X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Januszkowa jak włożysz do rożka to będzie chyba podobny efekt? Tak mi się wydaje.

W rożku chyba dziecko ma jednak trochę większą swobodę ruchu. W tym kokonie ani drgnie:)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    W rożku chyba dziecko ma jednak trochę większą swobodę ruchu. W tym kokonie ani drgnie:)

Ciekawe na ile wystarcza taki kokonik :) ale chyba nie na długo

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos wychowania http://ulubiency.wp.pl/kat,1011619,title,Piesek-zajada-sie-jogurtem-jak-dziecko,wid,16960422,tv_film.html?ticaid=113a33 ;]

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie zakładam. To się wszystko okaże. Wiem tylko, że Brzuszkowy spać będzie w swoim łóżeczku. A to dlatego, że boję się, że coś mu zrobimy. Oboje jesteśmy wiercipiętami podczas snu. Nie raz i nie dwa sobie wzajemnie niejednego kuksańca sprzedaliśmy. O zgniecionym kocie nie wspominam :D

Odnowiło mi się chcenie na Huntery! Eh jesień!

Penelope, megg lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia słodki ten piesek, ale szkoda mi go.. Taki chorusiany :(

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu gadu gadu co i jak, a życie i tak zweryfikuje fakty :-)
    Ja bym tylko chciała aby mój dzidziuś nie miał kolki, bo to straszny ból dla dziecka i straszna męczarnia dla rodziców (nie pozostaje nic tylko nosić, tulić i masować brzuszek).

Ten kokon trochę przerażający jak kaftan bezpieczeństwa w psychiatryku :-) średnio mi się podoba, chyba wolę rożek.

Gdzieś kiedyś czytałam, że ciąża powinna trwać 12 miesięcy, ale ze względów anatomicznych jest to nie możliwe. I dziecko do 3 miesiąca życia potrzebuje bardzo bliskości mamy, ciepła, jej zapachu, bicia serca.

Zobaczymy jak będzie, tak naprawdę to ja już chcę luty i nosić i całować i przytulać mojego synka :-) I mogę nawet nie spać w nocy :-)

Gosiak, Topola lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzieś tez czytała o teorii czwartego trymestru... tznwłasnie te 3 miesiące po uriodzeniu.... ale nie wiem. ile ludzi tyle teorii ;]

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja pamiętam jak byłyśmy w 6 tygodniu i tu siedziałyśmy :) Jak ja zazdrościłam styczniówkom, że są już w 11 tyg.. A tutaj już połowa października. Zaraz już listopad.. Dobra nie czarujmy się :D chcę już chociaż święta <3 .

Penelope, Lara 82, słoneczna 85, justta, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noooo :)

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem już w domu, na usg wszystko ok, szyjka 37mm zamknięta, na ktg brak skurczy, więc ich ublagalam żeby mnie puscili do domu. Mam brać luteine i nospe a jakby objawy powróciły to przyjechać. Normalnie na tych badaniach zero intymności i delikatność rzeźnika :(

Sue, sebza, megg, Gosiak, kasia_1988, Fedra lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze, że wszystko OK.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny :)

Widzę, że rozmowa odnośnie noszenia/nie noszenia :) Ja nic nie planuję - każde dziecko jest inne :)
    Mój brat sam spał, nie płakał - ja przez pierwsze miesiące zasypiałam tylko na piersi mamy :)
    Ten kokon, który wrzuciła Januszkowa jest extra! Moja koleżanka ma podobny i jej synek śpi sobie w nim słodko. Dzieci przez 9 miesięcy mieszkały sobie w brzuszkach, miały ciepło, ciasno, czuły mamę cały czas. Myślę, że pierwszy miesiąc można pozwolić sobie na dużo bliskości. Dziecko nie będzie zestresowane dzięki temu :)
    I też jestem za noszeniem w chuście, ale jak będzie to też nie wiadomo - nie każde dziecko to lubi :)

Życie zweryfikuje :) Plany planami, ale każde dziecko ma swój charakter :)

Gosiak, Januszkowa, LadyMK, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciesze się, że wszystko w porządku ;]

• Penelope Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, ja się na takie coś nastawiam z nadzieją że zadziała " kupiłam takie 29aqjdf.png
    Januszkowa wrote:
    Podobno takie otulacze ułatwiają niemowlakom zasypianie. Zastanawiam się nad takim.
    http://www.iv.pl/images/99995790273944887888.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 12:04

Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Rudasek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Laseczki :)
    ja też podczytuje i odnosze sie do dziewczyn ktore tu popisały, ze nic nie wiadomo, bo tak jest....sa dzieci ktore zasypiaja same, bez smoka itd..a inne trzeba nosić i już :) wszystko zalezy od charakteru takiego maluszka, samopoczucia itd...ja bede sie starać być blisko jak najwiecej ale spał bdzie mały sam :D w łózeczku obok łozka ale sam :D no ale zobaczymy na ile mi sie plan powiedzie :)
    Atakasobiejdna dobrze ze wszystko oki! co do ginów to szkoda gadac tym bardziej na IP, kazdego traktują jak przedmiot :( najwazniejsze ze wszystko oki, teraz odpoczywaj, nie stresuj sie i bedzie gites:D

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Sue Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie - mój kolega, który chodził na szkołę rodzenia ze swoją żoną mówił mi, że ponoć dzieci w ciągu pierwszych 3 miesięcy płaczą tylko z powodów fizjologicznych. Niby nie płaczą, bo jest im smutno :)
    Te pierwsze miesiące to miesiące dla nas na nauczenie się dziecka, jego zwyczajów, potrzeb :)
    I wiecie co Wam powiem? Nie mogę się tego doczekać!!

Fedra lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna - cieszę się, że wszystko dobrze :) Leż i odpoczywaj :*

• juska19 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki ja tez mowilam przy pierwszym dziecku nie bede nosila nie ma mowy na rece tyle co nakarmin odbic i do lozeczka i co..niestety kolka byla wiec bylo noszenie tulenie z corka to samo bylo plakalam razem z nimi bo nic nie pomagalo tylko tulenie i noszenie z mezem na zmiane cieple oklady robilismy i wogole i dzieci sie darly jak nie wiem wiec nie da sie nastawic ja mam nadzieje ze ten maluch nie bedzie mial kolki juz zabezpieczylam sie i kupilam kropleki na kolke zeby malcuh nie cierpial mam nadzieje ze te pomoga bo zachwalaja ludzie bardzo

relge6yd0kju1g7d.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wyciągam zaraz swoje kalosze (bo mokro) i idę na piechotę do miasta (drugi raz od 3,5 roku). Wczoraj miałam wizytę z położną i mnie zważyła. Po tej wizycie godzinę chyba w samochodzie płakałam. Nie spodziewałam takiej liczby. Nadal jestem przerażona. Mąż robi przerwę w pracy i idzie ze mną. Muszę zacząć codziennie się ruszać, wiedziałam że jak zacznę jeść trochę to szybciej będę tyła ale tego to się nie spodziewałam. A tym bardziej że nie czuję fizycznie żebym tyle aż przybrała.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż się boję w domu na wagę stanąć. Ale idę sprawdzić. Może ciuchy, buty, cokolwiek odejdzie, może jej waga była źle ustawiona. Zawsze na swojej się ważyłam wiec też na swojej zobaczę.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 890 891 892 893 894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ