X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie mialam zajrzec na pamietnik i zoabczyc co u malego!:)

ja nie mam w pracy mama coffe- ale chyba zorbie herbate bo zimno i pada i mam spokoj:)

zaraz bede ogladac znowu jakies bujaczki itd;)

jutro na obiad zrobie kluski slaskie:) gulasz z papryka i surowke z kiszonej kapusty:) tak sobie umyslilalam wlasnie:)

Sue lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro na obiad będę robić rybkę z piekarnika do tego kaszę gryczaną i sałatkę pomidorową ;)

Ja się zabieram za odkurzanie, później jadę do sklepu na zakupy jakieś i wieczorek pod kocykiem z herbatką :)

A jeśli jutro będzie ładna pogoda, to może się zbiorę i pojadę do tego lumpka ;)

A tak w ogóle - dawno nie odzywała się Bella84 - nie wiecie co u niej?

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.

Bietka trzymam kciuki aby bylo wszystko okej.
    Ale naskrobalyscie ulala...
    Ja niestety jestem tak padnieta ze nie jestem w stanie doczytac i kazdej odpisac.

Ja mam pytanie za 1000pkt. Jakie macie zdanie na temat szczepien?? U mnie temat na tapecie od wielu lat, a coraz mniej czasu na podjecie decyzji ostatecznej.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie lubię zimy, dlatego tutejsza pogoda mi bardzo odpowiada. Tym bardziej,że jak chcemy śniegu i mrozu, to wjeżdżamy na jakąś okoliczną górkę i jest spoko. :) A na dole słońce i brak śniegu. I też nie ma takich akcji z chlapą i błotem pośniegowym.

Moja kotka dość zaniepokojona tym, co zaczyna się dziać w domu :) Oczywiście na wszystkim musi się wyleżeć.

34s3szt.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 17:46

słoneczna 85, Januszkowa, Gosiak, Lara 82, przedszkolanka:), Penelope, megg, kasia_1988, Fedra, justta lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dawno ale duzo dziewczyn nic nie pisze- nawet Sewerynka

ja tez musze rajd po lumpkach zrobic i wybadac jakis dobry :)

bo nieraz to az sie odechciewa- i sa takei ktore nie smierdza aczasem te szmateksy to sa takie , ze nawet wypierzesz te ciuchy to i tak smierdza lumpkiem.

ciezko znalezc dobry lumpek.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza ale piekny kot!!!!!:) tylko tulic:)

sebza lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, szkoda, że mieszkasz w Warszawie - może razem łatwiej byłoby się zebrać!!

Sebza - kot piękny i ten kombinezonik również!

AsiaSzw - ja będę szczepić. Nie czytam artykułów na ten temat, bo robi mi to wodę z mózgu.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez bede szczepic ale szczerze jeszcze sie tym nie interesowalam- musze popytac jak to bylo u brata na co szczepili itd- no i co pediatra powie.

Sue- napisalas ze chcialabys sie obudzic w marcu:)

o nie nie:) juz Ty luty dobrze "poczujesz" :) w sumie to chyba nie moge sie doczekac tego porodu...:)

Sue, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza cudowny kot <3 moja młodsza Puma tez musi na wszystkim się położyć i wytarmosic :D starszy Bond to taki przytulak od święta dosłownie. :D ja jestem kocią mamąi ostatnio zastanawiałam się nad trzecim kotem ale mój mąż przemówił mi do rozsądku ze możemy wziac trzeciego jak Konstancja będzie starsza. :) i tu mu musze przyznać rację.
    A co do kotów jeszcze to moje juz pokoik widziały i do łóżeczka nie chca włazić ale na fotel bardzo chetnie i na parapet :)

sebza, Gosiak lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Wg. Belly 3-eci trymestr mi się zaczyna wraz z początkiem 28. tygodnia - od 6.11 :)

7 miesiąc ciąży zaczyna się równo z rozpoczętym trzecim trymestrem?

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleście naprodukowały ;)
    Ja zimy nie lubię głównie z tego względu, że gorzej mi się jeździ autem, robią się korki, ktoś nie może podjechać pod górę i już całe osiedle zablokowane, trzeba odśnieżać garaż, auto jak gdzieś postoi pod chmurką, masakra...
    Gdyby nie to, to biała aura by mi odpowiadała ;)

Co do sprzętu jak też fanka apple'a - więc nie polecę.

A jeśli chodzi o szczepienia, ja też muszę się pochylić nad tematem. Co chwilę się słyszy, że jakieś szczepionki wycofują, bo były szkodliwe... albo, że w prywatnym szpitalu przy porodzie dają lepszej jakości szczepionki niż w szpitalu NFZ... mam znajomych, którzy w ogóle nie szczepili dzieci, od małego dzieciaki piją jęczmień na śniadanie i są okazami zdrowia.

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    7 miesiąc ciąży zaczyna się równo z rozpoczętym trzecim trymestrem?
    Ja to tak rozumiem. I trymestr to pierwsze 3 miesiące, II - kolejne 3 i III od 7 do 9 włącznie.
    Ale mogę się mylić :P ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 18:32

Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza kotka jest piękna!!!! <3

sebza lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    A co do kotów jeszcze to moje juz pokoik widziały i do łóżeczka nie chca włazić ale na fotel bardzo chetnie i na parapet :)
    U nas jak tylko przyszedł koszyk, to od razu Lucyna się w nim położyła i przespała kilka godzin ;)

sebza, cath, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kombinezon zwykły raczej. No ale kici się spodobał :)
    eapmrt.jpg
    efj51j.jpg

Jeśli chodzi o szczepienia, to jeszcze nie wiem... Zastanawiałam się czy w ogóle będę szczepić, ale jak sobie wyobraziłam, co by było, jakby ludzie się nie zaczęli szczepić, jakie plagi egipskie by nami miotały, to jednak te podstawowe szczepienia jednak zrobimy.. Z dodatkowymi jeszcze nie wiem..

My będziemy wyrodni i raczej kici nie będziemy pozwalać łazić po Maksiowym pokoju.. Ale się zobaczy... Ona jest okropna pod tym względem, na wszystkim musi się wyspać. A najlepiej jak jest coś nowego, to od razu z kuwety wystrzelić jak z procy i biec obsmrodzić nowe miejsce albo rzecz.
    Za każdym razem tak robi, jak zmienię pościel... A później wyleguje się godzinami na tej świeżej pościeli i nie ma kota :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 18:36

Gosiak, słoneczna 85, Sue, Penelope, Fedra, justta lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza kot przecudowny :-) naprawdę.

Kombinezonik też mi się podoba :-)

sebza lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ładny kombinezonik!:)

sebza lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rozumiem, że nie muszę przerabiać jej na futro, tylko któraś się nad nią zlituje i przygarnie?? :D

Mąż by się chyba do mnie nie odezwał, jakbym jego kicię opchnęła :D Ale mówię Wam, ta rasa ma swój charakterek, który nie zawsze dobrze współgra z moim :D

Lara 82 lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak no ja wlasnie tez mam znajomych co nie szczepia i dzieci zdrowe jak rybki. Ja juz od paru lat draze twmat i byl czas kiedy jak Sebza chcialam tylko podstawowymi szczepic a od jakiegos czasu zastanawiam sie czy wogole szczepic :-/ wlasnie przez powilkania.

Sebza super kombinezon!

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepionek to na pewno tą pierwszą w szpitalu na żółtaczkę chcę załatwić engerix, bo słyszałam, że podają jakąś tanią i gorszą. A sama szczepiłam się engerixem więc dziecku nie będę żałować.

Co do reszty na pewno chcę szczepić, tylko na razie nie jestem w temacie i na pewno będę chciała poznać składy reszty.

Nie wyobrażam sobie nie szczepić np. na gruźlicę polio itd. my też byliśmy szczepieni. A jednak po coś te szczepionki są.
    Na pewno przed szczepieniem będę chciała zawsze robić dziecku badania krwi co nie jest niestety normą w naszym kraju, by wykluczać stany zapalne itd. i wybierać jak najlepsze momenty na szczepienie.
    No ale to jeszcze temat do zastanowienia się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 18:47

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 894 895 896 897 898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ