X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam za slownictwo ale noz mi sie otwiera w kieszeni normalnie plakac mi sie chce jak slysze co sie dzieje a matka na kurs chciala isc niech zrobi kurs opieki nad dzieckiem a nie

relge6yd0kju1g7d.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska, ja chodzę od kilkudziesięciu minut po domu i przeklinam sama do siebie.

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne to jest, ale takie mamy pojeb*** prawo!!
    Jakby wiedzieli, że czeka ich kastracja albo krzesło elektryczne
    to było by mniej takich przypadków!
    A tak to wychodzą z założenia ze posiedza sobie kilka/kilkanascie lat w ciepelku, z dobrym obiadem, telewizja i to wszystko za Free!! Taka prawda jest! WWięźniowie mają lepsze i droższe jedzenie od szpitala! Znam takie przypadki zuli spod sklepu, gdy zbliża się zima, kradną! Specjalnie by trafić do wieznienia, bo gdzie im lepiej będzie?!?!
    chory system, chore prawo!! I nienormalni ludzie!

juska19 lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• maja35 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia! Ja juz lece do pracy.Wstawiam wam mnie namalowaną wczoraj przez moją starsza córke.
    u99xayJZPOZSFDEEOB.jpg

angelcia, Gosiak, Asiaa1201, cath, słoneczna 85, megg, juska19, Patrycja20, Lara 82, Bietka, asia888, sebza, Sue, Penelope, Fedra, Angélique89, Januszkowa lubią tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja jak to namalowana?! ;o

Niedowierzam.. cudo <3 ma dziewczyna potencjal i talent!!

Ja juz od po 5 nie spie :/ Obracam sie z boku na bok i nic..

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się witam :)
    Wczoraj się dowiedziałam, że w moim 3-piętrowym bloku pojawi się w najbliższym czasie 5 maluszków. Sąsiadka się do mnie śmiała, że jest tak swoisty mikroklimat, że możemy wynajmować pokoje w swoich mieszkaniach na godziny starającym się parom :)

Lara 82, sebza, Sue, Penelope, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja35 cudooo! Dziewczyna ma talent ;)

Angelcia ja też od 5 nie śpię, a dziecko buszuje ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• cath Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja35 wrote:
    Miłego dnia! Ja juz lece do pracy.Wstawiam wam mnie namalowaną wczoraj przez moją starsza córke.
    u99xayJZPOZSFDEEOB.jpg
    Cudo <3 pięknie naprawde :)

Ja od 6 nie śpię. Moje dziecko mnie skopało tak ze juz bylo koniec spania. Nie dość ze przez nią zasnąć nie mogłam to teraz jeszcze tak rano matkę budzi. Eh zaczyna się :)

Gosiak lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Cudo <3 pięknie naprawde :)

Ja od 6 nie śpię. Moje dziecko mnie skopało tak ze juz bylo koniec spania. Nie dość ze przez nią zasnąć nie mogłam to teraz jeszcze tak rano matkę budzi. Eh zaczyna się :)
    No, przygotowują nas dzieciaczki do małej ilości snu zawczasu ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jeden strony jest to cudowne uczucie ale w nocy mogłyby dać nam spac!! :D

Gosiak lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    przepraszam za slownictwo ale noz mi sie otwiera w kieszeni normalnie plakac mi sie chce jak slysze co sie dzieje a matka na kurs chciala isc niech zrobi kurs opieki nad dzieckiem a nie
    A ja wczoraj czytałam z kolei jak pijana matka urodziła na imprezie w 26.-28. tygodniu i dziecko zmarło.
    A wcześniejsze zostawiła w szpitalu... :/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie rozumiem takich ludzi. :( my lubimy imprezować i wiem ze po ciąży na pewno cos wypijemy za zdrowie malucha. Ale w ciąży kategorycznie nie. Wypilam tylko lampkę szampana za zdrowie młodych na weselu. I to jedynie co. A tu kobiety w ciąży upijają sie do nieprzytomności. Jak mozna byc takim nieodpowiedzialnym!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, to są pewnie osoby uzależnione, które wcale dzieci chcieć nie chcą, po pijaku je robią i po pijaku rodzą.
    Uważam, że takie osoby powinny być jakoś chemicznie sterylizowane - czasowo np. bo może tak być się nagle zmienią, zawalczą z nałogiem itp... ale skoro tych dzieci nie chcą i żyją tak, że dzieci zdrowe nie będą... ehhhh, szkoda gadać. Żeby samochodem jeździć trzeba kurs zrobić, a dziecko może mieć każdy.

cath lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie dziecko moze miec każdy. Nawet takie osoby. W sumie nie wiemy co w głowach siedzi takich osób. Ale jednak tak jak mówisz jak juz jedno dziecko porzuciły to mozna by zapobiec następnemu. Mam fryzjerke ktora nie moze miec dzieci i kiedys z nią rozmawialam i wlasnie mowi ze najbardziej boli ja to ze tacy ludzie z patologii maja dzieci całą gromadę, pija, ćpają pala papierosy. A ona po 3 in vitro nie moze miec dzieci. A te osoby nie dbają nawet o dzieci. Czasem przeciez nawet dzieci zmuszają do zbierania kasy na alkohol dla mamusi. :/ noz sie otwiera w kieszeni!!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Wlasnie dziecko moze miec każdy. Nawet takie osoby. W sumie nie wiemy co w głowach siedzi takich osób. Ale jednak tak jak mówisz jak juz jedno dziecko porzuciły to mozna by zapobiec następnemu. Mam fryzjerke ktora nie moze miec dzieci i kiedys z nią rozmawialam i wlasnie mowi ze najbardziej boli ja to ze tacy ludzie z patologii maja dzieci całą gromadę, pija, ćpają pala papierosy. A ona po 3 in vitro nie moze miec dzieci. A te osoby nie dbają nawet o dzieci. Czasem przeciez nawet dzieci zmuszają do zbierania kasy na alkohol dla mamusi. :/ noz sie otwiera w kieszeni!!
    Prawda! Albo kobieta, która zagłodziła swoje malutkie dziecko - też wiadomość z tego tygodnia. I też to była Madzia kilkumiesięczna. Kończę temat, bo nerwy nam nie służą w tym stanie.
    Mam nadzieję, że takich przypadków będzie coraz mniej jednak.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż jesli chodzi o nastolatki to niektóre sprawdzają sir w roli matek lepiej niż niektóre po trzydziestce. Nie mowie tu o przypadku jaki jest u nas w wiosce ze dziewczyna ktora ma 13 lat urodzila dziecko!! Moja siostra ma 14 lat i dla mnie nawet ona nie jest odpowiednia osoba aby miec dziecko. Po prostu sobie tego nie wyobrażam. Przeciez to jeszcze dziecko!!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak gosiak masz racje nie warto komentować. Tylko sa ludzie którzy to nagminnie robią i nie rozumieją skali tego problemu. Z jeden strony ciesze sie ze media naglasniaja takie sprawy bo moze chociaż jedna taka kobieta 5 razy się zastanowi. Chociaż jedna a to juz cos

Gosiak lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam sie z rana :) Zaraz sie zbieram do pracy... A wieczorkiem wizyta u gina, ale mysle że ten mój obibok tylko obejrzy wyniki z połowkowego i usg nie bedzie, ale maluszek fajnie sie rusza, wiec mysle ze jest ok i nie bede go meczyc podgladaniem :)

Czy ktoras z Was bierze żelazo w tabletkach? Ja dostalam na recepte i jakos nie widze zeby mi sie morfologia poprawila, wrecz wyniki dalej lekko spadaja, biore je 2,5 tyg, powinna byc juz jakas poprawa? Ciekawe co moj gin na to powie.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Cześć dziewczyny, witam sie z rana :) Zaraz sie zbieram do pracy... A wieczorkiem wizyta u gina, ale mysle że ten mój obibok tylko obejrzy wyniki z połowkowego i usg nie bedzie, ale maluszek fajnie sie rusza, wiec mysle ze jest ok i nie bede go meczyc podgladaniem :)

Czy ktoras z Was bierze żelazo w tabletkach? Ja dostalam na recepte i jakos nie widze zeby mi sie morfologia poprawila, wrecz wyniki dalej lekko spadaja, biore je 2,5 tyg, powinna byc juz jakas poprawa? Ciekawe co moj gin na to powie.
    Z tego co wiem, to żelazo się wchłania w towarzystwie wit.C - może powinnaś zagryzać tabletki pomarańczką albo popijać wodą z cytryną?
    Trzymam kciuki za wizytę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 08:13

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:

Ja biorę żelazo dokładniej ascofer. :) mi wyniki sie dużo poprawiły :) ja morfologię mialam robioną po miesiącu stosowania. :) a co do witaminy c to pije dużo herbaty z cytryna wiec moze i to pomaga :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 866 867 868 869 870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: