X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam, naprawdę wczorajszy dzień na mnie źle wpłynął.

Obudziłam się o 3 w nocy i nie mogłam zasnąć i tak leżałam praktycznie do teraz. I jak wczoraj martwiłam się, że młody się mało rusza to tak mu się chyba ciśnienie podniosło jak i mnie bo od 3 normalnie non stop czuję ja się gdzieś rusza przekręca.
    No i zaczęło nie w nocy kłuć tak jakby takie impulsy, takie szpile prosto w macicę tam od środka. I już sama nie wiem czy to młody tak jak się ruszy to go odczuwam, czy coś innego np wczorajszy stres.
    Normalnie tego nie robię ale nie che przejść, więc wzięłam magnez i no-spę, bo już mi się to przestało podobać :-(

Dzisiejszy dzień musi być lepszy!!!

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue był do wygrania fotelik, 2 kokony, 5 ręczniczków, 2 poduszki i 3 jakieś podkłady.

Ja dlatego się tak zdenerwowałam bo nie spodziewałam się takiego chamstwa i sępostwa.

No w każdym razie już na żadne nie idę warsztaty, bo mam je szczerze w dupie.

Gosiak, megg, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Sue był do wygrania fotelik, 2 kokony, 5 ręczniczków, 2 poduszki i 3 jakieś podkłady.

Ja dlatego się tak zdenerwowałam bo nie spodziewałam się takiego chamstwa i sępostwa.

No w każdym razie już na żadne nie idę warsztaty, bo mam je szczerze w dupie.
    No to mnie utwierdziłaś w tym, że te warsztaty głównie mają za zadanie reklamę i wciskanie swoich produktów kosztem kilku próbek.
    Jakoś sceptycznie do tego podchodziłam od jakiegoś czasu.
    Warsztaty chustowania i pierwszą pomoc będę miała na szkole rodzenia.
    A to, że dziecko musi jeździć w foteliku i to dobrym, wiem sama ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 07:53

Laurka lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Aha no i wróciłam dziś o 21 z warsztatów Bezpieczny Maluch i nic nie wygrałam :-(
    Tylko lekko się wkurwiłam bo oszukują jak cholera.

Poszłam z mężem i na wejściu rozdawali te karteczki do losowania, no to się pytam czy mąż może tez wziąć skoro widzę, że jak ktoś przyszedł z koleżanką to brały po 2, gdzie jedna była w ciąży. Po czym słyszę, że faceci nie mogą.
    No i jest kurwa losowanie a tu wyciągają karteczkę i mąż jakiejś babki wylosowany. I słyszę nie no to poprosimy pana żonę. Normalnie mną tąpnęło
    H... im w D.... z tym fotelikiem, ale nie lubię być uczciwa gdy ktoś gra w huja.

Także kobietki, które jeszcze nie były weźcie lepiej ze sobą 10 koleżanek co im nie zależy na wygranej, niech se luźne bluzki założą i targajcie więcej karteczek bo leżą na stoliku. I w dupie z uczciwością, może coś wygracie :-):-):-)

ja tez nic nie wygralam :(

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Vel Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    U nas w czwartek świadoma mama, ale jakoś totalnie nie mam weny na te warsztaty...

ja ide!

tez nie mam weny ale trzeba korzystac:)

to tylko 3 warsztaty i tylko w ciazy

nie ma co byc leniem :D

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Kurde Vel, właśnie weszłam w tego linka i to nie jest ten stary ;/ Coś odświeżyłam i dupa zbita :(
    Sorry :(

Ja też mam dziś dzień na nie. źle się czuję, jest mi niedobrze, mam zgagę po wszystkim co zjem, beznadzieja.

Lara, ja na te warsztaty idę 15.10, trochę mi sie nie chce, bo w sumie to samo co piszesz było na warsztatach "Mamo to ja".

Były jakieś inne fajne prezenty?

fotelik
    kosmetyki palmersa
    reczniczek po kapieli
    poduszka do karmienia ale taka mala
    materacyk
    jakies nakladki na materacyk

zjk3p18.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w nowym tygodniu :)

My od 5 na nogach... bo mojemu psu zachciało się mieć biegunkę. Mój T poszedł, a ja zostałam z kopiącą Polą :D Teraz jemy sobie kaszkę mleczną i pijemy kawusię, a zaraz idę robić ciasto, bo wybieram się do mojej kuzynki ( również jest w ciąży o 5 tyg wyżej ) na kawusię :)

sebza lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie przed praca :)

Angelcia, wiem że łatwo powiedzieć ale spróbuj się uspokoic :* Takie "odchylenia" od normy mogą sie zdarzac na tym etapie i to wcale nie znaczy że dziecko urodzi sie chore. Nie biegaj po jakis beznadziejnych lekarzach, bo tylko bardziej sie zdenerwujesz ich niekompetencja, taka prawda. Poczekaj spokojnie na wizyte u dobrego specjalisty, bo szkoda Twoich nerwów i pieniedzy.

Nie wiem czy dalej kogoś szukasz, ja robilam oby dwa badania prenatalne w Gyncentrum w Katowicach, I u pani dr Rozmus, bardzo konkretna babka i miła http://www.znanylekarz.pl/wioletta-rozmus-warcholinska/ginekolog/czestochowa
    widać że caly czas sie szkoli i do tego nawet pisze ksiazki z diagnostyki prenatalne i uczy studentów, moj lekarz ja polecil. a II badanie robił mi dr Piotr Dawid, tez w Gyncentrum http://www.znanylekarz.pl/piotr-dawid/ginekolog-polozna-poloznik/katowice-bielsko-biala
    Bardzo ludzki facet, wszystko dokladnie sprawdzal, kazdy narzad ogladal po kilka minut i opowiadał co widzi, chcial mi zrobic przyjemnosc i starał sie nawet zrobic ładne zdjecie profilu dziecka na pamiatke.

Ale może faktycznie lepiej zapytaj o specjaliste od echokardiografii, wiem ze w Gyncentrum też robia to badanie, ale chyba lepiej isc do kogos z polecenia. Ściskam mocno :*

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak pisalas ze widzialas ostatnio kasie figure w auchanie

a moj wiktor mowil, ze ona chodzi na jego silownie power pit

i dzis sobie otwieram SHOW bo bylam na pobraniu krwi rano

i sa jej zdjecia z treningow :D i napisane ze co niedziele cwiczy w jednej z gdanskich silowni pod okiem trenera :D

ale wyglada strasznie :/ nie chce tak wygladac jak bede miec 50tke :(

ide do pracy bleeeeh :(

Gosiak lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Angelciu jesteś ze śląska umów się proszę do pani Agaty Włoch. Ona jest znana w całej Polsce z echokardiografii płodu jest bardzo dobra jeśli chodzi o serduszka płodu dodatkowo jest bardzo miłą i ciepłą osobą. Wiem, że przyjmuje w kilku miejscach niestety wszędzie prywatnie.
    My byliśmy u niej na tym drugim prenatalnym i echu serca akurat w Angelius Provita w Katowicach.
    http://badaniaprenatalne.com.pl/

Wiem, że są do niej straszne kolejki ale zadzwoń opowiedz sytuację i powiedz,że Ci bardzo zależy. Naprawdę ona jak sprawdzi i dopiero wtedy będziesz się martwić bo może nie trzeba.
    Nie wiem ile zapłacisz za to ale zrób wszystko aby ona Cię zbadała.

Możesz o niej poczytać na internecie.

wklejalam linka do tej Dr i cena 300 zl.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    Gosiak pisalas ze widzialas ostatnio kasie figure w auchanie

a moj wiktor mowil, ze ona chodzi na jego silownie power pit

i dzis sobie otwieram SHOW bo bylam na pobraniu krwi rano

i sa jej zdjecia z treningow :D i napisane ze co niedziele cwiczy w jednej z gdanskich silowni pod okiem trenera :D

ale wyglada strasznie :/ nie chce tak wygladac jak bede miec 50tke :(
    To fakt, widać, że zarwała niejedną noc ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy u pani dr Wioletty Rozmus Warcholinskiej na badaniu połówkowym- potwierdzam, bardzo rzeczowa babka i ma bardzo dobre opinie wśród "białego personelu"

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak u mnie wczoraj srednio- wrocilam z pracy po 21 ,

klulo mnie w brzuchu ale nie na dole tylko jak jakas kolka,wzielam nospe i poszlam spac- przeszlo od razu i spalam bardzo dobrze- jak nigdy

dzis bez wymiotow- ale troche mnie mdli. o 19 usg- trzymajcie kciuki za nas-
    MAcius jakos mniej daje o sobie znac- te ruchy czuc nizej i tak gleboko- mam nadzieje, ze poprostu sie obrocil.

juz cos bedzie- jak popadne w paranoje to tez mi nie pomoze;)
    plamienia nie ma wiec narazie czekam do 19,

zaraz do pracy i myslec bardzo nie bede. ktos jeszcze ma dzis polowkowe?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem właśnie po rozmowie z szefem na temat mojego L4, telefonicznej co prawda, ale zawsze.
    Powiedziałam, że ginka mnie już wysyłała przed urlopem na L4 i że teraz się już nie wymigam. Przyjął to ok.
    Więc i mi jest lżej.
    Jutro się widzimy, bo przyjeżdża do Gdańska i mamy takie większe spotkanie, ale chciałam mu powiedzieć wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 08:50

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę i za lepsze samopoczucie!

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. My też obudziliśmy się dziś wcześnie, o 5:30 i jakoś sen nam odszedł. Ale jeszcze zasnełam po jakimś czasie i teraz właśnie wstajemy na śniadanko. Głodna jestem strasznie :) Pogoda dzisiaj u nas kiepsks, pada i wieje. Szaro i ponuro, nic tylko leżeć pod kocykiem cały dzień.

Gosiak lubi tę wiadomość

• Topola Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, i witamy się dziś w nowym tygodniu. Coraz szybviej ten czas zaczyna lecieć :)

Gosiak, megg, sebza, juska19, Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro zaczynam nowy tydzień i zgadzam się, czas przyspieszył ;)

megg, Topola, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie body z biedry podobaja, z disney'a wiec mysle ze nie sa zlej jakosci

TVN- o porodzie w domu, ktoras chetna ? :)

Angelcia trzymam kciuki zeby bylo wszytko ok, badz silna bo stesu chyba nie mozna opanowac w takiej sytuacji i czekamy na wiesci jutro po wizycie, wierze ze bedzie wszytko ok!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 09:32

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziękuję, nic o porodach nie oglądam, przyjdzie czas to sama się przekonam jak to jest. Każdy przypadek jest inny i nie chcę się niepotrzebnie stresować :P ;)

megg, Laurka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 791 792 793 794 795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ