X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na teraz taką:
    http://wrzucaj.net/images/2014/10/08/kurtkaRCVEG.jpg
    Ma takie zamki po bokach i można ją nosić jako normalną kurtkę i jako ciążową, ale ona jest jesienna, na zimę się nie nadaje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 14:11

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    ja niestety nie wchodzę w żadną kurtkę...dopinam się na styk bądź brakuje mi 5cm...w brzuchu ;)

w piątek skoczę na targowisko, więc będę szukała...ale obecnie jestem podłamana :(

czemu jestes podlamana?:)

duzo ciuchow mi nie trzeba bedzie- bo w grudniu na zwolnienie wiec tylko na swieta w sumie i do lekarza- mam duzo rozpnanych swetrow, luznych, kazdy brzuszek przykryja:)

no ale z kurtka bedzie ciekawie pewnie:) w lutym;D

atdcqtkf2affvuei.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    nie szkoda ci macierzyńskiego? Nie możesz wziąc L4?

Nie chcą mi dać L4. Tutaj tak chętnie nia dają jak w Polsce jeśli nie ma zagrożenia ciąży (a tego jak wiadomo bym nie chciała). Poza tym mam taki plan, że do tej pracy już nie wrócę więc czy pójdę na macierzyński teraz czy w grudniu to wyjdzie na to samo (o ile mój plan się powiedzie)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 14:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak ;]

Topola lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie planuję kupować stricte ciążowych ciuchów, bo co z nimi później zrobię :)
    Na pewno kupię kilka luźniejszych koszulek, sukienek ;) Póki co, wchodzę w to co mam.
    Nie mam tylko kurtki na teraz. Wieczory i poranki są chłodne, jak wracam z miasta czy siłowni to mi najzwyczajniej zimno :/

Na pewno też przejdę sie po lumpeksach, po tam też jest dużo ciekawych ubrań.

Poszłam własnie do sklepu po krzyżówki i czekoladę i .. w drodze powrotnej zachciało mi się ogórków konserwowych. Wróciłam do domu i sobie zjadłam pół miski sałatki szwedzkiej z ogórków :) A teraz czekoladę będę jeść. Czyżby i mnie dopadły ciążowe zachcianki? :)

Topola, głupio tam macie z tymi L4. Kobieta w ciąży moim zdaniem może się po prostu słabo czuć i chcieć odpocząć. Poza tym, ciąża ma to do siebie, że rano czujesz się dobrze, a za godzinę już beznadziejnie.

Gosiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blagam trzymajcie kciuki za Młodą. Zaraz zabieram mamę, jadę po Teściową i jedziemy do Gyncentrum... :( :( :(

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymamy!

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Blagam trzymajcie kciuki za Młodą. Zaraz zabieram mamę, jadę po Teściową i jedziemy do Gyncentrum... :( :( :(
    Trzymam z całych sił!!!!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się na niemiecki! :)
    Od poniedziałku idę na L4 i w poniedziałek o 18:00 pierwsza lekcja :D

Sue, sebza, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, trzymam najmocniej jak się da!! Daj znać, jak już będziesz po!

• Penelope Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, właśnie nadrobiłam dwa dni. Trzymajcie się dzielnie z Kruszynką, wierzę że będzie dobrze.

Gosiak, dzięki za troskę, jestem ale jak wracam z pracy to nie mam siły. Zaczynją boleć jakby jajniki, pachwiny trochę, tu i tam zakłuje a od wczoraj odczuwam z lekka ból kręgosłupa, mam nadzieję że to chwilowe i że to nie czas jeszcze na permanentny ból. W nocy nie dosypiam, wstawanie w nocy czy budzenie się przy zmienianiu boku (bo już się tak bez "sposobu" przekręcić nie da bo coś tam zawsze zakłuje.
    Chciałabym pójść już na wolne ale jakoś muszę dać radę do końca listopada.

Pozdrawiam :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, dobrze, że się odezwałaś :)
    Nie zazdroszczę "atrakcji", ja wczoraj miałam jeden dzień do tyłu i już miałam wszystkiego dość.
    A może spróbuj z poduchą dla ciężarnych. Ja się w nocy w ogóle dzięki niej nie przekręcam, bo jak się ułożę na niej, włożę jeden koniec między nogi, to nawet za bardzo nie ma jak się przekręcić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 14:55

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, brzuch mi nie przeszkadza nic a nic w spaniu, tylko czasem mam ochotę się przekręcić i wtedy delikatniej muszę :) Mi poduszka chyba nie jest potrzebna, ja mam kołdrę super king size (260 x 220cm) i śpię sama więc mam jej sporo pod brzuchem i pomiędzy nogami i sporo jeszcze w zapasie by ją podkładać gdziekolwiek potrzebuję.
    Gosiak wrote:
    Penelope, dobrze, że się odezwałaś :)
    Nie zazdroszczę "atrakcji", ja wczoraj miałam jeden dzień do tyłu i już miałam wszystkiego dość.
    A może spróbuj z poduchą dla ciężarnych. Ja się w nocy w ogóle dzięki niej nie przekręcam, bo jak się ułożę na niej, włożę jeden koniec między nogi, to nawet za bardzo nie ma jak się przekręcić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 15:07

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.bonprix.pl/style/sukienka-ciazowa-sztruksowa-167442304/?catalogueNumber=940807&type=image&category=779&return=ref

http://www.bonprix.pl/style/kurtka-ciazowa-z-odpinana-wstawka-167621129/?catalogueNumber=911506&type=image&category=779&return=ref

Lara 82 lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    http://www.bonprix.pl/style/kurtka-ciazowa-z-odpinana-wstawka-167621129/?catalogueNumber=911506&type=image&category=779&return=ref
    Ciekawy pomysł, ale mi się fason nie podoba, no i za krótka jak dla mnie, ja lubię takie do połowy uda.
    Ale tak jak mój M. mówi, skoro planujemy jeszcze co najmniej jedno dziecko, to nie ma co żałować - ponoszę a potem może sprzedam na bazarku albo allegro.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, fajnie, że się odezwałaś. Mam podobny problem z przewracaniem się w nocy. Nie wiem czy to podświadomość czy co, ale jak chcę zmienić bok, to się budzę. Czasami, jak ruszę się zbyt gwałtownie, to mnie tak ciągnie i ten ból jest taki palący ;/

Penelope lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sukienek, to ja poluję na tę:

http://mosquito-sklep.pl/pl/sukienki/1489-dresowa-sukienka-z-falbana.html

Po ciąży też wykorzystam, a jest luźna i nie będzie nigdzie uciskać :)
    Moja koleżanka, do niedawna ciężarówka miała kilka sukienek tej firmy i bardzo sobie je chwaliła. Dobre gatunkowo i przy okazji bardzo wygodne :) Myślę też, że kupię coś Ottaviano - ale to na jakąś okazję, bo ona ma drogie rzeczy :)

Mam przyjemne popołudnie - do mojego P. przyjechał kolega i nagrywają piosenkę ;) Koleś zajebiście śpiewa, więc nawet nie muszę mieć włączonej muzy :) No i rozwiązuję krzyżówki - trochę gimnastyki mózgowi też się przyda ;)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Co do sukienek, to ja poluję na tę:

http://mosquito-sklep.pl/pl/sukienki/1489-dresowa-sukienka-z-falbana.html
    Tutaj masz przecenioną bardzo podobną: http://www.happymum.pl/sklep3/d475,outlet,1150-street_dress_sale!.html

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tutaj dziewczyny sukienka na Sylwestra: http://www.happymum.pl/sklep3/d368,outlet,2990-party_dress_sale!.html
    :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Tutaj masz przecenioną bardzo podobną: http://www.happymum.pl/sklep3/d475,outlet,1150-street_dress_sale!.html

Bardzo fajna!! No i fajne buty - trochę czasami brakuje mi pracy i szpilek :)
    Muszę mojego P. wyciągnąć na jakąś randkę w tym tygodniu, żeby móc założyć jakieś szpile, póki się jeszcze nie kulam jak kaczka :D

Gosiak lubi tę wiadomość

‹‹ 795 796 797 798 799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ