X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza wrote:
    Jakie to jest uczucie? Zastanawiam się, czy ja to mam i przegapiam, czy nie mam.
    To podobno te skurcze BH.

Mnie ciągnie w pachwinach...
    Troszke uczucie jest takie jakbym miala bole menstruacyjne i poprostu brzuch jest twardy ale minita i przechodzi. Sam lekarz mi mówil w czwartek ze właśnie tak sa odczuwane te BH. Dziwne uczucie ogolnie bo jak idę siusiu po tym skurczu to nie mogę. Poleci pare kropelek :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami drogie mamusie :) widze ze tu zakupy pelna para ida a my to nic nie mamy i nawet imienia dalej. :(
    Bietka tak naprawde to super ze udalo sie wykryc problem z szyjka i pessar tu naprwno pomoze:)
    Widze Sebza ze mamy ta dama rase kociakow :) ja mam tez ragdolla ;) pyszczek to u mnie w profilowym a jak mi powiecie jak sie wstawia foty to i cala okazalosc Wam pokaze :p straszna pieszczocha i zazdrosnica z niej i kazdy mowi ze bedzie problem jak bedzie dziecko bo nasza to taka krolowa wypieszczona domu :/
    My vo prawda nic nie kupujemy narazie moze tylko dywanika szukamy :) ale za to mamy jpatrzone mebelki i wozek wybrany juz :) a zamawiac bede w listopadzie mebelk- czas oczekiwania 8 tyg, w grudniu wozek - do 4 tyg czeka sie :) reszte zaczne jakos moze w listopadzie powoli kupowac :) wczoraj dowiedzialam sie ze po cc nie mozna od razu kolejnego dziecka robic bo to nie ezpieczne a szkod bo chcielismy machnac 2 za 1 zamachem lub pod rzad a niestety ja sn nie moge wiec lipa :( musze zasiegnac jeszcze porady lekarzy ile min musze czekac :(

sebza lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella nie będzie tak źle :) najwyzej troszke odczekasz :*
    Co do zdjęć to ja wstawiam an fotosik.pl potem wybieram opcje zdjęcie na forum x500 i ten link tu wstawiam :) a jesli masz link do zdjęcia juz to wpisujesz link zdjecia

bella84 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też właściwie nic nie mamy. Mebelki, łóżeczko upatrzone i to by było na tyle. Co do wózka waham się między Bebetto Silvia i Flavio oraz Tako Laret.

A w ogóle to dzień dobry wszystkim! Ja już po śniadanku i wybieram się na targ:)

relg9vvjrtqik460.png

• cath Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze w łóżeczku sie bycze :D jakos wstawać mi sie nie chce! :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dziś pospałyśmy i też jeszcze w łóżku leżymy.
    Bella, a chcieliście tak działać od razu od razu? W sensie np. 2 miesiące po porodzie?
    Bo my ze słoneczną rozpoczynamy starania w grudniu, może dołączysz? ;)))
    Wiem, ze więcej dziewczyn się dopisywało, ale już niestety nie pamietam które...
    Tak naprawdę żadna z nas nie wie czy jej przed samym porodem nie powiedzą, ze musi mieć cc albo nawet w trakcie coś wyjdzie i bedą robić. A ile Ci kazali odczekać?

Penelope, megg lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    wlasnie spisuje rzeczy ale nie wiem wlasnie ile trzeba butelek- mysle 2 starcza- nie wiem czy Tommy czy Dr Brown?

ogaldam, spisuje

chyba zamowie 2 razy bo nie bede przeciez majtek poporodowych zamawiac jak sie okaze pozniej ze moze bede miec cesarke:)

Słoneczna majtki po porodowe to wydatek rzędu do 10 zł. A tak naprawdę do samego końca nie będziesz wiedziała czy będzie cesarka czy nie bo bywa różnie.

Poza tym i tak trzeba troszkę luźniejsze kupić więc myślę, że tak czy siak się wykorzysta, bo po cesarce często leci więcej dołem niż po normalnym porodzie. Choć zazwyczaj i tu i tu jest niezły przypływ i trzeba stosować te wielkie wkłady po porodowe.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :-)

Wstałam i mam ambitny plan wyskoczyć na miasto.
    Zobaczymy jak wyjdzie :-)

Bella 84 po roku myślę, że już nie będzie problemu, a tak czy siak to wyjdzie w praniu jak Ci się będzie goić, jaki będzie ślad (oczywiście na macicy) i w ogóle. Będziesz na bieżąco z lekarzem to myślę, że znowu 2-3 lata nie będziesz musiała czekać :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella jak nie przepadam za kotami bo się ich zwyczajnie boję :-( Ja psiara jestem. To te Wasze są śliczne naprawdę.

Jeszcze bardzo podobają mi się Maine coon i takie misiowe krótkowłose szare :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mit też się podobają te szare misie - bardzo :) Ale u nas to zawsze jakieś potrzebujące bidy zgarnialismy z ulicy i mamy same dachowce, które sa bardzo kochane :)

cath, Lara 82, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Bella jak nie przepadam za kotami bo się ich zwyczajnie boję :-( Ja psiara jestem. To te Wasze są śliczne naprawdę.

Jeszcze bardzo podobają mi się Maine coon i takie misiowe krótkowłose szare :-)
    Maine Coon mam znajoma ktora ma hodowlę. Sa to największe koty domowe i u niej z hodowli wyszedl 15 kg kot <3 kiedys mowie do mojego M jak przejeżdżaliśmy kolo jej domu ze sobie psa kupili bo siedzial tylem ale jak sie odwrócił kocia mordka <3 cudowne sa. A my chcieliśmy zakupić kota Neva <3 cudowne sa ale w pobliżu nie bylo żadnej hodowli. No i ja jestem zakochana w łysolkach Sfinksach <3 poznałam dwa i sa to najmilsze koty na świecie <3 boskie <3

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) nie odzywałam sie ,ale cały czas was podczytuję ;)

U nas dziś brzydko ,ale po południu idziemy na Roczek wiec obiadu przynajmniej nie muszę robic.. Mnie cały czas meczy zgaga strasznie i nie miłosiernie trzyma mnie najwiecej w nocy.. ;/

We wtorek mam wizytę mam nadzieje dowiedzieć sie kto u mnie mieszka ;)

A to my witamy sie w 24 tyg\

6h4vic.jpg

cath, Lara 82, kasia_1988, Januszkowa, Penelope, słoneczna 85, juska19, Sue, megg, Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Mit też się podobają te szare misie - bardzo :) Ale u nas to zawsze jakieś potrzebujące bidy zgarnialismy z ulicy i mamy same dachowce, które sa bardzo kochane :)
    Gosiak my tez przygarnęliśmy nasze z ulicy. Oba byly malutkie. Moj mąż pracuje na giełdzie i jak okocila sie kotka a potem ja samochód przejechał nie mieliśmy wątpliwości ze jednego weźmiemy. Bond mial 5 tygodni jak do nas trafil i karmiłam go mlekiem kozim strzykawka <3 a teraz jest pięknym kocurem.
    Puma za to szwendała sie sama. Małe czarne kocie. Tez stwierdziliśmy ze ja weźmiemy bo nie miala ani rodzeństwa ani mamy. :) nie wyobrażam sobie życia bez niej. Moj mały miziak <3 jest najmilszą kotką jaką znam. :) duszyczka towarzystwa <3
    No ale Bonda wykastrowalismy ze względów na zaznaczanie terenu :) a Puma jest wysterylizowana bo u nas w koło pare kotów jest i bałam sie ze będą malutkie a wiem ze do schroniska bym maluchów nie oddała, a takie dachowce ciezko o to aby ktos sie nimi zainteresował i aby wziął :)

Fedra lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naszą jedną kotkę ktoś wyrzucił w zawiązanej reklamówce do śmietnika :(
    U nas też wszystkie są wysterylizowane - oszczędza to wszystkim męczenia się z rujką no i zdrowotnie ponoć oszczędza wielu schorzeń (ropomacicze, itp).

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:

A to pewne Gosiak, że są kochane. Ja też mam ukochane rasy psów, a do tej pory były zawsze ze śmietnika lub schroniska :-)

Ja ogólnie jestem za tym, żeby nie kupować tylko adoptować :-)

Gosiak, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    A to pewne Gosiak, że są kochane. Ja też mam ukochane rasy psów, a do tej pory były zawsze ze śmietnika lub schroniska :-)

Ja ogólnie jestem za tym, żeby nie kupować tylko adoptować :-)
    Ja wyznaję tą samą zasadę :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja mam trzy owczarki Kaukaskie jeszcze :D mieliśmy jeden miot rok temu :D urodzilo sie piesków 14!!!! Przezylo 9. Weterynarz mowi największy miot jaki widzial. :) nasza sunia ma rodowód wiec nie bylo problemem aby je sprzedać :) no i jedna sunie zostawiliśmy z miotu o jej najbardziej szalonym psem jakiego widzialam :D jak sie cieszy potrafi skakać i obrażać sie z 5 razy wokół siebie :D
    Nie ukrywam to są wielkie psy. Ale bardzo kochane i oddane <3

Gosiak, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajoma miała Maine Coon, ale dziewczynkę, są troszkę mniejsze niż kocury, ale i tak piękne tygrysy :-)

Choć to bardzo chorowite koty i niestety jej egzemplarz miał straszne problemy z wątrobą i zeszła niestety dość szybko :-(

A dachowce to u babci zawsze były i je miętoliłam i były kochane.
    Raz w życiu u znajomych była miła kotka wszystko git przez pół wieczora, siedziała mi na kolanach, a tu nagle coś jej odwaliło i tak się na mnie rzuciła z pazurami, że rękę leczyłam 2 miesiące. Było to dawno temu, ale niesmak do kotów pozostał mi straszny, bo nic nie wskazywało, że tak się zachowa.

Z pasami jest jaśniejsza sytuacja, od razu widać czy jest na tak czy na nie. A może po prostu taki pech bo i na psa wariata mogłam trafić :-)

No jeszcze mnie przekonuje fakt, że psy chodzą po ziemi, przynajmniej moje. Ja jestem czyściochem i nigdy nie miały prawa moje psy wejść na łóżko czy spać z nami bo są po prostu naturalnie brudne. Nie da się ich kąpać co chwilę i jest to najzwyczajniej nie wskazane.

A kot wejdzie wszędzie, na blat kuchenny, kanapę, okno, łóżko itd. i moja psychika by tego nie zniosła :-):-):-) (no taka dziwna już jestem)

Ale nigdy nie mówię nigdy :-) ponieważ lubię zwierzęta to i może kot mi sie w życiu trafi i się lepiej poznamy :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath to podziwiam Cię. Ty chyba im gotową karmę dajesz bo nie wyobrażam sobie jakbyś miała dla takiej ilości gotować. A jeśli gotujesz to już szacun pełny :-)

Ja gotuję zawsze i czasem mi się odechciewa. 3 dosyć duże garnki w tygodniu :-)

A jak z tą porą roku one są w domu czy na dworze?

Nasza długowłosa jak wejdzie w taki dzień jak dziś to od razu miska z wodą bo podłogi czarne. Mam nadzieję że się to zmieni za rok jak będzie więcej trawy na około.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 09:55

cath lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu się zgodzę ze koty wszędzie włażą :D ale ja nie mam serca z łóżka ich wygonić po Puma ona się we mnie wtula ja ja koldra przykrywam i śpimy jak mama z dzieckiem mój mąż mowi :) ale moja kolezanka miała kota i ma kuchenkę indukcyjna i jak kuchenka jeszcze byla ciepla ale nie goraca to koty sie tam kładły!! Tego bym nie przeżyła. Moich nie mogę oduczyć chodzenia po blacie ale je gonimy od razu. No taka natura kocia :)

Lara 82 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 897 898 899 900 901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ