X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • megg Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje Gosiak wole wziąć dzień urlopu nawet i to wylezec.
    A już się cieszyłam ze mnie nic nie bierze....

Przedszkolaka daj znać jak po wizycie.
    Ja nie mam pojęcia jak badać szyjkę i jak doszłas do tego ze uchylona. Miejmy nadzieję ze jednak nie, ale lepiej się upewnić.

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie!!!

My z K. jedziemy dzisiaj kupić dywanik i zasłony do pokoju synka, no o zobaczymy na żywo te łóżeczka z IKEI, zastanawiam się nad nimi, ale wczoraj weszłam na allegro i chyba tam kupię łóżeczko razem z materacem. Zobaczymy co mąż na to ;) On jest osobą w połowie decydującą co jak będzie ten pokój wyglądał, więc muszę z nim to przegadać:)
    Gosiak wrote:
    Pamiętam też, że piekłam z mąki kokosowej takie specjalne ciasto - też miało w sobie dużo oleju - dam chyba radę :D

Gosiak daj przepis na to ciasto:)

c7hyim7.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Gosiak daj przepis na to ciasto:)
    Moja mama ma książkę http://ksiegarnia.pwn.pl/produkt/186715/cud-maki-kokosowej.html i tam jest ten przepis.
    Dzisiaj w ciągu dnia podam.
    Na pewno bierze się 6-8 jajek, szklankę oleju kokosowego, chyba szklankę mąki kokosowej, proszek do pieczenia i miód w zależności czy chcemy mocniej czy bardziej słodkie ;)
    Chodzi tylko o dokładne proporcje. Dwa kawałki takiego ciasta sycą na długo a mają tyle właściwości, że hej :)

No i ja jako była ortorektyczka ;) piłam np. co rano taki koktajl z wody i łyżki stołowej mąki kokosowej, a przez pewien czas dodawałam do tego też łyżkę oleju kokosowego - w smaku nieciekawe, ale jakie zdrowe :P

Bietka lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie katar zanika. Wczoraj mój T ukończył malować paski w pokoiku. Wkurw**nyna maxa, ale zadowolony :D teraz to juz z górki :)

cath, megg, Fedra, Lara 82, LadyDi lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    U mnie katar zanika. Wczoraj mój T ukończył malować paski w pokoiku. Wkurw**nyna maxa, ale zadowolony :D teraz to juz z górki :)
    Nam to szybko poszło :D ale fajnie ze juz jesteście po :D malowanie jest najgorsze :D

Powiedzcie mi czy wasze dzieci tez sa tak juz bardzo aktywne? Moja dziewczynka od rana do wieczora jak tylko usiądę badz zjem kopie. I wczoraj mąż nawet poczul dwa solidne kopniaki swojej córki <3 jego mina bezcenna :D sam powiedzial ze jest szczęśliwy ze poczuł tak mocno :D

Fedra, LadyDi lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jest aktywna wieczorami, w Hiszpanii dawała znać o sobie bardzo, wczoraj aż mi dół brzucha lekko podskakiwał :)
    W ciągu dnia jest spokojna albo ja jestem mniej skupiona na brzuchu ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje rano, po południu i wieczorem a dzis to nawet w nocy sie przebudzilam i mnie kopała. I nie moglam zasnąć :) Teraz cos czuje powoli sie zacznie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 09:18

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja narazie nie czuje mocno, bardziej mnie co jakis czas gdzies wypycha
    mam nadzieje ze jest ok bo juz 4 tydz nie widzialam dzidzi dopiero wpon wizyta

Słoneczna a ty jak czujesz maluszka?

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath ja też czuje bardzo intensywnie, bez względu na to czy stoję czy leżę.
    Też mnie budzi kopniakami, a wieczorem, gdy kładę się spać, a maleństwo buszuje i buszuje, to staram się lekko pokolysac i idzie spać ;) spróbuj ;) działa!

megg lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• megg Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia od slodyczy :) <zart>

Gosiak, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka też mocno kopie, aż mój T był zdziwiony że to aż tak czuć :D Tomek ma to szczęście, że jak tylko mała zaczyna wariować to przystawia rękę a ona mu daje niezłego kopniaka :D
    Chociaż od wczoraj jakby słabsze te kopniaczki. Może Pola też ma lenia ja jej mama :P

sara_nar lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrobilam Was troche ale calosci chyba nie dam rady

Januszkowa; Bella ; Atakasobiejedna gratuluje !!! i wszystkim dziewczynom gratuluje udanych wizyt i poznania plci :)

Angelique, Katis sliczne maluchy ! Pola bedzie lamac serca ;)
    no I sliczne macie brzuszki dziewczyny

Ja tez mam kolczyk w pepku I nie wyjelam poki co

Bella u nas z imieniem tez problem; nie mozemy wybrac miedzy Gabrysiem a Kubusiem; moze Wy cos podpowiecie? ktore ladniejsze

Katiś, Januszkowa, Angélique89 lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Jestem tak cholernie zła, że nawet sobie nie wyobrażacie. Dzisiaj wieczorem mam lot do PL, lekarz oczywiście pozwolił lecieć, no ale się okazało, że w rodzinie wszyscy jacyś chorzy, no a ja dzisiaj się obudziłam z podrażnionym gardłem i katarem. Nie ma sensu lecieć :( Jestem wkurzona na maksa, no ale wiem, że jak polecę, to nie wrócę zdrowa, a jakby jakaś gorączka wyskoczyła czy coś, to bym się martwiła. No ale wszystkie plany walnęły w łeb i tyle... Mówię Wam, zawód na maksa...

Widzę jednak i po forum, że też niektóre chorują, więc pewnie przyszedł ten okres... :(

Jedyne pocieszenie to Maksymilian w brzuchu, który też szaleje już całe dnie i czuć go w każdej pozycji. Jednak w nocy w ogóle go nie czuję. Budzę się tylko 2 razy na sikanie i nie czuję, żeby się ruszał. A rano , w ciągu dnia i szczególnie wieczorem potrafi dać ostro czadu. I chociaż pisałam, że jest bardzo nisko, to teraz już jest znacznie wyżej. I widzę, że nie tylko on jest takim pół kg kluskiem :D To dobrze, bo już się zaczęłam martwić, że może mam tę cukrzycę ciążową i dlatego on taki duży :)

Jeśli chodzi o szyjkę to czasem sprawdzam. Przedszkolanka pytała, dobrze pamiętam? Mi się też na początku wydawało, że jest uchylona, ale ona jest po prostu rozpulchniona. Poza tym, ujście zewnętrzne nie liczy się za rozwarcie, nawet jeśli jest tam dziurka. Śluz z szyjki też czasem wychodzi, wiec tam musi być ujście, ale sądzę, że nie ma się czym martwić. Ja już nie sprawdzam, bo boję się bakterii i podrażnień, ale miewałam tak samo, a we wtorek lekarz powiedział, że szyjka spoko, prawidłowo ukształtowana. No ale zawsze w razie wątpliwości lepiej pogadać z lekarzem.

Miłego dnia i duuużo zdrówka dla wszystkich!

atdci09k89ytpjkc.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia no mi sie mega podoba. Imie Kubus i takie planowalismy dla chloca, a teraz dziewczynka jest wiec jest problem bo niestety nam sie nic nie podoba:( Fedra przejrzelismy kilka kalendarzy imion i nic :( normalnie nic :( wiec narazie jest "Niunia" :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    ja narazie nie czuje mocno, bardziej mnie co jakis czas gdzies wypycha
    mam nadzieje ze jest ok bo juz 4 tydz nie widzialam dzidzi dopiero wpon wizyta

Słoneczna a ty jak czujesz maluszka?

kopniakow nie czuje-czas tylko wiczorem ze cos sie przelewa-

wczoraj nie moglam spac... caly czas jakby mi cos pulsowalo- chodzilam w nocy 3 razy do lazienki sprawdzic wkladke....
    jakis taki niepokoj mialam.
    wzielam magnez- i probowalam zasnac.

co gorsze- jak sie uloze na lewym boku to kluje mnie serce, wczoraj jakby pieklo? myslalam ze dostane zawalu!;) ale to tgylko na lewym boku!
    narazie spie roznie ( tylko nie na brzuchu)

w srode polowkowe- moze dotrwam

szyjki nie badam- wczoraj chcialam wsadzic globulke macmiror-to plytko wsadzilam bo sie balam!

MOWIE WAM- JA SIE POPORSTU BOJE TAM GRZEBAC!
    NOSPY NIE BIORE JAK POKLUWA-- BO MYSLE ZE JAK WEZME TO MOZE NIE POCZUJE JAKBY NAPRAWDE MNIE COS ZLAPALO- A JAK JUZ ZLAPIE TO OD RAZU JADE NA IP.

JAKIES DZIWNE SNY MAM I CZUJE NIEPOKOJ NOCAMI.

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj Sewerynka dała pomyśl na imię :D Śnieżka :D jak ja bylam mala mówili ze jestem podobna do śnieżki bo zawsze mialam jasna skore i ciemne wlosy :D ale jednak nie :* zostanie Konstancja. :)

Fedra, sara_nar lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy czujecie takie kopniaki wiec ja tez bym juz chciala i sobie mysle ze moze tez powinien Maciuś mnie kopac..

wiem ze moge czuc pozniej- wiec jeszcze staram sie byc opanowana;)

Gosiak- ostatnio pani z kotem przyniosla mi ciasto z maki kokosowej:)

wiem ze tylko maka kokosowa, banan i rodzynki w tym byly- taki jakby blok
    nawet smaczne tylko ciut za slodkie jak dla mnie.
    ona wszytsko z tej maki robi bo chyba taka maka jest polecana ludziom chorym na nowotwory - chyba w jakiejs ksiazce Pokonaj Raka? czy cos takiego:) tak mowila:)

megg, Gosiak lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella mi dla dziewczynek z kolei duzo imion sie podoba, duzo jest ladnych moje typy to przede wszystkim
    Nadia, Nikola I Elena, a takze: Maja, Viktoria, Anastazja, Amelia,Liliana,
    a moze Lara? Kolezanka ma dwie coreczki jedna nazywa sie Sara a druga Lara super sa ;)
    ladne sa tez Gabrysia, Natalia,Oliwia, Lena, Julia, Iga, Inga, Hania, Zuza, Zoja, Laura, Izabela, Diana, Sandra, Kamila

:) ale to prawda ze dla wlasnego dziecka wybrac imie jest bardzo trudno nieraz zadne nie zydaje sie dosc ladne :)

Lara 82 lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszytskim.
    Co do szyjki to ja nie jestem w stanie jest dosięgnąc - także nie wiem czy badanie własnoręcznie jest możliwe - tzn w moim przypadku nie. Lepiej to zostawić lekarzowi.

Ja od 2 dni czuję baaaaaardzo delikatnie i tylko 2-3 razy dziennie. W weekend czułam wyraźniej. Na razie wrażenie jest pekających bąbelków ;]

ja połówkowe mam dopiero 13.10 - juz odliczam ;]

megg lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj Vel wizytuje… Oby rozwiała wszelkie wątpliwości i uzyskała fachową poradę.

Ja z kolei jeszcze odnośnie nisko położonego łożyska chciałam. Bo dziś nad tym myślałam i mam w opisie z połówkowego tak: Łożysko na ścianie przedniej bez widocznych przestrzeni oddzielania. Nisko położone. Nie pokrywa szyjki macicy, ale zatoka brzeźna dochodzi do ujścia wewnętrznego

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 747 748 749 750 751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ