Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Masz racje Gosiak wole wziąć dzień urlopu nawet i to wylezec.
A już się cieszyłam ze mnie nic nie bierze....
Przedszkolaka daj znać jak po wizycie.
Ja nie mam pojęcia jak badać szyjkę i jak doszłas do tego ze uchylona. Miejmy nadzieję ze jednak nie, ale lepiej się upewnić. -
Witam mamusie!!!
My z K. jedziemy dzisiaj kupić dywanik i zasłony do pokoju synka, no o zobaczymy na żywo te łóżeczka z IKEI, zastanawiam się nad nimi, ale wczoraj weszłam na allegro i chyba tam kupię łóżeczko razem z materacem. Zobaczymy co mąż na toOn jest osobą w połowie decydującą co jak będzie ten pokój wyglądał, więc muszę z nim to przegadać
Gosiak wrote:Pamiętam też, że piekłam z mąki kokosowej takie specjalne ciasto - też miało w sobie dużo oleju - dam chyba radę
Gosiak daj przepis na to ciasto:)
-
Bietka wrote:Gosiak daj przepis na to ciasto:)
Dzisiaj w ciągu dnia podam.
Na pewno bierze się 6-8 jajek, szklankę oleju kokosowego, chyba szklankę mąki kokosowej, proszek do pieczenia i miód w zależności czy chcemy mocniej czy bardziej słodkie
Chodzi tylko o dokładne proporcje. Dwa kawałki takiego ciasta sycą na długo a mają tyle właściwości, że hej
No i ja jako była ortorektyczkapiłam np. co rano taki koktajl z wody i łyżki stołowej mąki kokosowej, a przez pewien czas dodawałam do tego też łyżkę oleju kokosowego - w smaku nieciekawe, ale jakie zdrowe
Bietka lubi tę wiadomość
-
Katiś wrote:U mnie katar zanika. Wczoraj mój T ukończył malować paski w pokoiku. Wkurw**nyna maxa, ale zadowolony
teraz to juz z górki
ale fajnie ze juz jesteście po
malowanie jest najgorsze
Powiedzcie mi czy wasze dzieci tez sa tak juz bardzo aktywne? Moja dziewczynka od rana do wieczora jak tylko usiądę badz zjem kopie. I wczoraj mąż nawet poczul dwa solidne kopniaki swojej córkijego mina bezcenna
sam powiedzial ze jest szczęśliwy ze poczuł tak mocno
Fedra, LadyDi lubią tę wiadomość
-
Cath ja też czuje bardzo intensywnie, bez względu na to czy stoję czy leżę.
Też mnie budzi kopniakami, a wieczorem, gdy kładę się spać, a maleństwo buszuje i buszuje, to staram się lekko pokolysac i idzie spaćspróbuj
działa!
megg lubi tę wiadomość
-
Moja córka też mocno kopie, aż mój T był zdziwiony że to aż tak czuć
Tomek ma to szczęście, że jak tylko mała zaczyna wariować to przystawia rękę a ona mu daje niezłego kopniaka
Chociaż od wczoraj jakby słabsze te kopniaczki. Może Pola też ma lenia ja jej mamasara_nar lubi tę wiadomość
Pola
Hania -
nadrobilam Was troche ale calosci chyba nie dam rady
Januszkowa; Bella ; Atakasobiejedna gratuluje !!! i wszystkim dziewczynom gratuluje udanych wizyt i poznania plci
Angelique, Katis sliczne maluchy ! Pola bedzie lamac serca
no I sliczne macie brzuszki dziewczyny
Ja tez mam kolczyk w pepku I nie wyjelam poki co
Bella u nas z imieniem tez problem; nie mozemy wybrac miedzy Gabrysiem a Kubusiem; moze Wy cos podpowiecie? ktore ladniejszeKatiś, Januszkowa, Angélique89 lubią tę wiadomość
-
Cześć. Jestem tak cholernie zła, że nawet sobie nie wyobrażacie. Dzisiaj wieczorem mam lot do PL, lekarz oczywiście pozwolił lecieć, no ale się okazało, że w rodzinie wszyscy jacyś chorzy, no a ja dzisiaj się obudziłam z podrażnionym gardłem i katarem. Nie ma sensu lecieć
Jestem wkurzona na maksa, no ale wiem, że jak polecę, to nie wrócę zdrowa, a jakby jakaś gorączka wyskoczyła czy coś, to bym się martwiła. No ale wszystkie plany walnęły w łeb i tyle... Mówię Wam, zawód na maksa...
Widzę jednak i po forum, że też niektóre chorują, więc pewnie przyszedł ten okres...
Jedyne pocieszenie to Maksymilian w brzuchu, który też szaleje już całe dnie i czuć go w każdej pozycji. Jednak w nocy w ogóle go nie czuję. Budzę się tylko 2 razy na sikanie i nie czuję, żeby się ruszał. A rano , w ciągu dnia i szczególnie wieczorem potrafi dać ostro czadu. I chociaż pisałam, że jest bardzo nisko, to teraz już jest znacznie wyżej. I widzę, że nie tylko on jest takim pół kg kluskiemTo dobrze, bo już się zaczęłam martwić, że może mam tę cukrzycę ciążową i dlatego on taki duży
Jeśli chodzi o szyjkę to czasem sprawdzam. Przedszkolanka pytała, dobrze pamiętam? Mi się też na początku wydawało, że jest uchylona, ale ona jest po prostu rozpulchniona. Poza tym, ujście zewnętrzne nie liczy się za rozwarcie, nawet jeśli jest tam dziurka. Śluz z szyjki też czasem wychodzi, wiec tam musi być ujście, ale sądzę, że nie ma się czym martwić. Ja już nie sprawdzam, bo boję się bakterii i podrażnień, ale miewałam tak samo, a we wtorek lekarz powiedział, że szyjka spoko, prawidłowo ukształtowana. No ale zawsze w razie wątpliwości lepiej pogadać z lekarzem.
Miłego dnia i duuużo zdrówka dla wszystkich! -
megg wrote:ja narazie nie czuje mocno, bardziej mnie co jakis czas gdzies wypycha
mam nadzieje ze jest ok bo juz 4 tydz nie widzialam dzidzi dopiero wpon wizyta
Słoneczna a ty jak czujesz maluszka?
kopniakow nie czuje-czas tylko wiczorem ze cos sie przelewa-
wczoraj nie moglam spac... caly czas jakby mi cos pulsowalo- chodzilam w nocy 3 razy do lazienki sprawdzic wkladke....
jakis taki niepokoj mialam.
wzielam magnez- i probowalam zasnac.
co gorsze- jak sie uloze na lewym boku to kluje mnie serce, wczoraj jakby pieklo? myslalam ze dostane zawalu!ale to tgylko na lewym boku!
narazie spie roznie ( tylko nie na brzuchu)
w srode polowkowe- moze dotrwam
szyjki nie badam- wczoraj chcialam wsadzic globulke macmiror-to plytko wsadzilam bo sie balam!
MOWIE WAM- JA SIE POPORSTU BOJE TAM GRZEBAC!
NOSPY NIE BIORE JAK POKLUWA-- BO MYSLE ZE JAK WEZME TO MOZE NIE POCZUJE JAKBY NAPRAWDE MNIE COS ZLAPALO- A JAK JUZ ZLAPIE TO OD RAZU JADE NA IP.
JAKIES DZIWNE SNY MAM I CZUJE NIEPOKOJ NOCAMI. -
Wy czujecie takie kopniaki wiec ja tez bym juz chciala i sobie mysle ze moze tez powinien Maciuś mnie kopac..
wiem ze moge czuc pozniej- wiec jeszcze staram sie byc opanowana;)
Gosiak- ostatnio pani z kotem przyniosla mi ciasto z maki kokosowej:)
wiem ze tylko maka kokosowa, banan i rodzynki w tym byly- taki jakby blok
nawet smaczne tylko ciut za slodkie jak dla mnie.
ona wszytsko z tej maki robi bo chyba taka maka jest polecana ludziom chorym na nowotwory - chyba w jakiejs ksiazce Pokonaj Raka? czy cos takiego:) tak mowila:)megg, Gosiak lubią tę wiadomość
-
Bella mi dla dziewczynek z kolei duzo imion sie podoba, duzo jest ladnych moje typy to przede wszystkim
Nadia, Nikola I Elena, a takze: Maja, Viktoria, Anastazja, Amelia,Liliana,
a moze Lara? Kolezanka ma dwie coreczki jedna nazywa sie Sara a druga Lara super sa
ladne sa tez Gabrysia, Natalia,Oliwia, Lena, Julia, Iga, Inga, Hania, Zuza, Zoja, Laura, Izabela, Diana, Sandra, Kamila
ale to prawda ze dla wlasnego dziecka wybrac imie jest bardzo trudno nieraz zadne nie zydaje sie dosc ladne
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć wszytskim.
Co do szyjki to ja nie jestem w stanie jest dosięgnąc - także nie wiem czy badanie własnoręcznie jest możliwe - tzn w moim przypadku nie. Lepiej to zostawić lekarzowi.
Ja od 2 dni czuję baaaaaardzo delikatnie i tylko 2-3 razy dziennie. W weekend czułam wyraźniej. Na razie wrażenie jest pekających bąbelków ;]
ja połówkowe mam dopiero 13.10 - juz odliczam ;]megg lubi tę wiadomość
-
A dzisiaj Vel wizytuje… Oby rozwiała wszelkie wątpliwości i uzyskała fachową poradę.
Ja z kolei jeszcze odnośnie nisko położonego łożyska chciałam. Bo dziś nad tym myślałam i mam w opisie z połówkowego tak: Łożysko na ścianie przedniej bez widocznych przestrzeni oddzielania. Nisko położone. Nie pokrywa szyjki macicy, ale zatoka brzeźna dochodzi do ujścia wewnętrznego