X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też uważam, że 900zł to nie jest dużo. A media oczywiście wyrwały zdanie z kontekstu. Nie chodzi o to że kazde wyjście do galerii handlowej to zakupy za 900zł. Tylko chodziło o 1 czy 2 stylizacje. Atonie jest dużo. Nawet jak się nie kupujew super makowych sklepach: buty ze skóry to koszt jakies min. 200zł, sukienka to też 200-300zł, żakiet też koło 200 +torebka i jakies dodatki to tak niestety wujdzie.

Ja osobiście tez nie wydaje jakiegos majątku na ciuchy i nie uważam żeby zawsze cena szła w parze z jakością. Uważam że zara czy tego typu sklepy maja raczej marne jakościowo ciuchy w stosunku do ceny tzn sa za droge. Natomiast takie sklepy jak np. pierre cardin uważam że ma drogie ciuchy ale jakościowo sa faktycznie dobre, to samo wólczanka. Wg mnie w ccc mozna dorwac skórzane niezlej jaości buty za dobra cenę itd. W sieciówkach typu hm, orsay z pełna świadomościakupuję tanie tshirty czy inne bluzki i wiem że wystarcza ja jakis czas alemoge ich miec wtedy troche więcej. A nie stacmnie na to żeby kupować tshirty za 120 zł - i to kilka na zmiane np. Chociaz lubie czasem kupic cos droższego np. bielizne w intimissimi ;] w zasadzie ten sklep na tyle mi odpowiada że nie mam juz innych cyckonoszy niz z intimissimi ;]

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak - przyszedł w koncu ten olej kokosowy. zapach faktycznie przyjemny - jak wiórki kokosowe. Wysmarowałam csie ała włacznie z dziobem - zobaczymy rano ;]

Gosiak lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jaka to ta strona ze zdjeciami? jakis tynypic czy cos z takiego? sporbuje wstawic zdjecie ze zdjecia

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella - wszytsko zależy kto jakie życie prowadzi - rozrzutne czy nie. jak ktoś wydaje ponad stan to i 20 000 nie starczy. A im wiecej sie zarabia tym wieksza pokusa żeby kupowac droższe rzeczy czy brać więcej kredytów...a później zonk

• bella84 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi to ja na szczescie z tshirtami mam o tyle latwo ze glownie nosze na ramiaczkach pod marynarki i swetry, nie lubie bluzeczek :) wiec kazdy tshirt to koszt 20-40 zl max :p sie moj maz zawsze smieje ze ja to za 200 zl to kilka siat ciuchow umiem przyniesc bo to z wyprzedazy albo z fashion house :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia oczywiscie ze zalezyod zdolnosci ... Jednak ceny wszystkiego nie ulatwiaja, mieszkan w 3 city i tutaj mieszkanie gdzies na obrzezach i powiedzmy 42 m to juz rata ok 1000 zl, oplaty w nowych budynkach rosna niemilosiernie, sama sie nakrywam nogami przy kazdej podwyzce oplat lub jakims nowym wyrownaniu... Ceny biletow w komunikacji tez podrozaly znaczaco, a oczywiscie mieszkajac na obrzezach trzeba liczyc dalsze dojazdy, do tego paliwo do samochodu i jedzenie ktore tez najtansze nie jest i bach kaska leci nawet nie wiesz kiedy... Staram sie jak moge ograniczac wydatki ale zawsze wyjdzie cos niespodziewanego, a to wyrownanie w oplatach nam wylazlo, a to wizyty u gina ktore tanie nie sa , chodze prywatnie bo jednak staralam sie o dzidzie i ten sam gin mnie prowadzi...zawsze cos wychodzi ze bufor kaski zapasowej niemal co miesiac na cos lezie... Wiec sposob gospodarowania to jedno, ale nie ma co tu czarowac ze te czasy sa chore pod wzgledem cen...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, tak, tynipic , ja korzystam. No i cieszę się że wszystko u Was dobrze :)
    słoneczna 85 wrote:
    dziewczyny jaka to ta strona ze zdjeciami? jakis tynypic czy cos z takiego? sporbuje wstawic zdjecie ze zdjecia

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue mi pisala jaka to strona ale gdzie to bylo?
    ...:)

Angelcia, super wiesci:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę że dyskusja o tej Borucowej trwa :) ostatnio się nad tym zastanawiałam i powiem Wam tak...na nasze polskie zarobki 900zł. to niektórzy nawet nie zarabiają, ale jakby patrzeć inaczej,że ma się kasę i idzie się do zwykłych sieciówek to za te 900 zł. faktycznie sporo się nie kupi, np. Mohito mój ulubiony sklep ale drogi niestety jak promocji nie ma i jeden sweterek 99 zł... zwykły, różowy z wstążeczką z tyłu na karku, albo h&m zwykła sukienka 120zł... takie ceny są, a niektóre ciuchy to po prostu szmaty niestety... ja czasem sobie "zaszaleję" i kupię faktycznie coś ładnego i droższego, ale ja akurat wolę mieć kilka rzeczy takich porządniejszych niż mnóstwo tych które zaraz się znoszą, no ale to wiadomo, każdy ma inaczej więc nie neguje nikogo tutaj :)

Angelcia uff, mówiłam że tamtem jakiś niekompetentny ;/ straszy tylko debil..

Słoneczna to Maciuś rośnie nam <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 21:12

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ups;) cos zle sie wstawilo:) jeszcze raz sprobuje:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj nie no :) nie wiem jak to wysrodkowac!!!!!

MA SA KRA:) ale jestem nowoczesna;)

jak w tym tynypicu dostosowac rozmiar? co trzeba tam zaznaczyc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 21:17

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, a nie mówiłam, ze chłop jak dąb bedzie!! Te wymioty dały w kość, ale chłopaki zuchy rosna ;)
    Moj tez 405g:) wiec małe kluski rosną ;)

A zdjecie wrzuć na tinypic.com
    I wybierasz sobie link do forum - drugi od gory:)
    Wybierz tez message board 640 i cos tam - dobry rozmiar :)

Gratuluje jeszcze raz syneczka!

• Sue Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja miałam usg tylko 2d, ale to lekarz by wdzial czy jest rozszczep wargi cxy nie?

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok udalo sie:) dzieki Sue:)
    zdjecie ze zdjecia ale buzke widac- no a z lewej strony to podusia z lozyska;)

no ale szyjki nie mailam sprawdzanej- musze z tym poczekac do nast tyg do wizyty u mojego gina

tu tylko usg polowkowe-

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Dziewczyny, ja miałam usg tylko 2d, ale to lekarz by wdzial czy jest rozszczep wargi cxy nie?
    Oczywiście, ze by widział. Dobry fachowiec nie potrzebuje 3d/4d, w invikcie wszystkie USG prenatalne robią na 2d.

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella -zgadzam się. że ceny nie zachęcaja do niczego. No my tez staramy się jakoś tak w miare rozsądnie wydawać, ale w każdym miesiącu jest coś... a to czyjeś urodziny, a to imieniny, a to akurat jakas nieprzewidziana opłata itd itd i w konsekwencji wychodzimy na 0 ;/

Gin na usg 2d powinien wszytsko widziec. Ewentualny rozszczep wargi tez

• bella84 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kontrolnych usg tez mam 2 d i przed prenatalnym usg 2 dni wczesniej mialam wizyte u mojego gina po 5 tyg od poprzedniej wiec tez pomjerzyl to i owo i powiedzial ze wszystko jest prawidlowo, wydaje mi sie ze widac juz na takim etapie te rzeczy :) skoro nawet plec widac :p wczoraj gin z lux med mowil ze dziewczyna wiec juz mam opinie 3 pekarzy ze corcia wiec no chyba juz nie ma zmylki :) ale my jestesmy narazie powsciagliwi i nic dla dzidzi jeszcze nie mamy i narazie nie kupujemy, co najwyzej planujemy sobie upatrzyc jakies mebelki czy wozek niedlugo ale zakupic w terminie pozniejszym :) teraz kupujemy dla dzidzi pralke :p bo nasza juz po moich rodzicach zipie tyle o ile, biega skaczei niedopiera :p wiec nasz zakup pierwszy dla dzidzi to pralka nowa hehe

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, śliczny chłopczyk!! Jak sobie słodko śpi :)

To dobrze, ze na 2d tez widac :) jakoś w 30-32 tyg pojde na 3d :) chociaż nie wiem czy na pewno :)
    Ponoc te 3d/4d nie sa do końca zdrowe :/

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna sliczny bobas :)

Sue widziałby, moj to stwierdzil bez problemu.

Angelique Trzymam kciuki za Ciebie i reszte wizytujacych :*

słoneczna 85, Sue, Angélique89 lubią tę wiadomość

• bella84 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do imienic to my nie obchodzimy, nie chce tu nikogo urazic swoja wypowiedzia, ale uwazam ze obchodzenie urodzin imienic rocznic gwiazdki i miliona innych okazji to troche przesada... W zwiazku z tym my imienin nie obchodzimy wogole, ewentualnie jak mus bo mama ciasto zrobi i zaprasza to jej kwiatka daje, a tacie buzi i jakies winko... Moj maz to nawet nie wiem kiedy ma imieniny, on nie wie kiedy ja, w pracy tez sie wypielam bo pracuje na open space i byl czas ze co chwile ktos mial imieniny urodziny dziecko sie rodzilo slub bral itd itp... Wiadomo zrzutki niewielkie bo po 3-5 zl ale jak w 1 miesiacu 10 osob mialo i tak co miesiac to sie wkurzylam i powiedzialam ze sie nie skladam.. A za mna jak sie okazalo wiekszosc nagle to samo poqiedziala tylko wczesniej nikt nie mial odwagi sie wylamywac i tak oto zostalo ze jak ktos chce z okazji imienin urodzin itp ciacho przyniesc to jego wola ale prezentow nie ma :p moi rodzice na swieta sami wyszli tok temu z propozycja by nie kupowac prezentow bo mieli bardzo ciezki rok i ich nie stac a nie chca nic dostac by im glupio nie bylo ... Nie wiem ale jakos nie przywiazuje wagi do prezentow na zadne okazje, mezowi na urodzinki robie tylko a on mi, na 30che dostal wypasny prezent i kazdy jest zadowolony :) pewnie jak przyjdzie dzidzka to moi rodzice beda na kazde imieninki urodzinki roczki itd wpadac, ale z dziecmi to wiadomo :) ja juz stara jestem i dopieszczania prezentami z okazji nie potrzebuje :) za to z mezem tobimy sobie prezenty bez okazji co jest znacznie milsze i nespodziewane :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ