Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wlasnie niedawno poczułam mega mocne kopniecie jakby moje dziecko chciało powiedziec mama nie martw sie jestem tu.
ale wiecie jestem przyzwyczajona do codziennych mocnych i calodniowych ruchów a tu taki dzień :*
Gosiak, sebza, Januszkowa, Penelope lubią tę wiadomość
-
Ja też wczoraj wieczorem miałam kilka godzin konsternacji z powodu braku ruchów. I rzeczywiście jak się czuje już całodniowe mocne kopanie, to dziwnie się robi, jak milknie i nic się nie dzieje nawet po jedzeniu. Ja wczoraj zjadłam kolację - nic, coś słodkiego - nie, herbatka z cytryną i cukrem- nic. Nie znalazłam tętna nawet detektorem. Po czym wstałam, umyłam się i położyłam spać i się zaczęło. I tak pół nocy
Spać się nie dało..
Nie wiem co młodego tak uspało, ale spał mocno musiał być jakoś dziwnie przekręcony, bo brzuch się zrobił dziwnie miękki tam, gdzie zawsze jest ciałko. Także rozumiem Cię Cath, dobrze,że córka już się odezwała
A jeśli chodzi o kopniaki w środek brzucha, to ja też je czuję, tylko są mocno wytłumione.
Gosiak, cath lubią tę wiadomość
-
a u mnie wczoraj szalała, nawet w nocy jak się przebudziłam (o 5 rano w sumie) a teraz odsypia chyba
rozmawiałam o tym z lekarką i ona mówiła własnie że mają jeszcze tyle miejsca,że czasem jak się ułożą to nic nie czuć mimo że wykonują ruchy -
nick nieaktualnyJa wczoraj np nie czulam, ze Młoda założyła sobie nogi i rączki na głowę.. Akrobatka, nasze dzieci są nieźle wysportowane, bo a bym nigdy tak nie zrobiła z wyprostowanymi nogami.
Na dodatek cały czas ziewała, chyba była znudzona..przedszkolanka:), Januszkowa lubią tę wiadomość
-
Tak, wiadomo, że to normalne i wytłumaczalne itd, ale jednak dziwnie się robi, jak ciągłe , mocne ruchy w każdej pozycji zamieniają się w milczenie.
Dlatego rozumiem to zaniepokojenie Cath, chociaż wiadomo, że wszystko jest ok.
Co innego było jeszcze ze 3 tygodnie temu, kiedy dziecko ruszało się mocno, ale nie tak mocno i nie tak często.
cath lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyangelcia wrote:Ja wczoraj np nie czulam, ze Młoda założyła sobie nogi i rączki na głowę.. Akrobatka, nasze dzieci są nieźle wysportowane, bo a bym nigdy tak nie zrobiła z wyprostowanymi nogami.
Na dodatek cały czas ziewała, chyba była znudzona..
na pewno zrobiłabys raz......
tylko zmiana pozycji wymagałby pewnie chirurga ;P -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySylwia o wlasnie, cos w ten desen.. Moze nie tyle chirurga co dobrego wozka inwalidzkiego.
Moja mloda rece ma w stylu 'akuku', na to położone nóżyska, które ma długie (Bog wie po kim..) + poduszka z łożyska i przepaska z pepowiny - jak kolwiek jest to rozumiane.. na głowie, na klatce piersiowej, na ręce.. No i może stąd te jazdy.. -
Gosiak ja miałam do czynienia kiedyś z olejem kokosowym - olejowanie włosów. Włosom to na pewno nie szkodzi a widziałam efekty jak działa, ale również jest wiele innych olejów do olejowania.
Moim włosom niestety nie służyło to olejowanie, bo ja mam tłuste włosy od nasady a na końcach suche i niestety, ale włosy przetłuszczały mi się jeszcze bardziej(
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
u was tez tak zimno?
nie chce mi sie nic.
mysle o tym usg jednak- u mnie ruchy slabo czuc- mysle ze teraz on jest przekrecony-moze dlatego.
bo wczoraj po prawej stronie mnie klulo jakbym jakas kolke miala.
no nic, dzis zobaczymy. nic nie zrobie:) moge tylko czekac;) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny