X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, waga to tylko liczba, przecież Ty taka chudzina jesteś to musiałas więcej przytyc, nie zalamuj się :* fakt że trochę ruchu nie zaszkodzi, ale nie wierzę że źle wygladasz :)

Penelope, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co ty się przejmujesz wagą. Po porodzie będziesz 5x więcej ćwiczyć. Ja jestem jakieś +8-9kg

Penelope lubi tę wiadomość

• sebza Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, olej wagę! Jak czujesz się ok, to co się łamiesz nad wagą? Zrzucisz wszystko po porodzie, jak się tylko mały ssak dobierze do cycka! Ruch w ciąży jest wskazany, ale nie forsuj się za bardzo, bo odczujesz to w innych dolegliwościach. Tym bardziej, jeśli ostatnio więcej odpoczywałaś.

atdci09k89ytpjkc.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stanęłam. Moja waga pokazuje 69. Czyli 10 od początku ciąży. Wczoraj pokazywało 13 w ciuchach. Ja i mój mąż absolutnie nie widzimy różnicy w ciele oprócz tego że ciąża. Nogi takie same, na twarzy jestem tak samo pociagla jak byłam. Nie mam pojęcia gdzie jest to 10 kilo.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może w cycki poszło :D

Atakasobiejedna, Penelope, justta, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope waga kłamie :D Pewnie włosy Ci urosły i tyle ważą :P

Co dzisiaj macie na obiadek? Nie mam koncepcji ;)

• sebza Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dobrze, że nie masz pojęcia, gdzie są Twoje kg. Po co Ci ta wiedza?? :) Lepiej nie widzieć i nie wiedzieć :)
    Urodzisz i się z automatu zrobi kilka kg mniej. A resztę zrzucisz bez problemy

atdci09k89ytpjkc.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na pewno. Z "B" zrobiło mi się "D". Właśnie wyniosłam wszystkie słodycze mężowi do samochodu, niech sobie do biura zabierze i tam podjada. Powiedziałam że nie kupuję już do do domu i poprosiłam żeby sam je sobie kupował i trzymał w biurze. Ja taka jestem że jak się zatnę to nie będzie na mnie mocy. SEBZA, rzeczywiście sporo odpoczywam ale czas jakkolwiek się ruszyć. Wdrażam od dziś akcję codzienny spacer do miasta. Wiem wiem , że dziecko najważniejsze, ale jest mi tak smutno.
    *Sylwia wrote:
    może w cycki poszło :D

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Stanęłam. Moja waga pokazuje 69. Czyli 10 od początku ciąży. Wczoraj pokazywało 13 w ciuchach. Ja i mój mąż absolutnie nie widzimy różnicy w ciele oprócz tego że ciąża. Nogi takie same, na twarzy jestem tak samo pociagla jak byłam. Nie mam pojęcia gdzie jest to 10 kilo.

Penelope, nie przejmuj się. Mnie też waga załamuje, ale zważyłam się ostatnio z pomiarami tkanki tłuszczowej i wody i okazało się, że po prostu bardzo dużo wody mi przybyło.
    Pamiętaj, że połowa z tego, to to co jest potrzebne dziecku - większa macica, wody płodowe, dzidziuś już też swoje waży + dodatkowa woda w organizmie, powiększony biust, więcej krwi no i trochę tkanki tłuszczowej :*
    Ja mam + 6,5 od początku ciąży a jakoś wcale się nie objadam, nie jem w ogóle słodyczy, bo mam po nich zgagę. Nie biegam - może to jest przyczyna, ale ćwiczę ile mogę.
    Może po prostu nasz organizm przyzwyczajony do niedoborów jakichś przygotowuje się na karmienie? natura głupia nie jest, po ciąży zrzucimy to razem :)
    Póki co, dla samopoczucia poćwicz sobie z tą płytą DVD, o której mówiłaś :*

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Sloneczna az sobie kupie. A mam do Ciebie takie pytanie, bo jestes weterynarzem.. Sluchaj ile powinien jeść roczny maltańczyk ważący ok 6kg - je samą karme mokrą royal canin - w sensie ile tych puch na dzień? Bo to, że ma jeść dwa razy dziennie to wiem. Co do jego aktywności to taki głuptas jest, poszaleje troche w mieszkaniu, chodzi na 4 spacery dziennie takie po ok 50 min więc ruchu też ma dość sporo.

I jeszcze tak odnośnie mleka, bo on jest zwariowany na jego punkcie, ale mimo wszystko nie powinien go pić, prawda?

Nie moge dodzwonic sie do mojej lecznicy :/ A boje sie, ze mu za malo daje jesc..

a jakie to puchy? nie poowinnas dawac samej puchy- bo musi tez dostawac suche zeby sobie kamien scieral ( wiem ze jeszcze nie ma ) ale plytka sie odklada.

mleka nie powinien- wode

na kazdej karmie royala masz z tylu tableke z dzienna dawka- ale zalezy to od rodzaju czy hypoalergenic czy jakas inna?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla pocieszenia powiem Ci, że moja koleżanka przytyła w ciązy 17,5kg - widziałam się z nią ostatnio, 2 miesiące po urodzeniu małej - nic jej z tego nie zostało :)
    Waga w ciąży może załamywać, ale nad tym czasami nie ma kontroli. Tak jak pisałam - ćwiczę, jem zdrowo, a mimo wszystko sukcesywnie waga jest wyższa. A właśnie teraz nasze dzieciaczki zaczynają przybierać tłuszczyku :) To wszystko dla tego kochanego ciałka <3
    Ja będę ćwiczyć z Tobą wirtualnie :)

• Penelope Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, też gdzieś podświadomie mam nadzieję że to mi się woda zatrzymuje. Poćwiczę.
    Dzięki dziewczyny za wsparcie :)
    No to idę na ten spacer, się zmacham pewnie haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 12:39

megg, justta, kasia_1988 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na pewno woda :* Ja Cię rozumiem, bo też mi smutno z powodu wagi :)

Dla poprawy humoru popatrzcie jakie ładne rzeczy: kalmati.pl

:) Na pewno kupię tam coś dla Tomusia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna to sa male puszki 195g (takie: http://www.pet.co.nz/images/cache/product_popup/images/products/518c2b10b90555.39761125.jpeg ) i jest napisane, że dla 7kg pieska odpowiada 2 1/4 - czyli co 2 razy dziennie po 1/4 puchy?

Chodze z nim co 3 miesiace zeby sprawdzali mu stan ząbków, bo suchej nie tknie, nie wiem czemu (też jadł Royala dla szczeniaka ale tak w 6-7 miesiacu jego zycia sie odwidzialo).. Za to je inne twarde rzeczy - tzn gryzie te kostki z zoologicznego, dentastixy, rodeo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue slodkie te rzeczy ->kalamati.pl :)

• sebza Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szukam właśnie jakiejś ładnej pościeli do łóżeczka 140/70. I ciężko bardzo. Szukam na polskich stronach, bo na szwajcarskich nic mi się nie podoba. Jakby któraś miała namiary na pościele, to podrzućcie.

Penelope, ostatnio widziałam w pamiętniku jakiejś dziewczyny, że od razu po porodzie miała 10 kg mniej.

Ja dziś lecę na jakieś zakupy dla Młodego. Może coś znajdę..

Sue, zajrzałam w link - super są te rzeczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 12:46

Penelope, megg lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie za drogo. Nie dam 139zł za rożek

Januszkowa, Vel lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelciu zaakceptuj zaproszenie- bede w pracy to jeszcze sprawdze te puszki w tablece- ale tak to wychodzi bo ostatnio sprawdzalam dla shitzu i tej malej puszki hypolaegenic wychodzilo po pol puszki.( no ale plus suche)

zeby tu forum nie zasmiecac:)

PS- tam jest porcja na dzien , napisze Ci na priv

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 12:54

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna dziekuje, nie klopotaj się, pewnie i tak masz duzo pracy :) Ja jutro najwyzej podjade do lecznicy i sie dowiem.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz odpisalam- bo tabelke mialam na kompie.

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 891 892 893 894 895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ