X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosiu tak :-) ciesze sie bardzo ze ktos mnie pamjeta. A Ty dlaczego na L4 ? Cos sie dzialo czy juz odpowiedni moment na wicie gniazda jest?
    Tak, to już pora na odpoczynek. Już 19.09 jak byłam na wizycie, to moja ginekolog chciała mnie wysłać na zwolnienie, ale jeszcze "wywalczyłam" 3-4 tygodnie na dokończenie projektów i wdrożenie koleżanki na swoje miejsce.
    A teraz się zaczynam byczyć :)

AsiaSzw, Sue lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie zaparzyłam pierwszy raz herbatkę "szczęśliwa ciąża" - nawet smaczna ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) U nas wszystko dobrze. Jestem po polowkowych w piatek. Ignas wazy juz nieco ponad 400g. Moje serduszko kochane. Dokazuje w brzuszku. Ja caly czas czuje sie swietnie jednak od 2 tyg zaczely sie twardnienia brzucha. A ze w pierwszej ciazy mialam to samo i skracajaca sie szyjke to teraz lekarz odrazu na L4 mnie wyslal. Widzialam co spotkalo Ole :-( i jak kazda z was mialam histerie na punkcie szyjki :-/ moja na szczescie sie nie skraca na razie ma 5.25cm wiec szok ze taka dluga. Ostatnie kilka dni mialam spokoj, a od wczoraj wieczora brzuch jak kamien wiec leze na kanapie :-(

Co do mlodocianych matek to moge sie wypowiedziec bo sama nia bylam. Syna urodzilam nie majac jeszcze 18 lat. Proponowa o mi aborcje nie powiem z czyich ust propozycja padla, ale to moje dziecko pod sercem mialam i nigdy przenigdy bym nie pozbyla sie najwiekszego daru od Boga. Nie bylo lekko, ale nie mam poczucia ze z czegos musialam zrezygnowac. Wrecz przeciwnie pomimo ze wychowywalam syna sama to udalo sie i miec zawod i prace i z czasem mieszkanie. Zawsze wszystko robilam dla niego <3 i s zanuje bardzo mlode osoby za to ze sie staraja.

kasia_1988, Fedra lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ale ten bardzo ładnie leży, poza tym zimą w czymś chodzić trzeba, jak już przyjdzie ten mój gruby z happymum, to będę ubrana.

a co Gosiak nie lubisz szarego koloru ? :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wróciłam z połówkowego. Ale zanim pojechałam na badania, to całą noc wierciłam się w łóżku i co chwila spoglądałam na zegarek.

Miałam robione echo plus połówkowe razem. Tak więc wszystko dobrze poza tą nieszczęsną torbielą. Niestety nie wchłonęła się przez noc:/ Ale pani doktor powiedziała, że jeszcze nie widziała przypadku żeby się nie wchłonęła. A nawet jeśli się nie wchłonie, to podobno nie ma to wpływu na rozwój dziecka. Pani doktor bardzo sympatyczna i miła, wszystko ładnie opowiadała co widać, co Brzuszkowy robi, gdzie jakie narządy wewnętrzne. Powiedziała też, że żadnych markerów ryzyka nie ma.
    Wg niej mały waży 392g i jest o 5 dni mniejszy niż termin z OM, ale to nie jest żaden problem. Badanie trwało jakieś 20-25 min. I mam całe 12 zdjęć Brzuszkowego!

No i Synuś będzie na 100% <3 Tak się ładnie wypiął, że wątpliwości nie ma;)

Gosiak, sebza, Bietka, Lara 82, Sue, Penelope, kasia_1988, Fedra, Angélique89, słoneczna 85, megg, Januszkowa lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ja rownież o tym pomyslalam :/ az przejade po postach i chyba skasuje swoje zdjecia.
    Masakra, moze zapytajmy wrzesniowki jak dbają o prywatność na forum?

Kurcze, po co ktoś robi takie rzeczy?

sluchajcie ten serwer iv.pl na ktory ja wrzucam swoje zdjecia to je usuwa po jakims czasie, nie wiem po jakim, ale jak szukalam swoich zdjec brzuszka co wrzucalam to zadnego nie ma i na ich miejscu jest miniatura "iv.pl" i nie ma zdjecia

wiec ten serwer jest dobry bo zdjecia znikaja po krotkim czasie :)

Januszkowa lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• AsiaSzw Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak rozumiem ze wyprawka juz sie robi jak juz w domku jestes. Ja mam juz sporo ciuszkow. Zostalo mi do dokupienia kombinezon, czapeczki,skarpetki i to wszystko. Potem reszta. Zaczne od tetrowych pieluszek butelek itp.

Vel wyczytalam ze bylas na warsztatach w Gdyni bezpieczny maluch. Ja tez na nich bylam :-) i wygralam kosmetyki Palmersa. Teraz w poniedzialek wybieram sie na kolejne warsztaty Mamo to ja w Gdyni.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    a co Gosiak nie lubisz szarego koloru ? :)
    Nie powiem, że nie lubię, bo sama kupiłam sobie dwie ciążowe koszulki w tym kolorze, bluzę i teraz czekam na sukienkę, ale w same szarości bym się nie chciała ubierać, lubię żywe kolory - i wiem też, że szary to nie jest do końca mój kolor - kiedyś byłam na takich konsultacjach trwających kilka godzin - dziewczyna miała chyba z 200 chust o różnych kolorach/odcieniach - oznaczała mój typ urody i paletę kolorów, które mi pasują. No i moje to pastele - a głównie turkusy, mięta... i w nich najlepiej się też czuję i cera moja zupełnie inaczej wygląda.

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Tzn. raz do roku jeżdzę na konsultację do Polski a tak to przesyłam mu wyniki i konsultujemy się przez internet. Teraz podczas ciąży wysyłam mu co miesiąc. Nie ufam tutejszym lekarzom dlatego wolę konsultować się z moim polskim endo. Cały czas jestem z nim w kontakcie i on prowadzi moją ciążę.
    Co do wyników, każda z nas inaczej reaguje na leki. Moje wyniki nie wzrastają aż tak szybko i nie wahają się bardzo. Mój lekarz uświadomił mnie też, ze zapotrzebowanie na lewotyroksynę spada gdy jest cieplej. U mnie do tej pory jest powyżej 20 stopni więc tez inaczej. Jak się ochłodzi to automatycznie zapotrzebowanie wzrośnie. Często dlatego zimą mamy inne dawki niż latem. Czekam zawsze pół godziny, aż tak długo jak Ty o pustym żołądku bym nie wytrzymała ;-) Nie wiem jak u Ciebie ale mi lekarz ciągle przypomina, żebym suplementowała się jodem, co najmniej 200 mcg, to podobno bardzo ważne przy niedoczynności. Normalnie jodu w takich dawkach nie powinnam spożywać bo mam Hashimoto ale przy ciąży jest nieco inaczej.

Ja jod suplementuje z witamin prenatalnych 200mcg :)

zjk3p18.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosiak rozumiem ze wyprawka juz sie robi jak juz w domku jestes.
    Ja mam zestaw ciuszków dla dziewczynki dostać od jednej znajomej - mówiła, że do roczku nic nie będę musiała dokupić. Dwie inne koleżanki też mają mi po swoich córeczkach dać ciuszki, śpiworki, itp... ale to planuje "zebrać" w grudniu.
    Z rzeczy, które mam w domu - to piękna chusta do noszenia Janinki, podgrzewacz Avent i jedzie do mnie koszyk - kołyska, którą mam zamiar postawić w naszej sypialni.
    Łóżeczka z IKEI białe mam dostać od koleżanki, ale to też w grudniu. Przed świętami zrobię listę czego jeszcze potrzebujemy i pewnie zażyczymy sobie zamiast prezentów pod choinkę od rodzinki :)

Fedra, megg lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O no tez dobry pomysl. Ja systematycznie cos kupuje aby w nowym roku kupic najdrozsze czyli wozek, fotelik i meble.

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela cieszę się, że wszystko OK, no a ta torbiel myślę, że trzeba zaufać pani doktor bo przecież nie jest tam żeby kłamać.
    A jak sama mówisz dla mnie super babka tak fajnie wszystko opowiadała :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    pozwolę sobie jeszcze wrócić do szkół rodzenia, ja bede chodzic do darmowej, zadnych wymogów nie bylo, tzrebabylo sie tylko zapisac w odpowiednim czasie bo oblęzenie spore :)
    i nawet nie przy tym szpitalu w ktorym bede rodzić :)

a popatrzcie na ten w ktorym bede rodzić, zrobili remont :) no i jest wypas :)

http://www.timeto.pl/telewizja/video/nowoczesna-porodowka-w-tuchowie-otwarta

Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tymi skurczami. Wczoraj kilka razy jak wstałam lub siedziałam to mi się taki twardy brzuch zrobił. To nie bolało, ale poczułam takie ciągnięcie skóry. Jak położyłam rękę to po chwili mi przechodziło. Miałam tak pon. i wtorek, a dziś jeszcze nie.
    I kurcze jak teraz Asia piszesz o skurczach to ja już nie wiem jak te niebezpieczne wyglądają?
    A ogólnie to od kilku dni mam dosyć napięty brzuch już tak palca nie włożę, choć mam wrażenie, że od niedzieli mi go wypchnęło jeszcze bardziej ?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry, że pytam po raz kolejny ale czy wy też jednak coś śluzu macie?
    Tak, że są dni że majtochy są mokre?

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja mam tak ze sluzem. Szczegolnie rano :-/ duzo tego jest.
    No niby tw moje skorcze tez niegrozne ale jednak mam stracha :-(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Rudasek super czyli na dni otwarte teraz idziesz.
    No i ten tablet przy łóżku z dostępem do netu super :-)
    Czyli będziesz nam mogła zdawać relację praktycznie na bieżąco z porodu :-):-):-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Lara dokładnie :)
    bede non stop na lini z WAmi :)
    odnośnie śluzu to tez tak mam, np w poniedzialek mnie zalewało, az sie zdenerwowałam czy wszystko oki, wczoraj już mniej...wiec pewnie tak ma byc :)
    za 1,5h wizytuje wiec zapytam Pana DOktora o to :)

Lara 82 lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Ale na szkołę rodzenia przy szpitalu dostałas skierowanie hmmmm?!

nie przy szpitalu... to znaczy w sumie w tej dzielnicy gdzie mi polozna dala wizytowke szkoly rodzenia to jest szpital..to nie wiem.. ale powiedzialam, ze ja juz sobie wybralam gdzies indziej to powiedziala ze moge tam isc :) ale mam sie nie dac namowic na zmiane poloznej bo podobno w tych szkolach rodzenia wmawiaja jakies dodatkowe koszta jak sie poloznej nie zmieni a to bzdura :) i nic nie mamy zmieniac bo pozniej pretensje beda miec Ci z gory do mojej ginki i poloznej, nie wiem o co w tym chodzi tak do konca :)

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Vel z tego co wiem w Polsce malo jest zrefundowanych szkół rodzenia. Moze tylko zaświadczenie dostalas tylko. Bo takie zaświadczenie jest obowiązkowe do szkoły rodzenia :)

No na tych warsztatach co bylam reklamowala sie szkola rodzenia Mamo to ja i wszedzie jest napisane ze jest bezplatna :) i dostalam faktycznie takie zaswiadczenie jak mowisz i polozna wypisala taka kartke jeszcze i mowila ze doktor da skierowanie, w sumie dala zaswiadczenie no wiec moze sie polozna przejezyczyla i to "skierowanie" to jest zaswiadczenie :)

zjk3p18.png

‹‹ 868 869 870 871 872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ