X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SUE moj robil takie czarne usg a tylko czasem przelaczyl na takie pomaranczowe! :) pomiary robil na tym czarnym i tez bylo ostro widac- zalezy jaki sprzet

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia gratuluję! Bardzo mnie cieszy,że się wszystko wyjaśniło i że jest dobrze:*

Mam nadzieję, że i ja będę się cieszyć w następną środę ze zdrowia mojego Brzuszkowego :)

Idę spać. Dobranoc!

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w mojej rodzinie i męża imieniny i urodziny obchodzi sie także solenizant stawia ciasto. I nie robimy jakiejś wielkiej imprezy - jakjest w pobliżu ktoś z rodziny to wpada, jak nie to nie.. Chociaż imieniny i urodziny naszych rodziców to staramy sie żeby ich dzieci były wszytskie.
    A co do prezentów to drobiazgi. Kwiatek, ksiązka, wino. Na urodziny czasami coś droższego jeżeli wiem konkretnie co jest potrzebne - tzn przedmioty uzytkowe. Ja nie mam nic przeciwko prezentom jeśli są one faktycznie potrzebne. Więc np. na święta BN to kupujemy to co akurat dana osoba potrzebuje -jak jest to coś droższego to robimy zrzutę.
    Poza tym ja lubie robic prezenty - zawsze miło jak ktoś się cieszy ;]

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, już to kiedyś pisałam ;) Pytałam mojego lekarza zanim szłam na połówkowe o co chodzi z tym 3d. Powiedział ze 2d to jest wiarygodny obraz dla lekarza dla celów diagnostycznych, a 3d to tylko komputerowe wyobrazenie na podstawie 2d, zupełnie dla lekarza nieprzydatne, to tylko gadzet dla rodziców i to tak jakby zamiast na zwykly film isc na 3d do Imaxa ;)

Sue lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję zdrowiutenkich slicznych dzieciaczkow ;)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekujemy za kciuki! chyba ide spac! do jutra

atdcqtkf2affvuei.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prezenty lubie jak mam wene, albo tj piszesz wiem ze dana osoba konkretnie ta rzecz chcialaby dostac, chodzenie i wymyslanie co tu kupic jakos nie jest dla mnie i tego nie lubie :/
    Jutro zaczynam 23 tc, niewiarygodne jak ten czas leci, na dobra sprawe wiec za 15 tygodni ciaza bedzie juz donoszona :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje zdrowych dzieciaczków. :-)

Miłej nocki i oczywiście trzymam kciuki za wizytujące jutro :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc ;* milej nocy <3

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny nie wiem czy to hormony daja o sobie znac czy co ale maz polazl na meski wieczor z kolegami a ja nabuzowana bo kot od 2 dni kuwety nie mial sprzatanej :( jak jego nie ma bo jest w morzu to mam wszystko cacy, jego jak prosze o cos to robi wszystko nie moge mowic, ale sek w tym ze ja musze o wszystkim mu mowic, nie wychodzi to z niego, on dba o swoje auto pamieta by je myc itd, a ja bym chciala by o mieszkanie tez pamietal by zrobic to i owo a nie dopiero jak zona powie... Jak ja nie wymienie kuwety albo mu nie powiem to on wogole nie zrobi, inne rzeczy tak samo :( co tydzien susze mu glowe o sprzatanie on lazienke ja kuchnie itd... Ale jak byl 1 trymestr i ja bylam nie do zycia przez 8 tyg, tylko lezalam i zdychalam niemalze nie jadlam i wszystko mi wisialo wiec tez nie monitorowalam chaty to az grzyb sie pod prysznicem zrobil bo on wogole nie sprzatal... Zaczyna mnie to meczyc ze to ja musze mu o tym wszystkim przypominac :( moze marudze , moze to hormony bo ogolnie dba o mnie i jest kochany i co mowie to robi :( ale jak nie powiem to on nawet zakupow nie umie zrobic :( bu :( az mu dzis mowilam ze boje sie isc do szpitala jak bedzie porod lezec bo kot bedzie mial syf w kuwecie, jesc zapomni jej dac, a chata to w grzyby porosnie :( to sie smial :(

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Dziewczyny, ja miałam usg tylko 2d, ale to lekarz by wdzial czy jest rozszczep wargi cxy nie?

Mi wszystkie parametry sprawdzal i mierzyl na 2d i na tej podstawie stwierdzil ze z wargami wszystko ok :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas sie obchodzi albo urodziny albo imieniny robi sie imprezke prezenty nie sa musowe najczesciej wszyscy skladaja sie na jedna pozadna rzecz ktora jest danej osobie potrzebne...
    Rocznice obchodzimy sami z mezem wtedy robie torta z napisem na ta okazje taka nasza mala tradycja...
    Na swieta losujemy jedna osobe ktorej kupuje sie drobiazg na kwote wczesniej ustalona wyjatkiem sa dzieci ;)

Co do zakupow maluszkowych okazuje sie ze ubranka mam juz chyba wszystkie, kombinezony itp tez, wozek jednak wezmiemy od siostry, zostalo tylko zamowic lozeczko z akcesoriami i pare rzeczy higieniczno-kosmetycznych :)
    W listopadzie maz pomaluje pokoj i bedzie mozna spokojnie czekac na Natke :)
    Jakos jestem spokojniejsza jak wiem ze wszystko w miare mam zaplanowane ;)

I uwielbiam jak juz lerze w lozku a Mala fika mi w brzuchu a potem cisza to znak ze spi ;)

I ja zycze wszystkim dobranoc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 22:55

Januszkowa, Lara 82 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOCHAM OLEJ KOKOSOWY <3 kupilam dzis, nasmarowałam sie cala. Pachnie pieknie moja skóra jest aksamitna. Kocham !!!
    sloneczna piekna dzidzia:) Angelcia super ze mala zdrowa:)

Gosiak, słoneczna 85, justta lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella to i tak dobrze, że Twój mąż sprząta łazienkę:) Mój nie robi nic w domu:) Tylko na zewnątrz kosi trawę i segreguje śmieci, to należy do jego obowiązków. Teraz jak jestem w domu odpuściłam mu wszystko, mam dużo czasu, a on pracuję całe dni, czasami wychodzi o 7 rano, a wraca o 21. Zresztą wiem, że nie posprząta tak jak ja:) Wystarczy, że kasę oddaje:)

Co do imienin to robię je mężowi co rok i to jest jedyna okazja w roku kiedy goszczę swoich teściów:) Żeby było ciekawiej- mieszkających 4 km od nas:)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A ja sobie właśnie robię kanapkę z serem camembert i dżemem jagodowym (slodzonym sokiem z winogron) :P

Oh ale bym sobie zjadla camembert! Ale w USA wszystkie "miekkie sery" (czyli te, ktore my nazywamy plesniowym + feta) sa na liscie produktow zakazanych w ciazy. Tak samo jak wedlina delikatesowa i wszystko, co kupujesz krojone na wage w delikatesach, a w Polsce pewnie takich zakazow nie ma. Smieszne to jest.

No odetchnelysmy z Toba Angelcia. Mowilysmy, ze to nic, a tamten doktorek to cymbal!

Ja dzisiaj zaczelam nowy tydzien i 6. miesiac! Cieszy mnie, ze czas zaczal szybciej plynac i ludzie w pracy zaczeli zauwazac moj brzuch, gratulowac i komplementowac :) Wiec jest mi z tego powodu bardzo milo i latwiej znosic bol pachwin i bol w zebrach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 02:27

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Oh ale bym sobie zjadla camembert! Ale w USA wszystkie "miekkie sery" (czyli te, ktore my nazywamy plesniowym + feta) sa na liscie produktow zakazanych w ciazy. Tak samo jak wedlina delikatesowa i wszystko, co kupujesz krojone na wage w delikatesach, a w Polsce pewnie takich zakazow nie ma. Smieszne to jest.

No odetchnelysmy z Toba Angelcia. Mowilysmy, ze to nic, a tamten doktorek to cymbal!

Ja dzisiaj zaczelam nowy tydzien i 6. miesiac! Cieszy mnie, ze czas zaczal szybciej plynac i ludzie w pracy zaczeli zauwazac moj brzuch, gratulowac i komplementowac :) Wiec jest mi z tego powodu bardzo milo i latwiej znosic bol pachwin i bol w zebrach ;)
    U nas też są zakazane sery pleśniowe - wszystkie z niepasteryzowanego mleka. Jak są robione z pasteryzowanego, to nie są absolutnie żadnym zagrożeniem.

Angélique89 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlaśnie się obudziłam i już nie mogę spać. To Was nadrabiam ;)
    U nas też M. Jak się mu nie powie, to raczej sam nie zrobi w samym domu, bo w garażu czy piwnicy, to i owszem. Chociaż ma takie zrywy, czasem jak jest sam w chacie, to zaczyna sprzątać ;) A że sam jest rzadko ;P
    Ale dla mnie to nie jest problem żaden, bo po prostu jak chcę, żeby coś zrobił, to mówię. Ogólnie jest strasznie kochany, opiekuńczy a ja sprzątać wolę sama - przynajmniej jest tak jak ja chcę ;) Teraz to już w ogóle będę miała tyle czasu, że nie wiem co z nim zrobię, to i ugotuję i posprzątam z miłą chęcią :)

Lara 82, Januszkowa lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynamy dziś 24. tydzień :)

słoneczna 85, juska19, megg, Fedra, Januszkowa, Penelope lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Gosiak gratuluję ;)

A co nie śpisz? Mnie obudzil R jak wstawalal do pracy! Wrrrr

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie śpię:) Więc dzień dobry!

Poślubionego wyprawiłam do pracy, obiad mama mi zrobi, to nie mam za wiele do roboty:D

W domu wolę sprzątać sama, wiem wtedy, że nie muszę nic poprawiać;P

Idę się położyć. Bo kot mi sugeruje, że to nie pora do wstawania.

Januszkowa, Penelope lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 799 800 801 802 803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ