WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie jem wędzonych ryb. Mąż niedawno kupił mi ulubionego łososia wędzonego i niestety nie tknęłam go, a miałam taką ochotę:)
    Za to dzisiaj trafił idealnie, wrócił do domu z pyszną pizzą:) Chociaż sam nie lubi:) Zobaczymy jak długo potrwa jego dobroć:)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath masz rację to w ogóle nie ma znaczenia bo w ciąży wszystko się zmienia, a do tego każda ciąża jest inna :-)

No i mam robić obciążenie od razu 75mg na czczo i wszystkie 3 pobrania.

cath lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście glukoze mam dopiero za miesiąc, nie wiem jak to przeżyje, ale ok

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz kiedyś miałam test obciążenia glukozą, przyznam, że mnie nie ruszył;p wypiłam bez problemu i te 2 godzinki posiedziałam na luzie;) więc się nie martwię:)

c7hyim7.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry nadrobilam i sie melduje :)

Natka slicznie sie rozlozyla by rozwiac wszelkie watpliwosci co do plci ;)
    Byla bardzo ruchliwa strasznie kopala i machala raczkami a j tego nie czulam jedynie jak glowa ruszala bo akurat glowe miala w dole ;)
    Wszystkie narzady w pozadku wad nie ujawniono, mala ziewala i polykala wody :) stupka miala 4,11cm a nogi chude i dlugie, waga 574 gramy jest starsza o 1,5 tyg ale nadal miesci sie w normach...
    Ze wzgledu na wage Natki gin powiedzial ze wczesniej zrobimy krzywa cukrowa ...
    A serduszko bilo miarowo 147 uderzen :)

To chyba tyle :) witam dawno niewidziane Mamusie chyba faktycznie dominacja chlopcow w lutym bedzie ;)

Dobranoc :)

cath, kasia_1988, Gosiak, Lara 82, Bietka, sebza, Januszkowa, megg, LadyDi, Angélique89, Penelope, Sewerynka lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • cath Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra widzisz na wizycie na której gin zlecil mi glukozę tez powiedzial ze Konstancja jest wyjątkowo duza. A juz jak przyszłam miesiąc później z wynikami mowi ze Konstancja ledwo mieści sie w dolnej granicy wagi na ten tydzień :D
    Powiem wam ze sama nawet nie wiem co jeść w tej cukrzycy ciążowej bo przed ciaza jadłam zdrowo chlebki pelnoziarniste najlepiej orkiszowy mniam, dużo owoców, warzyw, zupki uwielbiam nie mowie ze słodyczy nie jadłam bo jadłam ale tak wiecie raz na jakiś czas cos. A teraz w ciąży zero słodyczy bo mnie nie ciągnie. Gdy patrzę na te diety cukrzycowe to serio czasem mam mętlik w glowie bo większość z tych rzeczy jem na co dzień. Ziemniaki zjem ale wole makaron albo ryz. Wiec dla mnie nie ma tragedii :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Cath masz rację to w ogóle nie ma znaczenia bo w ciąży wszystko się zmienia, a do tego każda ciąża jest inna :-)

No i mam robić obciążenie od razu 75mg na czczo i wszystkie 3 pobrania.
    Tez to mialam :) nie jest takie zle :) dla mnie najgorsze byly kłucia. Hahaha :D no ale cóż. Teraz musze n dniach zrobić badania z poradni diabetologicznej :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni w 100 % zgadzam sie z Penelope. ...trzymaj sie cieplo i nie poddawaj.

Ja dzisiaj dziewuszki mam wesele kuzyna wiec sie wybawie... mam nadzieje ze po weekendzie dam rade Was nadrobic.

Gratuluję zdrowych maluszkow. Jest tyle chłopców w lutym ze nasze dziewuszki beda mialy w kim wybierac.

Co do glukozy 75 to mi kazal ginekolog ja zrobic juz w zeszlym tygodniu bo mialam lekko podwyzszana glukoze z osocza, ale ta okazala sie bardzo dobra...

milego weekendu. Nie przemeczajcie sie. Mua

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 09:00

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś pospałam z Janeczką jak nigdy ;) a od rana mała szaleje. Na szczęście na razie w nocy śpi jak aniołek :D może jej tak zostanie? ;)
    Dzień Dobry ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 09:02

Penelope lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    w ogole Mamaliye sie wypisala z listy googlowej , nie czytalam uwaznie waszej klotni bo jak nadrabiam posty to czytam po lebkach i nie zaglebiam sie bo sto lat bym nadrabiala, skupiam sie glownie na plciach terminach i nowych dziewczynach

ale przykre ze az tak poszlo ze sie wypisala :(

co prawda ja wkleilam drugi raz, moze jeszcze wroci

w sumie nie wiem o co ten najazd bo jak przelatywalam jej posty to w sumie madrze mowila choc nie zaglebialam sie :( szkoda
    Mamaliye będzie miała córeczkę :) też uważam, ze szkoda, że się wypisała, no ale cóż, bywa i tak...

sebza lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) my witamy się w 22 tyg:) kręgosłup nas mega boli znowu noo ale coz... jakie plany na week

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia moze budka niezbyt ladna jak do tylu odchylona w JEdo ale chodzi zeby byla dobra spacerowka- bo wole zeby komus sie nie podobala z wygladu ale zeby dziecko nei zjezdzalo w niej:)

aby MAcius wygodnie siedzial:)

my zaraz jedziemy na jeziorko polazic:)
    juz po sniadanku:)

Wolna sobota:) <3

Gosiak, Penelope lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w deszczowy poranek! Gratuluje wszystkim udanych wizyt i poznania płci.
    Ja dzisiaj znowu się pół nocy męczyłam,bo mnie nogi kręciły i mały szalał w nocy i teraz znowu jest pełen energii.Mój mąż wczoraj poczuł pierwszego kopniaczka :-)
    Dzisiaj mamy w planach przemeblowanko i wyjazd do ikei.Chcemy zrobić trochę miejsca w pokoju,żeby potem było gdzie wstawić łóżeczko i przewijak,bo jak narazie,to mamy wszystkie kąty zastawione.
    Zastanawiamy się też nad kupnem suszarki (automatu)do suszenia ubran,bo w tej chwili ciuchy susze w pokoju a jak przyjdzie maleństwo,to nie bede miała gdzie.
    My już mamy wszytsko upatrzone,łóżeczko,przewijak,komode tylko,żaden wózek mi się tutaj nie podoba,bo jak jest fajny głęboki,to spacerówka mi się nie podoba ale mam jeszcze dużo czasu więc może coś mi wpadnie w oko.W Polsce jest większy wybór ale niestety nie mam jak go przewiezc do Norwegii.
    Pozdrawiam i życzę miłego weekendu.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • sebza Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Mamaliye będzie miała córeczkę :) też uważam, ze szkoda, że się wypisała, no ale cóż, bywa i tak...

Się wypisała i nie sądzę,żeby jednak wróciła. Mi czasem brakuje jej odniesień do różnych tematów. Fakty są takie,że w sporze o badania prenatalne miała rację, no ale spięcie poszło dość duże i sporo osób jej zarzuciło, że jest czynnikiem "kłótniotwórczym" (jakkolwiek to brzmi :D) i że zachowuje się, jakby była z nas najmądrzejsza i wszystko wiedziała najlepiej. Ja miałam inne zdanie, ale byłam w mniejszości :) I tyle :) To tak w ramach wyjaśnień dla Vel.

Ja mam glukozę 24 października. To będzie tydzień 25+2. Powiedziano mi,że będę musiała siedzieć 3 godziny (większość z Was pisze o 2) i że w smaku to jest ok i nic nie trzeba wyciskać, bo mają nowe jakieś ulepszone te preparaty i teraz ten smak jest po prostu dobry.

atdci09k89ytpjkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna mnie nie chodzi o budkę w jedo tylko o ten pałąk co dziecko ma przed sobą w spacerówce - trzyma go rękami itp. Jest taki prostokatny i jakos mi to nie pasuje, wole te polokragle bez jakiejkolwiek przyczyny i logicznego wytlumaczenia. :D

Ja juz zrobilam salatke jarzynowa a zaraz wezme sie za przygotowanie obiadu.. Myslalam jechac z Mama do Ustronia ale tyle km zeby chwile polazic..

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Jakby kogos bardzo ciagnelo do ryb wedzonych to pamietam ze w Biedronce sa takie ryby na których jest napisane wedzone na goraco, ale nie pamietam czy makrela tez jest.

A ja mam takie moze nietypowe pytanie ;) Spicie w stanikach? Bo ja zawsze spalam bez, bo moje piersi zawsze byly małe, no a teraz troche urosly i nie chcialabym zeby obwisły... Poki co spie w takim bezszwowym sportowym staniku z Lidla (jak nie zapomne) ale nie wiem czy to cos daje ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath moja Natka od poczatku zawsze na usg miala ponad tydzien do przodu wiec sie tak strasznie tym nie martwie nawet sie smialam ze pewnie chce przyjsc na swiat w terminie w jakim mial przyjsc na swiat Nasz Aniolek ;)
    Jesli jadlas zdrowo to moze jedz tak dalej tym bardziej ze z tego co pamietam nie mialas jakis strasznych odchylen...

Sebza mnie tez brakuje Mamalyn i tez nie uwazalam by sie wymadrzala i uwazala za wszystko wiedzaca ale na szczrscie wiem gdzie ja znalesc ;)

Milego dnia Wam zycze ja jeszcze pognije w lozku choc piekna pogoda za oknem :)

Gosiak, sebza lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:

A ja mam takie moze nietypowe pytanie ;) Spicie w stanikach? Bo ja zawsze spalam bez, bo moje piersi zawsze byly małe, no a teraz troche urosly i nie chcialabym zeby obwisły... Poki co spie w takim bezszwowym sportowym staniku z Lidla (jak nie zapomne) ale nie wiem czy to cos daje ;)
    Nie śpię i nigdy nie spałam. Piersi zawsze miałam duże i dla mnie noc jest od tego, żeby odpoczywały razem ze mną ;)

Vel lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spie praktycznie od początku ciąży w staniku,bo tak mi urosły i mnie bolą,że nie dałabym rady spać bez.Kupiłam sobie taki właśnie bezszwowy mięciutki.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Dzien dobry :)

Jakby kogos bardzo ciagnelo do ryb wedzonych to pamietam ze w Biedronce sa takie ryby na których jest napisane wedzone na goraco, ale nie pamietam czy makrela tez jest.

Na warszatatach swiadomej mamy panie od stanikow tlumaczyly ze dobry stanik to podstawa i jak najbardziej mozna spac w nim w nocy poniewaz pomaga zachowac ksztalt piersi... ja spie bez bo moje cycuchy nie sa jakies wielkie jeszcze...

Co do jedzenia roznych rzeczy w ciazy i po ciazy wypowiadala sie tez pani dietetyk ze w wiekszosci przypadkach to sa mity i mozna jesc tak naprawde wszystko na co ma sie ochote (nie mowimy o przypadku jedzenia tylko slodyczy i fast foodow)...
    Jesli chodzi o sery to w polsce ciezko jest dostac ser z mleka niepasteryzowanego czyli wszystkie turki i camemberty mozna jesc...
    Nawet powiedziala ze jest mitem ze nie mozna pic kawy podczas karmienia piersia i wtedy na sali zawrzalo ale madra z niej babka bo nie wchodzila w polemike jak widziala ze kos jest "nawiedzony"...

Tak wiec kobietki jak macie na cos ochote to czemu tego nie zjesc zreszta jak sie zje raz na czas odrobine makreli wedzonej nic sie nie stanie ;)

Vel lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 766 767 768 769 770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ