X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Suri Ekspertka

Wysłany: 14 października 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w przyszlym tyg zaczynam szkole rodzenia :) i tez ide prywatnie

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma refundowanej szkoły rodzenia. Nawet ta przy szpitalu jest płatna :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja niedawno dopiero wróciłam. Po wizycie poszliśmy do kina odstresować się.

Torbiel nadal obecna. Komora boczna nieposzerzona, 56 mm (przy normie do 1 cm). Jutro czekają mnie badania połówkowe więc muszę czekać do 8:20. Będzie mi ciężko przespać noc. Mam nadzieję, że pozostałe parametry będą w normie.

A Brzuszkowy waży całe 400 g! Przybrał 100 g przez ostatnie 2 tygodnie.
    Szyjka twarda, długa i zamknięta. Łożysko w porządku.

Czyli dalej nic nie wiem.

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, zapomniałabym Penelope wszystkiego najlepszego! :*

Penelope lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BIetka jak po warsztatach?

u nas chyba za darmo jak ktos jest zameldowany w Warszawie? kurcze tak mi sie wydaje - jak meldunek staly i tu rozliczam podatki..
    zapytam ginka w czw.

zaczelam pisac wiersz i zaczely sie koty zlazic wiec musze isc to dopracowac;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel dobrze, ze dostalas te skierowania na badania, bo ceny ich noszą. U mnie szkola rodzenia jest za free pod warunkiem, ze za polozna dam jakas tam wyznaczona przez nich babe, ale nie chce mi sie chodzic samej :/ Wszystkie beda z chlopami, a ja sama..

Lara bardzo dziekuje :* i calej reszcie rowniez, za pozytywny doping :)

Pia Gizela - na czym bylas w kinie? :) Moze tej torbieli trzeba wiecej czasu zeby sie wchlonela, moze juz jest mniejsza? Najwazniejsze, ze smyk przybiera! Reszta na pewno bedzie dobrze - trzymam mocno kciuki, daj koniecznie znać.

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy na "Bogowie". Dobry film. Nie wiedziała, że Religa był tak zdeterminowany w tym co robił.

Uciekam spać. Dobranoc!

relg9vvjrtqik460.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama urodzila mnie na 18 i zawsze powtarzala bym za szybko w pieluchy nie szla... po latach staran o dziecko jak teraz z nia rozmawiam to mnie za to przeprasza bo niechciala bym tyle cierpiala ale wiadomo nie mam jej tego za zle :)

Przy niektorych szpitalach sa bezplatne szkoly rodzenia ale nie wiem jakie trzeba spelnic warunki :/

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja zaczęłam SR w poniedziałek. W moim szpitalu jest bezpłatnie. Tylko muszę mieć zaświadczenie od prowadzącego że mogę uczęszczać. Nic więcej.
    Vel piszesz że będziesz sama bez partnera - dziewczyn było ok 30 z czego jedna przyszła z całą rodziną (mąż i dwie córki ok.15 lat) a ja plus 4 kobiety były z partnerami, reszta sama. U nas jest tak, że kobieta prowadząca informuje co będzie na następnych zajęciach więc tak jak np. na następnych zajęciach będzie omawiana wyprawka i remont pokoju, co i ile wcześniej zrobić to mężowi nie będę kazała iść bo i tak się wynudzi. Za to jak będziemy iść na porodówkę to na pewno go zaciągnę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 22:19

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maju- tak oglądam na ipli.
    Fedra w Krakowie w tej chwili jest tylko jedna darmowa szkoła rodzenia, jestem trzecia na liście rezerwowej, myślę, że się nie dostanę. (Eco Partus ul. Radzikowskiego 47B/7). Na Kopernika 400 zł:/
    Coś jeszcze w Żeromskim jest, ale ode mnie to za daleko więc odpada.

Fedra lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Ale za osobę towarzyszaca trzeba płacić. Sa zawsze jakies ale. :) my z Sewerynka chodzimy do prywatnej. I my fostajemy różnego rodzaju prezenty, gratisy. I jak chcemy mozemy przychodzić z partnerami badz naszymi mamami. Z kim chcemy. Male grupy. A w tych refundowanych koszt osoby towarzyszącej 50 zl za jedne zajęcia. Gdzie ja sobie nie wyobrażam omówienia roli partnera w czasie porodu bez partnera :zd bo to bez sensu. Albo pierwsza pomoc bez partnera, kapanie i pielęgnacja tez chce aby zobaczył cos wyciagnal :) sa takie male ale. :) moze w twojej sue nie jest osoba towarzysząca za dopłata. Musisz sie dowiedziec. Z tego co sie orientuje w większości jest :)

A widzisz, to tego nie wiedziałam ;) To muszę tam zadzwonić i zapytać jak jest ;)
    Ja szkołę rodzenia zacznę gdzieś w grudniu, żeby więcej zapamiętać. Poza tym P. teraz jest w domu tylko w srody i czwartki, więc bez sensu coś zaczynać. A od grudnia-stycznia ma mieć tylko grania w weekendy ;)

Poćwiczyłam - godzinę. Powiem Wam, że czuję się cudownie, mięśnie rąk i nóg zmęczone - i znów jest extra ;) Tego mi zdecydowanie brakowało ;)

• Bietka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    BIetka jak po warsztatach?

u nas chyba za darmo jak ktos jest zameldowany w Warszawie? kurcze tak mi sie wydaje - jak meldunek staly i tu rozliczam podatki..
    zapytam ginka w czw.

zaczelam pisac wiersz i zaczely sie koty zlazic wiec musze isc to dopracowac;)

Dobra jestem już gotowa mogę pisać ;)

Penelope Spełnienia marzeń!!! Życzę Ci tez duużo spokoju! :)

Byłam na tych warsztatach. Miałam dosyć długa trasę autobusem, więc jestem na bieżąco, ale tyle naskrobałyście, że nie wiem do czego się odnieść ;p

Moje odczucia co do tych warsztatów są ambiwalentne, z jednej strony dobrze jest posłuchać mądrzejszych i bardziej doświadczonych, ale z drugiej strony są mega nastawione na reklamę... Mnie interesowały jedynie dwie rzeczy: pierwsza pomoc i pielęgnacja niemowlaka. Reszta to enfamil- prezentacja identyczna jak na bezpiecznym maluchu, koleś od fotelików recaro, przedstawiciele omegamed- oczywiście zachwalali swoje produkty.

Był konkurs, w którym wygrałam ręcznik z kapturkiem :)
    No i giftów też trochę było: próbki kosmetyków palmers, jonson&jonson, smoczek, śliniak, 2 wkładki laktacyjne, 3 pampersy Dada, no i mama coffe, aa i miesięcznik mamo to ja z maja tego roku ;p
    To chyba tyle.

Co do szkoły rodzenia to jak ja dzwoniłam, to położna powiedziała, ze jak chce mieć za darmo to muszę byc zameldowana w warszawie i mieć zaświadczenie od lekarza. O osobie towarzyszącej nie rozmawiałyśmy, więc zadzwonię i się dopytam jak jest:)

Fedra, Penelope lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholercia, ja nie jestem zameldowana we Wro, myślałam, żeby ogarnąć temat po ewentualnym ślubie, ale nie jestem pewna czy chcę go brać z brzuszkiem :) Widziałam wczoraj na pergoli we Wro laskę, która miała suknię moich marzeń, ale do niej potrzebna mi talia, a teraz może być ciężko z tym :P

• Fedra Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Maju- tak oglądam na ipli.
    Fedra w Krakowie w tej chwili jest tylko jedna darmowa szkoła rodzenia, jestem trzecia na liście rezerwowej, myślę, że się nie dostanę. (Eco Partus ul. Radzikowskiego 47B/7). Na Kopernika 400 zł:/
    Coś jeszcze w Żeromskim jest, ale ode mnie to za daleko więc odpada.

Ja nie mieszkam strikte w Krk ;)
    Ale do szkoly rodzenia i tak sie nie wybieram juz o tym pisalam ze po pierwsze obawiam sie ze wolalabym o pewnych rzeczach niewiedziec po drugie bede miec cc a raczej skupuaja sie na mowieniu o porodzie naturalnym po trzecie nawet na fajnym filmie potrafie usnac kilka razy a co dopiero na SR i po ostatnie kto mi kaze sie tam doturlac ;)
    Na Ujastku tez jest i chyba tez z 400 kosztuje...

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra- ale rodzisz w Krakowie, prawda? Boje się, że jak nie pójdę do szkoły rodzenia to jeszcze bardziej będę się stresować i pójdę do porodu zielona:) Czuję wewnętrzną potrzebę uczestnictwa:)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w ten oto sposob mowie Wam dobranoc :)

A co do warsztatow moj po powiedzial ze moze i paru rzeczy sie dowiedzial ale i tak wiekszosc czasu spedzil na necie i wolalby mi dac 200 zl bym sobie kupila "gratisy" niz znowu isc na warsztaty ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Fedra- ale rodzisz w Krakowie, prawda? Boje się, że jak nie pójdę do szkoły rodzenia to jeszcze bardziej będę się stresować i pójdę do porodu zielona:) Czuję wewnętrzną potrzebę uczestnictwa:)

Tak rodze na Ujastku a przy cc bedzie moj gin :)
    Nie wiem co moglabym sie na SR dowiedziec czego jeszcze nie wiem ale i tak wiem ze ilu bym SR nie skonczyla to i tak bede wisiec na tel do mamy :)

Januszkowa, Gosiak lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa to tak jak ja ;)

Januszkowa, Gosiak lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam, będę bluzgać!

Właśnie leci Superwizjer na TVNie. W programie jest mowa o tej 8miesięcznej Gabrysi zgwałconej przez wujka. Kurwa Mać, oderwałabym takiemu sukinsynowi jaja tępym nożem i skazała na dożywotnie roboty w kamieniołomach. Matka się leczyła psychiatrycznie, rodzina miała kłopoty wychowawcze, a ta durna niby matka zostawia ją u takich psycholi. Nie wierzę - co się jeszcze musi stać strasznego, żeby to prawo w Polsce się zmieniło?! Kiedy wreszcie wprowadzą chemiczną kastrację dla takich zwyrodnialców?

Przepraszam, że w ogóle ten temat podjęłam, ale mnie ch*** strzelił i po prostu musiałam sie gdzieś wyładować!

• juska19 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie az nosi jak tak kurwa mozna wykastrowac tempym nozek i zaszyc mu chuja w gebie
    Sue wrote:
    Dziewczyny przepraszam, będę bluzgać!

Właśnie leci Superwizjer na TVNie. W programie jest mowa o tej 8miesięcznej Gabrysi zgwałconej przez wujka. Kurwa Mać, oderwałabym takiemu sukinsynowi jaja tępym nożem i skazała na dożywotnie roboty w kamieniołomach. Matka się leczyła psychiatrycznie, rodzina miała kłopoty wychowawcze, a ta durna niby matka zostawia ją u takich psycholi. Nie wierzę - co się jeszcze musi stać strasznego, żeby to prawo w Polsce się zmieniło?! Kiedy wreszcie wprowadzą chemiczną kastrację dla takich zwyrodnialców?

Przepraszam, że w ogóle ten temat podjęłam, ale mnie ch*** strzelił i po prostu musiałam sie gdzieś wyładować!

megg lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
‹‹ 865 866 867 868 869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ