Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sue wrote:Dziewczyny, podacie jeszcze raz linka, gdzie kupowałyście cebuszkę?
Bo choroba mnie położyła, leżę właśnie obłożona poduszkami i mi niewygodnie.
Dziękuję z góry
http://allegro.pl/poduszka-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-ciazowa-spania-i4672790680.html
tu i z tego co wiem to wiekszosc dziewczyn tu kupowala, ja tez
uwazaj tylko z kolorem bezowy slonik bo jest faktycznie bezowy jak sówki, a nie szary jak na zdjeciuSue lubi tę wiadomość
-
sue ceba cebuszka najtaniej bedzie w tym sklepie as planeta:)
wlasnie robie liste co musze zamowic- jeszcze jeje nie zamowilam- jeszcze daje rade spac;)
ale tam ceba oryginalna kosztuje 78,9
http://asplaneta.pl/pl/ceba-cebuszka-wielofunkcyjna-poduszka-jersey-do-karmienia-relaksu-rogal.html
http://asplaneta.pl/pl/ceba-cebuszka-wielofunkcyjna-poduszka-welurowa-do-karmienia-relaksu-rogal.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 20:33
-
wlasnie spisuje rzeczy ale nie wiem wlasnie ile trzeba butelek- mysle 2 starcza- nie wiem czy Tommy czy Dr Brown?
ogaldam, spisuje
chyba zamowie 2 razy bo nie bede przeciez majtek poporodowych zamawiac jak sie okaze pozniej ze moze bede miec cesarke:)Gosiak, Penelope lubią tę wiadomość
-
Słoneczna, ja miałam dylemat między tommee tippee a Dr. Brown. Jednak zdecydowałam się na Tommee tIppee Advanced, antykolkowe. Mają bardzo dobre opinie, porównywalne z DR. Brown. A jednak ostatecznie też większość innych akcesoriów mam z tommee (sterylizator, podgrzewacz itp.)ja mam taki zestaw, teściowa mi kupiła
słoneczna 85 wrote:wlasnie spisuje rzeczy ale nie wiem wlasnie ile trzeba butelek- mysle 2 starcza- nie wiem czy Tommy czy Dr Brown?
ogaldam, spisuje
chyba zamowie 2 razy bo nie bede przeciez majtek poporodowych zamawiac jak sie okaze pozniej ze moze bede miec cesarke:)juska19, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny za info o Waszych tabletach, musze sie zastanowic, ale znajac mnie to po weekendzie juz cos bedzie zakupione, bo przegladanie neta na komorce to mordęga
Obejrzelismy sobie z mezem film, troche sie oderwalam myslami od dzisiejszej wizyty na IP, bo caly czas mi to chodzilo po glowiePisałam Wam że badanie było na IP jak u rzeznika, piecze mnie teraz w srodku, a do tego mam stosowac luteine dopochwowa, wiec pewnie znowu jakas infekcja mnie dopadnie
Kupiłam sobie juz Trivagin, moze sie nic nie rozwinie.
Wyobrazcie sobie ze przy usg dopochwowym lekarka dala zel na glowice, na to gumka i wepchala mi ja na sucho, masakraA jak skonczyla usg to za przeproszeniem z gola dupa dopiero wstalam z łózka, a ona juz nastepna pacjentke wziela z korytarza i mowi do niej, no tu juz dziewczyna sie ubiera, juz moze pani wchodzic
Wiedzialam ze moze nie byc takich luksusow jak jednorazowe spodniczki, wiec wzielam sobie dluzsza tunike, ale to juz bylo przegiecie
Chyba prywatny gabinet mojego gina i prywatna klinika w ktorej robili mi prenatalne mnie "rozpuściła" :]
-
Sue wrote:No właśnie mnie wkurza ilość tych artykułów, sprzecznych informacji, itd odnośnie szczepień. Nikt nie potrafi rzeczowo sprawy wyjaśnić, są albo maksymalni przeciwnicy albo totalni zwolennicy - ciężko więc wyrobić sobie opinię na podstawie subiektywnych artykułów.
Ja raczej nie będę szczepić tych dodatkowych - rotawirusów, itd.
Sue trzeba pamiętać, że szczepionki to dla firm farmaceutycznych biznes i to wielki. Nie wiem czy wiecie, ale Polska jest jednym z nielicznych krajów w Europie gdzie szczepienie jest obowiązkowe...a ludzie nieszczepiący dzieci są karani, mimo, ze te kary są bezprawne.
Kto się zdecyduje na to, żeby nie szczepić swojego dziecka musi się przygotować na walkę z sanepidem, bo oni łatwo nie odpuszczają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 21:03
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Bietka wrote:
No dobra teraz napiszę co się dowiedziałam na wizycie kontrolnej...
Jedyna dobrą wiadomością jest to, że szyjka przez 2 tyg mi się nie skróciła. Gorsza jest taka, że jest miękka i lekko otwarta... Więc moja dr powiedziała, że chyba będzie musiała założyć mi pessar, żeby mieć pewność, że nie będzie mi się skracać i rozpulchnić dalej. Mam brać luteinę 2 razy dziennie. Idę do niej w środę na kolejną wizytę, jak sytuacja będzie bez zmian to mi go zakłada, bo jak powiedziała lepiej dmuchać na zimne niż rodzić wcześniaka.
Tak więc u mnie tyle. Tryb życia mam mieć normalny, ale bez przeciążania się. Żadnych ćwiczeń i seksu do odwołania.
Jak to Bietka, co się stało? Przecież bylysmy takim twardzielkami, nic nas się nie imalo w ciąży, żadne problemy.
Kurczę, jak to do końca nie wiadomo co nas w naszej ciąży zaskoczy.
Trzymaj się dzielnie, na pewno wszystko będzie dobrze.
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Aagnieszkaa wrote:Jak to Bietka, co się stało? Przecież bylysmy takim twardzielkami, nic nas się nie imalo w ciąży, żadne problemy.
Kurczę, jak to do końca nie wiadomo co nas w naszej ciąży zaskoczy.
Trzymaj się dzielnie, na pewno wszystko będzie dobrze.
Agnieszka ja już 2 tyg temu wiedziałam, że nie jest kolorowo. Teraz tylko to się potwierdziło. Pessar to nie koniec świata. Będę normalnie funkcjonować
Apeluję do wszystkich nie mających problemów i przeciwwskazań KOCHAJCIE SIĘ !!!Ja mogę wam tylko zazdrościć ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 21:34
Sue lubi tę wiadomość
-
Penelope wrote:Słoneczna, ja miałam dylemat między tommee tippee a Dr. Brown. Jednak zdecydowałam się na Tommee tIppee Advanced, antykolkowe. Mają bardzo dobre opinie, porównywalne z DR. Brown. A jednak ostatecznie też większość innych akcesoriów mam z tommee (sterylizator, podgrzewacz itp.)ja mam taki zestaw, teściowa mi kupiła
Ta seria butelek różni się od podstawowej tylko tym że ta rurka w środku pokazuje czy mleko nie jest za gorące, niebieski kolor to że chłodne, zielone ze akorat a czerwone za gorące, coś w ten desen, a antykolkowe to są wszystkie Tommee Tippee co świadczą dziurki odpowietrzajace na każdym smoku butelki tak z bokucath, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
-
cath wrote:Ale mi brzuchol twardnieje dzis
juz któryś raz dzisiaj.
do tego nieprzyjemne ciagniecie brzucha !
Jakie to jest uczucie? Zastanawiam się, czy ja to mam i przegapiam, czy nie mam.
To podobno te skurcze BH.
Mnie ciągnie w pachwinach...
-
nick nieaktualnyJa juz tak schizuje na punkcie brzucha, ze to jest poezja. Kilka moich chorych trików:
-będąc na spacerze dotykam brzucha, lekko ugniatając i sprawdzam czy jest twardy
-cały czas mam wrażenie, że mam mokro, a nie mam
-all day, all night myślę o szyjce
Matko, skad mi sie to bierzeMoglabym wymieniac, wynajdować i w ogole..
słoneczna 85, megg lubią tę wiadomość
-
Asiaa, tu bym się nie zgodziła. Nadmiar powietrza przechodzi przez fioletową rurkę i wypuszcza je nad mlekiem. Z tego też co wiem, to te na zdjęciu wcześniejszym czyli Advanced nie pokazują czy mleko jest za gorące czy nie. Te poniższe mają też system antykolkowy (rurkę) i dodatkowo pokazują ciepło mleka. Te normalne są odpowietrzane, ale nie w takim stopniu jak z rurką. Tyle wiem, butelek szukałam długo i sporo stron przerzuciłam.
Tu jeszcze podaję link do youtuba na którym przez kilka sekund jest demonstrowane działanie.
http://www.youtube.com/watch?v=RzRQPzYjUOQ
Asiaa1201 wrote:Ta seria butelek różni się od podstawowej tylko tym że ta rurka w środku pokazuje czy mleko nie jest za gorące, niebieski kolor to że chłodne, zielone ze akorat a czerwone za gorące, coś w ten desen, a antykolkowe to są wszystkie Tommee Tippee co świadczą dziurki odpowietrzajace na każdym smoku butelki tak z bokuWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 22:24
-
Sue wrote:Laurka, a sprawdzili czy to nie wyrostek? Gdzie Cię dokładnie bolało?
Ja 5 lat temu miałam ostre zapalenie wyrostka robaczkowego - bolał mnie brzuch po prawej stronie, nogi musiałam mieć pod brodą, bo tak mniej bolało. No i też wymiotowałam. Mój P. miał wycinany wyrostek jak był dzieckiem i sam mnie "zdiagnozował".
Swoją drogą, dziwne, że tak to zbagatelizowali. W ciąży raczej żaden lekarz nie podchodzi tak lekko do spraw bólowych. Jakby nie patrzeć - jest wtedy odpowiedzialny za dwie osoby.
Przykro mi, że się tak musiałaś nacierpieć. No i z tym zwolnieniem - w Polsce lekarz wręcz kazałby Ci iść na zwolnienie. Ale Stanów do Polski nie ma co porównywać, to dwa kompletnie różne systemy prawne.
Mam nadzieję, że ból będzie mijał i że będziesz mieć możliwość choć trochę odpocząć.
A mogę zapytać czym się zajmujesz?
Sue pracuje w rejestracji (w cholere papierkowej roboty) na Ostrym Dyzurze w stolicy Nowego Jorku.
Nie mialam bolu brzucha, wiec nie byl/jest to wyrostek. Bolal mnie caly prawy bok, szczegolnie pod zebrami, cala prawa strona plecow, ale nie na dole i zero bolu z lewej strony oraz bol na wysokosci mostka. Przez cala noc bez zmian. wiedzialam, ze to na pewno nie jest nic ciazowego. Dzidzia ruszala sie i rusza sie normalnie. Serduszko bije jak dzwon. Wkurzylo mnie tylko, ze nie zrobili mi USG. Wizyte u gina mam 30, wiec w sumie niedugo, ale oni na tych comiesiecznych wizytach tez nic nie robia: mierza mi cisnienie i puls, pytaja czy biore suplementy i see you next time.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya