X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja mi sie nawet podoba tak jak Magda ale mojemu mezowi nie:/ jemu np monika a mi totalnie nie :/ wiec nawet jak juz cos bedzie dla mnie wzgledne to dla niego nie i na odwrot :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was:-)

Właśnie w telewizji w TVN będą dziś rozmowy w toku o tytule "Moi starzy są gorsi niż policja"

Tak Wam piszę odnośnie wczorajszej rozmowy o pilnowaniu córek przez tatusiów :-):-)

Choć sama nie lubię rozmów w toku bo czasami to mi ręce odpadają ile Ci ludzie muzą kasy dostać żeby o takich rzeczach w telewizji mówić, ale czasami można jakieś wnioski wyciągnąć lub się całkiem załamać :-):-):-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kurcze doczytalam smutne wiadomosci z zeszlego tygodnia :ç biedna Olcia strasznie mi przykro ;ç

mozna zglupiec niewiadomo juz co jest normalnym objawem a co juz swiadczy ze cos jest nie tak, na wszystkie objawy slysze 2 odpowiedzi ze moze to normalne a moze nie... I jak tu si enie denerwowac w ciazy

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Maja mi sie nawet podoba tak jak Magda ale mojemu mezowi nie:/ jemu np monika a mi totalnie nie :/ wiec nawet jak juz cos bedzie dla mnie wzgledne to dla niego nie i na odwrot :p

Moja siostra nazywa sie Maja, cudowna osoba, lagodny character. Uwielbiam to imie
    U nas tak samo jest z imieniem dla chlopca, dla dziewczynki bylismy zgodni
    chyba to tak jest specjalnie zeby nie bylo za latwo ;)

Ja postanowilam poczekac do porodu I wtedy zdecyduje bo nie mozemy sie zgodzic na nic, licze ze olsni mnie cos jak zobacze malucha, moze I Wy poczekajcie I zobaczycie ktore bedzie pasowac?

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Asia no mi sie mega podoba. Imie Kubus i takie planowalismy dla chloca, a teraz dziewczynka jest wiec jest problem bo niestety nam sie nic nie podoba:( Fedra przejrzelismy kilka kalendarzy imion i nic :( normalnie nic :( wiec narazie jest "Niunia" :)

No to może Nina :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się bardzo podoba Lara i Sara, no ale moja piękna czarna sunia wabi się Lara, a pies moich znajomych Sara, także u mnie by było ciężko :-)
    Ale to nie reguła każdy ma inne skojarzenia.

Jak myśleliśmy nad imieniem dla córeczki to podobało mi się Klara, ale jak tylko głośniej powiedziałam to mój pies reagował bo jest Lara, no więc też u nas odpadło :-)

asia888 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wychowania - z moich długoletnich obserwacji wynika, że niestety przy wychowywaniu swoich dzieci powielamy wzorce z dzieciństwa czyli np. zachowania rodziców, pewne reakcje itp.
    Oczywiście zdarzają się wyjątki, ale generalnie jesli ktoś był wychowany np. bardzo rygorystycznie to pewne zachowania przeniesie na swoje dziecko. Nie wszytsko oczywiście. Ale nie ma na to wpływu bo dla tych osób są to normalne reakcje (wpajane przez całe dzieciństwo). Jak na razie u wszytskich moich znajomych i w rodzinie to sie potwierdziło. A mam przykłady z róznych środowisk więc moge śmiało sie wypowiedzieć.
    Nie chcę żebyście zrozumiały mnie źle, ale niesrtety pewne zachowania naszych rodziców przeniesiemy na nasze dzecko czy tego chcemy czy nie :D

Lara 82, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Asia no mi sie mega podoba. Imie Kubus i takie planowalismy dla chloca, a teraz dziewczynka jest wiec jest problem bo niestety nam sie nic nie podoba:( Fedra przejrzelismy kilka kalendarzy imion i nic :( normalnie nic :( wiec narazie jest "Niunia" :)

Spokojnie jeszcze macie czas :)
    Ja przez cale zycie chcialam miec Zuzie a jak przyszlo co do czego stwierdzilam ze cos mi nie pasuje i jest Natka...
    Moze wypowiadaj imiona na glos moze cos zagra ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wieszałam pranie na balkonie i stwierdziłam, że lubię jesień :)

Bietka lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza wrote:
    Cześć. Jestem tak cholernie zła, że nawet sobie nie wyobrażacie. Dzisiaj wieczorem mam lot do PL, lekarz oczywiście pozwolił lecieć, no ale się okazało, że w rodzinie wszyscy jacyś chorzy, no a ja dzisiaj się obudziłam z podrażnionym gardłem i katarem. Nie ma sensu lecieć :( Jestem wkurzona na maksa, no ale wiem, że jak polecę, to nie wrócę zdrowa, a jakby jakaś gorączka wyskoczyła czy coś, to bym się martwiła. No ale wszystkie plany walnęły w łeb i tyle... Mówię Wam, zawód na maksa...
    Sebza, kurcze, bardzo mi przykro, potrafię zrozumieć Twój nastrój - tak się nastawiłaś, a tu kicha.
    Z drugiej strony lepiej, żebyś się nie rozchorowała… trzymaj się!

sebza lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A dzisiaj Vel wizytuje… Oby rozwiała wszelkie wątpliwości i uzyskała fachową poradę.

Ja z kolei jeszcze odnośnie nisko położonego łożyska chciałam. Bo dziś nad tym myślałam i mam w opisie z połówkowego tak: Łożysko na ścianie przedniej bez widocznych przestrzeni oddzielania. Nisko położone. Nie pokrywa szyjki macicy, ale zatoka brzeźna dochodzi do ujścia wewnętrznego

Lozysko to instytucja ktora jest ruchoma ;) ja mialam bardzo nisko na ujsciu szyjki z przodu teraz poszla do gory...
    Gin powiedzial ze wazne by po 30 tyg bylo wyzej i nie na ujciu szyjki...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • justta Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak właśnie sobie zamówiłam ten olej kokosowy co polecasz ;-) będę codziennie zajadać po łyżeczce no i na włosy mi się przyda lubię takie wynalazki ;-) dzięki

Gosiak lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolejny tydzień zaczynamy:)
    i zaczęłam go nieprzespaną nocką...bo Wituś na pęcherzu zasiadł jak na tronie i musiałam co ok. 30min wstawać do toalety :(

Fedra lubi tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie mialm pisac ze Vel powinna facetowi dzisiaj o 16 tvn puscic ;)

Sebza strasznie wspolczuje ale najwazniejsze bys sie nie dorobila wiekszego choobstwa...

Co do badania szyjki jesli nie da sie jej dosiegnac znczy ze jest ok bo jakby sie otwierala to by najpierw sie skrucila...

Co do imion to ja mialam tak z Amelka moja przyjaciolk dala tak coce na imie a mnie sie to kojarzy z imieniem psa mojej znajomej...

Mnie zawsze podobal sie Kuba :)

Cos mialam jeszcze napisac i zapomnialam :/

asia888, sebza lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A juz wiem odnosnie spania na lewym boku podobno jest to istotne w wysokiej ciazy, na razie jesli wygodniej jest nam na plecach czy prawym boku to nie ma sie co katowac trzeba sluchac swojego ciala :)

Januszkowa lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • justta Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na wizytach ;-)

Dzisiaj pierwszy raz się obudziłam w nocy bo mały tak mnie kopał ;-) że aż obudził, rośnie w siłę <3

Fedra, Sewerynka, Lara 82 lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez podoba mi się Kuba

asia888 lubi tę wiadomość

• Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 2 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Mamusie :**

Dziewczyny gratuluje wizyt, zdrowych kluseczek, córeczek i synusiów :-* Tyle Was miało wizyt , że nie spamiętałam :(

Sebza współczuje Ci zmiany planów, ale dobrze, że tłumaczysz to sobie , że dobro Twoje i dzidzi najważniejsze :-*

Fuuuj dziewczyny a mnie od ponad tygodnia męczą poranne mdłości, coś okropnego. Dziś 24 tydzień rozpoczęty a ja się męcze z mdłościami :(

Vel współczuje sytuacji z pożarem... Też mieszkam koło Straży pożarnej :P A na rozstępy istniejące możę coś z firmy Pharmaceris ??

Januszkowa, Vel, sebza lubią tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 2 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra, Jussta Angelique cudowne śliczne brzuszki do wycałowania :-** Mua mua mua <3

Fedra, justta lubią tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro mam polowkowe i co od dwoch dni mam taka meczaca 2 ze szok do tego wczoraj mialam w nocy takie mega gazy ze cala powloka brzucha mnie boli i w sumie brzuch tez co chwile cos kluje, boli i inne takie Boze co podswiadomosc moze robic z czlowiekiem...

Ciekawe co Vel uslyszy o swoim grubym lozysku oby to nie bylo nic zlego...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 748 749 750 751 752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ