X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel super ze dzien w pracy zlecial dobrze :)
    A co do tego ze gdyby nie daj Boze cos sie stalo to prawda duze szanse sa na to ze maluch by zyl :)
    Niestety znam kobiety ktore niby w 25 tyg dowiedzialy sie ze z dzidziusiem jest nie tak i tracily ciaze..przykre to ale staram sie myslec pozytywnie i tego sie trzymam

Vel lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anksunamun88

pisalas ostatnio, ze wrocilas po przerwie :)

jestes tam dalej ??? :)

mam prosbe czy moglabys sie dopisac do nas???

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1r1CHQZYjgvZb1K36e9oSkbdL13mlKKl5g7ijRDJy18w/edit?pli=1#gid=0

termin porodu najwazniejszy i czy znac juz moze plec dzieciatka? :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ebrzozowska będzie miała syna Piotrusia- przeczytałam w jej pamiętniku ;)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te kopniaczki sa cudowne...choc czasem nie tak bardzo miłe...
    mój sie osttanio wlasnie gniezdzi podczas lezenia na boku w okolicach zeber i biodra...czuje wtedy symetryczne stukanie...
    i zaczął być bardzo niegrzeczny w nocy...

Vel, odbierz skrzynke- tam czeka na Ciebie wiadomosc odnosnie lozyska;)
    dziekuje za dopisanie do listy
    widze, ze Ty masz znowu "niewesoło" z innej strony...
    eh, no tak, kazdy musi mieć jakiegoś mola, co go gryzie...byłoby wtedy zbyt nudno, gdyby go nie było.

im blizej 30 tygodnia tym juz bedzie wieksza szansa na uratowanie naszych maleństw w razie czego...oczywiscie niech sobie siedza tam grzecznie do okolic terminu...
    ale sama mam takie myśli głupkowate gdzieś w tyle głowy

Pati, wpsólczuje swierzba :( mam nadzieje, ze znajdziesz jakas ulge i ukojenie i ze szybko odejdzie...

Słoneczna, dokladnie te wozki, ktore w linku podałas;)
    ah mase tego, ja sie długo wahałam... ten za waski, ten za mały...
    odnosnie wzrostu, to jestem z tych mniejszych, ale jak stanełam przy nim, to nie było problemu..spróbuje sobie raczke podregulować...
    gdzieś nawet czytałam, ze jest wskazane zeby wózek był wyzszy, bo jest powyzej poziomu spalin samochodowych :O na co bym nigdy sama nie wpadła...

moze zostane z Wami na dłuzej :)

Vel, juska19, Gosiak, słoneczna 85, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku ten nie wydaje sie duzy- mowili o tym camarelo carera ze dla wysokich osob- nie wiem czy porowonywalas je? nie widzialam ich u nas.

w weekend pojedzimey do Swiata Dzieczka i Smyka Megastore:) to pewnie gdzies beda:)

a ja juz po pracy. weekend czas zaczac;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja jeszcze w robocie - jakies fuchy robię. Ale zaraz mąz przyjedzie ;]

• Bietka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Bietka a miesiac temu jaka mialas szyjke?
    lekarz mowil co robic by sie nie skracala?

Słoneczna ostatni raz badanie szyjki miałam 2 m-ce temu i była w normie. W zeszłym miesiącu byłam na wizycie u lekarza, który nawet mnie nie dotknął... Jak miałam około 2 tyg temu usg połówkowe, to lekarz nie wspominał nic o szyjce, więc pewnie była w normie.
    Wg zaleceń nie mogę nic dźwigać, ćwiczyć, kochać się i właściwie tyle. Powiedziała też, że mam normalnie funkcjonować tzn nie leżeć ciągle plackiem i brać luteinę. tyle zaleceń.

Groszek i PatrycjaP cieszę się, że piszecie:)

Ja też się ostatnio bardziej spokojna zrobiłam, może dlatego, że kruszynka moja mnie podkopuje systematycznie;) Teraz to czuję nawet jak np coś robię:)

Ostatnio chyba za bardzo się ciszyłam, że mi nic nie dolega, bo dzisiaj jak wracałam autobusem do domu to mi słabo było, mimo, że ciągle siedziałam. Do tej pory jest mi dziwnie, tak jakby brzuch mi ciążył i oddech mam ciężki, żadna pozycja mi nie pasuje, nieważne czy leżę czy siedzę... Miała któraś z was tak?

c7hyim7.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak mam - mowilam wczoraj ze przedostatniej nocy to myslallam zze dostane zawalu:) jakos pieklo mnie i w ogole.

jak wracam z pracy to tez jakos sie mecze a juz jak wejde po schodach to w ogole.....:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka no musisz uważać teraz z tą szyjką.

Mnie ogólnie podekscytowanie nie służy. Jak coś mnie zdenerwuje albo jak mam jakiś zabiegany dzień, że dużo się dzieje, to właśnie wtedy mam twardszy brzuch i mi duszno i ogólnie słabo się czuję.

Jak mam spokojne dni, gdzie za dużo się nie wysilam jest lepiej :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Słoneczna ostatni raz badanie szyjki miałam 2 m-ce temu i była w normie. W zeszłym miesiącu byłam na wizycie u lekarza, który nawet mnie nie dotknął... Jak miałam około 2 tyg temu usg połówkowe, to lekarz nie wspominał nic o szyjce, więc pewnie była w normie.
    Wg zaleceń nie mogę nic dźwigać, ćwiczyć, kochać się i właściwie tyle. Powiedziała też, że mam normalnie funkcjonować tzn nie leżeć ciągle plackiem i brać luteinę. tyle zaleceń.
    Jak to normalnie funkcjionowac jak prawie nic nie można...
    Jam kusiałam przez 2 tygodnie byłam na l4 i głównie leżałam bo ani nic sprzątnac ani zakupów zrobić to myslałam że ocipieję ;]

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja teraz czuję że moja kondycja jest bliska 0. Ta waga mi przeszkadza. I jak idę szybko i rozmawiam to dostaje zadyszki. Nie mówiąc juz o tym jak wchodzą na 4 piętro do domu ;]

• Bietka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Bietka no musisz uważać teraz z tą szyjką.

Jak na złość teraz mam z nią problem, a jutro teściowie na weekend przyjeżdżają, a ja niedysponowana ) mąż jutro rano wraca i będzie sprzątał mieszkanie żeby ich przyzwoicie ugościć ;p JA tylko upiekę dzisiaj ciasto i jutro jakiś obiadek zrobię

Sylwia ja na pewno nie będę siedzieć na kanapie non stop bo do niej przyrosnę w końcu;)
    Z domu na jakiś spacer też wyjdę, ale odpuszczam sobie np wchodzenie na 2 piętro, będę eksploatować windę;)

c7hyim7.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;)

Podjechałam dzisiaj z tą moją szyjką i wszystko jest ok :) jest długa,może nawet 5 cm.mieć i zamknięta :) łożysko wysoko :)

Pytałam czy mogą być jakieś objawy ze z szyjką cos nie tak to powiedziała że taki opòr na nią jest objawem..
    Co do czkawki to powiedziała ze można ja czuć dopiero koło 30 tygodnia! :o

Już wyluzowałam,kłucie i bòle musza byc w końcu rozciagamy sie :p

megg, Fedra lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam, ja czulam wczoraj. Rytmiczne podskakiwanie i to na 100% byla czkawka. Także laski wypatrujcie czkawki :D

Penelope lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wyczekuję od jakiegoś czasu ale jakoś się Zdziebądowi póki co nie czka ;)
    Katiś wrote:
    A tam, ja czulam wczoraj. Rytmiczne podskakiwanie i to na 100% byla czkawka. Także laski wypatrujcie czkawki :D

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czułam juz 4 razy czkawkę i tego nie da rady pomylić z kopniakami :) nawet w mojej książce o ciąży pisze ze w 6 miesiącu mozna poczuć juz czkawkę :) ile lekarzy tyle opinii :) ale uwierz mi ze to nie jest jak zwykle kopniaki :)

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel o tej krowie z bajki Matyldzie tez nie slyszalam. M. cos mowil ale imie nam sie podoba i bedzie Matylda :)
    Czkawki jeszcze nie czulam. Dzisiaj moje dzieciątko wyjątkowo spokojne mało kopie.
    Ale wiem ze nie ma co panikować bo tak moze byc. Ogladam łóżeczka i bardzo soodobalo mi sie to
    http://pietrus.pl/oferta/lozeczko-animals-z-szuflada-ID29
    niby dostalismy nowy materac i lozeczko od znajomych ale o ile magerac jest ok to lozeczko ma kilka otarć a nawet zadrapań i nie ma śrub żeby je skręcić więc może uda mi się namówić M. chociaż na nowe łóżeczko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 19:09

Vel, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie czulam jeszcze czkawki, nawet nie wiedzialam, ze moze byc :) ale maluszek rusza sie regularnie i juz pare razy dziennie go czuje:)

na9fxa5.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saro moje dziecko wczoraj praktycznie w ogóle nie kopało, miałam niezłego cykora, cały dzień się martwiłam. Dzisiaj od rana daje czadu:) Spokojnie!!!! :)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje maleństwo też ma czasem "ciche dni". Nie ma co się martwić, czasem i nasze szkraby muszą odpocząć ;-)

Januszkowa lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
‹‹ 762 763 764 765 766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ