Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja niedawno dopiero wróciłam. Po wizycie poszliśmy do kina odstresować się.
Torbiel nadal obecna. Komora boczna nieposzerzona, 56 mm (przy normie do 1 cm). Jutro czekają mnie badania połówkowe więc muszę czekać do 8:20. Będzie mi ciężko przespać noc. Mam nadzieję, że pozostałe parametry będą w normie.
A Brzuszkowy waży całe 400 g! Przybrał 100 g przez ostatnie 2 tygodnie.
Szyjka twarda, długa i zamknięta. Łożysko w porządku.
Czyli dalej nic nie wiem.
-
BIetka jak po warsztatach?
u nas chyba za darmo jak ktos jest zameldowany w Warszawie? kurcze tak mi sie wydaje - jak meldunek staly i tu rozliczam podatki..
zapytam ginka w czw.
zaczelam pisac wiersz i zaczely sie koty zlazic wiec musze isc to dopracowac;) -
nick nieaktualnyVel dobrze, ze dostalas te skierowania na badania, bo ceny ich noszą. U mnie szkola rodzenia jest za free pod warunkiem, ze za polozna dam jakas tam wyznaczona przez nich babe, ale nie chce mi sie chodzic samej
Wszystkie beda z chlopami, a ja sama..
Lara bardzo dziekuje :* i calej reszcie rowniez, za pozytywny doping
Pia Gizela - na czym bylas w kinie?Moze tej torbieli trzeba wiecej czasu zeby sie wchlonela, moze juz jest mniejsza? Najwazniejsze, ze smyk przybiera! Reszta na pewno bedzie dobrze - trzymam mocno kciuki, daj koniecznie znać.
-
Moja mama urodzila mnie na 18 i zawsze powtarzala bym za szybko w pieluchy nie szla... po latach staran o dziecko jak teraz z nia rozmawiam to mnie za to przeprasza bo niechciala bym tyle cierpiala ale wiadomo nie mam jej tego za zle
Przy niektorych szpitalach sa bezplatne szkoly rodzenia ale nie wiem jakie trzeba spelnic warunki17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
hej dziewczyny, ja zaczęłam SR w poniedziałek. W moim szpitalu jest bezpłatnie. Tylko muszę mieć zaświadczenie od prowadzącego że mogę uczęszczać. Nic więcej.
Vel piszesz że będziesz sama bez partnera - dziewczyn było ok 30 z czego jedna przyszła z całą rodziną (mąż i dwie córki ok.15 lat) a ja plus 4 kobiety były z partnerami, reszta sama. U nas jest tak, że kobieta prowadząca informuje co będzie na następnych zajęciach więc tak jak np. na następnych zajęciach będzie omawiana wyprawka i remont pokoju, co i ile wcześniej zrobić to mężowi nie będę kazała iść bo i tak się wynudzi. Za to jak będziemy iść na porodówkę to na pewno go zaciągnę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 22:19
-
Maju- tak oglądam na ipli.
Fedra w Krakowie w tej chwili jest tylko jedna darmowa szkoła rodzenia, jestem trzecia na liście rezerwowej, myślę, że się nie dostanę. (Eco Partus ul. Radzikowskiego 47B/7). Na Kopernika 400 zł
Coś jeszcze w Żeromskim jest, ale ode mnie to za daleko więc odpada.Fedra lubi tę wiadomość
-
cath wrote:Ale za osobę towarzyszaca trzeba płacić. Sa zawsze jakies ale.
my z Sewerynka chodzimy do prywatnej. I my fostajemy różnego rodzaju prezenty, gratisy. I jak chcemy mozemy przychodzić z partnerami badz naszymi mamami. Z kim chcemy. Male grupy. A w tych refundowanych koszt osoby towarzyszącej 50 zl za jedne zajęcia. Gdzie ja sobie nie wyobrażam omówienia roli partnera w czasie porodu bez partnera :zd bo to bez sensu. Albo pierwsza pomoc bez partnera, kapanie i pielęgnacja tez chce aby zobaczył cos wyciagnal
sa takie male ale.
moze w twojej sue nie jest osoba towarzysząca za dopłata. Musisz sie dowiedziec. Z tego co sie orientuje w większości jest
A widzisz, to tego nie wiedziałamTo muszę tam zadzwonić i zapytać jak jest
Ja szkołę rodzenia zacznę gdzieś w grudniu, żeby więcej zapamiętać. Poza tym P. teraz jest w domu tylko w srody i czwartki, więc bez sensu coś zaczynać. A od grudnia-stycznia ma mieć tylko grania w weekendy
Poćwiczyłam - godzinę. Powiem Wam, że czuję się cudownie, mięśnie rąk i nóg zmęczone - i znów jest extraTego mi zdecydowanie brakowało
-
słoneczna 85 wrote:BIetka jak po warsztatach?
u nas chyba za darmo jak ktos jest zameldowany w Warszawie? kurcze tak mi sie wydaje - jak meldunek staly i tu rozliczam podatki..
zapytam ginka w czw.
zaczelam pisac wiersz i zaczely sie koty zlazic wiec musze isc to dopracowac;)
Dobra jestem już gotowa mogę pisać
Penelope Spełnienia marzeń!!! Życzę Ci tez duużo spokoju!
Byłam na tych warsztatach. Miałam dosyć długa trasę autobusem, więc jestem na bieżąco, ale tyle naskrobałyście, że nie wiem do czego się odnieść ;p
Moje odczucia co do tych warsztatów są ambiwalentne, z jednej strony dobrze jest posłuchać mądrzejszych i bardziej doświadczonych, ale z drugiej strony są mega nastawione na reklamę... Mnie interesowały jedynie dwie rzeczy: pierwsza pomoc i pielęgnacja niemowlaka. Reszta to enfamil- prezentacja identyczna jak na bezpiecznym maluchu, koleś od fotelików recaro, przedstawiciele omegamed- oczywiście zachwalali swoje produkty.
Był konkurs, w którym wygrałam ręcznik z kapturkiem
No i giftów też trochę było: próbki kosmetyków palmers, jonson&jonson, smoczek, śliniak, 2 wkładki laktacyjne, 3 pampersy Dada, no i mama coffe, aa i miesięcznik mamo to ja z maja tego roku ;p
To chyba tyle.
Co do szkoły rodzenia to jak ja dzwoniłam, to położna powiedziała, ze jak chce mieć za darmo to muszę byc zameldowana w warszawie i mieć zaświadczenie od lekarza. O osobie towarzyszącej nie rozmawiałyśmy, więc zadzwonię i się dopytam jak jest:)
Fedra, Penelope lubią tę wiadomość
-
Cholercia, ja nie jestem zameldowana we Wro, myślałam, żeby ogarnąć temat po ewentualnym ślubie, ale nie jestem pewna czy chcę go brać z brzuszkiem
Widziałam wczoraj na pergoli we Wro laskę, która miała suknię moich marzeń, ale do niej potrzebna mi talia, a teraz może być ciężko z tym
-
Januszkowa wrote:Maju- tak oglądam na ipli.
Fedra w Krakowie w tej chwili jest tylko jedna darmowa szkoła rodzenia, jestem trzecia na liście rezerwowej, myślę, że się nie dostanę. (Eco Partus ul. Radzikowskiego 47B/7). Na Kopernika 400 zł
Coś jeszcze w Żeromskim jest, ale ode mnie to za daleko więc odpada.
Ja nie mieszkam strikte w Krk
Ale do szkoly rodzenia i tak sie nie wybieram juz o tym pisalam ze po pierwsze obawiam sie ze wolalabym o pewnych rzeczach niewiedziec po drugie bede miec cc a raczej skupuaja sie na mowieniu o porodzie naturalnym po trzecie nawet na fajnym filmie potrafie usnac kilka razy a co dopiero na SR i po ostatnie kto mi kaze sie tam doturlac
Na Ujastku tez jest i chyba tez z 400 kosztuje...
Gosiak, megg lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
I w ten oto sposob mowie Wam dobranoc
A co do warsztatow moj po powiedzial ze moze i paru rzeczy sie dowiedzial ale i tak wiekszosc czasu spedzil na necie i wolalby mi dac 200 zl bym sobie kupila "gratisy" niz znowu isc na warsztatyGosiak lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Januszkowa wrote:Fedra- ale rodzisz w Krakowie, prawda? Boje się, że jak nie pójdę do szkoły rodzenia to jeszcze bardziej będę się stresować i pójdę do porodu zielona:) Czuję wewnętrzną potrzebę uczestnictwa:)
Tak rodze na Ujastku a przy cc bedzie moj gin
Nie wiem co moglabym sie na SR dowiedziec czego jeszcze nie wiem ale i tak wiem ze ilu bym SR nie skonczyla to i tak bede wisiec na tel do mamy
Januszkowa, Gosiak lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Dziewczyny przepraszam, będę bluzgać!
Właśnie leci Superwizjer na TVNie. W programie jest mowa o tej 8miesięcznej Gabrysi zgwałconej przez wujka. Kurwa Mać, oderwałabym takiemu sukinsynowi jaja tępym nożem i skazała na dożywotnie roboty w kamieniołomach. Matka się leczyła psychiatrycznie, rodzina miała kłopoty wychowawcze, a ta durna niby matka zostawia ją u takich psycholi. Nie wierzę - co się jeszcze musi stać strasznego, żeby to prawo w Polsce się zmieniło?! Kiedy wreszcie wprowadzą chemiczną kastrację dla takich zwyrodnialców?
Przepraszam, że w ogóle ten temat podjęłam, ale mnie ch*** strzelił i po prostu musiałam sie gdzieś wyładować!
-
mnie az nosi jak tak kurwa mozna wykastrowac tempym nozek i zaszyc mu chuja w gebieSue wrote:Dziewczyny przepraszam, będę bluzgać!
Właśnie leci Superwizjer na TVNie. W programie jest mowa o tej 8miesięcznej Gabrysi zgwałconej przez wujka. Kurwa Mać, oderwałabym takiemu sukinsynowi jaja tępym nożem i skazała na dożywotnie roboty w kamieniołomach. Matka się leczyła psychiatrycznie, rodzina miała kłopoty wychowawcze, a ta durna niby matka zostawia ją u takich psycholi. Nie wierzę - co się jeszcze musi stać strasznego, żeby to prawo w Polsce się zmieniło?! Kiedy wreszcie wprowadzą chemiczną kastrację dla takich zwyrodnialców?
Przepraszam, że w ogóle ten temat podjęłam, ale mnie ch*** strzelił i po prostu musiałam sie gdzieś wyładować!megg lubi tę wiadomość