WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i co do wozkow camarelo lepiej wczesniej sprawdzic gdzie te wozki sa bo nie sa wszedzie np w krakowie w ogole ich nie ma a w katowicach znalazlam jeden sklep...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)
    Dzis zaczelam 20 tydzien czyli polowa juz za mna :) kurcze az nie wierze ze tak szybko to leci..
    Ale niestey daje mi sie we znaki ostatnio krzyz :/ nie wiem juz co robic ledwo chodze stoje chwile za chwile siadam i tak caly czas ...Co do spania w staniku tez myslalam o tym bo jednak uciazliwe sa te mojej cyce zrobily sie duze i bola ale dobrze wiedziec ze mozna :) moze pozniej nie bede zwisaly do kolan ;) (zartuje )

relge6yd0kju1g7d.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja praktycznie cały czas śpię w topie, jest on bezszwowy i utrzymuje piersi dając im mimo wszystko swobodę :). Bez niczego spać nie moglam, bo bbyło mi strasznie niewygodnie.

U mnie dzisiaj znowu pięknie słoneczny dzień będzie:)

c7hyim7.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się dziś śniły dwa wielkie rozstępy na brzuchu (na razie nie mam żadnych). Ale w tym śnie w ogóle się nimi nie przejęłam i stwierdziłam, że kupię sobie jednoczęściowy strój kąpielowy :P ;)

U nas też przepiękna pogoda, słonko od rana, jadę na małe zakupy - po dynię, marchewkę i cielęcinę. Dziś będzie leniwie u mnie :D Tylko trochę poszaleję w kuchni.

Januszkowa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra cieszę się, że Twoja Natalka zdrowa i taka duża:)

Posprzątałam od rana już wszystko, pranie się suszy. Nie mam pomysłu na dalszy ciąg dnia.

Moja dziewczynka tak szaleje, że cały brzuch faluje:) Tak jeszcze nie było nigdy:)

Gosiak, Fedra, Penelope lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak a mnie się dzisiaj śniło, że byłam pierwszy dzień po macierzyńskim w pracy i miałam wszystkie rajstopy potargane i nie miałam gdzie kupić:) To był koszmar:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 11:40

Gosiak lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się udało posprzątać w domu, umyć okno w kuchni, pranie zrobić, nastawić obiad i to na tyle. Muszę jeszcze podłogi pomyć, ale Poślubiony po pracy chce myć auto i posprzątać w naszym pomieszczeniu gospodarczym, także jeszcze mi na śmieci więc się nie przemęczam ;)

Biust mam raczej większy i nigdy nie spałam w staniku, teraz też nie śpię. On też musi sobie odpocząć kiedyś :D

A mnie we śnie gonił pijak, co chciał mi zabrać koteczka maleńkiego, co go znalazłam ;P

relg9vvjrtqik460.png

• megg Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja, a oto My :)

htskgj.jpg

dodam ze spodnie ze zdjecia h&m mama "dorwałam" w lumpexie za 15 zl :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 11:53

cath, Lara 82, juska19, Fedra, Gosiak, Angélique89, Penelope, Januszkowa, truskawkax25, Sewerynka lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powoli szykujemy się na warsztaty :) milego dnia..

Penelope lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja35 wrote:
    Witam w deszczowy poranek! Gratuluje wszystkim udanych wizyt i poznania płci.
    Ja dzisiaj znowu się pół nocy męczyłam,bo mnie nogi kręciły i mały szalał w nocy i teraz znowu jest pełen energii.Mój mąż wczoraj poczuł pierwszego kopniaczka :-)
    Dzisiaj mamy w planach przemeblowanko i wyjazd do ikei.Chcemy zrobić trochę miejsca w pokoju,żeby potem było gdzie wstawić łóżeczko i przewijak,bo jak narazie,to mamy wszystkie kąty zastawione.
    Zastanawiamy się też nad kupnem suszarki (automatu)do suszenia ubran,bo w tej chwili ciuchy susze w pokoju a jak przyjdzie maleństwo,to nie bede miała gdzie.
    My już mamy wszytsko upatrzone,łóżeczko,przewijak,komode tylko,żaden wózek mi się tutaj nie podoba,bo jak jest fajny głęboki,to spacerówka mi się nie podoba ale mam jeszcze dużo czasu więc może coś mi wpadnie w oko.W Polsce jest większy wybór ale niestety nie mam jak go przewiezc do Norwegii.
    Pozdrawiam i życzę miłego weekendu.

Witajcie :-)

Maja suszarka do ubrań to podobno bardzo dobry pomysł. Ja nie wiem jakie są dostępne na europejskim rynku, ale w stanach suszarka to norma. I moja kuzynka w US nie musiała prasować nawet ubranek dla dzieciaczka bo miała właśnie suszarkę i wychodziły z niej jak wyprasowane. Ja to nawet nie widziałam jak wyglądają ubrania po suszarce takiej mechanicznej.

relge6yd3cl8y0me.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam pralke z susarka w 1 i jestem zadowolona, co prawda grubsze rzeczy nie sa idealnie suche ale ciensze ok- wiec mysle dla dziecka w sam raz, wyciaga sie cieplutkie wiec raczej nie trzeba prasowac tylko pranie + suszenie dosc dlugo trwa taki cykl

Lara 82 lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra gratuluję dużej, zdrowej córci :-):-):-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Ja nie jem, w ogóle wędzonych ryb, pleśniowego sera, surowego mięsa i surowych jajek. Może przesadzam, bo tak się skłąda, że jestem miłośnikiem wędzonych ryb, sera pleśniowego i tatara, ale tak postanowiłam i tego się trzymam :-)

Jak mam ochotę na rybę to jem z piekarnika, z patelni, z grilla lub porostu lubię makrelę w pomidorach :-)

Ja też nie jem sera pleśniowego z przerostem zielonej pleśni, inne miękkie sery i żółte tylko z mleka pasteryzowanego. Strach o listeriozę. Żadnych wędzonek choć na początku miałam manię na wędzonego łososia, niestety podobno związki rakotwórcze po wędzeniu nie są dla nas odpowiednia. Do tego możliwa listerioza i toksoplazmoza gdy po wędzeniu zostają lekko surowe. Ta wstrętna listerioza duuużo częściej dopada ciężarne. Mięso zrobione aż za bardzo no ale toksoplazmoza to nie żart. Mleko gotowane, surowe piję tylko mikrofiltrowane. Nie uważam ażeby to była przesada, to raczej świadomość. Chyba warto poświęcić tych kilka produktów dla dobra Fasolki. Dla odchudzania często robimy większe wyrzeczenia ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 13:19

Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka już kupiona ,teraz zjem obiadek i śmigam do Ikei.
    Kocham przemeblowania i jak coś się dzieje w domu.
    Szkoda,że jeszcze daleko do porodu,bo już bym z chęcią kupiła łóżeczko :-)

Lara 82, Penelope lubią tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzień dobry ;)
    Kurcze jak tak piszecie o tych przemeblowaniach to sama nie umie się doczekać :)
    Niestety muszę czekać aż dostaniemy klucze do naszego wymarzonego M-5 :)
    I czekam także na kuriera, który ma mi dostarczyć oto te cuda:

tHVpvD.jpg

Lara 82, juska19, megg, Vel, Penelope, Fedra, LadyDi, Januszkowa, Angélique89 lubią tę wiadomość

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też odpuściłam sery pleśniowe, wędzonego i tak n ie jadłam. natomiast mleko piję normalnie. najzdrowsze jest świeże a nie pasteryzowane

• cath Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam ostatnio mega ochotę gdy bylismy na spacerze w Łebie na wedzona rybę maślaną <3 moja ulubiona <3 najtłustsza ryba i najdrozsza z wędzonych w tym sezonie ale jaka pyszna <3 mniam mniam. No ale śledzie jem normalnie. Np koreczki po kaszubsku albo śledzika w śmietanie z ogórkiem kiszonym i cebulka <3 uuu ale ochoty sobie narobilam dobrze ze mam zapas koreczków w lodowce :D

Gosiak, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie jem Milkę z oreo (jest pyszna) i zaraz zjem ogórka kiszonego - taka mnie chęć naszła, że szok :D

megg, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od 2 tyg mam manie picia kakao ;]. i tak potrafie wypic 1l na raz

Lara 82, megg, Fedra lubią tę wiadomość

• megg Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    ja od 2 tyg mam manie picia kakao ;]. i tak potrafie wypic 1l na raz

uwielbiam kakao, wczoraj kupila mleko o smaku kakaowym i wiczorem maz winko a ja mleczko kakaowe :)

Fedra, Lara 82, Januszkowa lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ