Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczoraj cała się nasmarowałam olejem kokosowym na noc i stwierdzam, że jest dużo fajniejszy niż oliwka babydream, której używałam do tej pory. Wydawało by się, że pozostawi bardziej tłusty film, a wręcz przeciwnie, szybko i ładnie się wchłonął. Dzisiaj skóra wygląda rewelacyjnie. A i dla dziewczyn, które mają tłustą cerę - nigdy bym w to nie uwierzyła, gdybym nie wypróbowała. Jakiś rok temu koleżanka mi powiedziała, że jak będę na noc smarowała twarz, to skóra będzie o wiele mniej się przetłuszczała i słuchajcie, faktycznie tak jest.
Także od dziś kokosa darzę wielką miłością i na pewno Janeczkę też będę delikatnie smarowaćTopola, Angélique89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHm..
Dzis jade do Katowic na Prenatalne do GynCentrum - tak jak polecalyscie.. na 15;40 (NFZ)
Jutro jade do Katowic na Prenatalne + ECHO do Feminy.. (prywatne)
14.10 mam do Katowic do kliniki Sodowskiego na ECHO (NFZ
Bylam dzis u innego ginekologa, bo mojego nawet dzis nie bylo w przychodni i mi powiedzial, ze wiele dzieci mialo miec ciezkie operacje po urodzeniu, a sa zdrowiutkie jak rybki, wahania w tych tygodniach są i będą, a ten wczorajszy lekarz zle sie wyrazil i w ogole.. Arytmia nie zagraza zyciu dziecka ani nie koliduje w niczym.
Leb mi peka nadal, JEST MI NIEDOBRZE... Mam burdel w glowie.. Boje sie o Malutka..
aha.. i ten wczorajszy lekarz wyslal mnie do Rudy Slaskiej, gdzie w ogole by mnie nie przyjeli, bo nie ma na to wskazan.. jedynie Kardiochirurgia w Ligocie... JA PIERD.. CO ZA TUMAN A NIE LEKARZ, MAM DOSC, a wydawal sie taki kompetentny !Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 09:38
-
nick nieaktualnyCześć wszytskim!
Gosiak - jak tak długo boli cię głowa to może weź paracetamol. Jest bezpieczny w ciąży, a przynajmniej wypoczniesz. Ja generalnie przeciwbólowych w ciązy żadnych nie stosuje, ale jak rozsadzało mi głowe przez cały dzień to wziełam tabl paracetamolu. Lepiej się tak nie męczyć bo to nie jest dobre ani dla ciebie ani dla dziecka.
Angelcia - może nie przesadzaj z taka ilością wizyt, bo tyle usg pod rząd nie jest za zdrowe. Wiem że łatwo się mówi bo ja tez przezywałam jakis czas temu takie stresy że ciśnienie mi skakało i ryczałam cały dzień, ale nawet jeśli jest jakaś wada to najprawdopodobniej operacyjna, albo sama sie "naprawi+ - chwila jeszcze jest, no i i tak na tym etapie nic nie poradzisz. A z tego co pisałas to lekarze mówią że to nie jest nic super poważnego. Może spróbuj znaleźć jakieś zajęcie ktore odciągnie cię od złych myśli....
Byłam dzisiaj w biedronce - kupiłam body 68cm z królem lwem. Złamałam trochę swoją zasadę bo miałam kupować dzeckowe rzeczy dopiero w listopadzie, no ale cóz. Co do ręczników to tragedia - są super szorstkie wg mnie. Natomiast body miękkie 100% bawełna no i 2 pary za 20złmegg lubi tę wiadomość
-
*Sylwia wrote:Cześć wszytskim!
Gosiak - jak tak długo boli cię głowa to może weź paracetamol. Jest bezpieczny w ciąży, a przynajmniej wypoczniesz. Ja generalnie przeciwbólowych w ciązy żadnych nie stosuje, ale jak rozsadzało mi głowe przez cały dzień to wziełam tabl paracetamolu. Lepiej się tak nie męczyć bo to nie jest dobre ani dla ciebie ani dla dziecka. -
nick nieaktualnyJade wszedzie gdzie moge, moze uslysze cos rozsadnego wole to sprawdzic niz pozniej plakac o 10 razy wiecej.. Jeden robi z tego larmo, inny to oleje.. Ile lekarzy tyle opinii, diagnoz, scenariuszy..
Widzialam u siebie te rzeczy w biedronce.. u mnie ludzie sie tak rzucaja na to wszystko, ze rozwalaja opakowania, kradna.. Nie wiem jak tak mozna, jak sie nie wstydza przy kasie, ze np ekspedientka otworzy opakowanie a tam 3/4 pary body zamiast 2.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyangelcia wrote:Jade wszedzie gdzie moge, moze uslysze cos rozsadnego wole to sprawdzic niz pozniej plakac o 10 razy wiecej.. Jeden robi z tego larmo, inny to oleje.. Ile lekarzy tyle opinii, diagnoz, scenariuszy..
Widzialam u siebie te rzeczy w biedronce.. u mnie ludzie sie tak rzucaja na to wszystko, ze rozwalaja opakowania, kradna.. Nie wiem jak tak mozna, jak sie nie wstydza przy kasie, ze np ekspedientka otworzy opakowanie a tam 3/4 pary body zamiast 2..
Tez się zgadza. Nigdy nie wiesz na jakiego lekarza trafisz. U jednej pracjentki sprawdzi sie idealnie a drugą oleje...
Ja w biedronce dorwałam opakowanie jeszzce nie otwarteChociaż wykluczyć nie mogę, że nie było w środku macane ;]
-
Cześć.
My od wczoraj mamy kryzys. Mała bardzo mało sie rusza. Tak jak szalała całymi dniami tak wczoraj i dzis nawet pi śniadaniu prawie wcale jej nie czuje. Moze dwa jakies muśnięcia. Kurde niech to moje dziecię sie rusza bo matka sie denerwuje! Wiem ze są takie dni. Ale dla mnie ktora czula codziennie mocne kopniaki i nawet jak w samochodzie siedziałam to jest cos dziwnego i nie potrafię sobie tego wytłumaczyć ze tak moze byc.
Miłego dnia wam życzę. Dzis jadę umówić sie na moje badania w końcu. A w piatek zaczynam studia. Ehh jak mi sie nie chce szok!!Asiaa1201 lubi tę wiadomość
-
Cath u mnie też czasem są takie ciche smyrania a czasem buszuje po kolacji, śniadaniu czy w dzień ( ogólnie jak chodzę czy mam aktywniejszy dzień to raczej nic nie czuję nawet) więc spokojnie, może spróbuj później coś słodkiego zjeść i na wznak się polożyć i wsłuchac?
co do studiów, łączę się w bólu, ja zaczynam 18tego!i takie chęci mam jak Ty
dzień dobry mamusie -
Topola wrote:Gosiak, no chyba muszę w końcu kupić ten olej kokosowy. Tylko będę musiała poszukać jakiegoś dobrego, nierafinowanego. Czy on mocno pachnie kokosem? Bo nie jestem bardzo fanką takich zapachów na ciele chyba że jest w miarę delikatny.
To nie jest wanilia czy kokos z Body Shopu czy Avonu…Topola lubi tę wiadomość
-
*Sylwia wrote:ja kupiłam i czekam az przyjdzie ;] i zobaczymy czy jest taki świetny ;]
Gosiak - stosujesz ten olej na twarz? I nie robią ci się żadne wypryski po nim ani skóra nie przetłuszcza? Ja bym sobie dała głowę urwac, że taki olej zatka pory
"Ze względu na własności emoliencyjne, odpowiedni jako nawilżacz do cery suchej i łuszczącej się. Właściwości antybakteryjne, przeciwgrzybicze i antyseptyczne, czynią naturalny olej kokosowy odpowiednim w pielęgnacji cery trądzikowej i łojotokowej."
Do jakiego rodzaju cery i jakiej skóry polecany jest olejek kokosowy?
Kosmetyczny olej kokosowy doskonale sprawdza się w pielęgnacji każdego rodzaju skóry. Sprawdzi się w pielęgnacji zarówno skóry dojrzałej, suchej, atopowej i bardzo delikatnej oraz tłustej, problematycznej i mieszanej. Dzięki zawartości kwasu laurynowego - ok. 50-60% (naturalny składnik oleju kokosowego) działa również antybakteryjnie co docenią w szczególności osoby z tendencjami do wyprysków i zaskórników.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 10:28
-
nick nieaktualnycath wrote:Cześć.
My od wczoraj mamy kryzys. Mała bardzo mało sie rusza. Tak jak szalała całymi dniami tak wczoraj i dzis nawet pi śniadaniu prawie wcale jej nie czuje. Moze dwa jakies muśnięcia. Kurde niech to moje dziecię sie rusza bo matka sie denerwuje! Wiem ze są takie dni. Ale dla mnie ktora czula codziennie mocne kopniaki i nawet jak w samochodzie siedziałam to jest cos dziwnego i nie potrafię sobie tego wytłumaczyć ze tak moze byc.
Miłego dnia wam życzę. Dzis jadę umówić sie na moje badania w końcu. A w piatek zaczynam studia. Ehh jak mi sie nie chce szok!!
może kopie cię w kręgosłup ;P
-
ja mam niedaleko sklep organic- patrze, ze na ich stronie jest taki:)
http://organic24.pl/olej-kokosowy-extra-virgin-200ml-bio-planete-bio.html to i powinni miec w stacjonarnym;)
pojde w nast tyg i zakupie:)
czy ten lepszy?
http://organic24.pl/olej-kokosowy-extra-virgin-200ml-bio-planete-bio-duplikat-1.html
W TYM PIERWSZYM NIC NIE JEST NAPISANE ZE DO PIELEGNACJI CIALA TEZWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 10:29
megg lubi tę wiadomość
-
mi ostatnio lekarz powiedzila ze jak sie nie czuje dziecka na tym etapie nawet kilka dni to calkowicie normalne i ze w ciagu dnia to nawet rzadkosc ze sie dziecko czuje dopiero wieczorem
ja dzis mam okuliste na nfz wiec pewnie pol dnia w poczekalni....przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:ja mam niedaleko sklep organic- patrze, ze na ich stronie jest taki:)
http://organic24.pl/olej-kokosowy-extra-virgin-200ml-bio-planete-bio.html to i powinni miec w stacjonarnym;)
pojde w nast tyg i zakupie:)
czy ten lepszy?
http://organic24.pl/olej-kokosowy-extra-virgin-200ml-bio-planete-bio-duplikat-1.html
W TYM PIERWSZYM NIC NIE JEST NAPISANE ZE DO PIELEGNACJI CIALA TEZ
Moja koleżanka masażystka używała wielu olejów i mówiła, że ten pierwszy najlepszy, a zaraz potem ten z allegro - robiony w Polsce. -
ok to pojde i zoabcze czy w ogole maja. zakupie sobie
a w ogole w Grazii na ten weekend sa znizki roznych firm jkaby ktos chcial- Organic chyba tez;)
ale mothercare, chyba happymum jest no i te wsyztskie Reserved, Camieu.
weekend znizek 11-12 pazdiernik -
nick nieaktualnyzaryzykuję z twarzą. Chociaż jakiś czas temu kupiłam sobie krem do twarzy bez "shitu" tzn naturalne składniki nagietkowy firmy sylveco, i też niby do cery trądzikowej to strasznie mi się zaczęła przetłuszczac skóra po nim. A jak wróciłam do kremu vichy idealia to jest o niebo lepiej. I pryszcze nie wyskakują........
Ja kupiłam na allegro ten polecany przez Gosiaka ;] tylko kupiłam na początek 500ml a nie 1l
Gosiak lubi tę wiadomość
-
cath wrote:Cześć.
Miłego dnia wam życzę. Dzis jadę umówić sie na moje badania w końcu. A w piatek zaczynam studia. Ehh jak mi sie nie chce szok!!
Cath a może tak musi być? U mnie to samo, wcześniej czułam nawet jak chodziłam a od wczoraj jakieś lekkie tylko musniecia, też się denerwuje, stres straszny...