X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelciu u mnie na obiad spaghetti.

Przedszkolanko 56 to zdecydowanie za mały rozmiar na kombinezon. Zakładam, że przez około 2 miesiące będzie potrzebny więc r. 62 będzie chyba idealny.

przedszkolanka:), słoneczna 85 lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż tez nigdy po sobie nie sprzątam bo mamusia za niego sprzatala. :/ ja go zaczelam uczyć sprzątania po sobie bo mowie mu ze jego służąca nie jestem. :)

Co do butów wstawie zdjecia ale mam problem z Internetem. :/ mam juz zdjcia porobione ale tak to jest mieszkać na obrzeżach miasta :/ wrrr jedynie w telefonie mam internet

kasia_1988 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.eobuwie.com.pl/buty-emu-australia-stinger-mini-chestnut-2.html dokladnie zamowilam te <3 uwielbiam te wersje mini i co najlepsze w promocji i jeszcze z nowej kolekcji 2015 <3

kasia_1988 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. Wiecie może według belly kiedy zaczyna się 7 miesiąc ciąży? Na jakiejś stronie czytałam, że od 28 tyg. ale tutaj jakoś szybciej. Orientujecie się?

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Mam pytanie. Wiecie może według belly kiedy zaczyna się 7 miesiąc ciąży? Na jakiejś stronie czytałam, że od 28 tyg. ale tutaj jakoś szybciej. Orientujecie się?
    Wg. Belly 3-eci trymestr mi się zaczyna wraz z początkiem 28. tygodnia - od 6.11 :)

sebza lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie Gosiak ja zacznę tydzień po Tobie, bo dzieli nas nieco ponad tydzień :)
    Czyli ja za miesiąc zacznę 3 trymestr? Już? Tak szybko? :))

Gosiak lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki - oglądam właśnie "Rozmowy w toku". Świat się kończy!
    Dziewczyna myśli, że zrobi karierę piosenkarki, bo nosi koronki.
    Boże czy Ty to widzisz!!

Januszkowa lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

a mi Belly pokazuje juz 2 tyg ze jestem w 6 miesiacu ale skonczony 22 tydzien to nie jest chyba 6 miesiac:)

bede mowic ze 6 miesiac od nastepnego tygodnia;)

u nas pada!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 16:28

atdcqtkf2affvuei.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie z innej beczki :) czy ktoras z Was może polecić jakiś tablet? Bo jednak czuję dyskomfort jak stoję albo chodzę i widzę że sporo lezenia przede mną... tak do 1000 zl max, lepiej tańszy ;) myślę ze 2 gb ramu to minimum żeby się nie wieszal, znacie coś fajnego?

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna ja mam Acera Iconie A1 - do przegladania neta, czytania ebookow i takich podstawowych jest spoko :)

• megg Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Mam pytanie z innej beczki :) czy ktoras z Was może polecić jakiś tablet? Bo jednak czuję dyskomfort jak stoję albo chodzę i widzę że sporo lezenia przede mną... tak do 1000 zl max, lepiej tańszy ;) myślę ze 2 gb ramu to minimum żeby się nie wieszal, znacie coś fajnego?

ja mam taki i jest ok
    http://www.euro.com.pl/ipad-i-tablety-multimedialne/prestigio-multipad-2-ultra-duo-8-0-pmp7280c-3g.bhtml

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka, no to troszkę nieciekawie. Ale najważniejsze, że zdiagnozowane wiez co możesz, a czego nie i będziesz uważać. Ja by się nawet nie zastanawiała tylko zakładała pessar w takiej sytuacji. Po pierwsze bezpieczniej, po drugie dla Twojego komfortu psychicznego to również bardzo ważne abyś była spokojniejsza.
    Jedyne będziesz musiała uważać na infekcje, bo podobno przy pessarze są częściej no chyba, że dostaniesz coś profilaktycznie raz na jakiś czas. Ale to już na pewno Twój gin się tym zajmie.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia ja tak jak pisałam kilka dni temu raz susza raz mokro, choć zazwyczaj mokro. Ale nie tak strasznie :-)

U mnie na obiad była zupa meksykańska z mięsem mielonym i kosteczkami żółtego sera :-) Mam nadzieję, że i nic mi nie będzie od tego, ale uwielbiam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 17:06

relge6yd3cl8y0me.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:

Hm.. nie pomogę, bo u mnie apple króluje. Ale z czystym sumieniem polecam każdy sprzęt :)

Ja byłam na zakupach i kupiłam kombinezon na 56. Ale taki misiowy. W planach mam jeszcze taki porządniejszy, który na pewno kupię w większym rozmiarze. No ale tak w ogóle to się zastanawiam nad takim śpiworkiem na spacery,żeby starczyło na całą zimę i nie wiem czy to nie będzie dla mnie lepsza opcja. Wtedy tylko polarkowy kombinezon na to śpiworek i do wózka. Tylko nie wiem czy nie przesadzę, bo u nas zimy są bardzo ciepłe.. W tym roku od lutego była już wiosna.

Ale niestety już się średnio nadaje do jeżdżenia autobusem. Jakoś mnie tak wytrzęsło, że myślałam, że będę do torebeczki foliowej wymiotować.. I jeszcze mnie nie puściło...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 17:14

Gosiak lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak będzie wyglądała u nas zima w tym roku.. Bo ostatnimi latami w Wigilię było czarno = zero śniegu.

MoniaP lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śnieg uwielbiam i aby bylo go jak najwięcej w tym roku <3 mój mąż sir ze mnie śmieje ze jak śnieg pada to zachowuje sie jak dziecko :D bałwana lepimy, aniołki na śniegu robimy :D

Penelope lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie lubię takie mroźnie zimy <3 bo jak już jest taka chlapa i jest mokro to już niefajnie..

• cath Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla mnie taka chlapa ma tez swój urok :D widzisz ja zimę ubóstwiam moja ulubiona pora roku. :D chociaż wole oczywiście mrozna zimę niż chlape :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah mój starszy kot wlasnie spi mi w nogach i cos mu sie sni i mlaska przez sen :D no czad. A mlodsza kotka kiedys nawet chrapala :D

Januszkowa lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka, ja dopiero teraz doczytałam! Kurczę, nieciekawie, ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Pessar na pewno pomoże - znajoma miała nałożony + miała jeszcze cukrzycę ciążową i donosiła ciążę do 39tyg. Urodziła przez cc.
    Tylko teraz bardzo na siebie uważaj, nie przemęczaj się, ale to na pewno wiesz :*

Ja zimy nienawidzę, nienawidzę jak mi zimno, jak pada. Najchętniej zasnęłabym w listopadzie i obudziła się w marcu.
    Słyszałam, że teraz ma być zima stulecia, jakoś nie chce mi się w to wierzyć, zawsze tak straszą i co? We Wrocławiu śnieg szybciej topnieje niż pada ;)

Zjadłam właśnie obiad i piję sobie Mamma Coffe - któraś chętna na internetową kawę?

P.S. Widziałyście, że mały Marceli z grudniówek ma już 960g! Czasami podczytuję Karolę, mały Wojownik pokazuje ile takie dzieci są w stanie zwalczyć!

‹‹ 893 894 895 896 897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ