X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Brzuszkowy zazwyczaj był powściągliwy w kopniaczkach, ale wczoraj wieczorem się rozkręcił i dziś też smyra mnie, jak tylko usiądę lub się położę. Obiad na dziś mam. A na jutro mama się zaoferowała, że pośle przez tatę gołąbki z ryżem, mięsem i kurkami. Już mi ślinka cieknie :)

I czekam na 14 października na wizytę u mojej gin, a 15.10 wizyta u dr Włoch.

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    no fakt, spokojniejsza bo i czuje małą i bóle odpuściły (odpukać) :) ale wiadomo,że chciałoby się zobaczyć, poza tym to moje połówkowe będą :O

a do 16 już niedaleko ;)
    w sensie do 16 tego pazdziernika!:)
    a polowkowe dzis o 19! prosze trzymac kciuki:)

megg, megg, przedszkolanka:), Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sloneczna, bedzie wszystko super:) daj znac po badaniu !!

http://iv.pl/images/70730372171732624371.jpg
    a to ja - BigMama:D z dnia na dzien coraz wiekszy brzus!!

Penelope, Sue, słoneczna 85, Lara 82, megg, juska19, Angélique89, maja35, Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj na obiad krokiety szpinakowe:) Robiłam pierwszy raz ze szpinakiem, stwierdzam, że są o wiele lepsze od mięsnych, które zawsze robiłam.

Penelope faktycznie ucichła. Odezwij się do nas!! :)

Gosiak, maja35 lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady MK - u mnie brzuch w kształcie podobny chociaż chyba troszkę mniejszy ;] wyglądem przypomina bardziej nażarty ;]

• Topola Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj.
    A ja się czuję duuuużo lepiej kiedy jestem w domu (akurat mam tydzień wolnego). Przede wszystkim psychicznie. Jestem bardziej zrelaksowana, wesoła, mam dobry humor, więcej enegrii i chęci do robienia czegokolwiek. A to na pewno nie jest bez znaczenia dla mojego synka.

Postanowiłam, idę od listopada na urlop macierzyński już. Po urlopie teraz wracam na trzy tygodnie do pracy i spadam. Wolę siebie teraz taką w domu dużo bardziej.

Gosiak, słoneczna 85, LadyMK, sebza, Lara 82, Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    Trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj.
    A ja się czuję duuuużo lepiej kiedy jestem w domu (akurat mam tydzień wolnego). Przede wszystkim psychicznie. Jestem bardziej zrelaksowana, wesoła, mam dobry humor, więcej enegrii i chęci do robienia czegokolwiek. A to na pewno nie jest bez znaczenia dla mojego synka.

Postanowiłam, idę od listopada na urlop macierzyński już. Po urlopie teraz wracam na trzy tygodnie do pracy i spadam. Wolę siebie teraz taką w domu dużo bardziej.

nie szkoda ci macierzyńskiego? Nie możesz wziąc L4?

• Sue Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny :)

Za wszystkie wizytujące trzymam mocno kciuki :)

Słoneczna, nie stresuj się tak! Wszystko będzie dobrze! Wymiotowałaś tak długo, więc to na pewno chłop jak dąb :D

Angelciu - mam nadzieję, że naprawdę u Ciebie to będzie zła diagnoza, albo wada, która się "naprawi" przed porodem. W dzisiejszych czasach to naprawdę już nie jest problem i nawet jeśli konieczny jest zabieg, to nie ma później powikłań. MOjego kuzyna córka urodziła się z wadą serca. Zaraz po porodzie miała operacje (u niej to było coś z niedomykającą się zastawką), do 6 roku życia była po prostu mniejsza niż inne dzieci (taka delikatna, szczuplutka), teraz jest normalną nastolatką, bez żadnych problemów.
    A to było chyba z 15 lat temu.
    Nie stresuj się teraz, bo to naprawdę tylko Ci szkodzi. Malutka potrzebuje przede wszystkim Twojego spokoju :*

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie - śniło mi się dziś, że P. mi się oświadczył i pierścionek był brzydki, a ja musiałam udawać, że mi się podoba :D Ale naprawdę był paskudny! Taki wielki, brudny, jakby w błocie umazany :) Śmieszne jeszcze było to, że oświadczył mi się w Macu, w galerii handlowej :P

Później śniło mi się, że urządzałam pokój Maluszkowi :) Czuję już potrzebę kompletowania wyprawki. Ponoć w drugiej połowie ciąży uruchamia się syndrom wicia gniazda. Ja już chcę sypialnie przemeblować, żeby łóżeczko weszło :) Czekam na wypłatę i zaczynam szaleństwo zakupowe. Już się nie mogę doczekać.

Póki co, znalazłam chyba kozaki na jesieniozimę dla siebie:
    http://www.zalando.pl/tamaris-muszkieterki-czarny-ta111m023-q11.html?wmc=DIS48_RT_PL_DS_2012633.&opc=2211

Stwierdziłam, że zimę przechodzę w sukienkach i ciepłych rajstopach, żeby jak najmniej spodni kupować. Sukienki wykorzystam po ciąży na pewno, a spodnie już nie :) I takie kozaki jak znalazł :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzisiaj M. zaserwował tekst jak oglądałam zimowe kurtki i wzdychałam: jak jeszcze dwóch synów masz urodzić, to nie żałuj kasy na kurtkę, kup porządną i ładną :P

słoneczna 85, Bietka, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    butki ładne ale zamsz na zime niepraktyczny - będziesz miała jasne zacieki od soli i sniegu - i później robią sie przebarwienia, lepiej skóra

• Sue Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, właśnie na zimę mam z Aldo z zeszłego roku :) Szukam takich na październik-listopad :) We Wrocu prawie w ogóle nie ma śniegu, więc w sumie nawet na grudzień się sprawdzą.
    I potem jak Tomasz się urodzi, to w marcu jeszcze je na spacery wykorzystam :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja buty mam, spodnie też chyba z 5 par już w sumie, kurtki zimowej mi brakuje i może jakiegoś grubego swetra... ten mi się podoba:

http://www.happymum.pl/sklep3/b866a,komplety,719-nordic_beige_cardigan.html

Januszkowa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak sie objawia czkawka malucha?
    ja wczoraj i przedwczoraj mialam uczucie jakby po prawej stronie mi mięsień skakał, tak szybko...

3523x2t.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też szukam kurtki, bo nie mam ani na teraz, ani na zimę. Nie wiem czy w mój płaszcz z Zary wejdę. Mam taki oversize'owy, więc może da radę :)
    Taki sweter to Gosiak jak złoto jest! Ale przejdź się po sklepach, bo jest teraz szał na takie właśnie swetrasy :) I są tańsze niż na happy mum :) A też możesz przymierzyć, zobaczyć czy nie gryzie. Ja takich swetrów to też kupię kilka, bo zakładasz legginsy, t-shirt i taki sweter długi i jest extra :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja licze na to ze sie zmieszcze w cos starego:) kurtke czy plaszczyk:)
    jak sie nei zmieszcze to kupie jak juz bede sie ledwo dopinac:)

narazie mam spodnei z hm i sa ok. bluzek ciazowych i swetrow nie potrzebuje narazie bo wszystko pasuje narazie

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spodnie ciążowe mam jedne, poza tym mieszczę się jeszcze w stare biodrówki, które szczęśliwie mnie nie uciskają. A że za wiele nie wychodzę między ludzi (bo na spacer do lasu zakładam dresy;P)to mi starcza. Mam sporo bluzek oversize i kilka swetrów. Jesienną kurtkę też poszerzaną więc się mieszczę. Zimową kurtkę mam typu parkę, więc liczę że jakoś dam radę. A jak czegoś będzie mi potrzeba, to kupię. Chciałam dziś napisać moje odwołanie od reklamacji i mi się nie chce;/

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja buty mam, spodnie też chyba z 5 par już w sumie, kurtki zimowej mi brakuje i może jakiegoś grubego swetra... ten mi się podoba:

http://www.happymum.pl/sklep3/b866a,komplety,719-nordic_beige_cardigan.html
    gosiak - myslałam o takim samym ale w niebieskim kolorze i chyba kupię. Ale przez internet jest taniej o jakie 60zł ;]
    Ja spodnie mam, spódnice też. Nie mam nic na ta poroę. Na razie chodzę w swetrze lub polarze. Nie ma deszczu więc jest ok. Natomiast co z zimą to nie wiem. mam płaszcz pikowany, który był luźniejszy, ale nie wiem jak z brzuchem będzie. Na razie wchodzę. Jak nie wejeę to sie będę martwić.
    Są kurtki zimowe które mają dodatkową przypinana na suwak wstawkę na brzuch. Po porodzie odpina sie wstawke i jest normalna kurtka. Takie kurtki są w happy mum lub bonprix. Ale trudno pwoiedziec czy każdy brzuch wejdzie

Co do swetrów jeszcze to wcale nie ma dużego wyboru. Ostatnio łaziłam troche po sklepach i są ale bardzo szczupłe ;] A takich większych to jak na lekarstwo

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tez raczej nie kupuję ciuchów strocte ciązowych bo wg mnie to szkoda kasy. Bluzki na razie kupuje luxniejsze w zwykłych sklepach i daja radę. Ciązowe tshirty kosztują koło 100zł - bezsensu.
    Co prawda sa to ładne rzeczy i pewnie coś tam cobię kupię na święta np. lub na sylwestra czy karnawał ;] ale bez przesady.
    Mi wystarcza spodnie ciazowe i jakaś spódnica.
    Kupiłam na razie taką na allegro
    http://allegro.pl/spodnica-ciazowa-ogrodniczka-2-w-1-motywy-l-i4631787237.html
    jak będzie zła to przynajmniej nie strace za duzo kasy ;]
    i jeszcze planuje kupić spodnie ogrodniczki - zawsze takie chciałam mieć

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety nie wchodzę w żadną kurtkę...dopinam się na styk bądź brakuje mi 5cm...w brzuchu ;)

w piątek skoczę na targowisko, więc będę szukała...ale obecnie jestem podłamana :(

3523x2t.png
‹‹ 794 795 796 797 798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ