Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyw mojej rodzinie i męża imieniny i urodziny obchodzi sie także solenizant stawia ciasto. I nie robimy jakiejś wielkiej imprezy - jakjest w pobliżu ktoś z rodziny to wpada, jak nie to nie.. Chociaż imieniny i urodziny naszych rodziców to staramy sie żeby ich dzieci były wszytskie.
A co do prezentów to drobiazgi. Kwiatek, ksiązka, wino. Na urodziny czasami coś droższego jeżeli wiem konkretnie co jest potrzebne - tzn przedmioty uzytkowe. Ja nie mam nic przeciwko prezentom jeśli są one faktycznie potrzebne. Więc np. na święta BN to kupujemy to co akurat dana osoba potrzebuje -jak jest to coś droższego to robimy zrzutę.
Poza tym ja lubie robic prezenty - zawsze miło jak ktoś się cieszy ;] -
Sue, już to kiedyś pisałam
Pytałam mojego lekarza zanim szłam na połówkowe o co chodzi z tym 3d. Powiedział ze 2d to jest wiarygodny obraz dla lekarza dla celów diagnostycznych, a 3d to tylko komputerowe wyobrazenie na podstawie 2d, zupełnie dla lekarza nieprzydatne, to tylko gadzet dla rodziców i to tak jakby zamiast na zwykly film isc na 3d do Imaxa
Sue lubi tę wiadomość
-
Ja prezenty lubie jak mam wene, albo tj piszesz wiem ze dana osoba konkretnie ta rzecz chcialaby dostac, chodzenie i wymyslanie co tu kupic jakos nie jest dla mnie i tego nie lubie
Jutro zaczynam 23 tc, niewiarygodne jak ten czas leci, na dobra sprawe wiec za 15 tygodni ciaza bedzie juz donoszona -
Kurcze dziewczyny nie wiem czy to hormony daja o sobie znac czy co ale maz polazl na meski wieczor z kolegami a ja nabuzowana bo kot od 2 dni kuwety nie mial sprzatanej
jak jego nie ma bo jest w morzu to mam wszystko cacy, jego jak prosze o cos to robi wszystko nie moge mowic, ale sek w tym ze ja musze o wszystkim mu mowic, nie wychodzi to z niego, on dba o swoje auto pamieta by je myc itd, a ja bym chciala by o mieszkanie tez pamietal by zrobic to i owo a nie dopiero jak zona powie... Jak ja nie wymienie kuwety albo mu nie powiem to on wogole nie zrobi, inne rzeczy tak samo
co tydzien susze mu glowe o sprzatanie on lazienke ja kuchnie itd... Ale jak byl 1 trymestr i ja bylam nie do zycia przez 8 tyg, tylko lezalam i zdychalam niemalze nie jadlam i wszystko mi wisialo wiec tez nie monitorowalam chaty to az grzyb sie pod prysznicem zrobil bo on wogole nie sprzatal... Zaczyna mnie to meczyc ze to ja musze mu o tym wszystkim przypominac
moze marudze , moze to hormony bo ogolnie dba o mnie i jest kochany i co mowie to robi
ale jak nie powiem to on nawet zakupow nie umie zrobic
bu
az mu dzis mowilam ze boje sie isc do szpitala jak bedzie porod lezec bo kot bedzie mial syf w kuwecie, jesc zapomni jej dac, a chata to w grzyby porosnie
to sie smial
-
Sue wrote:Dziewczyny, ja miałam usg tylko 2d, ale to lekarz by wdzial czy jest rozszczep wargi cxy nie?
Mi wszystkie parametry sprawdzal i mierzyl na 2d i na tej podstawie stwierdzil ze z wargami wszystko ok17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
U Nas sie obchodzi albo urodziny albo imieniny robi sie imprezke prezenty nie sa musowe najczesciej wszyscy skladaja sie na jedna pozadna rzecz ktora jest danej osobie potrzebne...
Rocznice obchodzimy sami z mezem wtedy robie torta z napisem na ta okazje taka nasza mala tradycja...
Na swieta losujemy jedna osobe ktorej kupuje sie drobiazg na kwote wczesniej ustalona wyjatkiem sa dzieci
Co do zakupow maluszkowych okazuje sie ze ubranka mam juz chyba wszystkie, kombinezony itp tez, wozek jednak wezmiemy od siostry, zostalo tylko zamowic lozeczko z akcesoriami i pare rzeczy higieniczno-kosmetycznych
W listopadzie maz pomaluje pokoj i bedzie mozna spokojnie czekac na Natke
Jakos jestem spokojniejsza jak wiem ze wszystko w miare mam zaplanowane
I uwielbiam jak juz lerze w lozku a Mala fika mi w brzuchu a potem cisza to znak ze spi
I ja zycze wszystkim dobranoc...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 22:55
Januszkowa, Lara 82 lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Bella to i tak dobrze, że Twój mąż sprząta łazienkę
Mój nie robi nic w domu:) Tylko na zewnątrz kosi trawę i segreguje śmieci, to należy do jego obowiązków. Teraz jak jestem w domu odpuściłam mu wszystko, mam dużo czasu, a on pracuję całe dni, czasami wychodzi o 7 rano, a wraca o 21. Zresztą wiem, że nie posprząta tak jak ja:) Wystarczy, że kasę oddaje:)
Co do imienin to robię je mężowi co rok i to jest jedyna okazja w roku kiedy goszczę swoich teściów:) Żeby było ciekawiej- mieszkających 4 km od nas:) -
Gosiak wrote:A ja sobie właśnie robię kanapkę z serem camembert i dżemem jagodowym (slodzonym sokiem z winogron)
Oh ale bym sobie zjadla camembert! Ale w USA wszystkie "miekkie sery" (czyli te, ktore my nazywamy plesniowym + feta) sa na liscie produktow zakazanych w ciazy. Tak samo jak wedlina delikatesowa i wszystko, co kupujesz krojone na wage w delikatesach, a w Polsce pewnie takich zakazow nie ma. Smieszne to jest.
No odetchnelysmy z Toba Angelcia. Mowilysmy, ze to nic, a tamten doktorek to cymbal!
Ja dzisiaj zaczelam nowy tydzien i 6. miesiac! Cieszy mnie, ze czas zaczal szybciej plynac i ludzie w pracy zaczeli zauwazac moj brzuch, gratulowac i komplementowacWiec jest mi z tego powodu bardzo milo i latwiej znosic bol pachwin i bol w zebrach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 02:27
Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka wrote:Oh ale bym sobie zjadla camembert! Ale w USA wszystkie "miekkie sery" (czyli te, ktore my nazywamy plesniowym + feta) sa na liscie produktow zakazanych w ciazy. Tak samo jak wedlina delikatesowa i wszystko, co kupujesz krojone na wage w delikatesach, a w Polsce pewnie takich zakazow nie ma. Smieszne to jest.
No odetchnelysmy z Toba Angelcia. Mowilysmy, ze to nic, a tamten doktorek to cymbal!
Ja dzisiaj zaczelam nowy tydzien i 6. miesiac! Cieszy mnie, ze czas zaczal szybciej plynac i ludzie w pracy zaczeli zauwazac moj brzuch, gratulowac i komplementowacWiec jest mi z tego powodu bardzo milo i latwiej znosic bol pachwin i bol w zebrach
Angélique89 lubi tę wiadomość
-
Wlaśnie się obudziłam i już nie mogę spać. To Was nadrabiam
U nas też M. Jak się mu nie powie, to raczej sam nie zrobi w samym domu, bo w garażu czy piwnicy, to i owszem. Chociaż ma takie zrywy, czasem jak jest sam w chacie, to zaczyna sprzątaćA że sam jest rzadko ;P
Ale dla mnie to nie jest problem żaden, bo po prostu jak chcę, żeby coś zrobił, to mówię. Ogólnie jest strasznie kochany, opiekuńczy a ja sprzątać wolę sama - przynajmniej jest tak jak ja chcęTeraz to już w ogóle będę miała tyle czasu, że nie wiem co z nim zrobię, to i ugotuję i posprzątam z miłą chęcią
Lara 82, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
Ja też nie śpię
Więc dzień dobry!
Poślubionego wyprawiłam do pracy, obiad mama mi zrobi, to nie mam za wiele do roboty:D
W domu wolę sprzątać sama, wiem wtedy, że nie muszę nic poprawiać;P
Idę się położyć. Bo kot mi sugeruje, że to nie pora do wstawania.Januszkowa, Penelope lubią tę wiadomość