X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra w ciazy przytyla 22 kg pierwsza ciaza wiec sporo teraz mija 2 tygodnie i juz zgubila 12 kg :)

Penelope lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza wrote:
    Ja szukam właśnie jakiejś ładnej pościeli do łóżeczka 140/70. I ciężko bardzo. Szukam na polskich stronach, bo na szwajcarskich nic mi się nie podoba. Jakby któraś miała namiary na pościele, to podrzućcie.

Penelope, ostatnio widziałam w pamiętniku jakiejś dziewczyny, że od razu po porodzie miała 10 kg mniej.

Ja dziś lecę na jakieś zakupy dla Młodego. Może coś znajdę..

Sue, zajrzałam w link - super są te rzeczy.

ja kupiłam ostatnio na allegro, była dośc tania bo 40zł wiec stwierdziłam ze zamowie jedna bo nie wiadomo co to i powiem CI ze jestem zadowolona, mieciutka, fajna...i kolorowa w owieczki :D

sebza lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie! :)

Ja mam taki otulaczek jaki wrzuciła Januszkowa i mam zamiar go używać przynajmniej przez pierwszy miesiąc, bo tak jak pisałyście dziecko jest przyzwyczajone do ciepła i ciasnoty ;) Jak wyjdzie zobaczymy jak mały się urodzi :)

Penelope, ja miałam swego czasu epizod, że w ciągu tygodnia przytyłam 2 kg i się załamałam;) postanowiłam nie jeść słodyczy, tylko zdrowo się odżywiać. Od tamtej pory przybieram max pól kg na tydzień a w tym tyg nawet schudłam... Nie wiem od czego to zależy. Ogólnie do tej pory około 7 kg na plusie.

No dobra teraz napiszę co się dowiedziałam na wizycie kontrolnej...
    Jedyna dobrą wiadomością jest to, że szyjka przez 2 tyg mi się nie skróciła. Gorsza jest taka, że jest miękka i lekko otwarta... Więc moja dr powiedziała, że chyba będzie musiała założyć mi pessar, żeby mieć pewność, że nie będzie mi się skracać i rozpulchnić dalej. Mam brać luteinę 2 razy dziennie. Idę do niej w środę na kolejną wizytę, jak sytuacja będzie bez zmian to mi go zakłada, bo jak powiedziała lepiej dmuchać na zimne niż rodzić wcześniaka.
    Tak więc u mnie tyle. Tryb życia mam mieć normalny, ale bez przeciążania się. Żadnych ćwiczeń i seksu do odwołania.

Januszkowa lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka to oszczedzaj sie mocno do srody- ja chyba w tej sytuacji tez bym wolala miec pessar bo to jeszcze duzo czasu a tak jak bedziesz miala to donosisz do konca:)

ja ogarniam mieszkanie- kurcze, czemu faceci sa tacy niedomyslni? musze odkurzac bo widze ze juz trzeba ale moj maz sie nie domysli sam....

denerwuje mnie to

tak samo tylko do zlewu nawstawiac i rano do pracy pojsc a jak wroci to juz pozmywane i czysto.. samo sie robi i obiad sie robi sam.

oni chyba tak mysla.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w miare sie domyśla ale wczoraj tez sie zirytowałam bo pada hasło wieczorem "robimy razem kolacje-wrpasy" no to ja spoko :)
    no i padło ze z sałata lodową, kurczakiem, pomidorkiem i jajecznica....no wiec poszlismy do kuchni, moj R zaczał kroić cebulke na jajecznice, skończył i poleciał do kompa bo przyszedł mail z pracy...wiec tak zrobił ze mna kolacje ze ja zrobiłam wszystko a On przyszedł od kompa w momencie kiedy wrapsy były w piekarniku.....skomentowałam to, lekko sie sfochował ale jest oki :) ehhhhh

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka - współczuję. mam nadzieję, że szyjka więcej się nie skróci. Może lepiej żeby założyli ten pessar. Bedziesz spokojniejsza.
    Odpoczywaj, leniuchuj i nie przeciążaj się a będzie dobrze ;]

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Wy tez macie sluz na majtkach? Sory za bycie bezpośrednim, ale nie wiem czy to normalne ;) Tzn wiadomo, ze nie mowie tu o ilosci takiej jak np miesiaczka, ale nie wiem... moze tak wielkosci opuszka palca? Taka plamka biala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    u mnie w miare sie domyśla ale wczoraj tez sie zirytowałam bo pada hasło wieczorem "robimy razem kolacje-wrpasy" no to ja spoko :)
    no i padło ze z sałata lodową, kurczakiem, pomidorkiem i jajecznica....no wiec poszlismy do kuchni, moj R zaczał kroić cebulke na jajecznice, skończył i poleciał do kompa bo przyszedł mail z pracy...wiec tak zrobił ze mna kolacje ze ja zrobiłam wszystko a On przyszedł od kompa w momencie kiedy wrapsy były w piekarniku.....skomentowałam to, lekko sie sfochował ale jest oki :) ehhhhh

jeżeli chodzi o sprzątanie to mój tez sie nie domyśli, tylko czasami gada że syf w mieszakniu i tyle ;]. a mi nie zawsze chce sie sprzątać. teraz piesek gubi sierść i muszę codziennie odkurzac cała chatę ehh.... Natomiast jeżeli chodzi o gotowanie to bez szemrania. mamy układ że ja sprzatam a on gotuje. Czasami ja coś zrobię jak on póxniej wraca, albo jest wykończony. Ale generalanie mąz rządzi kuchnią - za co jestem mu ogromnie wdzięczna :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Dziewczyny a Wy tez macie sluz na majtkach? Sory za bycie bezpośrednim, ale nie wiem czy to normalne ;) Tzn wiadomo, ze nie mowie tu o ilosci takiej jak np miesiaczka, ale nie wiem... moze tak wielkosci opuszka palca? Taka plamka biala.

No ja mam. generalnie jak nie nosze wkładek to gatki sa pobrudzone. Zalezy od dnia bo raz więcej raz mniej ale średnio dł 2cm :-) że sie tak wyrażę. No i sluz biały kremowy i gęsty...
    Generalnie sluz powinien być. Na pewno nie powinno byc rozciagliwego

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ale nie jakos bardzo duzo ze plywam - zawsze mam wkladke i jest ok.
    nic nie swedzi , gin tez nie mowil ze nieprawidlowa wydzielina.

( Wiecie moj gin wkalda palce i patrzy na sluz i oglada i wacha troche:))

tak mi jakos niezrecznie bo to facet starszy. :)

jakby ktos szukal kombinezoniku :

http://www.promobaby.pl/promocja-20965.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 13:52

atdcqtkf2affvuei.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od początku śluzu mam dużo :)

Bietka oddaj te najcięższe obowiązki domowe mężowi, ważniejsze jest dziecko :*

a ja nie narzekam bo mój odkurza i podłogi myje , prysznic, zlew, wc, właściwie wszystko robi ja mam tylko kurze i jedzenie :) no i naczynia czasem :) rozumie sytuacje :)

Słoneczna dzięki za linka :) tylko kurcze 62 to nie za duże na noworodka? Jak myślicie? :O

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dziewczyny, jeżeli to ma mi pomóc to na pewno nie będę się wzbraniać :)
    Wolę mieć pessar założony i normalnie funkcjonować niż ciągle się zastanawiać czy wszystko jest dobrze.

Ja teraz już odpuściłam sobie sprzątanie i mąż robi praktycznie wszystko bo wie, że musi;) Ja tylko czasami zamiotę podłogę i pichcę w kuchni. Ostatnio zaczęłam go uczyć, żeby odstawiać rzeczy na miejsce ;p bo ma taki zwyczaj, zwłaszcza wieczorem, że np coś je i to zostawia na stoliku, jak normalnie zwracałam uwagę to i tak odstawiłam, a teraz stwierdziłam, że będzie musiał to robić, więc mówię mu, że coś zostawił i musi przyjść i ogarnąć;p

c7hyim7.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka- wlasnie 56 to ten najmniejszy a niekotrzy mowia ze dziecko po narodzinach w 56 juz sie nie miesci!
    wiec mysle ze lepiej nawet kupic 62 bo bedziemy jezdzic na spacerki w zimie jeszcze sporo

bedzie praktyczniej:)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna - dobrze że nie bierze tego sluz na smak :D

słoneczna 85, Vel lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobrze....:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jak będą jeszcze to chyba kupię w poniedziałek :)

Bietka mój dokładnie tak samo, nigdy ze stolika nie odnosił i ja zawsze marudziłam, aż ostatnio odniósł i go pochwaliłam że się cieszę i dumna jestem i od tej pory znosi :) okazało się że tak go to podbudowało, bo w dzieciństwie ojciec zawsze go hejtował i to na niego nie działa a pochwała owszem :)

Bietka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to moj sprzata, za mnie odnosi talerze bo jak jak mi sie nie chce, to musza dostać swoje :)
    wszystko robi...ale wymigać tez sie czasem umie :) a potem tekst " mogłaś zaczekać ":):):)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja z tych co zostawiają kubki i talerze na szafkach nocnych :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie tez mam tak zaleznie od dnia, raz susza, raz więcej.

Przedszkolanka ja kupilam np 12 body. z czego 4 są 56, a reszta 62. Także znacznie mniej niż tych większych. Mysle, ze beda dobre.

Bietka pessar dość, że bedzie dla bezpieczenstwa Dziecka to jeszcze Tobie ułatwi życie - bedziesz spokojniejsza.

Cos mnie glowa rozbolala, zjem cos slodkiego :D

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w domu, załatwiłam wszystko co chciałam i nawet spotkałam się z przyjaciółką w ciąży (która jest w 12. tygodniu), więc miałyśmy o czym rozmawiać ;)

angelcia, Januszkowa, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 892 893 894 895 896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ