na poczatku sprawdzalam taka moja paranoja byla ;)
    Ale z tego co wiem to raczej nie powinno sie jej teraz czesto sprawdzac bo mozna doprowadzic do skurczy czy cos takiego... choc po akcji szyjkowej sprawdzilam raz ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie cieszy moj brzuch od poczatku go podkreslalam a wzrok ludzi bezcenny bo widac ze chcieli by zapytac ale sie boja :)
    Ale za to usmiechy ludzi bezcenne podwujnie to takie sympatyczne... znajomy jak sie ze mna wital podawal mi reke teraz najpier wita sie z moim brzuchem a pytanie i jak tak grubasku odbieram bardzo pozytywnie :)

LadyDi, Januszkowa lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh a znowu ją mam wrażenie ze mój brzuch nie jest typowo ciążowy tylko tłusty hahaniewiem czy wkrecam sobie czy co, ale jakby nie było, to nie jest ważne, najważniejsze jest moje dzieciątko <3 Kooocham całym sercem <3

Fedra, LadyDi lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie z moja niunia w 6 tym miesiacu :D kurczaki musimy nad imieniem podumac bo jakos dla chlopca mielismy krzys lub kubus a dla dziewczynki nic nam sie nie widzi :p ew mi sie podoba Weronika wercia ale tak sie nazywa tesciowa i moj m nie chce kolejnej wiec :p zatem chyba dlugo bedzie Niunia :)

Fedra, Lara 82, justta lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana :)

Bella moze jak nie Weronika to Wiktoria mala Wiki Wikusia? Kurcze nie wiem jakie macie preferencje :)

U Nas mgly wiec beda i problemy gardlowe...

Noc srednio przespana wiec ide spac dalej ;)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana zajadając na czczo miodek manuka ;)
    Wczoraj zamówiłam też duży słój oleju kokosowego - jestem przygotowana na jesień ;P
    Marudziłam mojemu M. że nie wiem w jakiej formie ten olej jeść… to powiedział, że może mi na nim smażyć codziennie placki ziemniaczane :) Robiliśmy kiedyś takie z mąką kokosową (która też ma mnóstwo witamin i minerałów) smażone właśnie na oleju kokosowym nierafinowanym.
    No to zamówiłam i mąkę i olej ;)
    Pamiętam też, że piekłam z mąki kokosowej takie specjalne ciasto - też miało w sobie dużo oleju - dam chyba radę :D

Jeszcze mi się przypomniało, koleżanka masażystka, która używa oleju kokosowego tego co podsyłałam, polecała jeszcze taki:
    http://allegro.pl/olej-kokosowy-zimnotloczony-premium-900-ml-i4622545930.html
    ekonomiczniejszy, a jakościowo praktycznie się nie różnią.

Od innych olejów odróżnia się dużą zawartością średnio- oraz krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych. Średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe, zawarte w oleju kokosowym (laurynowy oraz kaprylowy), charakteryzują się wyraźnym działaniem antybakteryjnym, antywirusowym oraz grzybobójczym. Badania wykazały, że kwas laurynowy jest głównym składnikiem antybakteryjnym oraz antywirusowym zawartym w mleku karmiących matek. Olej kokosowy zawiera około 50% tego kwasu który w organizmie człowieka przekształcany jest w ester - monolaurynian (ang. monolaurin), o wielokrotnie silniejszym działaniu antybakteryjnym oraz antywirusowym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 07:28

Bietka, Fedra, asia888, justta lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana, niestety chora. Mam ból gardła i straszny katar. Nie wiem co robić czy iść do pracy czy zostać w domu. Teoretycznie to moje ostatnie dni w pracy.

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Witam z rana, niestety chora. Mam ból gardła i straszny katar. Nie wiem co robić czy iść do pracy czy zostać w domu. Teoretycznie to moje ostatnie dni w pracy.
    Megg, lepiej tego nie przeziębić moim zdaniem. Lepiej zostać w domu…

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, no i witam się w nowym tygodniu :D

megg, Sue, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ