X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, my na sylwestra to będziemy ze 3 razy większe :P
    A ja Sylwestra raczej spędzę sama, bo mój P. standardowo będzie grać. Z tego co wiem, to chyba w Warszawie, więc nawet nie wróci do domu. Cóż, za rok sylwestra spędzę już z Synem. Ja napiję się szampana, a on wypije mleko :D

Gosiak, LadyMK, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość

• Topola Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Topola, głupio tam macie z tymi L4. Kobieta w ciąży moim zdaniem może się po prostu słabo czuć i chcieć odpocząć. Poza tym, ciąża ma to do siebie, że rano czujesz się dobrze, a za godzinę już beznadziejnie.

No właśnie. Ja tak mam dokładnie, niektóre dni w pracy są ok, albo nawet rano ok, a potem ledwo chodzę jak wrócę czy już pod koniec dnia. Jakoś tutaj całkiem inaczej do ciąży podchodzą. Chociaż może to akurat ta moja lekarka taka jest niechętna do tych zwolnień. No ale nic, łaski bez. Idę na macierzyński a od sierpnia może wracam na studia i będę się rozwijać. Muszę tylko pozdawać kilka egzaminów które nie są łatwe (między innymi z języka), trzymajcie za mnie kciuki, może zostanę profesorem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 16:23

Gosiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie szaleństwo!!! - dostałam dzisiaj premię 80zł !!! buhahaha :D

Topola, Gosiak, Fedra, Lara 82, Laurka lubią tę wiadomość

• Topola Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia! Szał! Gratulacje! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem co mam zrobić z tymi pieniędzmi ;]

Sue lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    słuchajcie szaleństwo!!! - dostałam dzisiaj premię 80zł !!! buhahaha :D
    Kochana, to Ci na całą wyprawkę starczy :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na sylwestra chodziliśmy na bale sylwestrowe albo karnawalowe :) w tym roku idziemy do kolegi :D będzie wesoło i co najwazniejsze blisko :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia i co ty zrobisz z taką kasa :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem ;]
    nic tylko wydawać wydawać i wydawać......

• Fedra Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia akurat starczy na jelpa wpromocji i dobra czekolade ;)

My sylwka zawsze organizowalismy u Nas w domu ale w tym roku to nawet nie pomyslalam zeby o tym pomyslec :P

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam w Gyncentrum (dziekuje za polecenie!). Bylam u super gościa - Piotra Dawida. Konkretny, gadał i gadał, wszystko podkreslał o czym mowi, kilka razy sprawdzal główkę, serduszko, przeplywy. MLODA JEST ZDROWA!!!!!!! On nic nie widzial zlego i byl zdziwiony.. Wszystkie komory eleganckie (...) WSZYSTKO! Jeszcze dla pewności we wtorek mam ECHO serducha u Sadowskiego w Ligocie.

Najdziwniejsze jest to, ze wczoraj ten doktorek co mi to napisal to widział ten problem, poszlam do innej ginki wczoraj tez widziala arytmie, dzis poszlam do jakiegos gina do siebie do przychodni i on tez cos widzial, a ten gostek od prenatalnych nic a nic!!

Młoda dzisiaj pokazała buzię - chyba zauwazyla, ze to w koncu ktos kompetentny i stwierdzila, ze sie ujawni. Z nerwow zapomnialam kupić u nich zdjęć w 3d, ale to nie jest w tym momencie najwazniejsze. MOJA MALA DZIELNA DZIEWCZYNKA <3

Az normalnie mam ochote skakac do sufitu, ale nie dosiegne..

Gosiak - kocham język niemiecki. Ten akcent i w ogóle <3 <3 <3

Ogolnie fajne ciuszki sobie przedstawilyscie, az moze bym cos kupila..

przedszkolanka:), Gosiak, Fedra, kafabi, Atakasobiejedna, Januszkowa, megg, justta, Penelope, Lara 82, sebza, Bietka, Sue, Angélique89, słoneczna 85, juska19, LadyDi, maja35, asia888 lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, nawet nie wiesz jak się cieszę! :D
    Kup sobie coś koniecznie, za te wczorajsze nerwy…

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia bardzo sie ciesze ze pan doktor Cie uspokoil, mi tez robil usg bardzo dokladnie, mysle ze teraz juz mozesz odetchnac :)
    Jesli Cie to uspokoi to zrob jeszcze to echo serca z NFZ skoro masz za darmo i ciesz sie ciążą ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Cześć.

My od wczoraj mamy kryzys. Mała bardzo mało sie rusza. Tak jak szalała całymi dniami tak wczoraj i dzis nawet pi śniadaniu prawie wcale jej nie czuje. Moze dwa jakies muśnięcia. Kurde niech to moje dziecię sie rusza bo matka sie denerwuje! Wiem ze są takie dni. Ale dla mnie ktora czula codziennie mocne kopniaki i nawet jak w samochodzie siedziałam to jest cos dziwnego i nie potrafię sobie tego wytłumaczyć ze tak moze byc.

Miłego dnia wam życzę. Dzis jadę umówić sie na moje badania w końcu. A w piatek zaczynam studia. Ehh jak mi sie nie chce szok!!

Cath mam to samo

zdazylam sie juz przyzwyczaic do bombardowan, kopniakow silnych to tu to tam dzien w dzien przez kilka tygodni a od 3 dni nic.. kilka musniec dziennie delikatnie i tyle

A moj Wiktor mi powiedzial, ze to od mc donalda ze kopala mnie "czym Ty mnie matka karmisz" a teraz ze juz nie jem tam i sie uspokoilam to ona poszla spac i spi od 3dni.. ten to ma wyobraznie

cath lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Vel Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    mi ostatnio lekarz powiedzila ze jak sie nie czuje dziecka na tym etapie nawet kilka dni to calkowicie normalne i ze w ciagu dnia to nawet rzadkosc ze sie dziecko czuje dopiero wieczorem

ja dzis mam okuliste na nfz wiec pewnie pol dnia w poczekalni....

ja czulam caly dzien... rano mnie kopie, jak jade sobie skmka, w pracy kopie, jak jem obiad po pracy to kopie :D taka szczesliwa :D kopala mnie na zajeciach.. wiecej w dzien niz w nocy i wieczorem, z tym kopaniem przed snem to jakis mit

megg lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    no ja tez raczej nie kupuję ciuchów strocte ciązowych bo wg mnie to szkoda kasy. Bluzki na razie kupuje luxniejsze w zwykłych sklepach i daja radę. Ciązowe tshirty kosztują koło 100zł - bezsensu.
    Co prawda sa to ładne rzeczy i pewnie coś tam cobię kupię na święta np. lub na sylwestra czy karnawał ;] ale bez przesady.
    Mi wystarcza spodnie ciazowe i jakaś spódnica.
    Kupiłam na razie taką na allegro
    http://allegro.pl/spodnica-ciazowa-ogrodniczka-2-w-1-motywy-l-i4631787237.html
    jak będzie zła to przynajmniej nie strace za duzo kasy ;]
    i jeszcze planuje kupić spodnie ogrodniczki - zawsze takie chciałam mieć

ja tez! zarzekalam sie ze nie kupie nic ciazowego i ze to zawracanie dupy!! mam dlugie swetry, w kurtke sie dopinam, nie bede ciuchow na 3msc kupowala bo sama mam luzniejsze bluzki i swetry i po co mi to !

ale w brzuch jak mnie zaczelo cisnac od spodni taki straszny bol ze myslalam ze zdechne, kupilam jedna pare ciazowych spodni i no w sumie od tygodnia w niej biegam jak nie od dwoch w sumie i wypadaloby je wyprac :D a nie mam na zmiane :D dobrze ze grzeja! kaloryfer i do rana suche :D ale druga para by sie przydala ale tez za 70zl a nie po 150 !

zjk3p18.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    ja tez! zarzekalam sie ze nie kupie nic ciazowego i ze to zawracanie dupy!! mam dlugie swetry, w kurtke sie dopinam, nie bede ciuchow na 3msc kupowala bo sama mam luzniejsze bluzki i swetry i po co mi to !!
    Vel, na jakie 3 miesiące? Na jednym dziecku chcesz poprzestać? :P ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia super wiadomość cieszę się razem z Tobą ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie właśnie robię kanapkę z serem camembert i dżemem jagodowym (slodzonym sokiem z winogron) :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ja też nie planuję kupować stricte ciążowych ciuchów, bo co z nimi później zrobię :)
    Na pewno kupię kilka luźniejszych koszulek, sukienek ;) Póki co, wchodzę w to co mam.
    Nie mam tylko kurtki na teraz. Wieczory i poranki są chłodne, jak wracam z miasta czy siłowni to mi najzwyczajniej zimno :/

Na pewno też przejdę sie po lumpeksach, po tam też jest dużo ciekawych ubrań.

Poszłam własnie do sklepu po krzyżówki i czekoladę i .. w drodze powrotnej zachciało mi się ogórków konserwowych. Wróciłam do domu i sobie zjadłam pół miski sałatki szwedzkiej z ogórków :) A teraz czekoladę będę jeść. Czyżby i mnie dopadły ciążowe zachcianki? :)

Topola, głupio tam macie z tymi L4. Kobieta w ciąży moim zdaniem może się po prostu słabo czuć i chcieć odpocząć. Poza tym, ciąża ma to do siebie, że rano czujesz się dobrze, a za godzinę już beznadziejnie.

Ja kupilam sobie kurtke w pull and bear czarna za 139zl rozmiar S, do tego za 20zl kupilam sobie komin w new yorkerze taki ciemno szary i powiem Ci ze jak to ubieram na siebie rano np dzis o 6 jeszcze ciemno bylo to mi jest az za goraco. a w dzien to juz w ogole ...

tez nie mialam kurtki na teraz i poprostu ktoregos dnia wracalam do domu, a zawsze do domu wracam przez centrum handlowe bo tak mi najszybciej z dworca dojsc i na skroty i zahaczylam o ten sklep i kupilam ta kurtke w 5minut, jest super :)
    z

wyglada mniej wiecej tak, tylko że moja ma kaptur i jest czarna i ten czarny jest matowy, bo w nietorych jest taki jakby swiecacy a mi sie to nie podoba :/

http://www.pullandbear.com/pl/pl/dla-niej/%C5%BCakiety-i-kurtki-c29015.html#/4293526/KURTKA%20Z%20SERII%20BASIC%20Z%20NYLONU

no i po ciazy spokojnie beda ja nosila, a ja kurtki i po 7lat az sa dziurawe nosze bo lubie zwykle rzeczy a w sklepach malo jest zwyklych rzeczy, moda mnie w ogole nie pociaga bo jest coraz gorsza moim zdaniem i dlatego te 139zl i mam spokoj na kilka sezonow, z brzuchem tez sie normalnie dopinam bo ona nie jest ani obcisla, ani luzna, akurat, a Ty jestes jeszcze wieksza chudzina to juz wgl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 18:22

Sue lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

‹‹ 796 797 798 799 800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ