Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
no ja pierdziele po co robic dzieci skoro nie potrafia dbac o siebie i dzieci normalnie pozabijalabym i co pojdzie siedziec utrzymanie wieznia jest drozsze od utrzymania ludzi w szpitaluGosiak wrote:A ja wczoraj czytałam z kolei jak pijana matka urodziła na imprezie w 26.-28. tygodniu i dziecko zmarło.
A wcześniejsze zostawiła w szpitalu... -
tez biore zelazo- ale takie "ginekologiczne" Tardyferon z kwasem foliowym i biore co dwa dni bo az 80 mg jonow zelaza. wynikow jeszcze nie kazal powtarzac.
mysle 2,5 tyg to za krotko na kontrole.
morele suszone moze sobie kup- maja sporo zelaza- ja czesto jem papryke czerwona i duzo poledwicy:)
-
trzymamy:) a ja mam jutro wizyte- ale dopieor wiecozrkiem- ale juz nei moge sie doczekac szczerze mowiac:)
tak czytam, wasze dzieci tak kopia a u mnie to dziecko spokojne -czasem czuje ale nie tak ze mnie budzi.
no i te bulgotania nisko.
jutro popytam i o ta nospe zapytam- jak ona tak naprawde wplywa na ta szyjke?bo jak rozmiekcza to ja dziekuje.megg lubi tę wiadomość
-
megg
trzymam kciuki
kurdecze powiem wam ze moj maluch w ciagu dnia rzadko sie rusza ale wieczorem mam dyskoteke w brzuszku ciekawe kiedy zacznie regularnie kopac
AAAAi zapomnilam sie pochwali ze w koncu moj maz poczul jak maluch kopiebyl taki szczesliwy ze szok
megg, Gosiak, kasia_1988, Fedra lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry. Trzymam kciuki oczywiście za wszystkiewizyty i gratuluję wczorajszych zdrowych wieści.
Ja dziś spałam fatalnie, pół nocy nie mogłam zasnąc. Plecy mnie dziś rano bolą, brzuch boli, nowy pryszcz się zrobił na brwi i też boli. Idę dziś do pracy na 10. Jeszcze 2,5 tyg i macierzyński.
A dziś witam się w nowym tygodniu. Coraz bliżej do spotkania z moim malutkim. Dostałam książkę "Mio mój Mio" i będę czytać kojiecznie w weekend
Wczoraj doczytywałam Was wieczorem i już mi się oczy zamykały, że nie miałam siły nic napisać jak dobrnełam do końca (a potem pół nocy męczyłam się z zaśnięciem, może dlatego właśnie)
Ale jak czytałam o Zdziśkach, Mietkach i Wieśkach to się chichrałam głupio pod nosem. Hihihi, jesteście boskie
I przyłączam się do zdania, że ta druga edytowalna lista jest niekonieczna. Też tam nie zaglądam wogóle i nawet zastanawiam się żeby się z niej wypisać. Ta tutaj jest wystarczająca.
Miłego dnia wam życzę. P.S. Właśnie wciągnęłam pączka na śniadaniejuska19, justta, Gosiak, Sue, Fedra lubią tę wiadomość
-
Co do zagłodzonej dziewczynki ja już pisałam chyba w poniedziałek !!!!!!!!!!
Nóż się w kieszeni otwiera
Co do gwałtu, przykro to mówić dziewczyny ale z racji skończonych studiów wiem, że kastracja by niestety nie pomogła
Gwałciciel pozostanie gwałcicielemjeśli nie ciulikiem zgwałci kogoś jakimś innym przedmiotem
Niestety to jest chora psychika i już.
Dlatego uważam, że tego nie da się wyleczyć i jestem jak najbardziej za krzesłem elektrycznym !.Fedra lubi tę wiadomość
-
witam sie
u mnie wczorajsze polowkowe bylo nieudane niestety, maly odwrocil sie I nic nie bylo widac, ani profilu ani buzki, lekarka nie sprawdzila warg, pomiarow twarzy itd... trafila sie prawdziwa zolza I chciala jak najszybciej mnie odchaczyc bo kolejka. zadnych info tez mi nie podala kazala pytac lekarza prowadzacego na wizycie za 2 tyg..wiec jestem zla ;(
szyjka ok, ale dostalam Duphaston I zwolnienie na 2 tyg z powodu skurczy -
Witam się z Wami w nowym tygodniu
Dzień mnie nie było na forum, wchodze a tu 3/4 osób ma inne awatarki:D Jakaś zbiorowa zmiana była?
Wczoraj mieliśmy z moim T zabawę- układanie puzzli dla dorosłych- czyli IKEA. Szafa już stoi, stół i krzesła również. Narożnik jeszcze w 3 kartonach. Wczoraj nasza córka tak się ułożyła na boku brzucha ( chyba plecami do skóry), że mogłam ją objąć dłonią, ależ to było słodkieFedra, Januszkowa lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Czesc dziewczyny. Pamietacie mnie jeszcze? Pislam tu troszke jakis czas temu, ale ciagle nie mialam czasu odpisywac i tym sposobem nie moglam sie wbic w wasza grupe. Teraz jestem juz na zwolnieniu i ostatnio tu podczytalam was troszke. Chetnie bym zostala na dluzej jesli nie macie nic przeciwko. Jest szansa ze czesciej bexe movla tu zagladac.
Przypomne sie troszke. Asia z Gdanska bedzie synekobecnie na zwolnieniu poniewaz stawia mi sie brzuch
doczytalam, ze jakis problem z lista tu byl wiec ja nawet nie bede sie dopisywac skoro ktos potrafi w chwile zepsuc prace innych osob.
Bietka, Sue, Penelope, Fedra, megg, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się słonecznym porankiem.
co do bezbronnych, zabijanych dzieciaków przez swoje TEORETYCZNE MATKI (bo w praktyce to jakieś zwyrodnialice!) to nie będę komentować. Kwintesencją jest to, że ten co bardzo chce i ma warunki to nie ma, a taki pierwszy lepszy zza rogu ma "od strzała". Życie krzywdzi dobrych ludzi, a Ci nieodpowiedzialni nie potrafią docenić.
Jeszcze raz powracam do Ciebie, Maju - ten obraz jest pięknyNie mogę się napatrzeć.
Co do spania też miałam dzisiaj niezłą fazę - wstać o 5, zasnąć o 7 na chwilę - i oto jestem, znowu JA.
Nie powiem, nieraz miałam taką ochotę w ciązy zapalić papierosa (mówię apropo alkoholu), ale tego nie zrobiłam, bo bałam się. Nawet na własnym ślubie wydałam ROZKAZ, że nie chcę szampana na powitanie pary młodej. Właścicielka patrzyła na mnie jak na poparzoną i twierdziła, że przecież nic sie nie stanie. A ja nie chce później snuć domysłów czy może od tego... coś tam. Nawet włosów się boję rozjaśniać, może i słusznie, bo co mam dryg do tego, to ochota mnie nagle przechodzi - może to jakiś znak ;]
Co do nastoletnich matek - Cath ma racje, niejednokrotnie widziałam jak nastolatka jest o niebo lepsza od starszej kobiety. Moja koleżanka, która cały czs twierdziła, że nie chce mieć dzieci, bo ich nie lubi. I co, poznała takiego ewenementa, każdy jej tłumaczył żeby sobie dała z nim spokój i pyk, dziecko gotowe (A Koleś w międzyczasie pyknął bliźniaki innej lasce z naszeg osiedla - i takim sposobem Nikola ma 2 miesiące starsze siostry przyrodnie). Teraz Nikola ma 3 lata, po ojcu ani widu, ani słychu. Matk nie oddała o alimenty, nawet nie podała jego do ojcostwa, bo była niepelnoletnia, a później już nie chciało się jej. Znalazła nowego kolesia, coś tam niby planują.. No ale cóż, najważniejsze, że dzieciak zadbany i nie pamięta swojego biologicznego ojca.
Atakasobiejedna Moj gin pewnie też jak zobaczy prenatalne to nie zrobi, ewentualnie serduszko sprawdzi, leniuch. TRZYMAM KCIUKI ZA CIEBIE I MEGG (i reszte wizytujących!) :*
Asiu, a mogłabyś powiedzieć (chyba, że już mówiłaś to sobie to jakoś odnajdę) skąd u Ciebie te skurcze? Tzn chodzi mi o to jak wyglądają skurcze, bo ja od razu jak mam twardszy brzuch to mam wizję rozwartej szyjkiA tak serio to nie wiem czy od wzdęcia mi się robi twardy, czy od małej. Co do USG to szkoda
mogła troszkę "popracować" z Maluszkiem i pewnie by się odwrócił..
AsiaSzw no jasne, siadaj, rozgość się. Wszystko u Ciebie w porządku? Maluszek zdrowy? Oszczędzaj się przy brzuszku :*
Życzę Wam dziewczynki miłego dnia, aby nic Was nie bolało i żadna choroba nie brała!Sama muszę w końcu zwlec się z łóżka, ogarnąć i jechać do Chrześnicy
Fedra lubi tę wiadomość