Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
wlasnie mialam zajrzec na pamietnik i zoabczyc co u malego!
ja nie mam w pracy mama coffe- ale chyba zorbie herbate bo zimno i pada i mam spokoj:)
zaraz bede ogladac znowu jakies bujaczki itd;)
jutro na obiad zrobie kluski slaskie:) gulasz z papryka i surowke z kiszonej kapusty:) tak sobie umyslilalam wlasnie:)
Sue lubi tę wiadomość
-
Ja jutro na obiad będę robić rybkę z piekarnika do tego kaszę gryczaną i sałatkę pomidorową
Ja się zabieram za odkurzanie, później jadę do sklepu na zakupy jakieś i wieczorek pod kocykiem z herbatką
A jeśli jutro będzie ładna pogoda, to może się zbiorę i pojadę do tego lumpka
A tak w ogóle - dawno nie odzywała się Bella84 - nie wiecie co u niej?
-
Hej dziewczynki.
Bietka trzymam kciuki aby bylo wszystko okej.
Ale naskrobalyscie ulala...
Ja niestety jestem tak padnieta ze nie jestem w stanie doczytac i kazdej odpisac.
Ja mam pytanie za 1000pkt. Jakie macie zdanie na temat szczepien?? U mnie temat na tapecie od wielu lat, a coraz mniej czasu na podjecie decyzji ostatecznej. -
Ja też nie lubię zimy, dlatego tutejsza pogoda mi bardzo odpowiada. Tym bardziej,że jak chcemy śniegu i mrozu, to wjeżdżamy na jakąś okoliczną górkę i jest spoko.
A na dole słońce i brak śniegu. I też nie ma takich akcji z chlapą i błotem pośniegowym.
Moja kotka dość zaniepokojona tym, co zaczyna się dziać w domuOczywiście na wszystkim musi się wyleżeć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 17:46
słoneczna 85, Januszkowa, Gosiak, Lara 82, przedszkolanka:), Penelope, megg, kasia_1988, Fedra, justta lubią tę wiadomość
-
no dawno ale duzo dziewczyn nic nie pisze- nawet Sewerynka
ja tez musze rajd po lumpkach zrobic i wybadac jakis dobry
bo nieraz to az sie odechciewa- i sa takei ktore nie smierdza aczasem te szmateksy to sa takie , ze nawet wypierzesz te ciuchy to i tak smierdza lumpkiem.
ciezko znalezc dobry lumpek. -
ja tez bede szczepic ale szczerze jeszcze sie tym nie interesowalam- musze popytac jak to bylo u brata na co szczepili itd- no i co pediatra powie.
Sue- napisalas ze chcialabys sie obudzic w marcu:)
o nie nie:) juz Ty luty dobrze "poczujesz"w sumie to chyba nie moge sie doczekac tego porodu...
Sue, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość
-
Sebza cudowny kot
moja młodsza Puma tez musi na wszystkim się położyć i wytarmosic
starszy Bond to taki przytulak od święta dosłownie.
ja jestem kocią mamąi ostatnio zastanawiałam się nad trzecim kotem ale mój mąż przemówił mi do rozsądku ze możemy wziac trzeciego jak Konstancja będzie starsza.
i tu mu musze przyznać rację.
A co do kotów jeszcze to moje juz pokoik widziały i do łóżeczka nie chca włazić ale na fotel bardzo chetnie i na parapetsebza, Gosiak lubią tę wiadomość
-
Aleście naprodukowały
Ja zimy nie lubię głównie z tego względu, że gorzej mi się jeździ autem, robią się korki, ktoś nie może podjechać pod górę i już całe osiedle zablokowane, trzeba odśnieżać garaż, auto jak gdzieś postoi pod chmurką, masakra...
Gdyby nie to, to biała aura by mi odpowiadała
Co do sprzętu jak też fanka apple'a - więc nie polecę.
A jeśli chodzi o szczepienia, ja też muszę się pochylić nad tematem. Co chwilę się słyszy, że jakieś szczepionki wycofują, bo były szkodliwe... albo, że w prywatnym szpitalu przy porodzie dają lepszej jakości szczepionki niż w szpitalu NFZ... mam znajomych, którzy w ogóle nie szczepili dzieci, od małego dzieciaki piją jęczmień na śniadanie i są okazami zdrowia.AsiaSzw lubi tę wiadomość
-
Januszkowa wrote:7 miesiąc ciąży zaczyna się równo z rozpoczętym trzecim trymestrem?
Ale mogę się mylić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 18:32
Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość
-
cath wrote:A co do kotów jeszcze to moje juz pokoik widziały i do łóżeczka nie chca włazić ale na fotel bardzo chetnie i na parapet
sebza, cath, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość
-
Kombinezon zwykły raczej. No ale kici się spodobał
Jeśli chodzi o szczepienia, to jeszcze nie wiem... Zastanawiałam się czy w ogóle będę szczepić, ale jak sobie wyobraziłam, co by było, jakby ludzie się nie zaczęli szczepić, jakie plagi egipskie by nami miotały, to jednak te podstawowe szczepienia jednak zrobimy.. Z dodatkowymi jeszcze nie wiem..
My będziemy wyrodni i raczej kici nie będziemy pozwalać łazić po Maksiowym pokoju.. Ale się zobaczy... Ona jest okropna pod tym względem, na wszystkim musi się wyspać. A najlepiej jak jest coś nowego, to od razu z kuwety wystrzelić jak z procy i biec obsmrodzić nowe miejsce albo rzecz.
Za każdym razem tak robi, jak zmienię pościel... A później wyleguje się godzinami na tej świeżej pościeli i nie ma kotaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 18:36
Gosiak, słoneczna 85, Sue, Penelope, Fedra, justta lubią tę wiadomość
-
To rozumiem, że nie muszę przerabiać jej na futro, tylko któraś się nad nią zlituje i przygarnie??
Mąż by się chyba do mnie nie odezwał, jakbym jego kicię opchnęłaAle mówię Wam, ta rasa ma swój charakterek, który nie zawsze dobrze współgra z moim
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
Gosiak no ja wlasnie tez mam znajomych co nie szczepia i dzieci zdrowe jak rybki. Ja juz od paru lat draze twmat i byl czas kiedy jak Sebza chcialam tylko podstawowymi szczepic a od jakiegos czasu zastanawiam sie czy wogole szczepic
wlasnie przez powilkania.
Sebza super kombinezon! -
Co do szczepionek to na pewno tą pierwszą w szpitalu na żółtaczkę chcę załatwić engerix, bo słyszałam, że podają jakąś tanią i gorszą. A sama szczepiłam się engerixem więc dziecku nie będę żałować.
Co do reszty na pewno chcę szczepić, tylko na razie nie jestem w temacie i na pewno będę chciała poznać składy reszty.
Nie wyobrażam sobie nie szczepić np. na gruźlicę polio itd. my też byliśmy szczepieni. A jednak po coś te szczepionki są.
Na pewno przed szczepieniem będę chciała zawsze robić dziecku badania krwi co nie jest niestety normą w naszym kraju, by wykluczać stany zapalne itd. i wybierać jak najlepsze momenty na szczepienie.
No ale to jeszcze temat do zastanowienia się.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 18:47