X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Cath to podziwiam Cię. Ty chyba im gotową karmę dajesz bo nie wyobrażam sobie jakbyś miała dla takiej ilości gotować. A jeśli gotujesz to już szacun pełny :-)

Ja gotuję zawsze i czasem mi się odechciewa. 3 dosyć duże garnki w tygodniu :-)

A jak z tą porą roku one są w domu czy na dworze?

Nasza długowłosa jak wejdzie w tak dzień jak dziś to od razu miska z wodą bo podłogi czarne. Mam nadzieję że się to zmieni za rok jak będzie więcej trawy na około.
    Wiesz co roznie. Czasem gotuje i dostają tabletki witaminy a czasem gotowe :) mamy sklep wędliniarski ze wędliny robią w okolicy i tam robią karmę dla psów. I jak ja otwieram to ona nawet pachnie :) sie śmiejemy z mężem ze sami moglibyśmy ja zjeść :) to najczęściej to kupuje :)
    I nasze sa caly rok na dworzu. W lecie sa wpuszczane do garażu bo one lubią zimno. A jak sa upaly to psów nie ma. Ktos przy bramie a one śpią i nie maja sily nawet sie podnieść :) to są psy górskie i one są wlasnie zimno lubne. :) w zimie tylko łapy wazelina smarujemy aby poduszki nie popekaly i ganiają caly czas :) ale maja gdzie bo nasza dzialka w koło domu ma 1,5 hektara :D wiec pole do popisu maja :) a mieszkamy z dala od jakichkolwiek sąsiadów (najbliższy 500m od nas) wiec nikomu nie przeszkadzają jak szczekają czy cos :) maja kojec mają budy i zamykane sa tylko jak ktos nieznajomy ma wejść na podwórko bo ojciec jest bardzo agresywny (a jest wykastrowany) niestety jego trzeba bylo bo i Matka i corka do tego wlasnie to ze jest agresywny ale dalej jest niestety :(

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Widze Sebza ze mamy ta dama rase kociakow :) ja mam tez ragdolla ;)

Mój to Neva Masquerade, ale już nie raz została pomylona z Ragdollem :)

Cześć w sobotę..
    Czyli ja jednak nie mam tych BH. Bo co prawda bóle jak menstruacyjne miałam i czasem się jeszcze zdarzą, to nie twardnieje mi przy tym brzuch. I nie są to bóle falowe, tylko ciągłe..
    No ciekawe, co się u mnie w piątek okaże na wizycie...

cath lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    414696_351373928242520_801732893_o.jpg to jest ojciec Karol jak mial jedyne poł roku. :) musze zrobić aktualne zdjecia :)
    A takie mieliśmy maluszki
    1524152_642270182486225_332311719_o.jpg
    I matka tez okolo pól roku miala :)
    469141_542519259127985_1831982222_o.jpg

P.s. Przepraszam ze takie duże ale jestem na telefonie i kopiuje zdjecia z facebooka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 10:17

sebza, Gosiak, Lara 82, Januszkowa, słoneczna 85, Sue, Fedra, kasia_1988, Bietka lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ja nie mam nic przeciwko, że pies jest na dworze czy w kojcu. Jeśli się o niego dba. Jest najedzony, wybiegany itd. A jak jest cały rok na dworze to jest inaczej zahartowany i zimą nic mu nie jest. Psy domowe mają gorzej bo już do innych temperatur są przyzwyczajone :-)

No nasza mieszka z nami :-) więc muszę się chwilowo męczyć z łapkami :-)Mała też nie jest ma 35 kg. Jest bardzo podobna do rasy uznawanej tylko w Czechach Chodzky pies.(troszkę mniejsza niż owczarek niemiecki) Ale jest ze schroniska więc nie jest rasowcem chyba i nic nie wskazywało, że taka wyrośnie bo ktoś ją okrutnie głodził była po wypadku i w ogóle wyglądała tragicznie, a tu nam taka piękność wyrosła, uszy stanęły i w ogóle :-)
    Ale jak już kiedyś będziemy całkowicie na swoim to też chcę z trzy psy ale na dworze. Ja lubię właśnie rasy typu olbrzym; Kaukazy, Bereńczyki, Wodołazy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 10:21

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow zajebiste :-):-):-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No super są :-):-):-) nie mogę się napatrzeć :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK uciekam na miasto bo ja zawsze tak się zbieram jak sójka za morze :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie piękne zwierzaki:) Ja mam kocurka Tigera, dachowca, wykastrowanego. Tak jak u Cath nie potrafił samodzielnie pić jak go dostałam, karmiłam go strzykawką. Chyba dlatego jest tak do mnie przywiązany. Nie lubi obcych, jak mamy gości to szuka ustronnego miejsca, idzie spać i wstaje jak wszyscy pójdą:)
    http://www.iv.pl/images/50167219152645279426.jpg

cath, słoneczna 85, Lara 82, juska19, justta, Fedra, kasia_1988 lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey,dopiero dzisiaj dołączam do Was mamuśki,lepiej późno niż wcale :) termin mam na 28 lutego(tak mi ustalili norwescy lekarze).To nasz trzeci termin hihi,chociaż wolałabym,żeby synuś urodził się w połowie,jak pierwsze usg wskazywały :) Jak wiadomo w Norwegii jest do d,należy się tylko tutaj jedno usg na cały okres ciąży,tzw usg pomiarowe...beznadzieja. Na szczęście nasz wyspowy lekarz raz w miesiącu stara się wykonać usg naszego malucha po to,żebyśmy mogli chociaż na nego popatrzeć.
    To jest moja druga ciąża,z pierwszej mamy zdrowego, wtej chwili ośmiolatka,który z wielką ciekawością czeka na swojego młodszego braciszka. Wraz z nami mieszka jeszcze kocur,o bardzo spokojnym usposobieniu,z którym można "zrobić" dosłownie wszystko,tzn wszystkie dzieciaki bawią się z nim na różne sposoby,a o n to cierpliwie wszystko znosi lub po prostu daje nogę z domu :) Jak tam wasze przygotowania do narodzin naszych słodziaków??

cath, słoneczna 85, gusiaa, Lara 82, kafabi, Sue, juska19, megg, Januszkowa, Fedra, kasia_1988 lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale naprodukowalyscie- siadam do nadrabiania w miedzyczasie;)

derii84, cath lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa prawie jak mój Bond wygląda :)

Lara dziekuje :* my o psy bardzo dbamy. Czeszemy je bardzo czesto :) nawet raz do nas babeczka do ostrzyżenia przyjechala. Ale musiała z weterynarzem bo Karol jest agresywny i podal mu lek jakiś na uspokojenie inaczej by go nie obciela :)

Januszkowa, Lara 82 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj derii :) rozgość sie :) u nas co do przygotować oprócz pokoiku i paru sztuk ubranek nie mam nic :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza wrote:
    Mój to Neva Masquerade, ale już nie raz została pomylona z Ragdollem :)

Cześć w sobotę..
    Czyli ja jednak nie mam tych BH. Bo co prawda bóle jak menstruacyjne miałam i czasem się jeszcze zdarzą, to nie twardnieje mi przy tym brzuch. I nie są to bóle falowe, tylko ciągłe..
    No ciekawe, co się u mnie w piątek okaże na wizycie...
    Sebza zazdroszczę ze masz Neve <3 cudowne koty sama chcialam takiego zakupić :) i choruje na nie fo tej pory <3

sebza lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A faktycznie pomylilam bo umaszczenie podobne :) hehe
    Co do staranek ja bym chciala jak najszybciej po 1 szym ale mam juz skierowanie na cc i lekarze sie wypowiadaja ze w moim przypafku nie chca ryzykowac sn, chyba ze sie upre to moga probowac wywolac sn i zobaczyc czy dziecko przejdzie a jak nie to wtedy cc, jednak to bedzie meka i nie jest zalecane.. Wiec w kartach mam wszedzie juz ze ma byc cc i gadalam tez z lekarzem u ktorego moze bede rodzic... A slyszalam wlasnie ze 2 porod cc to tak 2 lata po 1 szym dopiero minimum :(

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath masz juz az pokoik dla dziecka;)

my w grydniu/styczniu planujemy w ogole dopiero to robic bo jak mowilam wtedy bede miec przyplyw gotowki a teraz Zus mnie zjada! DOslownie.

ja juz w pracy

rano obralam ziemniaki na kluchy slaskie- gulasz wczoraj gotowalam po 22:) tylko ulepic kluchy i zrobic surowke dzis:) <3 tak mi sie chcialo takiego obiadku:)

mnie pokluwa czasem znowu dzis- chyba tak ma byc

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    my w grydniu/styczniu planujemy w ogole dopiero to robic
    Słoneczna, myślałam w pierwszej chwili, że piszesz o staraniach :D :D :D
    Bo dziś od rana taki temat na tapecie, ale się naśmiałam jak doczytałam dalszy ciąg ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, my po śniadanku, M. pojechał na strzelnicę a jak wróci jedziemy na tybetańskie pierożki MOMO - dzisiaj u nas festiwal foodtrucków: http://www.trojmiasto.pl/II-Festiwal-Smakow-Food-Truckow-imp397362.html
    M. był w Nepalu teraz w sierpniu i jadł, ja będę jadła pierwszy raz, ciekawe czy mi zasmakują :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ja tez uwielbiam strzelać mam na własność dwie wiatrówki :) od taty dostalam na 18 urodziny bo ze mna trenowal dużo. :) i mam dobrego cela :D

Gosiak lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Gosiak ja tez uwielbiam strzelać mam na własność dwie wiatrówki :) od taty dostalam na 18 urodziny bo ze mna trenowal dużo. :) i mam dobrego cela :D
    Mój M. co jakiś czas mówi do Janeczki, zobaczysz, będziesz z tatą jeździć na strzelnicę... i takie tam :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki widam sie w nowym tygodniu :)
    Naszczescie bol minol wiec wrocilam do zywych :) a zaraz lece na targ warzywny
    Milego dnia :*

megg, sebza, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
‹‹ 898 899 900 901 902 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ