Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A wiecie, ja byłam w pon u mojego gina na wizycie to miałam tylko badanie na samolocie, no bo dzisiaj dokładne usg połówkowe. Chyba jestem jakas dziwna, bo po poczuciu ulgi po wyciagnieciu wziernika nawet zapomnialam zapytac jak moja szyjka i dobrze mi z tym
Nie mam powodow zeby nie ufac mojemu lekarzowi, wiec skoro nie mial zadnych zastrzezen w trakcie badania tzn. że jest ok
cath lubi tę wiadomość
-
Przedszkolanka ja też mam lekkiego schiza na tym punkcie i czekam z utęsknieniem do jutro aby wszystko dokładnie sprawdzić i się uspokoić.
Ale proszę nie grzeb tam sama i nie sprawdzaj bo jeszcze sama sobie coś tak źle zrobisz. Drapniesz się albo coś i dopiero jak Ci jakaś krew poleci będziesz miała schiza. Naprawdę nie jesteśmy lekarzami, a google i forum to nie studia ginekologiczne.
Jeśli naprawdę się stresujesz umów się jak najszybciej do lekarza i to Cię uspokoi pogadaj o wszystkim, powiedz o swoich obawach.
Sorry, że tak piszę ale naprawdę my nie jesteśmy lekarzamiGosiak, przedszkolanka:), Fedra, megg lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja Wam powiem, że czuję się źle ze swoim ciałem. Tak grubo i nieswojo. Jest to dla mnie czymś nienaturalnym nie miec płaskiego brzucha, chyba mnie dzisiaj pogieło doszczętnie. Czuję na sobie wzrok wszystkich ludzi i takie tam inne paranoje. Może dlatego, że brzuch nie jest na tyle duży, a wygląda jedynie na obżarty.
-
Angelcia, tez tak mialam jak mialam taki wlasnie ala obzarty brzuch a potem nie wiem kiedy sie zaokraglil. Wtedy tez czulam sie jak grubas, tym bardziej ze taka znajoma ciagle mi dogryzala ze jestem gruba i zbrzydlam, ale teraz prezentuje go z duma i powiem Ci, ze mam z tego korzysci. Ludzie sie do mnie usmiechaja na ulicy, przepuszczaja w kolejkach do kasy, w drzwiach, ogolnie czuje sie taka fajniejsza
Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość
-
Angelciu też miałam obsesję ze swoim brzuszkiem, że wygląda na bardziej sadłowaty niż ciążowy. Ostatnio w spożywczym sklepie prosiłam o chudą wędlinę, a pani powiedziała, że teraz troszkę tłuszczyku mi nie zaszkodzi. Także chyba już coś widać
Dobranoc, życzę wszystkim spokojnej nocy, bez pożarów, komarów i innych utrudnień, muah:*LadyDi, Fedra lubią tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:znowu się wtrące- wybaczcie, czy sprawdzacie swoje szyjki same (tak jak niektóre może robiły to podczas starań)?
Ja na poczatku sprawdzalam taka moja paranoja byla
Ale z tego co wiem to raczej nie powinno sie jej teraz czesto sprawdzac bo mozna doprowadzic do skurczy czy cos takiego... choc po akcji szyjkowej sprawdzilam raz
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
A mnie cieszy moj brzuch od poczatku go podkreslalam a wzrok ludzi bezcenny bo widac ze chcieli by zapytac ale sie boja
Ale za to usmiechy ludzi bezcenne podwujnie to takie sympatyczne... znajomy jak sie ze mna wital podawal mi reke teraz najpier wita sie z moim brzuchem a pytanie i jak tak grubasku odbieram bardzo pozytywnieLadyDi, Januszkowa lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Eh a znowu ją mam wrażenie ze mój brzuch nie jest typowo ciążowy tylko tłusty hahaniewiem czy wkrecam sobie czy co, ale jakby nie było, to nie jest ważne, najważniejsze jest moje dzieciątko
Kooocham całym sercem
Fedra, LadyDi lubią tę wiadomość
-
Witamy sie z moja niunia w 6 tym miesiacu
kurczaki musimy nad imieniem podumac bo jakos dla chlopca mielismy krzys lub kubus a dla dziewczynki nic nam sie nie widzi :p ew mi sie podoba Weronika wercia ale tak sie nazywa tesciowa i moj m nie chce kolejnej wiec :p zatem chyba dlugo bedzie Niunia
Fedra, Lara 82, justta lubią tę wiadomość
-
Witam sie z rana
Bella moze jak nie Weronika to Wiktoria mala Wiki Wikusia? Kurcze nie wiem jakie macie preferencje
U Nas mgly wiec beda i problemy gardlowe...
Noc srednio przespana wiec ide spac dalej17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Witam się z rana zajadając na czczo miodek manuka
Wczoraj zamówiłam też duży słój oleju kokosowego - jestem przygotowana na jesień ;P
Marudziłam mojemu M. że nie wiem w jakiej formie ten olej jeść… to powiedział, że może mi na nim smażyć codziennie placki ziemniaczaneRobiliśmy kiedyś takie z mąką kokosową (która też ma mnóstwo witamin i minerałów) smażone właśnie na oleju kokosowym nierafinowanym.
No to zamówiłam i mąkę i olej
Pamiętam też, że piekłam z mąki kokosowej takie specjalne ciasto - też miało w sobie dużo oleju - dam chyba radę
Jeszcze mi się przypomniało, koleżanka masażystka, która używa oleju kokosowego tego co podsyłałam, polecała jeszcze taki:
http://allegro.pl/olej-kokosowy-zimnotloczony-premium-900-ml-i4622545930.html
ekonomiczniejszy, a jakościowo praktycznie się nie różnią.
Od innych olejów odróżnia się dużą zawartością średnio- oraz krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych. Średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe, zawarte w oleju kokosowym (laurynowy oraz kaprylowy), charakteryzują się wyraźnym działaniem antybakteryjnym, antywirusowym oraz grzybobójczym. Badania wykazały, że kwas laurynowy jest głównym składnikiem antybakteryjnym oraz antywirusowym zawartym w mleku karmiących matek. Olej kokosowy zawiera około 50% tego kwasu który w organizmie człowieka przekształcany jest w ester - monolaurynian (ang. monolaurin), o wielokrotnie silniejszym działaniu antybakteryjnym oraz antywirusowym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 07:28
Bietka, Fedra, asia888, justta lubią tę wiadomość
-
megg wrote:Witam z rana, niestety chora. Mam ból gardła i straszny katar. Nie wiem co robić czy iść do pracy czy zostać w domu. Teoretycznie to moje ostatnie dni w pracy.
megg lubi tę wiadomość